Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Slavný šéfkuchař Gordon Ramsay odchází z Prahy

Společnost proslulého britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye, která před rokem a čtvrt s velkou pompou v Praze otevřela luxusní restauraci Maze, opouští Prahu. Informaci MF DNES potvrdila mediální zástupkyně firmy Michaela Dvořáková.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

mufik

no a

No to je rána. Všichni pražáci začnou truchlit.Kdo nám bude vařit?;-D;-D

0/0
14.2.2009 12:25

kunde

klid

on to vezme Babica. nemluví sice tak vulgárně, ale blbej je asi tak úplně stejně  jako ten hulvát z anglie.

0/0
13.2.2009 12:31

rafton

Jednoduchost

A jestlipak umí např. české geniální jídlo vajíčka s knedlíkem, kterému se těžko něco vyrovná a pokud ho správně připravím zahraniční návštěvě (rád amatersky vařím) tak si sednou na prdel a chtějí recept :-)

0/0
12.2.2009 15:57

MPík

Re: Jednoduchost

Od britského kuchaře chtít české jídlo? Proč? To bych čekal od kuchaře p. Všetečky - českého kuchaře z top. Svůj k svému.

0/0
12.2.2009 16:21

rafton

Re: Jednoduchost

No protože je z Anglie, takže musí vařit cizí kuchyni :-) Nehledě na to, že by se ty vajíčka s knedlíky nejmovaly vajíčka s knedlíky a ani to nevypadalo na co jsme zvyklí ale mohlo by se to klidně jmenovat "bla bla bla", což už zní dost Anglicky.

0/0
12.2.2009 16:29

rafton

Re: Jednoduchost

Jinak jsem tim chtěl říci, že národní kuchyně jsou dost velkým nesmyslem. Jen si vemte jak se liší kuchyně kraj od kraje. Jaké je tedy národní jídlo v ČR, pokud myslíte to co se udává, tak proč ne nějaká dobrota z podkrkonoší nebo z valašska nebo z krušnohoří.

0/0
12.2.2009 16:32

luko5

Re: Jednoduchost

Svíčková, nebo knedlo-vepřo-zelo se snad dělá v celé republice a to už národní kuchyně je.

0/0
13.2.2009 0:35

maud

Re: Jednoduchost

Ale už je rozdíl v zelí. V čechách nevaří  moravské zelí tj. zadělávané bramborem

0/0
14.2.2009 9:11

antonio01

Re: Jednoduchost

Ta zahraniční návštěva je  z Ukrajiny?

0/0
16.2.2009 19:46

Joooudas

3. odstavec od konce

Tak buď je Británie samostatný kontinent, nebo je tím 4. světadílem východní Evropa!!??Rv

0/0
12.2.2009 15:34

svarak z krabicoveho vina

Re: 3. odstavec od konce

LOL, (zašlá) sláva Britského Impéria zřejmě někomu v redakci zatemnila mozek. ;-D;-D

0/0
12.2.2009 15:41

MPík

Dobrá kuchyně

Znám restaurace, kde se tváří jako hogofogo a za nemalý obnos dostanete malou porci něčeho pěkně upraveného, ale průměrné chuti. Jako příklad uvedu holešovické Molo 22. Byl jsem jednou a už nikdy více! Allegro, Maze, Ambiente Brassileiro a pod. jsou pro běžného Čecha zážitkové restaurace. Je nutné počítat s vyšším výdajem, ale stojí to za to. Pro běžný oběd je lepší restaurace, kde za rozumné peníze dostanete dobrou porci. Např. mohu doporučit Hotel Europa na Václavském náměstí. Za 95 Kč dostanete v poledním menu aperitiv, polévku, hlavní jídlo a dezert nebo salát. Úžasné! Najíte se tam velmi chutně a dostatečně! V Praze mi chybí více restaurací jiných zemí. Indická (znám jednu v Konecchlumského), pravá Thajská (Lemon leaf a Noi), Gruzínská, pravý Tex-Mex apod. Je tu moc pizzerií, čínských bister, fastfoodů a gyrosů. A klidně oželím kvantitu místo kvality. Každá česká hospoda má na jídelním lístku 50 nesmyslných jídel na jedno brdo, ale většina má základ v kečupu.

0/0
12.2.2009 13:43

minx

Re: Dobrá kuchyně

R^ A díky za tip!

0/0
12.2.2009 16:16

Elitebiker

?

Pro Gordon Ramsay Holding pracuji 4 roky, poslední tři jako vrchní číšník a jsem docela překvapený některými názory. Polévky ze sáčku a jídlo z Eurestu? Garantuji Vám, že tak profesionální systém a přístup jaký je tady viděl jen málo kdo z Vás. A klientela hovoří za vše.

0/0
12.2.2009 13:00

Ludek_II

Re: ?

Hele...kolikrát tě už zprdnul velký šéf ? Chceme drby - moralizování si nech ;-D

0/0
12.2.2009 15:08

AKSAMIT

Re: ?

;-DR^

0/0
12.2.2009 15:33

milenkamikes

koho

z Vás mrzí, že odchází? jedl jste někdo něco z jeho kuchyně?

pochybuju, ani já ne,tak o čem tu diskutujete?VVV

0/0
12.2.2009 12:14

maross1

ODS minůs

ožebračilo nižší a střední třídu na úkor zbohatlíků... proto se divím, že tam nemá plno ;-D

0/0
12.2.2009 11:03

stip

Re: ODS minůs

Je vidět, že placení diskutéři z Lihového domu se protlačí všude. Naštěstí už i do země zadupaní slušní členové ČSSD vidí, že rath a paroubek jsou nevolitelní.

0/0
12.2.2009 11:43

AKSAMIT

Re: ODS minůs

haha,ty se budes divit po volbach....;-D

0/0
12.2.2009 15:35

Lemuz ze Sudet

Re.Re.Kecup a puding.

To Lapan. Skoda ze jste nepochopil nadsazku. Ziji ve Vancouveru B.C. uz pres 35 roku a a vim ze ani U.S. Americane ani Kanadane neji puding.Ji "custard" coz je podobne nasemu pudinku s tim rozdilem ze je to ridsi a pouziva se kukuricna mouka. A anglicky "Yorkshire pudding" je samozrejme slany . Rozdil mezi nasim pudingem a "Yorshire pudding" je asi jako rozdil mezi demonstraci a menstruaci. A jsem dalek od toho plest si apples and oranges.Ze si ale U.S. Americane kydaji kecup na vse tomu se nevyhneme!

0/0
12.2.2009 10:23

erben3

Re: Re.Re.Kecup a puding.

No já můžu kečup taky úplně na všem ;-D Nebo ho piju i samotný, ale pokud mám nějakou lahůdku, tak si jí přece kečupem nezkazím :-)

0/0
12.2.2009 10:29

Bůh Nejvyšší (12)

Demonstrace nebo menstruace, to je jedno,

hlavně když teče krev! ;-D

0/0
12.2.2009 10:40

svarak z krabicoveho vina

Re: Demonstrace nebo menstruace, to je jedno,

;-D;-DR^

0/0
12.2.2009 16:18

erben3

.

"Zakládá si na tom, že mluví velmi vulgárně,..." - aha, takže hovado a může vařit třeba manu nebeskou.Rv Podobné podniky, kde dostanu ušpiněný talíř s "uměleckým" dílem  místo normální porce (např 250 g steak středně :-)) mě stejně nelákají, takže Ramsay good bye.

0/0
12.2.2009 10:23

Misterio No.1

Re: .

Takze na zaklade jednoho clanku sis udelal predstavu o jidle a na zaklade jedne vety o cloveku :-/

0/0
12.2.2009 11:07

Sisy

!

Celej slavnej sprosťák Gordon je jenom přefouklá bublina, klidně může zmizet a nic se nestane.;-D

0/0
12.2.2009 9:50

Sagita

Re: !

Takovejch kuchtíků jsou určitě stovky, možná tisíce. Tenhle týpek ale umí jednu věc báječně, prezentovat se v médiích.

0/0
12.2.2009 9:56

1gomez

Ramsay to bral přímo z Eurestu

jen to nasprayjoval olivovým olejem z Lidlu a připsal k cenovce jednu až dvě nuly, podle nálady.

0/0
12.2.2009 9:50

minx

Ne každý ocení dobré jídlo

Bez urážky. Můj muž například nepozná rozdíl mezi polévkou z pytlíku a poctivým vývarem. Já třeba nemám rozhodně příjmy na každodenní oběd v Allegru, ale dobré jídlo poznám, ocením a občas si i dopřeju, není mi za to líto peněz. Divím se tu ale jedný věci. Mnoho lidí vytáčí špičková večeře za tisícovku, zatímco bez problémů vytasí tři stovky za polívku z pytlíku, tvrdej steak a nekvalitní víno. To je z mýho pohledu mnohem větší plýtvání penězma.

0/0
12.2.2009 9:50

Sisy

Re: Ne každý ocení dobré jídlo

AnoR^ máte naprostou pravdu. Ale zrovna tohohle chlapíka tu myslím postrádat nebudeme.

0/0
12.2.2009 9:52

Xladi

Re: Ne každý ocení dobré jídlo

R^ správně, podle mě je důležité aby si člověk po jídle v restauraci řekl jo to mi fakt chutnalo moc dobré a je jedno jestli to stojí stovku nebo víc, někteří lidi jedí v drahých restauracích jen aby si dokázali že na to mají ale kvalitně vaří na mnoha místech i levně.

0/0
12.2.2009 9:57

Xladi

Re: Ne každý ocení dobré jídlo

Polívku v restauraci si nedávám, pouze v případě, že tam mají domácí kuchyni a polévku z pytlíku poznám. Že prodávají nekvalitní vína je obecně známý fakt ale na to jsou vinárny, nebudu v restauraci platit za víno které stojí řekněme 400 kč tisícovku. Důležité je jestli to zákazníkovi chutná, vím že se dá vždycky najít lepší volba, ale pokud budu chtít kvalitní jídlo nějaké konkrétní země, tak není jiná volba než do té země zajet a dát si ho tam.

0/0
12.2.2009 9:55

minx

Re: Ne každý ocení dobré jídlo

Myslím, že to pojímáte odlišně. Já zaplatím klidně i za to víno, protože nebudu u chutné večeře sedět s minerálkou. Ale budu sedět někde, kde vaří poctivě, nabídnou vhodné nápoje a budou se mi věnovat. Pak mi peněz líto nebude, jde o zážitek. Může mě ale fakt vytočit otrávená servírka a podvod. Podvod aplikuje 90 % českých hospod a restaurací. Na jídelním lístku vývar=odporná polívka z prášku, bramborák=hnusný předsmažený polotovar z Makra, bramborová kaše=z prášku. Atd., atp.

0/0
12.2.2009 10:15

erben3

Re: Ne každý ocení dobré jídlo

Těch 90% je asi přehnané číslo, ale je fakt, že kvalitu musí člověk chvíli hledat.

0/0
12.2.2009 10:31

_Das Verschwundene Sudetenland

image nad kvalitou

ale jiste par pitomcu napalil ;-D

0/0
12.2.2009 9:48

A zas ten sedlák Čupera

už to vidím..salátek za 700

a člověk se toho ani nenažere..machruje frajírek machruje, ale na nakládaný hermelín k tomu pifko a po tom cigárko, na to nemá...odborník ;-D

0/0
12.2.2009 9:29

Sagita

Re: už to vidím..salátek za 700

Moje řeč, a taková poctivá držková polívka z bufáče....

0/0
12.2.2009 9:52

erben3

Re: už to vidím..salátek za 700

S čerstvou houskou... to miluju.

0/0
12.2.2009 10:32

AntiKomoMen

Běž, běž, val, val a už sa nevracaj!!!

0/0
12.2.2009 9:25

A zas ten sedlák Čupera

Re: Běž, běž, val, val a už sa nevracaj!!!

si blbý? víš kolik muže mít takový Gordon peněz?

0/0
12.2.2009 9:26

Polárníliška

Re: Běž, běž, val, val a už sa nevracaj!!!

Želvy nežeru...

0/0
12.2.2009 9:40

A zas ten sedlák Čupera

Re: Běž, běž, val, val a už sa nevracaj!!!

ja si dam taky to medium...

0/0
12.2.2009 9:45

Polárníliška

Re: Běž, běž, val, val a už sa nevracaj!!!

Hňápni jí tam jednu falšu...leť, leť...

0/0
12.2.2009 9:51

Ludek_II

Re: Běž, běž, val, val a už sa nevracaj!!!

přine ňáke ty modráky a nevyptávaj sa furt

0/0
12.2.2009 10:18

lukasinko

Re: Běž, běž, val, val a už sa nevracaj!!!

Oni fakt odešli?!... no to sú hajzli...

0/0
12.2.2009 15:30

gagaryn

***

Ať si klidně jde ! My máme Babicu !!! R^

0/0
12.2.2009 9:20

zapalik

Re: ***

No právě. A podle toho taky poslední dobou česká kuchyně vypadá. :-(

0/0
12.2.2009 11:21

kanella

perfect

Dovetek clanku, ze zmizela restaurace Perfect (ktera byla opravdu perfektni) je super expres informace:-/ - 6.10.2008 se zmenily na skolu vareni, cateringovou spol..... a delaji akce nad 20 lidi.

0/0
12.2.2009 9:19

danny44

Slzy kanou...

Už mi slzy kanou nad tou gurmánskou tragédií.... ;-( ;-( Bude mi opravdu chybět 

Ještě, že to dali do hlavních zpráv, málem bych zůstal před zavřenými dveřmi  kamjá dnes pudu na oběd? :-(

0/0
12.2.2009 9:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.