Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Test MF DNES odhalil, že nerezové nože rezavějí

Redakční test dvanácti kuchyňských nožů ukázal, že více než polovina za moc nestojí. Čtyři nože - Edelstahl, Little Cook, Nirosta Saphir a Ming Kai - pak v testu zcela propadly. Příliš rezavěly, ocel byla nepřípustně měkká, byly špatně vyvážené a naostřené.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Elija69

vítěz

Vítězný nůž je určitě dobrý, jen nechápu, že se s ním profi kuchařům krájí tak dobře. Sám výrobce v nové řadě zrušil záštitu na konci čepele aby nůž lépe dokrajoval. U jiných nožů je to uvedené jako vada u vítěze ne. Proč ?

0/0
19.6.2009 10:21

demagog_007

Btw

Není překvapující, že vyhrál Solingen, ale proč tam chybí v tom testíku Victorinox?

0/0
20.4.2009 14:50

demagog_007

nůž v myčce?

Ono někdo meje nože v myčce? Já jsem domů koupil jen obyčejné victorinoxy, ale dát mi je někdo do myčky, tak to bylo to poslední co udělal...

0/0
20.4.2009 14:44

qwenda

Já mám nůž od Čongů,

stál asi 60 kaček a jer v poho. Nerezne a ostrý je tak, jak ho nabrousim. Ale jestli je třeba nůž za 1200, tak ten musí být 20 x lepší a 20x kvalitnější. No to si neumím představit...:-)

0/0
19.2.2009 7:07

demagog_007

Re: Já mám nůž od Čongů,

ten nemusíš ničit na domácím brousku, stačí vocilka a je hotovo...

0/0
20.4.2009 14:45

VPC

Re: Já mám nůž od Čongů,

Hm, já znám jen Švandu dudáka;-D

0/0
3.5.2009 21:37

Mávátko

Horst Fuchs!

Noze jedine od Horsta Fuchse! ;-D

http://www.wsinternational.cz/vyrobek.php?kod=CON1001&typ=popis

0/0
15.2.2009 15:15

jarosllav

test nožu

0/0
14.2.2009 10:16

HammerLang

Sedlčany těžký

Ten český je prý těžký přitom váží jen o 8g víc než druhý k celkové hmotnosti nože  275g bych řekl zanedbatelné.

0/0
13.2.2009 19:16

forhend

Nejlevnější test nerezového

výrobku je ten, že si vezmete permanetní magnet a přiložíte k nerezu...Pokud magnet táhne, tak...:-)

0/0
13.2.2009 16:17

gen.MacArthur

Re: Nejlevnější test nerezového

Nerez je taky magnetický, ale slabě.

0/0
13.2.2009 18:57

honzajaka

Re: Nejlevnější test nerezového

to je špatně, pokud by to bylo u hrnce tak tam jo, ale nůž musí magnetovat jinak je to moc měkký

0/0
23.2.2009 10:15

nanosekunda

Giesser - vítezný nůž nejlevněji

http://www.aukro.cz/show_item.php?item=556087251

vítězný nůž Giesser nejlevněji!!!!!

0/0
13.2.2009 16:14

gen.MacArthur

Nože Tescoma profesional taky reziví, ale zůstávají ostré.

Když jsem se ptal na to odborníka, který se zabývá opracováváním kovů, řekl že kvalitní nože reziví, ale ne v takové míře jako je zde na obrázku.

0/0
13.2.2009 16:04

Jakub

Re: Nože Tescoma profesional taky reziví, ale zůstávají ostr

Tescoma professional mám, ale vůbec nejsem spokojen. U několika vypadly nýty a ostření od výrobce nestojí za nic. Po kvalitním nabroušení jsou dobré, ale výborný nůž to tedy není...

0/0
13.2.2009 16:16

maud

Re: Nože Tescoma profesional taky reziví, ale zůstávají ostr

Koupila jsem si  2 nože Tescoma se šestiletou zárukou. Po půl roce se mi zlomily ve střence. Oba dva. Naštěstí mi je vyměnili. Krájí, ale dobře.

0/0
13.2.2009 18:29

honzajaka

Ten

test je nesmysl, na slanou či mořskou vodu musí být daleko kvalitnější ocel, než co se běžně dává na nože

0/0
12.2.2009 22:46

Sallmi

Re: Ten

Aha...ona se vlastně v kuchyni sůl a to ani ta mořská nepoužívá, takže nůž s ní nemůže přijít do styku;-D...až budeš někdy zkoušet vařit, tak kritizuj testy nožů:-/Rv

0/0
23.2.2009 8:47

honzajaka

Re: Ten

není v tom potopený pořád

0/0
23.2.2009 10:16

Sallmi

Re: Ten

A to si jsi opravdu jistý, že neexistují jelita, která nechají nůž ve dřezu třeba celý den i s ostatním nádobím a nečistotami? Nebo co myslíš, že udělá s méně kvalitnější ocelí myčka na nádobí při 65°C?

0/0
23.2.2009 12:50

honzajaka

Re: Ten

Ve dřezu ho nechají, ale ne v koncentrovaném solném roztoku, nebo v solné mlze, když jsou součásti třeba potopené v mořské vodě, tam obyčejný nerez taky zrezne, tam musí být speciální nerez, nebo třeba když se to meje chloraminem apod.

0/0
23.2.2009 13:39

Sallmi

Re: Ten

Jenže opakované zanedbávání nože může vést právě k takovýmto poškozením. Když si někdo kupuje nůž, tak si jej nekupuje jako třeba mobilní telefon s tím, že ho za dva roky vymění. Ten nůž mi musí sloužit minimálně desetkrát delší dobu. A myslíš, že v laboratoři mají čas sledovat chování materiálu ve standardních podmínkách po dobu 20ti let? Ne! tam provedou extrémní test, který mi potvrdí, že ano tento nůž je z kvalitního materiálu a vydrží vám celý život nebo tohle je šunt, se kterým si akorát ublížíte a přivodíte si jeho používáním zdravotní potíže.

0/0
24.2.2009 8:10

MychalB

Ming Kai

už ten název budí důvěru :D k tomu koupě na holešovické tržnici...

0/0
12.2.2009 15:42

ja314

gril

My mame zase el. gril bosch - nerezovy (do vanicky pod teleso se dava voda). taky po par pouzitich zreznul.;-(

0/0
12.2.2009 15:14

ramese

my

používáme doma nože iCook supr :o) drazsi ale vyplatilo se do 10 000 jsme se vesli a za celou sadu kdyz cepter je drazsi se vyplatilo

0/0
12.2.2009 13:10

roedor

Re: my

hm, já používám nůž z Ikea, stál asi 2 stovky a je OK:-P

0/0
12.2.2009 15:52

Mery68

Re: my

To jsem si myslel taky, než se mi náhodou dostala do ruky Dreizack Wüsthof, mimochodem víteěz testu... To je řezáníčko úplně o něčem jiném. Už mám doma celou sadu a nemůžu si to vynachválit...

0/0
13.2.2009 8:54

Larrax

Mně rezne i Tescoma

a nejen mně, když jsem si koupil sadu nožů od Tescomy, tak mi známý tvrdil, že jsem udělal chybu, protože je má taky a rezivějí ... . kdysi mi jeden výrobce nerezu říkal, že i nerez na povrchu reziví, prý o dělají části jiných kovům které se na ten nerez nalepí

0/0
12.2.2009 12:48

Fidel Castro v plne sile

u nás kalíme nože pro jednu českou firmu

z 17 029 na 52 HRc...:-) je to ale domácí výroba, žádná továrna...:-)

0/0
12.2.2009 12:13

-=koloděj=-

Je to reklamovatelné?

Tj. když je na noži napsáno Stainless a začne rezavět, lze ho z tohohle důvodu reklamovat?

0/0
12.2.2009 12:02

jmen0.prijmeni

Re: Je to reklamovatelné?

Určitě ano. Nerezová ocel sice neznamená, že vůbec nekoroduje, ale má zvýšenou odolnost proti korozi. Pokud ale začne korodovat přiliš brzy, tak to jděte určitě reklamovat. Rez pozná a uzná každý prodavač. V případě že neuzná, tak to dejte k soudnímu znalci. Nerezove nože by opravdu při běžném používání korodovat neměly.

0/0
12.2.2009 12:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.