- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
bude pravděpodobně nejlepší biznis
"výroba" potravin, čili zemědělství.
Jak říkal Bolek P. v krásném filmu Děditství aneb...: "Půda, pánové, půda je nejdůležitější. Všechno ostatní jsou pi.oviny!"
Kdo je moudrý a má fůru peněz, vrhne se na skupování zemědělské půdy, nebo investuje do toho. Jo, a taky pitná voda bude klíčová pro příští přežití.
Lidé přece potřebují každý den něco do huby. Když to nebudou mít, tak jsou jim všechny ty blbosti á la nové auto, nové bidlo, nové hadry, nové PC a nová mnohdy zbytečná elektronika totálně k ničemu.
ze mame sedlaky a zemedelce a farmari jsou v Americe.
Problémem v ČR a dalších státech je velikost farem - ač 20 let v demokracii, stále s původními JZD - velkofarmami, kterým jde jen o peníze, dotace, ze kterých má okolí minimální přínos, které si platí "poradce" z řad ministerských úředníků, státních zaměstnanců, které provozují bulvár v podobě agrární komory a jejich alegorických průvodů. Zkuste si schválně zjistit, kdo je združen v údajně apolitické agrární komoře - pravé sedláky a rodinné farmy budete hledat lupou - a marně. Jedná se o združený socialistických jézéďáků se socialistickými manýry. Najděte si ve svém okolí farmu, kde vám prodají dobré potraviny v dobré ceně. Přestaňme podporovat monopoly JZD - ušetříme my i příroda.
A hele, další chytrák... Já osobně znám mnoho malých soukromých farem a vidím jejich obrovské problémy - nemají žádné osobní volno, proto hodně soukromých zemědělců končí, mají stejně nízké výkupní ceny - takže za hodně práce málo peněz, protože produkují málo mléka, tak mlékárny od nich přestávají brát mléko - tudíš končí a mohl bych pokračovat. Bohužel v dnešní době mají obzvláště u nás význam pouze velké podniky, které mají dostatek zaměstnanců a jsou dostatečně zajímavé pro banky, protože bez úvěrů to nejde ani v zemědělství... Jo a vyrábět potraviny mohou pouze podniky, které mají např. vlastní jatka které splňují přísné hygienické normy, máš pravdu moc jich není ale pár jich znám a kvalita uzenin se nedá srovnat s klasickýmy výrobky ze supermarketů... ale zase vysoká investice do takového provozu... soukromník to nezaplatí a ani by se mu to nechtělo dělat. A ty si zjisti kdo je v agrární komoře.. ředitelé ZD i malí zemědělci, takže nevím co řešíš...
....to nicnedělání už jim za tu zimu leze na mozek Raději by měli přemýšlet o tom, proč jsou jabka z vedlejší vesnice dražší než banány z vedlejšího světadílu
je to na kazdem z nas...
http://project-respublica.blogspot.com/2009/03/je-to-na-kazdom-z-nas.html
mi neni jasny co tam budou delat ti zapadoevropsti farmari.stezovat si ze maji vic nez ti nasi?Jinak to vypada ze v Praze to bude zanedlouho samej farmar.
Jak je možné, že farmáři v JAR nemají dotace, nemají zelenou naftu a přesto prosperují?
Jednoduše. Nemají vedla sebe třeba Francii (kde jsou úplně jiné dotace).