Diskuze

VIDEO: Jak se vyrábí „jídlo z pytlíku”

Sáček s práškovou směsí je pro mnohé zahalen tajemstvím, co všechno se uvnitř skrývá. Jídlo "z pytlíku" také lidé většinou skepticky využívají jen v krajních případech, kdy je potřeba rychle uvařit. Podívejte se, jak takový výrobek vzniká, i na to, co všechno se z něj dá netradičně vytvořit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Ric-pic

20. 3. 2009 12:43
Výroba x vaření

No, u nás doma jídlo vaříme, my ho nevyrábíme. A chvilu trvalo, než jsem mou milou přesvědčil o tom, že Vegeta (myslím takovou tu univerzální kořenící směs do čehokoliv) je fakt naprd a dá se vařit i bez toho. Není nad čerstvé suroviny (často je mám od tchána z vesnice - třeba česnek to je bašta), i ten bujon je fakt jinej...  Vařím jenom doma, cca 2-3 týdně a všichni se jen oblizujou.

0 0
možnosti
EP

EddieCz

20. 3. 2009 12:41
Proc mi to pripomina

koncern Tricatel (vice Louis de Funes:  Kridylko nebo stehynko) ;-D

0 0
možnosti
ES

telmah

20. 3. 2009 12:45
Re: Proc mi to pripomina

Protože to je ono !!!

0 0
možnosti
T

takseprecinehadejte

20. 3. 2009 12:34
Amarouny

jojo samá dobrota a té výživy, hlavně že to chutná jako bramborák :)))

0 0
možnosti
NA

Next Apache

20. 3. 2009 12:12
hmmmmmmmmmmm...............

Na obrázcích míchají nějaké prášky. Ty jak vyrábí? Kdysi dávno jsem jako chlapec navštívil Vitanu (Byšice?). Viděl jsem "vyrábět" slepičí polévku v pytlíku a kostky do polévky. Obrovské kádě kde se vařili ptačí mrtvoly, smrad přeukrutný, co padlo na zem, hodili vidlemi nazpět. Doposud, když vidím třeba "zlatý slepičí bujón", mám tu strašidelnou vývařovnu před očima.

A zkuste si někde najít, jak se vyrábí takové bašty, jako jsou sójové omáčku, rybí omáčky, tekuté polévkové koření (jedno, či Vitana, Magi, nebo Knorr).

Fermentace svinstva, koření, odpadú (kúže, kosti, šlachy, kopyta), kyseliny, vaření...Das ist hrúza. Už by jste to nepoužívali...Rv;-DR^

0 0
možnosti
ZS

Z-S

20. 3. 2009 12:30
Re: hmmmmmmmmmmm...............

No to je svinstvo, varit slepici bujon z mrtvejch slepic...

0 0
možnosti
S

Syryn

20. 3. 2009 12:01
XTC

..ecka jsou vsude a ve Vsem...,bez nich uz to dnes nejde.

0 0
možnosti
A

antonin.h

20. 3. 2009 12:42
Re: XTC

jasne, treba v bramborach, v ryzi apod... bez nich to opravdu dnes nejde (ono to bez nich nekdy slo? )

0 0
možnosti
HS

Fanthom007

20. 3. 2009 11:37
jako PR na firmu Migli Pigli se to moc nepovedlo...

:-P

0 0
možnosti
H

hrabe.zeppelin

20. 3. 2009 11:22
No napriklad

co ja dokazu vytahnout z pytliku, to byste, holky, koukaly

0 0
možnosti
LK

Phantom2005

20. 3. 2009 10:25
Wow, ...

... tatrgel doktora Blivajze.

0 0
možnosti
A

anesteziolog1

20. 3. 2009 14:04
Re: Wow, ...

smažený švábík hadr ;-D

0 0
možnosti
JM

J i ř í

20. 3. 2009 9:52
éčka

Stačí podívat se na složení - tyhle výrobky bývají samá éčka. O tom se článek jaksi nezmiňuje. Podstatně horší než pytlíková polévka na výletě je ale skutečnost, že v mnoha restauracích vám udělají bramborovou kaši z prášku místo z čerstvých brambor. Rozdíl v chuti je obrovský.

0 0
možnosti
VF

Xladi

20. 3. 2009 10:25
Re: éčka

Klasické kaši se ni nevyrovná, ale když uměj udělat práškovku dobře je rozdíl minimální.

0 0
možnosti
I

infinity1

20. 3. 2009 9:26
Hrachová polévka

"Jiná hrachová polévka přijde na český stůl, jiná na polský, kde je obvyklé vařit hrachovou polévku ze žlutého hrášku." Dřív se tu taky prodávala výtečná hrachová polévka s celými žlutými hrášky a asi před 10 lety jí nahradili mnohem levnějším mletým hráškem, v kterém je rozemleté kde co a z čehož po uvaření vznikne tekutina divné konzistence vhodná pro bezzubé důchodce :-/

0 0
možnosti