- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No, u nás doma jídlo vaříme, my ho nevyrábíme. A chvilu trvalo, než jsem mou milou přesvědčil o tom, že Vegeta (myslím takovou tu univerzální kořenící směs do čehokoliv) je fakt naprd a dá se vařit i bez toho. Není nad čerstvé suroviny (často je mám od tchána z vesnice - třeba česnek to je bašta), i ten bujon je fakt jinej... Vařím jenom doma, cca 2-3 týdně a všichni se jen oblizujou.
koncern Tricatel (vice Louis de Funes: Kridylko nebo stehynko)
jojo samá dobrota a té výživy, hlavně že to chutná jako bramborák :)))
Na obrázcích míchají nějaké prášky. Ty jak vyrábí? Kdysi dávno jsem jako chlapec navštívil Vitanu (Byšice?). Viděl jsem "vyrábět" slepičí polévku v pytlíku a kostky do polévky. Obrovské kádě kde se vařili ptačí mrtvoly, smrad přeukrutný, co padlo na zem, hodili vidlemi nazpět. Doposud, když vidím třeba "zlatý slepičí bujón", mám tu strašidelnou vývařovnu před očima.
A zkuste si někde najít, jak se vyrábí takové bašty, jako jsou sójové omáčku, rybí omáčky, tekuté polévkové koření (jedno, či Vitana, Magi, nebo Knorr).
Fermentace svinstva, koření, odpadú (kúže, kosti, šlachy, kopyta), kyseliny, vaření...Das ist hrúza. Už by jste to nepoužívali...
No to je svinstvo, varit slepici bujon z mrtvejch slepic...
jasne, treba v bramborach, v ryzi apod... bez nich to opravdu dnes nejde (ono to bez nich nekdy slo? )
co ja dokazu vytahnout z pytliku, to byste, holky, koukaly
Stačí podívat se na složení - tyhle výrobky bývají samá éčka. O tom se článek jaksi nezmiňuje. Podstatně horší než pytlíková polévka na výletě je ale skutečnost, že v mnoha restauracích vám udělají bramborovou kaši z prášku místo z čerstvých brambor. Rozdíl v chuti je obrovský.
Klasické kaši se ni nevyrovná, ale když uměj udělat práškovku dobře je rozdíl minimální.
"Jiná hrachová polévka přijde na český stůl, jiná na polský, kde je obvyklé vařit hrachovou polévku ze žlutého hrášku." Dřív se tu taky prodávala výtečná hrachová polévka s celými žlutými hrášky a asi před 10 lety jí nahradili mnohem levnějším mletým hráškem, v kterém je rozemleté kde co a z čehož po uvaření vznikne tekutina divné konzistence vhodná pro bezzubé důchodce