Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Dobré jídlo za dvě eura? To nejde, říká Zdeněk Pohlreich

V pořadu Ano, šéfe! radí kuchařům, jak vařit. Používá při tom slova jako břídil či humus, popřípadě někoho vyzve, aby si vyndal hlavu ze zadku. Když mu nechutná, dělá pěkné grimasy. Skvěle zaplnil díru na televizním trhu, drsňák tady chyběl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

magdik

Zdeněk

Je naprosto super, konečně tady těm buranům dokáže říct, co je to za patlaly. Ze všeho nejvíce mi odvázala ta první hospoda á la Tahiti, línej šéf, typickej "podnikatel", který si myslí, že když má prachy, všechno půjde samo. Brrr, to byl hroznej blbec.  Už se těším na další pokračování. Většinou se mi už chce spát, ale tenhle pořad jako jedinej si nenechám nikdyujít. Jen tak dál. Pane Pohlreich, jste naprosto skvělý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-D

0/0
31.3.2009 7:31

Leontynka 73

Pan Pohlreich

Prosím ,ví někdo kde se dá sehnat jeho kuchařka ? Moc by mne zajímalo, čim dochucuje jídla ...jinak nápady má skvělé a za ty se jak známo platí.R^

Jinak , věřím že stačí pár lidí v Cafe imperial i v Divinisu, a je vyděláno na celý den, navíc Praha je Praha a obě restaurace jsou dobrém místě :-) Na menším městě zavést tyhle ceny , můžete zavřít , jeden zbloudilý člověk Vás neuživí;-(

0/0
27.3.2009 16:08

ProtektoRath Mittel Bohmen

Tak třeba Restaurace Vinohradská vaří skvěle i za 60Kč

Pokud si tedy nechci hrát na Pohlreichův rádobyluxus. Pokud mi totiž někdo začně tlačit do hlavy cizí názvy pro běžná jídla a detailní popis ingrediencí ve zdrobnělinách, mám se na pozoru. Někde je to totiž "svíčková se česti houskovejma" a jinde zase "svíčková omáčka ala Pohlreich z pravé svíčkové se šesti karlovarskými houskovými knedlíky, vařenými v pramenité vodě, s citronem pravou domácí šlehačkou a brusinkami z naší zahrádky". Než dočtu takový lístek, tak mě z té restaurace vyhodí a přitom je to to samé, co v předchozím případě. ;-D

0/0
27.3.2009 15:08

Amorra

Re: Tak třeba Restaurace Vinohradská vaří skvěle i za 60Kč

Nevím kterou restauraci navštěvuješ, ale já kdybych někde nalezla "svíčkovou se česti houskovejma" tak jim jdu negramotům omlátit meníčko o hlavu.

0/0
28.3.2009 17:54

adviser

Téma dobré, provedení nic moc

Proti zaměření pořadu nic nemám, i když není originální, chybělo tu.

Horší je to s vystupováním Zdeňka Pohlreicha v tomto pořadu. Většinou mě připadá takové křečovité, nepřirozené - asi vynucené scénářem a produkcí.

V dřívějších pořadech, kde vystupoval např. s Ivanem Vodochodským je to úplně jiný člověk a chová se daleko přirozeněji. Žádné vulgarismy (na rozdíl od Ivana, který se musí hodně hlídat) a nedělá mu problém přiznat ani vlastní přehmat během předvádění vaření.

0/0
27.3.2009 9:13

kozak52

čsssd to umí , woe

;-D;-D;-D

0/0
27.3.2009 7:39

cinsky_buh_srandy

ale jde

naštěstí na takové žvásty koukat nemusím :-P

0/0
27.3.2009 7:01

Amorra

Chválím pořad!

Tento pořad potřebovala česká gastronomie jako sůl. Škoda jen, že je tu zase Nova, která všechno totálně pohnojí s jakýmsi kuchtíkem, který má vaření jen jako koníčka. O Babicovi se nemá smysl vyjadřovat, asi stejně jako o celé Nově, rány do zad pro českou kulturu podpořené ránami pro českou gastronomii ze strany člověka, co neumí vařit. Už se těším na rozhovor s panem Pohlreichem a jeho názor na mistra Babicu. Jinak vážení, co tu neustále omýláte, že Pohlreich prezentuje jen malé porce z drahých surovin za předražené ceny. Pořad sledujete velmi špatně, zatím pokaždé nabízel pro restaurace z menších měst české menu, kde jste mohli nalézt například obrovské porce kachny s knedlíkem a zelím či krásná žebírka například s bramborovou kaší. Naopak luxusnější a exotičtější jídla nabídl ve druhém díle pro pražskou restauraci People, protože je jasné, že zdejší klientela si sem ráda zajde. V Benátkách nad Jizerou asi těžko. Pohlreich je odborník a ten kdo preferuje Babicu je totální barbar.

0/0
27.3.2009 0:42

artN

definice

Myslím, že hlavní problém je definice co je to DOBRÉ jídlo. Každý je jinak náročný, jinak zkušený. Obecně v ČR je gastronomická úroveň katastrofální, takže pojem dobré jídlo je velmi zavádějící. O tom svědčí i některé příspěvky, jako "steak 150g za 30 Kč nákladů". To nebude steak, to bude hrůzná napodobenina.

0/0
26.3.2009 14:39

Hrochomut

Re: definice

jo, v té definici to bude.. pro někoho to znamená, že dobré je takové, které chutná a zároveň přiměřeně zasytí.. pro někoho to musí zároveń být z nějakých exkluzivních surovin.. někdo by k tomu možná ještě přidal, že musí být tak zvaně zdravé..

A mně třeba často nechutná, co někdo považuje za exkluzivní delikatesu a naopak mi chutnají některé věci, které by někdo, kdo chodí zásadně na jídla za 300 a víc, odmítal požít.. prostě si myslím, že pro každého je "dobré jídlo" něco jiného..

0/0
26.3.2009 18:41

aia

hmmm

Podle mne, to co vaří jen vypadá dobře, ale já bych se nenajedl, že odsuzuje zeleninové oblohy, to dělá jen hlupák, já bych jídlo, kde je bramor na kraji talíře a kousíček masa uprostřed a kapka nějaké šťávy tak to bych mu vhodil na hlavu, klidně si připlatím, ale to jídlo musí být plný talíř a  ne jen brambory, ale hlavně maso a zeleninová obloha jistě možná ty jeho gurmáni z ciziny ale milionáři těm vyhovuje kousíček ničeho.. Osobně si myslím, že se snaží prosadit svůj názor a být tam v kuchyni jako kuchař já a mě říct, že mu to nechutná... no navštívil bych tu jeho restauraci a dal bych si něco a nechal si zavolat  šéfa a s úsměvem mu řeknu, že vaří blaf který mi nechutná.. jak by se asi tvářil, jen pro srandu  zajít tam a natočit jak jeho tlustej kxicht dosáhne natažené prvky ...

0/0
26.3.2009 9:08

Don_Alex

Re: hmmm

si muzes vzdycky objednat misku zeleninovyho salatu, ale taky nevim proc mi cpou na talir neco co nechci, stare zeli, horkej list cehosi nazelenaleho a nechutny rajce.... Pritom na menu o tom ani slovo, ale platit to musim...

0/0
26.3.2009 12:35

Next Apache

hehehe, sranda magor

v TV si založil kariéru na píííííííííííííči. Vědtšinou má pravdu. Žádné hrnce s ohřívaným krmením.

0/0
26.3.2009 7:22

Don_Alex

Re: hehehe, sranda magor

podivej se na jeho zivotopis ty trotle a pak ho porovnej s tim tvym prazdnym a potom neco rikej...

0/0
26.3.2009 12:36

ajchi

Tento pan je...

Byt majitelem restaurace a vedet, jak to v tomto poradu chodi, tak bych si ho v zivote nenechal do neceho kecat. Je fajn, ze delal v par restauracich, kde dokaze prodavat blafy za velky penize :-) Ale to nejde vztahnout na celou republiku :-)

0/0
25.3.2009 21:46

ajchi

Tento pan je...

Tento clovek nema nic spolecneho s dobrym manazerem kuchyne, jinak by

ze sebe nedelal lidske tupe hovadko, ale postavil by se k problemum

hned celem a na konci poradu by uz bylo zmenene cele menu, preskoleny

personal a problemy z 95 procent vyresene. Pak by tam mohl prijit po 3 mesicich a hodnotit s majitelem, jak se mu to vyplatilo/nevyplatilo, kolik ziskal novych hostu a zda dokazali udrzet nastoleny trend popripade neco dal vylepsit. Kdezto nyni to je tak, ze pulku poradu dela ze vsech kolem sebe debily, poslednich 5 minut udela nejakou flakotu, aby ukazal, ze to jde levneji a ze to jde i spocitat, ale cela premena pak spociva na bedrech majitele. A pak nasledne prijde neco "kontolovat" nebo jakyze to ma vyznam...  Proste luzr s velkou hubou ale daleko mensimi ciny. Pomuze mozna trosku se zamyslet nad par vecma, abych ho jen nekritizoval, ale s pomoci vlastni to je dost na povazenou.

0/0
25.3.2009 21:41

ajchi

Tento pan je...

Tento clovek mi vubec nesedi. U jidla, ktere mu serviruji na zkousku, dela xichty jako 5lete dite, jen a jen prehrava, aby to udelal trosku zajimavejsi. Mozna pro debila, ale me todleto vazne nebere. Vubec mi nepripada jako nejaky velky profesional, spis mi pripada jako pekne jojo, co ze sebe dela nadcloveka se super schopnostma. Misto toho mam pocit, ze kdyz se majitele taze, kolik to cely stalo penez nebo kolik ma personalu, tak jako by mu to bylo stejne uplne u prdele. Dela proste jen tak, aby to vypada, ze ma konstruktivni dotaz. Kdyz mu nekdo odpovi, ze to stalo par milionu, zas hazi xichty a chyta se za hlavu, jako by si ji zrovna vytahl ze svy prdele, receno jeho slovy. Misto toho, aby jim opravdu pomahal hned od pocatku, prichazi casto az neumerna kritika a ani se nedivim, ze to majitele vysira. 

0/0
25.3.2009 21:36

magdik

Re: Tento pan je...

Pro takový blbce, jako jsi ty, bohatě stačej blafy,který konzumuješ a ještě by mi byloi líto i toho shnilýho rajčete, který může klidně sežrat s chutí prase. A s podnikáním nemáš vůbec co společnýho. Ty kdybys měl hospodu, tak zkrachuješ, ještě než tam vejde první zákazník. Protože by sis nenechal poradit, jako tiv předchozích dílech. Taky házeli kůžičky a jaký chyby dělali, byloi naprosto evidentní. Natož pro profíka. Nakup si žravenky od odborářů a žer si doma tláču.

0/0
31.3.2009 7:37

krultheking

vsechny naivky

kteri si mysli, ze se da v restauraci prodavat dobre jidlo za 60 Kč, timto zadam, aby si takovou restauraci otevreli a provozovali ji co nejdele v blizkem okoli meho pracoviste, budu chodit na obed kazdy den

PS konkurence se nebojte, vsech 6 podniku kolem nabizi hotovky, co se nedaji zrat

0/0
25.3.2009 20:58

Qingdao

Re: vsechny naivky

Víš ono je mnohem horší, že i v restauraci, kde se platí za hlavní jídlo cca 400,- Kč, se to nedá žrát. A bohužel jsem těchto restaurací poznal mnoho. Takže co je horší. Guláš se šesti za šest pětek nebo rádoby kvalitní steak za 350 + 50 příloha?

0/0
25.3.2009 21:23

velbloud

Kecy

Tvrdím, že hotovka za 60 - 70 Kč se udlat dá. Např. hovězí steak 150 g, cena masa v obchodě max 30 Kč, americkej brambor několik Kč, obloha totéž. Suma sumárum 40 Kč i s režijníma nákladama. Vepřové, kuřecí je ještě levnější. ;-D

0/0
25.3.2009 20:08

magdik

Re: Kecy

No ty jsi ale debil, víš kolik stojí kilo svíčkový? Panebože takovýho blbci choděj k volbám. Já nemám slov;-€

0/0
31.3.2009 7:39

608780110

Doporučuji tento pořad všem podnikatelům

Jak jsem pána kuchaře viděl poprvé tak jsem si říkal. Zase jeden namyšlenec.

Ale to je úplně jiný pořad. Je konstruktivní určující směr v podnikání restaurace.

Hledá problém a taky řešení. To většina podnikatelů potřebuje. A občasné slangové  a stupidní výrazy se používají podle druhu oboru když je to potřeba. Je to reality-šou a taky někteří manažeři a podnikatelé potřebují vypumpovat žaludek. Jinak než ostrým přístupem to nejde. Sám bych to potřeboval. No prostě skvělé. Doporučuji všem podnikatelům.

Josef Nechvátal R^

www.Job3000.cz

0/0
25.3.2009 16:50

nonick

Jak to, že ne?:

Irský steak entrecotte 400 Gr za 160,- Kč, chléb šumavský na topinky za 20,- Kč, zelené fazolky za 40,- Kč (plus olej, vajíčko, sůl, koření, atd - dvacka?) Suma sumárum: 240 Kč a máme za to 6 vydatných porcí toho nejlepšího tatarského bifteku. Jedna porce za 40,- Kč (takže ještě si můžeme dát každý pivko :-) :-)

0/0
25.3.2009 16:41

me2di

Re: Jak to, že ne?:

pivko za 20cku jsem nevidel ani nepamatuju

0/0
25.3.2009 16:43

Syryn

Re: Jak to, že ne?:

Vyjed z Prahi a hned uvidis...

0/0
25.3.2009 16:48

me2di

nejlepsi jidlo na svete to jsou brambory na cibulce

uz to slysim...cozeeee? Bramborova kaseeee...cozeee. Tady nejde o cenu jidla,ale o to, kdyz se to dela s laskou....To takhle rano na chalupe vstanu, roztopim pecek, zajdu nakopat brambory, cibulku a ustrihnu trochu pazitky...pri jidle to zapijim mlekem......ale priznam se, hodne zalezi na surovinach, s bramborem a s cibuli s marketu, se mi to jeste nikdy nepodarilo.

0/0
25.3.2009 16:40

BedlamW

Re: nejlepsi jidlo na svete to jsou brambory na cibulce

Kvuli podelanym bramborum tolik namahy a potu? Jsi upadl,ne?!;-D

0/0
25.3.2009 20:14

pavelthelong

uz jsem jedl

v Indii ve vesnickem hotelu nebo v luxusni restauraci  ve francouzskem Mougines (znalci vedi, oc jde) a v konecnem efektu je jedno, kolik jidlo stoji, dulezite je pouze, jestli je dobre (a neni zrovna hygienicky zavadne). Na cene nezalezi a je mi uplne jedno, jestli nejaky sefkuchar tvrdi, ze jenom tak a tak  pripravene jidlo je kvalitni. Napriklad topinky se slaninou podle Jamese Oliviera jsou pochoutka a porizovaci cena (doma) je pod 6 Kc/kus A v Göttingenu je cinska restaurace, kde delaji nejbajecnejsi smazene nudle se zeleninou za vyse zminovanou cenu 60 Kc (2,50 Euro - no teda o malinko vic...)

0/0
25.3.2009 16:14

chenile

Re: uz jsem jedl

no to muzes rict.. ze palacinky se do dvou EUR vejdou ;-D

0/0
25.3.2009 16:30

Syryn

Re: uz jsem jedl

Nejlepsi nudle umi ma fioncee

0/0
25.3.2009 16:37

Gaspard

Tak to je síla!

Tak tohle jsem našel na stránkách Cafe Imperial, kde šéfkuchařuje ten "odborník":

...Třešničkou na dortu naší nabídky je “Stůl šéfkuchaře”, unikátní možnost mít svůj stůl prostřen uprostřed rušné “kuchyně v akci” a vychutnat si 5-chodové menu připravované přímo před Vámi...

Tak za tohle bych mu, být (nepodplacenou) hygienickou kontrolou tu kuchyni rovnou zavřel! Cizí člověk a ještě bez zdravotního průkazu v tý kuchyni nemá co dělat. To by se Potrhlejch asi divil, kdyby mu tu kuchyni zavřeli za účasti kamer TV Prima .;-D

0/0
25.3.2009 16:13

jan.hartel

Re: Tak to je síla!

tohle se dela v hodne dobrzch hotelech po celem svete.Uz dlouho v tomto prostredi pracuji a uz jsem to videl mockrat.Ne ze bych s tim souhlasil,ale je to dosti oblibena akce

0/0
25.3.2009 16:43

chenile

tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

tak hodte odkaz na nejakej fajny recept...

0/0
25.3.2009 15:54

chenile

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

ja sem predevcirem zkousel tohle... http://dolcevita.blog.cz/0802/zampiony-lepsi-nez-smazene  ale zas tak extra to nebylo... ale mlada nesmi lepek.. tak mozna to dokonila ta mezlepkova strouhanka...

0/0
25.3.2009 15:55

Syryn

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

..jo tohle je ok.

Ja delal naposledy Haggis v kurecim prsicku a slanine,zapecene.Mnam

0/0
25.3.2009 16:00

chenile

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

jako ze si je uvaril a pak si ten vnitrek dal do prsicka.. nebo si tam narval smes co se dava ?

0/0
25.3.2009 16:12

Syryn

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

naklepes si prsicko,nejlepe v sacku,na nej das mnozstvi tak akorat haggisu(muzou byt kolecka ,ci jak chces),pretahnes konce prsicek pres to,a jeste to obthanes platkem slaniny a zaspikujes paratky ci nejakymi drivkami.Lehce popepris.

Das to na pekac vedle sebe,prikryjes alobalem a peces tak 30min.Pak das alobal dolu a zagrilujes nebo vykotlis troubu co to da tak na 5 min.

Podavas s bramborovou kasi s pazitkou...

Je to fakt super.R^

0/0
25.3.2009 16:26

chenile

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

jo takze hotovej nakrajenej haggis.. ja myslel ze sis ho jako delal...

ja ho ani nejedl jeste.. takze nemuzu posoudit.

0/0
25.3.2009 16:28

Syryn

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

udelat to bude asi taky kumst,jinak je to neco jako jitrnicka a jelito a trochu prejtu dohromady akorat korenene.Nekdo Ti rekne,ze to je humus...

Pak do teho jebnes Whisky dobru a mas to...

0/0
25.3.2009 16:35

chenile

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

jo ja vim z ceho to je.. videl sem to asi i jak se to dela... je to z vnitrnosti a dela se to v zalucku... ale jako nejedl sem...

0/0
25.3.2009 16:36

Syryn

Re: tak kdyz uz tady zustali jenom znalci

..tak zkus nekde v "Makru" sehnat.Jak jsem byl ve Skotsku,tam mely uplne vynikajici.

A urcite zkusim udelat do budoucna.Na netu je receptu mrte jak na to.:-)

0/0
25.3.2009 16:39

tom206

No já nevím

hlavní jídlo za tři stovky to mě nepřijde jako nic moc extra drahýho, takže nějakým luxusem bych se neoháněl, to mě přijde taková běžná cena, za kterou se velmi dobře najíte, ale luxus je ještě o něco vyjš.

Ale rád si pochutnám i na guláši za padesát korun ve venkovský hospodě, který je taky velice kvalitní, ale to je hospoda pro štamgasty, nic oficiálního, vaří tam paní hospodská,  ten sál ani ofiko hospoda není, takže žádná hygiena, žádnej berňák, žádní zaměstananci, to se pak za pajsku uvařit dá.  

0/0
25.3.2009 15:45

chenile

pro syryn

sunka..

ale pak to neni sunka...

hele kup si v hypru kureci sunku...

pak si kup kureci prsicka.. nakrajej na kosticky... trosku jen trosku osol... narvy do igelitovyho pytliku.. ten dej do nejakyho plehacku poracne udusej a nech do druhyho dne (staci i par hodin) pak celej ten plechacek dej do hrnce s vodou prikryj a nech cca tyjo ten nevim jestli hodku dve sem to nechaval... pomalicku probublavat.. NEVARIT... !!

nech to vychladnout... nakrajej na kolecka.. a ochutnej spolecne s tou koupenou.. pochopis o cem toje

0/0
25.3.2009 15:39

kolyvanov

Re: pro syryn

Ono ze jo - kureci prsni SUNKA... To je stejny jako kureci svickova nebo zebra:-))

0/0
25.3.2009 15:41

chenile

Re: pro syryn

jasne.. ale sunku jako takovou si doma neudela zejo...

chci aby ochutnal rozdil

0/0
25.3.2009 15:42

Syryn

Re: pro syryn

Ok,vyzkousim...:-)Ale odbehli jsme od tematu,ne...

PS:Sunku v Hypru ci kde nekupuji...:-)

0/0
25.3.2009 15:42

chenile

Re: pro syryn

fakt skvely... a lavne to vyjde levnejc nez koupena...

je to presne jak rikal v tom poradu.. plno lidi si mysli ze kdyz koupi polotovary v plechu nebo tak.. ze usetri penize.. ale opak je pravdou

0/0
25.3.2009 15:43

kolyvanov

Re: pro syryn

No ale pozor - ted je potreba rozlisit restauraci a domacnost. Ten tvuj postup na "vyrobu sunky" ma nasledujici vadu - musis to udelat. Zabere ti to nejakej cas. Takze za to das 120 korun za prsa a kdyz se s tim budes morit hodinu, tak mas sice lepsi nez ze supermarketu, ale taky drazsi kureci "sunku". A pokud si toho neudleas pet kilo, tak by te kilo tohodle narezu mohlo vyjit na 300. A uz jsme zase u te ekonomiky:-)

0/0
25.3.2009 15:47

chenile

Re: pro syryn

ale jo... to tohle nema s restauraci zas tak moc spolecnyho.. to mi jsme jenom resili kvalitu salamu a tka...  do restaurace to je jasny ...  ale tak tam zas tak moc sunku nepotrebujes vid

0/0
25.3.2009 15:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.