- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nechci se moc zastavat americkych restauraci, ale ve vetsine, kde jsem byl maji specialni Kid's menu. Navic dostanou voskovky, omalovanky a ruzne bludiste od podniku. O vysokych zidlich pro deti ani nemluve.
Řekla bych, že neumějí vařit nejen pro děti. Zplácaniny na talíři, všechno dotažený z prášků, už raději nikam nechodím se najíst. Nepříjemní obsluhující, nedotočené pivo za půllitr 40-50 korun, prostě šlendrián. Takže si pěkně uvařím doma a pak jdu do hospody.
mě se líbí jak tady někdo říká, že byl v usa ale nikdo neřekne kde v usa..
Proste klasicka jidla pro dospela, ale mensi porce. A pridat jidla , ktera deti maji rady, ale ne ve stylu fast food.
Ja pracovala jako sefkuchar 15 let v americe, v rodinne restauraci a musim rict ze nas jidelnicek pro deti obsahoval ovoce,zeleninu, ryby atd. Navic rodice meli moznost objednat polovicni porce za polovicni ceny z celeho jidelnicku. Samozrejme jsme taky meli smazene hranoly, ale spousta rodicu i deti jedli zdrave.
Ted delam v italske restauraci a vetsinou deti piji jen vodu anebo jablecny dzus a misto hranolku deti ji brokolici, michanou zeleninu a bramborovou kasi a nudle. I v McDonald's mame moznost si vybrat zdrave. Jde jen o to aby rodice vedli deti k tomu aby zdrave jedli od malicka. Taky mam deti a od mala jedli spenat a cerstvou zeleninu. Tenkrat neexistovalo aby si decka vybiraly sami. Co se uvarilo,bylo na taliri a taky se to snedlo.
Takze priste kdyz nekdo chce napsat neco o tom jak je to ve svete, mel by vedet o cem mluvi a ne placat neco ocem slysel.
Co je to za prispevek? Tolik hrubych chyb jsem dlouho nevidel. Co ten slovosled? To nekdo bumbal, kdyz to psal? Co je to za hlupaka? Ta prvni veta hovori za vse. Co to bylo za restauraci, kde si delala sefkuchare? Neplet jablka a hrusky.
Proboha, co to je za debilní článek? To se dneska musí vařit zvlášť pro děti? K čemu jako? Normální lidi snad nechoděj do restairací tak často aby jim ty občasný hranolky rozbouraly zdraví, ne? Sorry, ale to by mohli říct, že rodiče musej i doma dětem vařit zvlášť, to by se jim asi moc nelíbilo co? Ten článek je jeden velkej blábol, sorry...
Já kdybych byl šefem restaurace, tak bych si řekl, nemusíme umět všechno
Jde o restaurace a ne hospody, navíc se část testovaných restaurací nachází blízko výletních míst pro děti, takže je možnost, že se tam budou často zastavovat na oběd rodiče s dětmi.
Ale jinak spíš myslím, že je důležitější, aby v restauraci obecně dobře vařili a nepodávali tam nějaké nechutné blafy, než nějaká speciální jídla pro děti.
což je méně závadné, než připálené hranůlky a umělohmotný kečup. Rajčata oloupaná lze v Evropě v konzervách dostat všude, stejně tak pasírovaná rajčata v krabičkách, přibližně pod desetikorunu. Trochu cibulky, mletého masa, olivového oleje, po osmažení masa se přidá rajská šťáva nebo loupaná rajčata, ochutí solí, bazalkou a troškou pepře a hotová je omáčka na nudle. K tomu na posypání strouhaný sýr, parmazán, nebo stará gouda, v nouzi ementál a plátek čerstvého másla. U nudlí je třeba dbát na užití tvrdé pšenice k jejich výrobě a rozhodně se vyhnout bezvaječným umělohmotným výrobkům.
jestli neco nesnasim, tak to jsou vajecne testoviny. Italove by vas kopli hadejte kam...
bramborova kase z prasku, namisto masla margarin, hotova slehacka (co nikdy nevidelo smetanu), vsude jenom nahrazky,nahrazky. Minule jsem (u clanku jestli jde varit levne a dobre v restauracich) napsala presne tohle:proc napriklad neudelaji makove skubanky (ale z brambor!) je to dobre a levne. A predstavte jsi cenzor me vymazal! Takze makove skubanky je asi rasisticka nadavka.