Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Jak se vyrábějí gumoví medvídci

Gumový medvídek je fenomén, který se narodil už v roce 1922 v Německu. Málokdo si tuto želatinovou pochoutku odepře a pro někoho je závislostí. Každý Čech sní přibližně 1,5 kilogramu medvídků za rok. Podívejte se, jak složitou cestou musí želatinová hmota projít, než se stane medvídkem, žížalou, ovocem nebo upířími zuby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

TigerM

:-p

http://www.youtube.com/watch?v=FHfD-IVR_q4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=moVtHLtaznM&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=oojxUFTg6co&feature=channel

0/0
2.5.2009 14:46

chatab

A nevyrabej se

gumovi medvedi spis s pouzitejch prezervativu? :-P

0/0
1.5.2009 16:15

nikdynicnebylo

70 kostek cukru

cože? v jednom pytlíku je 70 kostek cukru? a jak se to tam vejde, když pytlík medvídků mívá 100g (přibližně)?

0/0
30.4.2009 19:11

MC MC

hehe

prosím iDnes ať udělá článek o zubních pastách ... ty se také dělají z moučky kostí prasat ...

0/0
30.4.2009 15:10

m. l.

Re: hehe

To je něco pro vegetariány :-)

0/0
30.4.2009 18:18

biscuit.girl

Re: hehe

Vegetariáni akorát nejedí maso, ale jiné živočišné produkty ano.

0/0
30.4.2009 19:54

MC MC

okey

hezký článek ... ale považovat želatinu za kloubní výživu je opravdu velmi oblíbený trik výrobců levných geladrinků a podobně. Stačí trochu pohledat na internetu a každý najde, že gelatina není chondroprotektivum ... tam patří například chondroitin, glukosamin, kyslina hyularonová a spol.

0/0
30.4.2009 15:08

zdenek.rudolf

Re: okey

Souhlasím s Vámi, ...tedy, až na tu kys. hyularonovou (hyaluronovou);-D

0/0
30.4.2009 19:01

Janulice78

kdo

zere tech 1.5 kila za mne? Ktery cune?

0/0
30.4.2009 14:15

Yesname

Re: kdo

Já. Klidně i za někoho jinýho. Ty se můžeš v pohodě pást na kytičkách.

0/0
30.4.2009 14:44

Hucul

Co ovsem nezminuji...

... je, ze gumovitost dnesnich medvidku je mnohem vice zajistena glukozovym sirupem nezli zelatinou. Takze misto na klouby je to dobre tak leda na cukrovku. :o/ Ale nemuzu si pomoct, obcas si dam, miluji gumove medvidky!

0/0
30.4.2009 14:06

icmek

nejčastější je červený medvídek??

... jaký jsou? červenej, zelenej, žlutej, oranžovej... ? je nějakej sběratelskej unikát?

0/0
30.4.2009 14:04

Hucul

Re: nejčastější je červený medvídek??

No jasne, fialovej a bilej jsou vzacnejsi.

0/0
30.4.2009 14:06

oId fashioned Vince III..

!!! IDNES VARUJE !!!

nejezte gumídky, jsou ražení z vepřové kůže:-)

0/0
30.4.2009 13:14

JMoudry

Já to říkal!

Nj, vždycky jsem tvrdil, že v gumových medvídcích není žádná guma a dokonce ani žádní medvědi...

0/0
30.4.2009 13:06

Muf007

Hezký článek

a rozhodně se přidávám - medvídek to je závislost. Jen si vozím německá 300 g Hariba za 70 centů (porovnej s cenou u nás :-/ ) . Na nich fakt ujíždím R^

0/0
30.4.2009 11:34

Poljus

Re: Hezký článek

Jednou zkus ty od Parklane a poznas ten rozdil. Haribo je ma pekne hnusne.

0/0
30.4.2009 12:00

radegast_premium

Re: Hezký článek

U nás ve městě má ParkLine firemní prodejnu a 1kg kolem +/-55,- Kč. Haribo má hlavně bezkonkurenční "colu".

0/0
30.4.2009 21:07

iuos

hmm

kolik vegetariánů si na nich asi pochutnává ;-D

jo a ty noví medvídci se ve vodě nezvětší Rv

0/0
30.4.2009 10:13

Poljus

Parada

Paradni clanek, paradni hlasatelka :-)

0/0
30.4.2009 8:52

jannes

A co

Éčka...?

0/0
30.4.2009 8:42

Popin Corado

video

No konec videa je veliká paráda - to se Vám povedlo => jako Smoljak s vyprávěním na mlýně /Na samotě u lesa/ http://www.youtube.com/watch?v=mezDTZm0UA4  ;-D

0/0
30.4.2009 7:52

ondra112

Re: video

;-D;-D taky me to napadlo, byl jste rychlejsi :))

0/0
30.4.2009 12:26

Stíhací bombardér Havel 4

jak můžete

říct, že každý Čech sní ročně 1,5 kg gumových medvídků, když třeba já je vůbec nejím! ;-D

0/0
30.4.2009 7:50

Flynn

Re: jak můžete

To delas chybu, chlapce. Pojidanim gumovych medvidku delas dost pro to, aby Ti ve stari tolik nevrzaly klouby.

I kdyz, de facto, ta zelatina je vedlejsi produkt z kafilerek...:-P

0/0
30.4.2009 8:12

jannes

Re: jak můžete

Kravina... ale určitě ti nebudou vrzat zuby... možná protéza...;-D

0/0
30.4.2009 8:41

grglos

Re: jak můžete

Houby kravina. Prasečina to je!

0/0
30.4.2009 9:03

Stíhací bombardér Havel 4

Re: jak můžete

No kdyz si dám tlačenku, tak dělám to samý a bez chemie! ;-D

0/0
30.4.2009 9:03

Pejsátko

Re: jak můžete

To je to kouzlo statistiky. Každou chvíli se člověk může dočíst, že každý Čech sní/vypije ročně tolik a tolik něčeho, ročně prosází x Kč, spotřebuje x balení něčeho apod., ale jeho osobně se to vůbec netýká. Vždycky přemýšlím, kdo to zvládá i za mě.

0/0
30.4.2009 8:41

ununun

a jak můžete vy

A to si představte, že veškeré holandské rybolovní lodě vyloví denně tolik slanečků, že na jednoho obyvatele Amsterodamu připadne denně 101 slaneček!

0/0
30.4.2009 9:03

Stíhací bombardér Havel 4

Re: a jak můžete vy

Proboha tolik slanečků? Co s tím? Manželka to taky nejí, možná nějakej salát...

0/0
30.4.2009 12:10

Bichonne

Re: jak můžete

to je průměr..já jich sním aspoň 5 kg;-D

0/0
30.4.2009 10:38

Tom Hagen

Re: jak můžete

Za hodinu?  8-o

0/0
30.4.2009 12:30

vymrzovac

konečně článek.......

.....který nešíří paniku !   Kolik času dáváte tomu, než se někdo zeptá, jestli gumový medvídek nemůže přenášet prasečí chřipku, když je vyráběn z prasečích kůží?;-D

0/0
30.4.2009 7:43

def...

Re: konečně článek.......

;-DR^

0/0
30.4.2009 8:36

dundal bumbal

Re: konečně článek.......

"Do vody, která má kolem sedmdesáti stupňů, se přidají želatinové granule a zahřívají se zhruba čtvrt hodiny."

A kazdy uz ted prece vi, ze teplota 70 stupnu nici virus mexicke chripky. Proto to tam urcite uvedli :-P

0/0
30.4.2009 8:42

def...

Re: konečně článek.......

takze kdyz bude hodne horke leto, je mozne ze se vsechny chripkove viry vlastne znici tak nejak samy ;-)

0/0
30.4.2009 9:31

ntk_

Re: konečně článek.......

70°C by bylo velmi velmi horké léto...

0/0
30.4.2009 13:50

JAPKIN

JJ nejlepší je Gumi méďa

0/0
30.4.2009 7:18

AKSAMIT

Re: JJ nejlepší je Gumi méďa

:-)

0/0
30.4.2009 7:31

Flynn

Re: JJ nejlepší je Gumi méďa

... a hopsinkova stava...

0/0
30.4.2009 8:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.