Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čtvrtina restaurací šidí pivo, ukázal průzkum

Na takzvaného "podmíráka" narazíte v každé čtvrté restauraci či hospodě, kde si řeknete o pivo. Ukázal to průzkum Sdružení obrany spotřebitelů na vzorku padesáti podniků v osmi městech. "Je to nevyřešený a dlouhodobý problém," přiznává mluvčí sdružení Jan Mišurec.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

sovjetskij sjekundomjer

A k té spadlé pěně

To je kec, co si vymysleli zlodějští hospodští... Ještě nikdy jsem neviděl, že by po spadnutí pěny stouplo pivo na rysku. Nejde ani tak o těch pár mm zlatavého moku, jako spíš o ten princip, že krást  je u nás stále ještě normální

0/0
20.7.2009 18:44

sovjetskij sjekundomjer

Re: A k té spadlé pěně

ml, ne mm:-)

0/0
20.7.2009 18:46

Přemysl

Re: A k té spadlé pěně

někdo to měří kolik mm je to od rysky :)

0/0
27.8.2009 14:43

sovjetskij sjekundomjer

v Ostravě a v Brně

Jó, tam žijí přece ti moravští dobráci od kosti, se srdcem na dlani, upřímní, těžce pracující atd..

Straky to jsou a svému sousedovi závidí i nos mezi očima :-)

To samozřejmě neplatí pro všechny, ale bolševické myšlení je hlavně na severu řádně zastoupeno.

0/0
20.7.2009 18:41

kolda501

Hmm...

to je opravdu smutné ...;-(;-(, a proto když jedeme na kalbu, tak si koupíme suda a toho tam ztrestáme!! a vůbec mi nevadí že si točím "podmíráky" ;-D;-D!!!

0/0
8.7.2009 8:55

peta.nek

Můj názor

Já snad obětuju tu snahu a pokusím se točit pivo tak, jak mě tady v tomhle článku radí člověk, co určitě nemá 10 let praxe  a středoškolské vzdělaní v oboru, jak já, abych si zjistil, kolik budu ztrátový na jednom sudu litrů.

Z pohledu zaměstnání - míra ? Co je míra? Míra je, když pivo je na rysce, to je logické. Takže, když donesu na stůl pivo s pivem půl centimetru pod rysku s krásnou pěnovou čepkou, řekněme v 0,5 žejdlíku plzně a počkám trochu delší dobu (protože u pěkně načepovaného piva, Vám ta pěna nespadne hned, jak když Vám to nalijí), tak zjistíme, že ono pivo je krásně na rysce ne-li nad ní, takže nevidím důvod točit piva podle názoru nekvalifikovaného redaktora, jenž napsal tenhle článek. (Anebo se snad mýlím a pan REDAKTOR má přinejmenším stejnou ba dokonce větší praxi a vzdělání v oboru než já ?)

A když přijdu někde do hospůdky na pivo (A to chodím celkem dost často), ani ve snu by mě nenapadlo očekávat, že budu dostávat takhle nesmyslně načepované piva.

0/0
24.6.2009 9:33

peta.nek

Re: Můj názor

A dále k těm platovým podmínkám v tomhle oboru, je-li číšník dobře zaplacen (a to nemám na mysli nesmyslné představy o platu kolem 25.000) neměl by důvod tzv. okrádat hosty podmírovými pivy. Bohužel realita je jinde a každý číšník se snaží uživit a s platem kolem 10000, se dá těžko vyžít. A proto si většina tímhle způsobem dopomáhá k reálnější výši mzdy.

Což je ŠPATNĚ, protože to vrhá špatný stín na tuhle krásnou profesi. Takže v první řadě by měli popřemýšlet nad sebou zaměstnavatelé…

0/0
24.6.2009 9:34

sovjetskij sjekundomjer

Re: Můj názor

:-)Nižší plat by neměl být argumentem pro čepování podmíráka.

0/0
20.7.2009 18:35

peta.nek

Re: Můj názor

Myslíš ?!?!?!?!?!

Když tě okrádá zaměstnavatel, tak ti nezbývá nic jinšího, než okrádat hosty... To je snad logické..... ;-D

0/0
20.7.2009 19:18

mafos

pivo

sakra hned jsem dostal chuť na "jedno". jde někdo se mnou?

0/0
23.6.2009 12:40

Jokles

Tady pomohou pouze tresty na místě !

Za zjistěho podměráka ihned na místě finanční trest !  Jinak to nejde !

0/0
23.6.2009 10:16

kolda501

Re: Tady pomohou pouze tresty na místě !

správně!!! dal bych mo to vypít hned na místě!! Holomkovi!!!;-)

0/0
8.7.2009 8:56

Syryn

UK

..ten kdo chvili hnil v UK,vi,ze tam Ti sice daji tak nadmiru,az to tece kolem vsude jako hnus a chutna to jako chcanky....

0/0
23.6.2009 3:50

Pilat

v zari se jedu po dlouhe dobe zase na vas podivat

jsem rad, ze v hospodach najdu vse po starem, budu se tak lepe orientovat v te vasi "vyspele zapdni spolecnosti" :-)

0/0
22.6.2009 17:20

Syryn

Re: v zari se jedu po dlouhe dobe zase na vas podivat

..ja letos nepriletim,ale tak neva...:-)

0/0
23.6.2009 3:47

Pražský Pepík

Re: v zari se jedu po dlouhe dobe zase na vas podivat

No to mi zas z tebe bude pěkně hnusně. Nechceš zůstat tam kde jsi? Tady nějak o tebe nikdo nestojí....

0/0
23.6.2009 13:18

honanek1

Cože?

Hladina piva by měla v době podávání sahat na rysku, to znamená, že pivo by mělo mít míru ještě před opadnutím pěny. Když takzvaně dojde, mělo by tedy mít spíše více než méně.Tak to si snad děláte prdel ne?????Jako,ž by výčepák doplácel ty nadmíry co dá???????????????To zase napsal nějakej myslitel????????????Moc se těším až na družstvo spotřebitelů narazím;-D

0/0
22.6.2009 17:08

cafe2

Re: Cože?

Myslim si ze kdyz to bude +/-6 mm pod mirou nikdo se certit nebude,  u nas v Praze i ve 4kách tocej pod 1-2cm... to by ses pak fakt pos.. a kdyz mu reknes tak ti v tom potom vymacha ocas :-P

0/0
22.6.2009 20:15

teta1974

Re: Cože?

 A VIDITE, ONO TO TAK MA BYT - TOCENE PIVO POD MIRU SKUTECNE BYT NEMA

0/0
23.6.2009 0:56

michaall

Re: Cože?

Naprostá pravda. Pan redaktor a ti odborníci na ochranu spotřebitele evidentně nikdy  neslyšeli o inventuře a hmotné zodpovědnosti zaměstnanců.

0/0
6.7.2009 17:47

peta.nek

Re: Cože?

Přesně tak........ :-/

0/0
20.7.2009 19:15

Přemysl

Re: Cože?

Ono hodně záleží na šefovi.Když prostě vám dá sud a chce mít zaplacenejch 100 piv.Coz byva skoro vsude.Tak je člověk rád, když dá malý podmíraky pár mm pod rysku ,aby mu to vyšlo.A neplatil sám ze své výplaty.Veřte,že dnes ty sudy mají přesně 50 litrů.Ani o píď víc.

Nejvíce mi vytačí ,když nekdo rekne,ze na to jsou dyska.DYSKA JSOU ZA OCHOTU!!!

Jen dodám,kde ty ztráty vznikají.

1)Při narazení sudu se tak 1 pivo vyleje.2)pri cisteni trubek se vylejou treba 5 piv

3)Občas nějakej nadmírak.

0/0
27.8.2009 14:55

vokroj

Pivo

se šidilo vždycky a zatím se nepodařilo nikomu s tím nic udělat ... a asi se nadále nepodaří

0/0
22.6.2009 8:06

Pilat

Re: Pivo

:-)to hodne zalezi na tom kde zijes. V kanade a USA jsem nedostal jedinou sklenici ktera by nebyla naplnena pres miru :-)

0/0
22.6.2009 17:25

zoufalec1

Re: Pivo

zkuste to nejjednodušší, nechodit na pivo do hospody. Pro většinu lidí by to ale asi bylo příliš náročné. Takže - nechejte se šidit i nadále

0/0
22.6.2009 20:48

tomas68

Re: Pivo

Zalez.

0/0
22.6.2009 22:29

zoufalec1

Re: Pivo

vy jste rovněž hospodský -  zlodějíček? Podle úrovně vyjadřování to tak asi bude.

0/0
28.6.2009 11:02

Desetiminuťák

A co teprve experti s ventily na přimíchávání vody...

to je teprve šmakes... :blicí smajlík: Rv

0/0
21.6.2009 17:27

Iron_Wolf

Re: A co teprve experti s ventily na přimíchávání vody...

no, to je, pak tu je ale poměrně hodně lidi, kteři vidi vodu v pivu i tam, kde neni a to třeba jenom proto, že pijou nějakou hnusnou desitku, ktera chutna jako voda beztak (a tim hnusna nemyslim, že by musely byt nutně špinave trubky) :-/

0/0
22.6.2009 19:49

Brahmaputra

v americe maji miru...

v usa sem byl prekvapen jake tam toci nadherne miraky a nadmiraky...

mozna proto aby mi az tak moc pri placeni nevadilo jejich automaticke spropitne ve vysi 25% ktere si obsluha pripocitala aniz by se me kdokoli ptal zda-li jsem spokojen ci nikoliv....

takze berme to tak trochu i z toho pohledu, ze v zemi kde spropitne a baksis neni az tak samozrejmy jako u nas.....je podmirak takou dani (nebo treba zalohou) za neplaceni dyska....

pruser je je ze podmiraka maji i ti kteri nejake to spropitne preci jen daji...

0/0
21.6.2009 11:44

Lemaxik

Re: v americe maji miru...

jo sneku, jenze to neni pivo ale vycpelina. Vsimni si kolik peni nase pivo od toho emerikana.

0/0
21.6.2009 15:35

Jandik73

Re: v americe maji miru...

Takže čím kvalitnější pivo, tím více pění? :-) No, je vidět, že tomu rozumíš :-)

0/0
22.6.2009 6:33

slafkins

Re: v americe maji miru...

Nevim kde v USA jsi ale 25% to je blbost,Jedine v Cesky hospode.A toci se tu i Ceske pivo a kdyz jich mas pet tak to cytis.Kdyz jsem byl v Praze tak 25 Plzni jak nic,to tady bych mel otravu alkoholem.A v Praze rezou pivo vsude.

0/0
21.6.2009 18:18

teta1974

Re: v americe maji miru...

v usa se skutecne v mnoha podnicich spropitne pocita automaticky, stejne jako v jinyhc zemich, napr. nekde i v italii., u nas jen v nekolika malo restauracich

0/0
23.6.2009 0:58

tomas68

Re: v americe maji miru...

V Americe jsem penu na pive jeste nevidel, jenom takovy chcanky co se natoci na jedno psouknuti.

0/0
22.6.2009 22:32

poemcz

Re: v americe maji miru...

s těmi 25 procenty nepřeháněj...kolikrát jsme byli spokojeni za 10 procent jasně když si dáš drink za 5 $ tak nechjí dolar na stole ale když si dáš jídlo pro dva za 30$ tak klidně nechají  3-4 dolary. možná je to "krizí" ale mezi 2007 a 2008 mi přišlo, že lidé v USA dávají mnohem méně tipsů. :-)

0/0
29.6.2009 1:07

TAPKIN

jen si zkuste stěžovat......

....upozorňují a neumějí to reklamovat. Pokud vidíte nižší míru na

sklenici, měl byste se ozvat. Setkáváme se navíc s tím, že si lidé

stížnostmi proti sobě poštvou obsluhu....přesně tak....stěžoval jsem si na míru,konkrétně u vína ve vinotéce.Stížnost jsem podal na živnosťák.Je to už rok a půl co nejsem obsluhován.Živnosťák ani ČOI s tím absolutně nehnuli i když je to jasné porušení zákona na ochranu spotřebitele.

0/0
21.6.2009 11:35

Lemaxik

Re: jen si zkuste stěžovat......

asponu usetris za chlast sneku.

0/0
21.6.2009 15:40

poemcz

Re: jen si zkuste stěžovat......

no v USA jedné restaurace byla krásná cedule..máme právo neobsloužit :) ber to tak nechtějí nechoď tam do špatné restaurace chodí jen špatní lidé :-)

0/0
29.6.2009 1:11

Tenzo

Podmirak

Je nejlepsi resit lihovou fixou:) Nerikat nic a proste jen skrtnout starou carku a namalovat novou dobre:) Po 3 pivu uz to obsluha toci spravne a je to bez revu:D

Ale co se tyce arogance obsluhy to maji pravdu, je to cim dal horsi, staci aby clovek dosel "hure" oblecen, coz v dnesni dobe pipinek a gelomrdu neni takovej problem a obsluha se chova jak k odpadu.:-/

0/0
21.6.2009 11:16

mojo

Levné pivo

Rozcupujme obsluhu, pokud si nás nevšímá, dejme mu co proto (a nádavkem sbohem), pokud to jeho pivo stojí za starou belu, ale jestli nám přinese o ceňťák pod... ještě mě nikdá nenapadlo to konrolovat. NAOPAK: x-krát jsem stál u pultu říkal: to je dobrý, nech to, UŽ TO NEDOTÁČEJ, dej to sem, to mi stačí - JÁ MÁM CHLAPE ŽÍZEŇ JAKO TRÁM!!!

Vždyť je to pivo beztak u nás tak nehorázně levný...

0/0
21.6.2009 5:19

rychtar

Hlavni je,

aby se to pivko chutnalo ....... :-)

0/0
20.6.2009 15:46

mejlahlavsa

pívo zdarma

Jednou jsem dostal takovýho podmíráka, že jsem se musel ozvat. Zavolal jsem si obsluhujícího, kterej byl tou dobou spitej pod obraz a chtěl to dotočit, on tvrdil, že to dojde. Já jemu, že to nedojde i když se k tomu pivu bude modlit... slíbil mi další zdarma pokud nemá pravdu a to byla jeho chyba... :-)

0/0
20.6.2009 12:54

astrix

Zažil jsem

Chlap reklamoval míru, výčepák, že to dojde. Nedošlo. Chlap to vypil a kolik že platí. 22 korun. Položil dvacku a řekl, že to je dobrý. "Počkejte, není, to je málo!" Chlap: "To dojde, šéfe," a v klidu odešel.

0/0
20.6.2009 10:33

cantare

*--*--*

podmíráky jsou jedna věc, ředění piva potom druhá. a nejhorší je Gambrinus - ten už ani pivo nedělá a prodává jen jakousi žlutou močku :-P

0/0
20.6.2009 10:13

astrix

Re: *--*--*

...doháněnou cukrem, páč slad stojí za h.

0/0
20.6.2009 10:27

Wes Parmalee

Re: *--*--*

G12 je dobrý pivo, ale desítka stojí za prd!

0/0
20.6.2009 12:22

peta.nek

Re: *--*--*

Gambáč 10 je tak dobrý akorát na splachování hoven v záchodu... ;-D

0/0
24.6.2009 9:46

kvidoskopek

Já bych na to nasadil Paroubka se Sobotkou, ...

...to jsou ekonomicky vzdělaní chlapíci a praktici, aby to vyřešili ;-D

0/0
20.6.2009 6:43

koga

Znám hospody

v Praze tři velké a známé od jednoho majitele, kde sám majítel který vyrazí výčepního za podmíráka. Ale když tam není, tak si to šmejdi vynahradí.

Pak dobrá finta v menších hospodách na cizince, který chce plzen -  číšník křičí na výčepáka jednu plzen, když to je čech, tak dostane dvanáctku.  V prvním případě mu samozřejmě natočí desítku ;-D

Jinak si to často hlídá hlavně plzeňský pivovar, ten je docela buzeruje, zvláště když mají tanky

0/0
19.6.2009 23:58







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.