Diskuze

Čtvrtina restaurací šidí pivo, ukázal průzkum

Na takzvaného "podmíráka" narazíte v každé čtvrté restauraci či hospodě, kde si řeknete o pivo. Ukázal to průzkum Sdružení obrany spotřebitelů na vzorku padesáti podniků v osmi městech. "Je to nevyřešený a dlouhodobý problém," přiznává mluvčí sdružení Jan Mišurec.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

sovjetskij sjekundomjer

20. 7. 2009 18:44
A k té spadlé pěně

To je kec, co si vymysleli zlodějští hospodští... Ještě nikdy jsem neviděl, že by po spadnutí pěny stouplo pivo na rysku. Nejde ani tak o těch pár mm zlatavého moku, jako spíš o ten princip, že krást  je u nás stále ještě normální

0 0
možnosti
SS

sovjetskij sjekundomjer

20. 7. 2009 18:46
Re: A k té spadlé pěně

ml, ne mm:-)

0 0
možnosti
SS

sovjetskij sjekundomjer

20. 7. 2009 18:41
v Ostravě a v Brně

Jó, tam žijí přece ti moravští dobráci od kosti, se srdcem na dlani, upřímní, těžce pracující atd..

Straky to jsou a svému sousedovi závidí i nos mezi očima :-)

To samozřejmě neplatí pro všechny, ale bolševické myšlení je hlavně na severu řádně zastoupeno.

0 0
možnosti
K

kolda501

8. 7. 2009 8:55
Hmm...

to je opravdu smutné ...;-(;-(, a proto když jedeme na kalbu, tak si koupíme suda a toho tam ztrestáme!! a vůbec mi nevadí že si točím "podmíráky" ;-D;-D!!!

0 0
možnosti
P

peta.nek

24. 6. 2009 9:33
Můj názor

Já snad obětuju tu snahu a pokusím se točit pivo tak, jak mě tady v tomhle článku radí člověk, co určitě nemá 10 let praxe  a středoškolské vzdělaní v oboru, jak já, abych si zjistil, kolik budu ztrátový na jednom sudu litrů.

Z pohledu zaměstnání - míra ? Co je míra? Míra je, když pivo je na rysce, to je logické. Takže, když donesu na stůl pivo s pivem půl centimetru pod rysku s krásnou pěnovou čepkou, řekněme v 0,5 žejdlíku plzně a počkám trochu delší dobu (protože u pěkně načepovaného piva, Vám ta pěna nespadne hned, jak když Vám to nalijí), tak zjistíme, že ono pivo je krásně na rysce ne-li nad ní, takže nevidím důvod točit piva podle názoru nekvalifikovaného redaktora, jenž napsal tenhle článek. (Anebo se snad mýlím a pan REDAKTOR má přinejmenším stejnou ba dokonce větší praxi a vzdělání v oboru než já ?)

A když přijdu někde do hospůdky na pivo (A to chodím celkem dost často), ani ve snu by mě nenapadlo očekávat, že budu dostávat takhle nesmyslně načepované piva.

0 0
možnosti
P

peta.nek

24. 6. 2009 9:34
Re: Můj názor

A dále k těm platovým podmínkám v tomhle oboru, je-li číšník dobře zaplacen (a to nemám na mysli nesmyslné představy o platu kolem 25.000) neměl by důvod tzv. okrádat hosty podmírovými pivy. Bohužel realita je jinde a každý číšník se snaží uživit a s platem kolem 10000, se dá těžko vyžít. A proto si většina tímhle způsobem dopomáhá k reálnější výši mzdy.

Což je ŠPATNĚ, protože to vrhá špatný stín na tuhle krásnou profesi. Takže v první řadě by měli popřemýšlet nad sebou zaměstnavatelé…

0 0
možnosti
MV

mafos

23. 6. 2009 12:40
pivo

sakra hned jsem dostal chuť na "jedno". jde někdo se mnou?

0 0
možnosti
JS

Jokles

23. 6. 2009 10:16
Tady pomohou pouze tresty na místě !

Za zjistěho podměráka ihned na místě finanční trest !  Jinak to nejde !

0 0
možnosti
K

kolda501

8. 7. 2009 8:56
Re: Tady pomohou pouze tresty na místě !

správně!!! dal bych mo to vypít hned na místě!! Holomkovi!!!;-)

0 0
možnosti
S

Syryn

23. 6. 2009 3:50
UK

..ten kdo chvili hnil v UK,vi,ze tam Ti sice daji tak nadmiru,az to tece kolem vsude jako hnus a chutna to jako chcanky....

0 0
možnosti
AW

Pilat

22. 6. 2009 17:20
v zari se jedu po dlouhe dobe zase na vas podivat

jsem rad, ze v hospodach najdu vse po starem, budu se tak lepe orientovat v te vasi "vyspele zapdni spolecnosti" :-)

0 0
možnosti
S

Syryn

23. 6. 2009 3:47
Re: v zari se jedu po dlouhe dobe zase na vas podivat

..ja letos nepriletim,ale tak neva...:-)

0 0
možnosti
H

honanek1

22. 6. 2009 17:08
Cože?

Hladina piva by měla v době podávání sahat na rysku, to znamená, že pivo by mělo mít míru ještě před opadnutím pěny. Když takzvaně dojde, mělo by tedy mít spíše více než méně.Tak to si snad děláte prdel ne?????Jako,ž by výčepák doplácel ty nadmíry co dá???????????????To zase napsal nějakej myslitel????????????Moc se těším až na družstvo spotřebitelů narazím;-D

0 0
možnosti

cafe2

22. 6. 2009 20:15
Re: Cože?

Myslim si ze kdyz to bude +/-6 mm pod mirou nikdo se certit nebude,  u nas v Praze i ve 4kách tocej pod 1-2cm... to by ses pak fakt pos.. a kdyz mu reknes tak ti v tom potom vymacha ocas :-P

0 0
možnosti
V

vokroj

22. 6. 2009 8:06
Pivo

se šidilo vždycky a zatím se nepodařilo nikomu s tím nic udělat ... a asi se nadále nepodaří

0 0
možnosti
AW

Pilat

22. 6. 2009 17:25
Re: Pivo

:-)to hodne zalezi na tom kde zijes. V kanade a USA jsem nedostal jedinou sklenici ktera by nebyla naplnena pres miru :-)

0 0
možnosti