Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Češi opět nacházejí oblibu v másle, jeho cena klesá

Levné máslo v poslední době vytlačuje z některých českých ledniček oblíbenou náhražku - margaríny. Zatímco v červnu před rokem stála kostka másla 28 korun, letos to bylo asi 22 korun. Ve vzdálenější minulosti bylo máslo ještě dražší. V roce 2007 se blížilo ke čtyřiceti korunám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

PatrikChrz

Čerstvé máslo

Mě spíš připadá, že z obchodů zmizelo tzv. čerstvé máslo. To co se nyní prodává je několik měsíců (až dva roky) staré máslo (dříve se aspoň fér označovalo jako "stolní máslo" lidově taky jako "máslo dvojka"), které bylo uchováváno v mrazírnách a dle normy může obsahovat určitý podíl žluklých tuků.

0/0
14.7.2009 8:24

Micha(e)la

Re: Čerstvé máslo

U nás doma se kupuje Nedělní máslo se smetanovým zákysem od Madety - rodina si ho chválí, a to jsou docela mlsní, stolní jim taky nechutná.

0/0
14.7.2009 9:40

PatrikChrz

Re: Čerstvé máslo

Bohužel máslo se smetanovým zákysem je taky tak trochu podvod - obsahuje méně tuku (a více vody) než připouští norma pro klasické máslo :(

0/0
14.7.2009 10:00

Xladi

Re: Čerstvé máslo

Také jsem si všiml, má něco kolem 70% tuku

0/0
14.7.2009 10:10

Micha(e)la

Re: Čerstvé máslo

Vidíte, já sama ho jíst nemůžu, tak jsem si ani nevšimla... ale chuťově je prý dobré.

0/0
14.7.2009 10:23

tom206

Hlavně

margaríny nejsou k jídlu, zvlášť když to vyrábí firma Unilever, která dělá i prací prášky - to samo o sobě cosi vypovídá.  Prostě není nad máslo a tak špatně na tom nejsem abych musel jíst margaríny.... 

0/0
14.7.2009 7:45

Pejsátko

Re: Hlavně

R^

0/0
14.7.2009 9:37

aldik7

Re: Hlavně

ježiš ty seš kus vola, a to jako si myslíš že Univeler dělá máslo a prací prášky v jedné továrně a eště k tomu na jedné výrobní lince? ..jako že 0 - 12hod margarín,a 12.00-24.00 prací prášky? 8-o:-P;-D .. woe ..

0/0
14.7.2009 11:07

CAINEM

šéf MADETY

řekl že máslo bude za 50... 8-o

0/0
13.7.2009 22:58

Xladi

Re: šéf MADETY

No ono tolik stojí, jen to nevidíme, když se spočítaj dotace co jdou do zemědělství tak ono se to možná bude blížit.

0/0
14.7.2009 6:29

papazian

Margaríny jsou u nás předražené, stačí zajet do

Německa, Polska a člověk jenom žastně! Poctivá RAMA Original, která je mnohem lepší jak ta česká imitace Classic vyjde levněji jak u nás v Německu, polská "perla" stojí běžně i pod 20 Kč, jejich Smakowita je nejen chutná, ale i mnohem levnější. U nás se zbláznili, obvykle kopírují trendy v ceně másla, ale dnes se chovají jak utržený ze řetězu, takže dobře jim tak, raději máslo. Ale máslo poctivé, české, tradiční a hlavně čerstvé, žádné rádoby máslo z vyřazených vojenských zásob Německa, které např. nabízí Interspar místo v letáku avizovaného tradičního českého KLASA másla Tatra.

0/0
13.7.2009 22:42

Xladi

Re: Margaríny jsou u nás předražené, stačí zajet do

Nevím kde bydlíte, ale u nás je ve spáru za oněh 13,90 TATRA. Je to dobré máslo a hlavně české. Jednou jsem kupoval máslo v Tescu a nevím kde ho vzali ale na obalu byly 2 datumy a každý jiným písmem, asi nějaký železný zásoby z mrazáků, protože bylo baleno jak máslo z konce totality:-)

0/0
14.7.2009 6:32

other_side

Re: Margaríny jsou u nás předražené, stačí zajet do

s tim nemeckem souhlasim, tim padem mam snahu nakupovat tam vice nez tu, protoze je to sakra rozdil,jak v cene tak v qalite

0/0
14.7.2009 19:43

cinsky_buh_srandy

nejvíce si libuje Kocáb

má ho na hlavě dost R^

0/0
13.7.2009 22:24

dívenka prostá

ježiš marja lidički!

už sem chtěla jit smilnit ale totoc? Margarin nežerte! To je plin do smarovanja těnžaruvek! Vi automehanici! To snad patři do idijocije 90satich let! JAK MUŽE NORMALNI SMRTELNIK POZŘIT EMULGOVANE LEJNO? Lidički vzpamatujte se a valte do svojich bachoru minimalni kvalitu- tzn v tukach maslo, sadlo! Roztlini tuk je jed s kerim si tělo neumi poradit! Ale scipnětesi. Me je to jedno* Ja enem kdibi někdo nevěděl a některe maminki abi se dožili 10tich narozenin svojich děcek. připadně jestli tim krmi děcka-ZRŮDI, SUPERZRŮDI!!! , tak at jim nešetři spořeni mladich*

0/0
13.7.2009 21:43

koubík

no hrůza

No hrůza,ten humus sem si nemazal ani když stálo máslo pomalu čtyřicet.Ajak říkaj v tý pitomý reklamě že margaríny obsahují látky,které si tělo neumí vyrobit,no proč asi,nejspíš proto že je naše tělo nepotřebuje,tak proč by je vyrábělo.

0/0
13.7.2009 21:13

Xladi

Re: no hrůza

Já moc másla nesežeru max 1 kostku měsíčně, tak ho budu kupovat pořád, ale samozřejmě jsem rád že je levné R^

0/0
14.7.2009 6:33

Jarin123

Kunerol po druhé

Margaríny se vyrábějí v podstatě smícháním různých rostlinných olejů s vodou. Aby se voda spojila s olejem, musí se přidat emulgátory. Používají se i stabilizátory a konzervační látky. Máslovou chuť mu dodává máslové aroma, někdy se přidávají i barviva. ....Dobrou chuťEU

0/0
13.7.2009 21:11

sarusian

Re: Kunerol po druhé

margarinu sa treba vyhybat, pokial chcete rastlinne tuky, tak v prirodnom stave, t.j. olivovy, alebo slnecnicovy olej lisovany za studena - naliat len tak na chlieb, toto robia napr. narody okolo stredozemneho mora, kde viac-menej mangariny nekonzumuju v takom mnozstve, ale naleju si na chlieb olivovy olej, na to si vytlacia paradajku (rajce)(supku zahodia a nechapu, ako niekto moze jest supku z rajcete), osolia a ranajky hotove :), pricom je tam omnoho menej srdcovocievnych chorob

0/0
14.7.2009 23:52

velevezir

Margarín že převažuje?

Margarin? Probůh, kdo to může jíst? - Vždyť je to hnus největší, nechápu, jak tím někdo může nahrazovat máslo. 8-o

0/0
13.7.2009 19:12

Jarin123

Re: Margarín že převažuje?

přesně...kdo žere Kunerol je pěkný prase.:-)

0/0
13.7.2009 20:49

Xladi

Není máslo jako máslo

Když máslo tak nejlépe českou značku, to z německa nebo polska je humus, sice tam píšou 82% tuku ale chutná to jako rostlinný. Nejlepší je české máslo. Koupil jsem si i irské a nechutnalo mi. Jo a bacha v LIDLu i když se tvrdilo jak je to technoligicky složité, že by se to nevyplatilo už tam prodávají 200g máslo. Ale stejně je to z coziny takže nepoživatelný.:-)

0/0
13.7.2009 19:10

balalajka01

Re: Není máslo jako máslo

Nemáš pravdu. Německé máslo je chutné a kvalitní. Lepší, než leckterá česká másla.

0/0
13.7.2009 19:17

Don_Alex

Re: Není máslo jako máslo

irske maslo je super, akorat ze ti vydridusi u nas nevedi kolik by za nej chteli. Jelikoz se tam kravy pasou na mnohem cistsim vzduchu, zerou kvalitni travu, ne to seno jako u nas, tak i mleko a nasledne maslo je kvalitnejsi, treba nejznamejsi Kerygold je vazne super..., bezna levna masla ktera jsou bezne k dostani u nas jsou z mleka z velkochovu, kde kravy normalni pastvu nepamatuji, takze to podle toho i vypada. Na kvalitni ceske maslo je docela problem narazit...

0/0
13.7.2009 20:43

Xladi

Re: Není máslo jako máslo

Tak možná bych tomu Irskému máslu přišel na chuť ale vadilo mi že je solené, já solím málo a mám rád mléčnou chuť másla, která tu sůl ubíjela. Je drahé, však jsem taky čekal až ho budou vyprodávat se slevou. Dočkal jsem se ale zas tak super mi to nepřišlo:-(

0/0
14.7.2009 6:36

aldik7

margarín

ale bacha není margarín jako margarín, třeba taková Perla ..no tfuj to se nedá žrát, ale super máslo- margarin je Alfa Optima ;-) ..i když to je margarín, tak to chutná po másle, nejlepší z margarínu je Rama ale ta je taky nejdražší :-P ..

0/0
13.7.2009 19:05

Rostratus

Re: Ani zadarmo !

Je to hnus všechno ty margaríny. Pořád je to jen náhražka. Máslo je máslo. Jak si někdo může na chleba namazat tu syntetiku, to obdivuji.

0/0
13.7.2009 19:19

aldik7

Re: Ani zadarmo !

áá bud je pán gurmán nebo rejpající diskutér ..:-P

.. ehm jak říkám, všechno do pusy nestrčím, ale neházím všechny výrobky (např.margaríny) do jednoho pytle ..;-)

P.S. by mě zajímalo jak dlouho když ráno vyndáte máslo z ledničky vám trvá než se dostanu do stavu aby šlo mazat? ;-);-D .. margarín je skvěle roztítratelný a pokud to není nějaká levná s*ačka tak je i chutný ;-) ..

0/0
13.7.2009 19:26

capellen

Re: Ani zadarmo !

Nám to trvá cca. půl hodiny. Hned jak vstaneme, vyndáme suroviny na snídani z ledničky a než si uděláme ranní hygienu je vše rozmrzlé. Diskuze o tom, jestli ten či onen "margarín se už hodně podobá máslu" je děs; je to jako říkat heteroseuálovi, že tento chlápek už se ale hodně podobá ženské, tak by s ním šlo třeba i žít... Proč? Proč hledat náhradu za ženskou, když je tu spousta holek, a proč dlabat margarín, když tu je skutečné máslo? Magořina non plus ultra

0/0
13.7.2009 19:53

aldik7

Re: Ani zadarmo !

jééžš pane bože proč pleteš mezi másla věci které s ním nesouvisí? :-P ..nedá se srovnávat všechno se vším 8-o ..

.. a nechápu proč někteří musí furt vyrejvat v diskuzích např. že margarín by v životě nestrčili do pusy.. no tak at si ho nejí.. ale nemusí tím otravovat v diskuzi :-) . každý jí co mu chutná R^

0/0
13.7.2009 20:12

Don_Alex

Re: Ani zadarmo !

no je to proste otazka, jestli je ti blizsi chut nebo snadnost mazani... ja osobne ikdyz specham, tak si proste maslo naskrabu, takze ho muzu pouzit hned jak ho vytahnu z lednice... a kdyz je cas tak ho necham povolit. Navic nevidim jediny duvod proc si mazat na chleba margarin, to uz je mnohem jednodussi si ten chleba polit rostlinnym olejem -  je to to samy, akorat tam nejsou ty zahustovaci sr..acky a dochucovadla...

0/0
13.7.2009 20:47

celim

Re: Ani zadarmo !

Přesně tak to dělám i já! Když se uřízne opravdu tenký plátek, tak ho rozetřu vždy.Dobrovolně jím ramu jen když jsem k tomu donucen okolnostmi asi tak jednou za 5let!Z rostliných tuků s oblibou konzumuji jen olivový olej.

0/0
14.7.2009 0:10

(db)

Re: Ani zadarmo !

někteří mají máslo raději tuhé na tenké plátky, tudíž ho nepotřebují mazat :)

0/0
13.7.2009 22:22

ununun

Re: Ani zadarmo !

proč bych měl čekat, když můžu máslo přikusovat k chlebu? a to ty s margarínem nemůžeš, že? :-)

0/0
13.7.2009 23:58

aldik7

Re: Ani zadarmo !

Lol bych chtěl vidět jak přikusuješ třeba v práci o svačině k chlebu máslo ;-D .. nebo jak maj děcka ve škole o přestávce vytáhnout chleba a k tomu přikusovat máslo ;-D .. přikusovat máslo, větší kravinu sem už dlouho neslyšel ;-);-D .. zkráceně řečeno, mažu na co mám chuť.. neříkám že každý margarín.. no ostatně viz.můj příspěvek výše.. úvod těhle reakcí ;-) ..

0/0
14.7.2009 11:10

MH4

Re: margarín

Ať je na obalu napsané cokoliv všechno jsou to svinstva nacpaná chemikáliemi. Až vám v 50ti zjistí rakovinu, nedumejte z čeho. Pusťe si reklamu v TV a ta vám napoví.

Nejlepší je na těchto věcech nešetřit a kupovat kvalitní a hlavně zdraví neškodné potraviny z biofarem.

0/0
13.7.2009 21:20

Jarin123

Re: margarín

jejda tak zase takovej ouchyla bych nebyl, abych kupoval všechno bio...stačí jíst  zeleninu, vajička třeba od babičky z venkova a jediný co by člověk měl asi kupovat v biokvalitě pravidelně je mléko.;-)

0/0
13.7.2009 21:25

aldik7

Re: margarín

no dumat nebudu, jediné z čeho asi brzo dostanu rakovinu nebo něco podobného sou tyhle s*ačky v diskuzích :-P;-D ..

0/0
13.7.2009 21:27

www.evlada.cz

ANi maslo moc neseru

ale margarin se nehodi ani pro prasata...Ale cechacek holt kupuje co mu v TV reknou..

0/0
13.7.2009 18:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.