- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mě spíš připadá, že z obchodů zmizelo tzv. čerstvé máslo. To co se nyní prodává je několik měsíců (až dva roky) staré máslo (dříve se aspoň fér označovalo jako "stolní máslo" lidově taky jako "máslo dvojka"), které bylo uchováváno v mrazírnách a dle normy může obsahovat určitý podíl žluklých tuků.
U nás doma se kupuje Nedělní máslo se smetanovým zákysem od Madety - rodina si ho chválí, a to jsou docela mlsní, stolní jim taky nechutná.
margaríny nejsou k jídlu, zvlášť když to vyrábí firma Unilever, která dělá i prací prášky - to samo o sobě cosi vypovídá. Prostě není nad máslo a tak špatně na tom nejsem abych musel jíst margaríny....
No ono tolik stojí, jen to nevidíme, když se spočítaj dotace co jdou do zemědělství tak ono se to možná bude blížit.
Německa, Polska a člověk jenom žastně! Poctivá RAMA Original, která je mnohem lepší jak ta česká imitace Classic vyjde levněji jak u nás v Německu, polská "perla" stojí běžně i pod 20 Kč, jejich Smakowita je nejen chutná, ale i mnohem levnější. U nás se zbláznili, obvykle kopírují trendy v ceně másla, ale dnes se chovají jak utržený ze řetězu, takže dobře jim tak, raději máslo. Ale máslo poctivé, české, tradiční a hlavně čerstvé, žádné rádoby máslo z vyřazených vojenských zásob Německa, které např. nabízí Interspar místo v letáku avizovaného tradičního českého KLASA másla Tatra.
Nevím kde bydlíte, ale u nás je ve spáru za oněh 13,90 TATRA. Je to dobré máslo a hlavně české. Jednou jsem kupoval máslo v Tescu a nevím kde ho vzali ale na obalu byly 2 datumy a každý jiným písmem, asi nějaký železný zásoby z mrazáků, protože bylo baleno jak máslo z konce totality
už sem chtěla jit smilnit ale totoc? Margarin nežerte! To je plin do smarovanja těnžaruvek! Vi automehanici! To snad patři do idijocije 90satich let! JAK MUŽE NORMALNI SMRTELNIK POZŘIT EMULGOVANE LEJNO? Lidički vzpamatujte se a valte do svojich bachoru minimalni kvalitu- tzn v tukach maslo, sadlo! Roztlini tuk je jed s kerim si tělo neumi poradit! Ale scipnětesi. Me je to jedno* Ja enem kdibi někdo nevěděl a některe maminki abi se dožili 10tich narozenin svojich děcek. připadně jestli tim krmi děcka-ZRŮDI, SUPERZRŮDI!!! , tak at jim nešetři spořeni mladich*
No hrůza,ten humus sem si nemazal ani když stálo máslo pomalu čtyřicet.Ajak říkaj v tý pitomý reklamě že margaríny obsahují látky,které si tělo neumí vyrobit,no proč asi,nejspíš proto že je naše tělo nepotřebuje,tak proč by je vyrábělo.
Já moc másla nesežeru max 1 kostku měsíčně, tak ho budu kupovat pořád, ale samozřejmě jsem rád že je levné
Margaríny se vyrábějí v podstatě smícháním různých rostlinných olejů s vodou. Aby se voda spojila s olejem, musí se přidat emulgátory. Používají se i stabilizátory a konzervační látky. Máslovou chuť mu dodává máslové aroma, někdy se přidávají i barviva. ....Dobrou chuť
margarinu sa treba vyhybat, pokial chcete rastlinne tuky, tak v prirodnom stave, t.j. olivovy, alebo slnecnicovy olej lisovany za studena - naliat len tak na chlieb, toto robia napr. narody okolo stredozemneho mora, kde viac-menej mangariny nekonzumuju v takom mnozstve, ale naleju si na chlieb olivovy olej, na to si vytlacia paradajku (rajce)(supku zahodia a nechapu, ako niekto moze jest supku z rajcete), osolia a ranajky hotove :), pricom je tam omnoho menej srdcovocievnych chorob
Margarin? Probůh, kdo to může jíst? - Vždyť je to hnus největší, nechápu, jak tím někdo může nahrazovat máslo.
přesně...kdo žere Kunerol je pěkný prase.
Když máslo tak nejlépe českou značku, to z německa nebo polska je humus, sice tam píšou 82% tuku ale chutná to jako rostlinný. Nejlepší je české máslo. Koupil jsem si i irské a nechutnalo mi. Jo a bacha v LIDLu i když se tvrdilo jak je to technoligicky složité, že by se to nevyplatilo už tam prodávají 200g máslo. Ale stejně je to z coziny takže nepoživatelný.
Nemáš pravdu. Německé máslo je chutné a kvalitní. Lepší, než leckterá česká másla.