- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
... mě dostal jeden "znalec" českého piva co tu poučuje slovenské občany aby si zajeli do Uherského Hradiště na místního Janáčka... pardon pane "odborníku" ale když už machruju tak v tématu kde nemám mezery... Janáček je místní pivo z Uherského Brodu :)))))))
Klidně mě ukřižujte, ale nejlepším balením pro pivo jsou plechovky. V lednici to zabírá daleko míň místa než skleněné lahve, z krámu si jich člověk odnese víc a nemusí se namáhat se skladováním a vracením lahví. Jenom škoda, že jako na západě nejsou rozšířené sběrné kontejnery na plechovky. Plechovka je z 99% recyklovatelná, fakticky se jenom roztaví a může se udělat nová. A chuťově pivo z plechovky za pivem z lahvě nijak nezostává, nedávno jsme se na chatě hádali z jedním konzervativce a skončilo to tak, že jsme mu nalili plzeň z lahve a plechovky do neoznačených sklenic. I když původně tvrdil jak je lepší z lahve, tak od sebe plechovkový a lahvový nepoznal.
Tak tak, a nejlepší na plechovce je, že když se otevře uzávěr, tak se ten plech podělanej od myší pěkně namočí do piva .
Zatím jsem v klidu, pivo se do plastu zatím v Česku opravdu nedává.
Pivu v plastu taky rozhodně neholduju. Poprvé jsem to viděl kdysi v Novopackém pivovaru, tam šel Měšťan v PETce někam do Litvy. Taková 12 stáčená přímo z tanku ve sklepě, to byla bašta. Jen bylo až moc studené. Co mě překvapio byla dovolená v Andalusii. Vezl jsem si malou zásobu pechovek, ale hned vedle hotelu malá sámoška SPAR a tam přímo v lednici chlazený San Miguel. Vůbec to nebylo špatný. A hlavně, litrová skleněná láhev se šroubovacím uzávěrem. No paráda. Věřím že to by se tady ujalo. Jinak moje značka je Budvar, určitě jedno z mála piv z chmele, ne jako jiná z granulí nebo extraktu.
děs běs?? záleží jak to pojmeš, v hospodě točený, doma lahváe a na vodě to táhneme za sebou v plastu jako undatru chlastu!!!
Myslim si, ze z ceskych piv ma velmi dobru kvalitu Velkopopovicky kozel 10. Ked som v CR, kupim si zopar flias aj na doma. Na Slovensku sa vyraba licencne v Topolcanoch, ale ten za vela nestoji.
Ked porovnavam ceske piva so slovenskymi, myslim, ze ste na tom o dost lepsie.
Nezlob se, ale Kozel 10 je příklad výrobně levného (tedy ne zrovna kvalitního) piva, který má v portfoliu každý větší pivovar a které v případě Kozla z nějakého důvodu stále drží starou pověst
Když jsem se na Ukrajině poprvé setkal s pivem v PETu, povýšeně jsem si říkal - no jo, Ukrajina, kakaja natura, takaja kultura, ty o pivu nic nevědí. V bavorsku nebo Belgii žádný PET není a říkal jsem si - no jo, chlapci, rozumíte tomu skoro jako u nás. U nás by žádné PETky taky nešly. A vida, Heineken chce urvat podíl na trhu za každou cenu, PETky se mu povedly v Rumunsku, pak na Slovensku, tak to zkouší i tady - šup Zlatopramen, šup Starobrno. A co na to největší světoví odborníci na pivo Češi? Kupují to jako vzteklí! Co dodat?
(v podání Rudolfa Hrušínského st.) měl ve filmu Adéla ještě nevečeřela nezapomenutelnou větu: "Čepujou tam sice břečky, ale pořád lepší, než nějakej pampeliškovej blivajz."
Výborný pivo je Patriot 11 ,nepasterizováno a gambrinus je fakt gambrihnus
Jedno z posledních poctivých českých piv! Hlavně nemá žádnou pachuť jako některá mini-piva vyráběná metodou pokus-omyl. Nebo naopak eurochuť mnohých nadnárodních hyper-piv.
Kde se da v praze ten opevovany chodovar sehnat ? Rad bych jej zkusil.
Jinak jak tu jiz zaznelo, doporucuji si na Pankrac zajit na toceny Kacov !