Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Naložené maso může zničit zdraví, odrovnalo i ochutnávače MF DNES

V kupovaném nakládaném mase na gril se často skrývá vážné nebezpečí pro zdraví v podobě bakterií. MF DNES testovala naložená masa, ochutnávka "vyřídila" jednoho z porotců. Chtěl být nanejvýš spravedlivý, tak poctivě ochutnal všech sedmnáct vzorků. Zbytek dne strávil na toaletě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

DanielaZla

maso je hnusny

ja maso nejim a je to. Dnes uz jen snad nejaky pomateny zmatenec by jedl maso. Je to hnus. To vi kazdy. Snad ne?

0/0
19.8.2009 4:03

chudacek.blbecek

Re: maso je hnusny

A přitom jak by to byl hezký příspěvek, kdybyste napsal/a, že Vám maso nechutná, místo toho, že "jen nějaký pomatený zmatenec by jedl maso".Rv

0/0
20.8.2009 15:02

Si0

Re: maso je hnusny

Já zeleninu jen pasírovanou přes prase. A moučník od řezníka. Dnes už snad jen nějaký pomatený zmatenec by si takovou dobrotu mohl hnusit. To ví každý. Snad ne?EU

0/0
25.8.2009 9:39

adamice

Doplním, že

zkažené maso může i zabít. Hnilobné jedy, jako putrescin nebo ptomain,  jsou životu nebezpečné, a mohou i zabít. Takže bych to nepodceňovala.

0/0
18.8.2009 13:56

adamice

Re: Doplním, že

Samozřejmě, že putrescin a kadaverin. Děkuji za připomínku.

0/0
18.8.2009 13:58

gagaryn

***

maso se musí mrtvolně rozpadat, pak je nejstravitelnější.

0/0
3.8.2009 8:26

rolb

salmonea

To není jen bakteriami,že se člověk po... . U mě má stejný účinek i to když v televizi nebo v novinách řeknou že se prodlužuje věk odchodu do důchodu , nebo když jsem osobně zjistil že  53procent není lichva (př. úvěr na auto u AAA na 3 roky) .  a takových příkladů je více. ;-D:-(

0/0
3.8.2009 8:24

Jay--

aaale

Kdybych řešil tyhle výzkumy,tak bych nemohl žrat nic

0/0
2.8.2009 21:02

Reeve

Lepší kupované než amatérsky naložené

V poslední době jsem absolvoval pár grilování a ve všech případech na nich "kupované" maso chuťově vítězilo nad "doma naloženým". Průměrný český konzument (včetně mě) prostě neumí maso pořádně naložit nebo na to nemá dost času (omatlat zmrzlé řízky marinádou pár hodin před grilováním nemá ani cenu).

Mimochodem, jako chuťově úplně nejlepší hodnotím kuřecí řízky "chilli a citron", které v testu naprosto propadly. Propadly zřejmě proto, že autoři testu zmatlali dohromady hodnocení marinád s hodnocením zkaženého a nesprávně skladovaného masa.

0/0
2.8.2009 10:08

Pan Navratil

---

No, oni to nezmatlali, oni to tak hodnotili schválně.

--

Jinak zmrzlý řízek oplácaný marinádou není naložený amatérsky, ale vůbec. Samozřejmě že si maso udělám sám, než abych koupil zkažené zbytky utonulé v soli a chilli. Pokud na to mám čas, ovšem.

0/0
3.8.2009 11:38

Reeve

Re: ---

Budete-li porovnávat novou Fabii s totálně nabouraným a nepojízdným Porsche, také to nebude zcela objektivní. Test zčásti hodnotí výrobce (kvalita masa a marinády) a zčásti prodejce (kvalita skladování). Nesprávným skladováním i ze špičkového vína uděláte octovatou břečku.

Otázka, kolik Čechů je schopných správně naložit maso (tj. minimálně lépe než kupované polotovary), je otázkou pro dlouhou diskusi. Troufnu si tvrdit, že drtivá většina z nás nakládá stylem "co dům dal", tj. obligátní směsí olej, paprika, sůl, nějaké to "koření" (co se v chatě najde, ideálně kupovaná "grilovací směs"), k tomu špetka kečupu, hořčice, možná česnek, sójovka... Prostě univerzální červenohnědá směska. Fajnšmekrů, kteří si marinádou pohrají a používají recepty na chuťově zcela odlišné kombinace, je jen zlomek.

0/0
4.8.2009 13:19

chudacek.blbecek

Re: ---

Nechce se mi věřit, že by někdo nebyl schopný si najít na internetu recept na marinádu. Je fakt, že na internetu člověk najde všelicos, ale existuje opravdu hodně kvalitních fooblogů a v sezóně se to na nich bude marinádami jen hemžit.

0/0
20.8.2009 15:07

WIFI

Re: Lepší kupované než amatérsky naložené

no kupované ti chutnalo líp, protože éčka dokáží lecos zamaskovat a vylepšit.............

0/0
19.8.2009 8:18

chudacek.blbecek

Re: Lepší kupované než amatérsky naložené

Však jedna "profesionální" kuchařka v nejmenovaném pořadu prohlásila, že nic nedochutí tak dobře, jako vegetou. A spousta lidí je na vegetu tak zvyklá, že ji snad i potí.

0/0
20.8.2009 15:10

axax

I nenaložené

ničí zdraví velmi úspěšně ... Člověk holt není mrchožrout ...

0/0
1.8.2009 19:45

BlkRider

Re: I nenaložené

Mrsina je zvire zemrele prirozenou smrti nebo nasledkem nemoce. Mozna sem optimista, ale predpokladam, ze maso prodavane v obchodech je ze zdravych zabitych zvirat.

Cili clovek neni mrchozrout, ale to nevylucuje ze ji maso, ktere je dulezitou slozkou jeho stravy a zdravi naopak prospiva.

0/0
3.8.2009 17:52

chudacek.blbecek

Re: I nenaložené

Bohužel už jsem si už taky koupila kuře uhynulé a nikoliv poražené. Navíc se tohle nedá pořádně zkontrolovat, protože zápach skrz fólii cítit není a sražená krev se seskupí kolem páteře, na které kuře leží... Jen pro varování to byla značka Rabbit.

0/0
20.8.2009 15:12

Thyronx1

Dobrej steak v Cesku?

aspon 2 cm silny pres cely talir, uvnitr spolehlive ruzovy -krev ... spravne koreneny..

na rozni 3 minuty z kazde strany.... nic lepsiho neexistuje! K tomu velky brambor ve slupce, maslo, muze byt nejaky kysely krem...kousek petrzelky na ozdobu.. a omacka A1 (kecup = zlocin). + Dobre pivko.

0/0
1.8.2009 1:34

fan12

A

TAK NEŽERTE MASO DOBYTCI !!!!!

0/0
27.7.2009 22:03

pivak

Re: A

jasne nejlepsi a nejchutnejsi jsou pesticidy ze zeleniny a ovoce

0/0
28.7.2009 13:10

akuhtr

Re: A

Když ty kuřata a prasata sou tak dobrý jak jejich krev je nasycená hormony strachu,... Tomu se nedá odolat...

0/0
29.7.2009 1:54

RAT

Re: A

hormon strachu! ;-D

jojo na nicem jinem si jeden tak nepochutna

0/0
29.7.2009 11:50

Pan Navratil

Re: A

Ale ono opravdu někteří lidé tvrdí, že chudáci vystresovaný zvířátka nechutnaj dobře skrz adrenalin. V přírodě a na biofarmách totiž zvířátka umírají dobrovolně a s radostí, na jatkách asi ne.;-)

0/0
3.8.2009 11:39

BlkRider

Re: A

Jasne, kdyz honi lev antilopu, tak je antilopa velmi relaxovana :D

0/0
3.8.2009 17:54

matesakoid

hm...

Uz jsem se drive poucil, ze kupovat jakykoli polotovar "na grilovani" nebo "v marinade na peceni" je desna blbost.

Stejne se velmi casto zbavujou kurat co maji jiz malinko poroslou chutovou lhutu ugrilovanim - treba v Kladenskym Tescu jsem kuratko trikrat ochutnal a trikrat vyhodil, protoze mi to smrdelo :-(

0/0
27.7.2009 17:42

wrangler

Jednoduché řešení.

Prostě to svinstvo nekupovat. Maso na grilování si může každý připravit sám.

0/0
26.7.2009 14:49

WIFI

Re: Jednoduché řešení.

souhlasím, kdo si jde koupit mleté maso nebo naložené na gril do superkrámu, zvlášt po té, co vypluly před několika lety úpravy mas a uzenin,si snad nic jinýho než noc na WC nezaslouží

0/0
27.7.2009 10:53

Tajemný muž

Re: Jednoduché řešení.

Souhlas. Nikdy nemůže člověk vědět, co do toho mletého masa ti šetřílci všechno namleli. A čím ostřejší nálev/marináda/koření, tím to bývá s kvalitou masa horší. Nejlepší je nakoupit od prověřeného řezníka vlastní maso, pomlít, naložit, ugrilovat a to je pak žrádlo... ;-):-PR^

0/0
28.7.2009 16:31

tomas_tod

Nejen marinované maso

Ono nemusí být maso jen marinované, často se zkazí před datem spotřeby i normální chlazené kuřecí řízky.

Často už dva dny před uvedeným datem spotřeby je cítit, že maso není v nejlepší kondici. Nejčastěji se jedná o výrobce Rabbit z ČR (prodej zejména v Kauflandu a Intersparu) - nejen že tyhle kuřecí řízky jsou nejhůře opracované ve srovnání s ostatními výrobci, ale také se kazí ještě před datem spotřeby.

Zajímavé je, že když koupím jiného výrobce ve stejné prodejně, tak takový problém nebývá. Takže obchodní řetězce jsou sice zloději, kteří vám s klidem polozkažené maso prodají naložené v marinádě, ale taky nemůžou za všechno.

A ještě mě fascinuje nabídka tzv. křehčeného kuřecího masa - nevím na co potřebuje kuřecí maso křehčit, tedy kromě toho, že je to legální krádež - napustíme maso vodou, abychom více vydělali, dáme na to ceduli Akce a socky kupují, je to přece levné. ;-O

0/0
26.7.2009 11:57

Jezdím na neutrál

Re: Nejen marinované maso

Máte pravdu, že maso od Rabbit smrdí ještě před koncem expirace. A nebývá nejlevnější. :-/:-/  To křehčené maso mne také fascinuje. Není ani pro psa, páč je nasolený. :-/

0/0
27.7.2009 17:09

matesakoid

Re: Nejen marinované maso

Tak si v Kauflandu kupuj Best Farm - ale uz jsem taky neco BF vyhazoval protoze se mi to nezdalo...

Nejhorsi smradlavky najdes v kterykoli Delvite (Albertu) - kure smrdi hned kdyz ho prineses a to ma spotrebu jeste treba 3-4 dny

 A ZASE MI TU CHYBI BLICI SMAJLIK

Uz s tim redakce neco udela?

0/0
27.7.2009 17:39

honzajaka

to

jsou ti lidi líní si kvalitní maso naložit sami? Vždyť to není žádná velká dřina akorát se u toho musí trochu i myslet, což zřejmě dost lidem dělá velký problém

0/0
25.7.2009 9:50

lamia

Re: to

;-D Nemyslíš-zaplatíš! V tomto případě 2x! ;-D;-D;-D

0/0
25.7.2009 10:32

Si0

Re: to

Proč hned mluvit o lenosti?  Jistě, socky si musejí všechno dělat samy. Kdo na to má, chce to mít za své peníze kvalitně předpřipravené.

0/0
25.7.2009 15:15

honzajaka

Re: to

to není v tom že by si člověk nepřiplatil, ale to musí mít člověk časem už vyladěné osobní složení, ne tam bezhlavě sypat koření co mě napadne a co je po ruce, nebo kupovat nějaký naložený ..... Když už kupovat naložené maso tak jedině u řezníka, ne v nějakém hypáči co je cool a levnější ale nedá se to žrát

0/0
25.7.2009 15:27

Noe007

Re: to

hezky se to píše, ale ne každý má čas se patlat vlastní výrobou masa na grill. Někdy taky koupím již hotové namarinované maso, hlavně vepřové a nikdy jsem neshledal žádný problém. No a některé grilovací tyčinky jsou velmi dobré.... takové doma neuděláš....:-)

0/0
27.7.2009 7:01

Bodie8

Re: to

V životě by mě nenapadlo si něco takového, jako jsou grilovací tyčinky, koupit.

Zásadně doporučuju klobásky s Rakouska a Německa. Kvalitní se poznají podle množství masa. U těch nejlepších se na 100g klobásky spotřebuje třeba i 105g masa (část hmotnosti se ztratí při přípravě).

Nemyslím si, že by čeští výrobci něco takového taky nedokázali. Jistě se najde dost soukromých řezníků, kteří mají super klobásky. Ale v supermarketech najdete hlavně náhražky, protože český konzument konzumuje hlavně cenu a jídlo až potom.

0/0
28.7.2009 13:44

blekekeke

Re: to

nemluvil jsem o supermarketech, i řezník na rohu dělá maso na grilování. Jo a ty tyčinky? z Rakouska? to myslíš ty co voní po levanduli? nebo fialkách? Masem určitě nesmrděj ;-D;-D

0/0
28.7.2009 15:16

blekekeke

Re: to

klobásy

0/0
28.7.2009 15:16

Kavka

pro všechny kritiky

naše normy byly a často ještě jsou mnohem přísnější než kdekoliv ve světě. Lecjaké hnusné  návyky nám sem  vtrhly právě s těmi obchodními řetězci, které chtějí prodat vše a za každou cenu. Jednou jsem se taky nachytala na naložené maso. Když jsem otevřela sáček, vytekl na mě takový červený sliz. Hned jsem to vyhodila a nikdy nic takového nekoupím. Občas mě fascinuje, co všechno jsou lidi schopni koupit a sníst a navíc dávat svým dětem. Snažím se maximálně o nákup čerstvých surovin a domácí přípravu.R^

0/0
25.7.2009 8:27

Jannynov

Re: pro všechny kritiky

Za komoušů se žádné naložené maso neprodávalo. A běžné maso koupit v dobré kvalitě býval někdy velký velký problém. Takže normy nejsou všespásne, když se k tomu přidá totalitní nelidský režim. Rv

0/0
25.7.2009 9:04

Alena1.

Re: pro všechny kritiky

Přečti si román "Profesionální žena" od Párala - tam se dozvíš více o tom, jak se v tom tvém vychvalovaném světě "dříve" dodržovaly normy. Sama jsem dělala na brigádě v masokombinátě Březhrad a mohu potvrdit, že to co Páral popisuje, mělo socialistické reality ještě poměrně daleko. Dnes jsou možná v marinovaném mase listerie, za komunistů byly v párcích někdy i krysy.  

0/0
25.7.2009 9:43

WIFI

Re: pro všechny kritiky

no, jestli dneska není v mase listerie + éčka + mouka, dřív možná občas krysy

0/0
27.7.2009 10:56

denek

Re: pro všechny kritiky

No aspoň to bylo pořád maso....

0/0
27.7.2009 17:37

Z-S

Re: pro všechny kritiky

Kdyz se ho ovsem povedlo koupit, ze.

0/0
28.7.2009 13:09

Moje lepší JÁ

Re: pro všechny kritiky

Nevím jak ty, ale já si tu dobu dobře pamatuji. Pravda, masna byla poloprázdná, ale pořád tam bylo ČERSTVÉ maso. A když už jsi koupil nějaký měký salám (Gothaj, Český) a hodil sis ho na pánvičku, aby sis ho osmahnul třeba k čočce, tak se ti nepřipálil, a to ani na hliníkové pánvi. Dnešní "salámy" se připálí i k teflonové pánvi...

Opravdu mě baví, jak někdfo pořád nadává na komunisty a ani to snad nezažil. Rozhodně se té doby, respektive těch lidí, nezastávám, byly tam i špatné chvilky, ale ty jsou dnes taky - a mnohdy mnohem mnohem horší - snad jen jsou teď na jiných místech a nebo se týkají jiných lidí...

0/0
31.7.2009 22:43

WIFI

Re: pro všechny kritiky

naše normy byly super a leckdo nám je záviděl. Teď z nich zbylo torzo, kterým se dovoz řídit nemusí a pak to takhle vypadá. Další příklad výhodně vyjednaných přístupových smluv.

0/0
27.7.2009 10:55

Tryskomys Muf

Ten ochutnavac iDnes

Ten ochutnavac iDnes je asi skutecny labuznik.8-o8-o

0/0
24.7.2009 22:16

Jannynov

Re: Ten ochutnavac iDnes

;-D;-D...gurmán

aneb -- profese za trest....:-P

0/0
24.7.2009 22:24

lamia

Re: Ten ochutnavac iDnes

Každopádně mu mají dát velkou prémii za sebeobětování při výkonu práce! Má odvahu chlapec! Čistě technická poznámka: ty prémie za to nestojí, aby svůj výkon příště opakoval, mohlo by se mu stát, že ten záchod by byl o 2 kroky dál, než by to potřeboval

0/0
25.7.2009 10:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.