Diskuze

Naložené maso může zničit zdraví, odrovnalo i ochutnávače MF DNES

V kupovaném nakládaném mase na gril se často skrývá vážné nebezpečí pro zdraví v podobě bakterií. MF DNES testovala naložená masa, ochutnávka "vyřídila" jednoho z porotců. Chtěl být nanejvýš spravedlivý, tak poctivě ochutnal všech sedmnáct vzorků. Zbytek dne strávil na toaletě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DanielaZla

19. 8. 2009 4:03
maso je hnusny

ja maso nejim a je to. Dnes uz jen snad nejaky pomateny zmatenec by jedl maso. Je to hnus. To vi kazdy. Snad ne?

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

20. 8. 2009 15:02
Re: maso je hnusny

A přitom jak by to byl hezký příspěvek, kdybyste napsal/a, že Vám maso nechutná, místo toho, že "jen nějaký pomatený zmatenec by jedl maso".Rv

0 0
možnosti

adamice

18. 8. 2009 13:56
Doplním, že

zkažené maso může i zabít. Hnilobné jedy, jako putrescin nebo ptomain,  jsou životu nebezpečné, a mohou i zabít. Takže bych to nepodceňovala.

0 0
možnosti

adamice

18. 8. 2009 13:58
Re: Doplním, že

Samozřejmě, že putrescin a kadaverin. Děkuji za připomínku.

0 0
možnosti

gagaryn

3. 8. 2009 8:26
***

maso se musí mrtvolně rozpadat, pak je nejstravitelnější.

0 0
možnosti

rolb

3. 8. 2009 8:24
salmonea

To není jen bakteriami,že se člověk po... . U mě má stejný účinek i to když v televizi nebo v novinách řeknou že se prodlužuje věk odchodu do důchodu , nebo když jsem osobně zjistil že  53procent není lichva (př. úvěr na auto u AAA na 3 roky) .  a takových příkladů je více. ;-D:-(

0 0
možnosti

Jay--

2. 8. 2009 21:02
aaale

Kdybych řešil tyhle výzkumy,tak bych nemohl žrat nic

0 0
možnosti

Reeve

2. 8. 2009 10:08
Lepší kupované než amatérsky naložené

V poslední době jsem absolvoval pár grilování a ve všech případech na nich "kupované" maso chuťově vítězilo nad "doma naloženým". Průměrný český konzument (včetně mě) prostě neumí maso pořádně naložit nebo na to nemá dost času (omatlat zmrzlé řízky marinádou pár hodin před grilováním nemá ani cenu).

Mimochodem, jako chuťově úplně nejlepší hodnotím kuřecí řízky "chilli a citron", které v testu naprosto propadly. Propadly zřejmě proto, že autoři testu zmatlali dohromady hodnocení marinád s hodnocením zkaženého a nesprávně skladovaného masa.

0 0
možnosti

Pan Navratil

3. 8. 2009 11:38
---

No, oni to nezmatlali, oni to tak hodnotili schválně.

--

Jinak zmrzlý řízek oplácaný marinádou není naložený amatérsky, ale vůbec. Samozřejmě že si maso udělám sám, než abych koupil zkažené zbytky utonulé v soli a chilli. Pokud na to mám čas, ovšem.

0 0
možnosti

axax

1. 8. 2009 19:45
I nenaložené

ničí zdraví velmi úspěšně ... Člověk holt není mrchožrout ...

0 0
možnosti

BlkRider

3. 8. 2009 17:52
Re: I nenaložené

Mrsina je zvire zemrele prirozenou smrti nebo nasledkem nemoce. Mozna sem optimista, ale predpokladam, ze maso prodavane v obchodech je ze zdravych zabitych zvirat.

Cili clovek neni mrchozrout, ale to nevylucuje ze ji maso, ktere je dulezitou slozkou jeho stravy a zdravi naopak prospiva.

0 0
možnosti

Thyronx1

1. 8. 2009 1:34
Dobrej steak v Cesku?

aspon 2 cm silny pres cely talir, uvnitr spolehlive ruzovy -krev ... spravne koreneny..

na rozni 3 minuty z kazde strany.... nic lepsiho neexistuje! K tomu velky brambor ve slupce, maslo, muze byt nejaky kysely krem...kousek petrzelky na ozdobu.. a omacka A1 (kecup = zlocin). + Dobre pivko.

0 0
možnosti

fan12

27. 7. 2009 22:03
A

TAK NEŽERTE MASO DOBYTCI !!!!!

0 0
možnosti

pivak

28. 7. 2009 13:10
Re: A

jasne nejlepsi a nejchutnejsi jsou pesticidy ze zeleniny a ovoce

0 0
možnosti

matesakoid

27. 7. 2009 17:42
hm...

Uz jsem se drive poucil, ze kupovat jakykoli polotovar "na grilovani" nebo "v marinade na peceni" je desna blbost.

Stejne se velmi casto zbavujou kurat co maji jiz malinko poroslou chutovou lhutu ugrilovanim - treba v Kladenskym Tescu jsem kuratko trikrat ochutnal a trikrat vyhodil, protoze mi to smrdelo :-(

0 0
možnosti