- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ja maso nejim a je to. Dnes uz jen snad nejaky pomateny zmatenec by jedl maso. Je to hnus. To vi kazdy. Snad ne?
A přitom jak by to byl hezký příspěvek, kdybyste napsal/a, že Vám maso nechutná, místo toho, že "jen nějaký pomatený zmatenec by jedl maso".
zkažené maso může i zabít. Hnilobné jedy, jako putrescin nebo ptomain, jsou životu nebezpečné, a mohou i zabít. Takže bych to nepodceňovala.
Samozřejmě, že putrescin a kadaverin. Děkuji za připomínku.
To není jen bakteriami,že se člověk po... . U mě má stejný účinek i to když v televizi nebo v novinách řeknou že se prodlužuje věk odchodu do důchodu , nebo když jsem osobně zjistil že 53procent není lichva (př. úvěr na auto u AAA na 3 roky) . a takových příkladů je více.
V poslední době jsem absolvoval pár grilování a ve všech případech na nich "kupované" maso chuťově vítězilo nad "doma naloženým". Průměrný český konzument (včetně mě) prostě neumí maso pořádně naložit nebo na to nemá dost času (omatlat zmrzlé řízky marinádou pár hodin před grilováním nemá ani cenu).
Mimochodem, jako chuťově úplně nejlepší hodnotím kuřecí řízky "chilli a citron", které v testu naprosto propadly. Propadly zřejmě proto, že autoři testu zmatlali dohromady hodnocení marinád s hodnocením zkaženého a nesprávně skladovaného masa.
No, oni to nezmatlali, oni to tak hodnotili schválně.
--
Jinak zmrzlý řízek oplácaný marinádou není naložený amatérsky, ale vůbec. Samozřejmě že si maso udělám sám, než abych koupil zkažené zbytky utonulé v soli a chilli. Pokud na to mám čas, ovšem.
ničí zdraví velmi úspěšně ... Člověk holt není mrchožrout ...
Mrsina je zvire zemrele prirozenou smrti nebo nasledkem nemoce. Mozna sem optimista, ale predpokladam, ze maso prodavane v obchodech je ze zdravych zabitych zvirat.
Cili clovek neni mrchozrout, ale to nevylucuje ze ji maso, ktere je dulezitou slozkou jeho stravy a zdravi naopak prospiva.
aspon 2 cm silny pres cely talir, uvnitr spolehlive ruzovy -krev ... spravne koreneny..
na rozni 3 minuty z kazde strany.... nic lepsiho neexistuje! K tomu velky brambor ve slupce, maslo, muze byt nejaky kysely krem...kousek petrzelky na ozdobu.. a omacka A1 (kecup = zlocin). + Dobre pivko.
jasne nejlepsi a nejchutnejsi jsou pesticidy ze zeleniny a ovoce
Uz jsem se drive poucil, ze kupovat jakykoli polotovar "na grilovani" nebo "v marinade na peceni" je desna blbost.
Stejne se velmi casto zbavujou kurat co maji jiz malinko poroslou chutovou lhutu ugrilovanim - treba v Kladenskym Tescu jsem kuratko trikrat ochutnal a trikrat vyhodil, protoze mi to smrdelo