Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Test baget: hezky zabalená bída

Test MF DNES zkoumal 15 českých baget. Výsledek? Ve dvou byly listerie, v osmi přemnožené bakterie, z nichž vám může být špatně. Chuť většiny kazila zvadlá zelenina, přehnaně kyselé okurky nebo tuhá nakládaná kapie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

cvergl

Bagety opravdu ne

byly doby - cca 7 roků,kdy jsem si bagety kupoval dost často.Pak jsem se z toho jednou fest zasr... .Od té doby jsem si ji koupil snad jednou a přesvědčil jsem se o tom,že o nic nepřicházím.Navíc mi to příjde předražený na to co člověk dostane.Po přečtení výsledku testu už si bagetu fakt nekoupím asi nikdy.

Díky MF dnes za všechny testy,které nahrazují činnost orgánů,které se o to mají starat.Jen škoda,že redaktoři nemůžou rozdávat pokuty!!!!

0/0
26.9.2009 12:43

xkralik

Obecně bagety v ČR jsou hnus.

Bagetu si občas koupím, ale pouze na třech místech v Plzni kde žiji. Z toho dvě místa jsou vegetariánské jídelny. V jedné mají bagety bez jakékoliv majonézy, masa nebo dresingu a spotřebují se ten samý den - jsou cenově dostupné a dobré. V druhé mají už o něco dražší, ale o to kvalitnější a velmi chutné bagety. A třetí místo kde občas koupím je IN...SPAR - mají je čerstvé.

0/0
12.9.2009 22:06

;-)

České bagety jsou obecně bída

jsou veskrze nechutné. Nejlepší jaké jsem kdy měl jsou ve Francii - to je opravdu velmi chutné - ale jejich cena je kolem 100 Kč. Z českých je masově prodávaných mi nejvíc chutnala Barbeque bageta od crocodile, kterou jsem ovšem viděl prodávat jen v Praze (a pár dalších drahých baget kolem 70Kč).

Škoda že do testu nezařadili některé nemší výrobce jako Barunka nebo Karlova pekárna - jejich bagety sice nevypadají tak hezky, ale o to lépe chutnají - obloha není z bagety "vyhřezlá", ale je uvnitř, a kvalitní i za ceny kolem 25-30Kč - Crocodille a Deli jsou poměrně nechutné , plné odporné majonézy :-/

0/0
10.9.2009 17:23

Fikus 1

Hamé nezklamalo

Už od školy se vyhýbám čemukoliv co nese značku Hamé a je vidět, že dělám dobře. moje zkušenosti, kdy na kolejích v bufetu neměli nic jiného než jejich odporné výrobky jsou vskutku nemilé. Vzpomínám si jak jsem několikrát z nouze nejvyšší zakoupil jejich výrobek, protože nic jiného neměli a po otevření letěl rovnou do koše, bez ohledu na to jak velký hlad jsem měl. Ještě teď mi je špatně když si na to vzpomenu.

0/0
3.9.2009 10:08

vsamotar

Re: Hamé nezklamalo

V testu je bageta od Hamé? 8-o

0/0
8.9.2009 16:55

flandero

komentátor Kavka asi zapomněl na to

že mfdnes narozdíl od inspekce nesedí v kanclu a nekope se tam celý den do zadku. A v případě, že je třeba vykázat činnost začne si po patře přeposílat lejstra.;-D;-D Jinak bagety nejím, na to nemusel být test to je všeobecně známé, že je to splácanina svinstva za neuvěřitelnou cenu ( vysokou tedy)Rv Koupit fakt vyjímečně když je nouze nejvyšší, ale rohlík se dá dnes koupit všude a něco na něj taktéž. Nedovedu si představit situaci kdybych musel kupovat tento hnůj.

0/0
2.9.2009 22:38

FotoGraf

Neco mi tu chybi

Chybi mi tu konfrontace s vyrobci a prodejci! Chybi mi tu info o bagetach prodavanych v supermarketech -  Tesco bageta salamova, nebo chicken nuggets v cene 29,90. Ja osobne mel rad syroveho mlsouna, bagetu Waldorf  s hermelinem, jablkem a fajnym dressingem a ted zeru jenom a pouze znacku Toppo  z Lidlu tu s kurecimi rezy pul centy tlustymi v pikantnim dressingu v cene 26,90!!!

0/0
1.9.2009 20:43

flandero

Re: Neco mi tu chybi

Odpad! Všechno odpad. Drtivá většina je odpad. Asi něco jako slavné "české" paštiky nebo tavené sýry apod. Všechno odpad vyráběný z nejlevnějšího odpadu co jinde na světě nechtějí a sem se dováží.Rv

0/0
2.9.2009 22:39

metalovy duchodce

Re: Neco mi tu chybi

nejvíc potravinářského odpadu prodá KFC. To není nic jiného než odpad a zbytky z výroby potravin.   Copak byste doma jedli vařené kuřecí křídlo ?? Fujtajbl.

0/0
4.9.2009 15:56

FotoGraf

Re: Neco mi tu chybi

Nevim co je na normalnim pecivu a krasnem masu odpad, zadnej pomletej salam a la junior. Laskave si zajdi do obchodu a prubni je. Za ty prachy je supr.

0/0
9.9.2009 22:41

TomasHKS

Apetit Food

začne dělat od 7.9. bagetu Debrecínka se sýrem Philadelphia

0/0
1.9.2009 18:51

Next Apache

Re: Apetit Food

Neřiké. Já budu dnes dělat polífku z čerstvéch hřébkua upiču mrtvyho ftáka.

0/0
24.9.2009 7:37

vrgf

syrovy mlsoun

a co muj oblibeny syrovy mlsoun?

0/0
1.9.2009 12:32

kunta_kinte

Re: syrovy mlsoun

Taky jsem se po nem shanel ;-€

0/0
1.9.2009 13:03

gerranek

dobry, ale zas a znova ne skvely

test to je hezkej, ale zajimalo by me kde nakupujete nebo po cem jdete, nejak sem tam nenasel snad nejprodavanejsi bagetu od crocodillu - golf..

0/0
1.9.2009 12:25

Kalabala

Ten test je naprosto nesmyslný

Snižovat bagetám hodnocení za nadměrnou přítomnost bakterií je hloupost. Vůbec nic to o dané bagetě nevypovídá. Záleží na tom jak ji prodejce skladuje, jestli ji nenechá pár hodin v teple než ji dá do lednice, atd... Tatáž bageta koupená jinde nebo jindy může být zcela nezávadná!!

0/0
31.8.2009 21:54

Kalabala

Crocodille

A to ještě nevíte, že prošlé bagety Crocodille se nevyhazují, ale Krokodýl si je odváží zpátky, hádejte, co s nima dělají RvRv

0/0
31.8.2009 21:51

flandero

Re: Crocodille

;-D;-DR^

0/0
2.9.2009 22:41

ondra112

Re: Crocodille

Jistěěěě... a v McDonaldu melou do masa myši... takových hlášek už tu bylo

0/0
3.9.2009 10:20

;-)

Re: Crocodille

A kde berou tolik myší?8-o

0/0
10.9.2009 17:24

alig agil

Re: Crocodille

v mcdonaldu. perpetum mobile.

0/0
28.9.2009 13:20

unbreakable debater

Na co dávat 50Kč za okoralé uzeniny v gumové bagetě?

Čersvé bagety se dají sehnat už za 70Kč. R^ Posledně jsem měl kombinaci mozarella - rajčata - mascarpone za necelých 70Kč a byla výborná. R^ Celkem dobrý balený bagety mají také v Praze na hlavním nádraží v těch ošklivých bagetových stáncích. Vyrábí je nějaké nymburské lahůdky, mají trvanlivost max. 2-3 dny, takže nejsou tak gumové, oschlé a okoralé jako Crocodille, co leží na skladě či na krámě klidně týden. Rv

0/0
31.8.2009 16:54

metalovy duchodce

Re: Na co dávat 50Kč za okoralé uzeniny v gumové bagetě?

mít možnost někde v dosahu koupit normální jídlo a nikoliv jenom nějakou podělanou nechutnou bagetu, tak si osobně nikdy žádnou nekoupím. Bohužel jsou místa a firmy, kde není majitel firmy schopen ani ochoten zajistit základní stravování zaměstnancům (nejbližší restaurace je cca 10km daleko)  a bageta z automatu bývá jediným občasným východiskem z nouze, jak nebýt o hladu celý pacovní den. 

0/0
4.9.2009 16:07

Cephaelis

Tady se bohužel míchají dohromady dvě věci....

Jednak je to složení a chuť bagety, tak jak ji zamýšlel výrobce a na druhé straně je to degradace výrobku z důvodu nesprávného skladování prodejcem. Pokud by test měl být objektivní, tak by musel posuzovat všechny výrobky hned, když sjedou z výrobního pásu anebo pak porovnávat všechny výrobky zakoupené u jednoho stánku a se stejnou deklarovanou trvanlivostí. Takhle je z toho pel mel, který toho moc neřekne. 

0/0
31.8.2009 16:20

Zuzana.

Re: Tady se bohužel míchají dohromady dvě věci....

R^R^R^

0/0
3.9.2009 9:01

lordmartin

bagetu už nikdy více - Předražený ksindl

Před necelým měsícem jsem chtěl zahnat hlad bagetou, koupil jsem bagetu od fa Crocodail, nevím koho tam zaměstnávají, nebo jaké mají postupy, ale v bagetě byly 2 dlouhé blonďaté vlasy 8-o.

Že by tam spadly náhodou, ani nápad, dotyčný(á) je tam musela dát schválně, upozorňuji ta bageta stála 60Kč, takže ponačení, už nikdy žádnou bagetu, kterou si neudělám sám ;-).

0/0
31.8.2009 13:35

J i ř í

Bageta není česká.

Český je chleba. Proč si nikde nemohu vybrat mezi bagetou a chlebem s máslem a sýrem, salámem či chlebem se sádlem?

0/0
31.8.2009 10:12

chudacek.blbecek

Re: Bageta není česká.

Jogurt taky není původně český, nevím, o co jde 

0/0
31.8.2009 10:24

Zuzana.

Re: Bageta není česká.

Salám taky nevynalezli Češi. To se asi nenajíš :-)

0/0
3.9.2009 9:02

toomix

zahraničí

Vloni cestou do Švýcarska, jsme se stavovali v noci před hranicema Rakouska a Švýcarska v jednom motorestu. Sendviče a bagety vám tam udělali na přání. Cena teda cca 6€ ale zase vím co v tom všechno je a že to bylo čerstvě připraveno ;-)

0/0
31.8.2009 9:18

Good God

Re: zahraničí

Myslíš, že by někdo u nás dal v motorestu na dálnici za (jakkoliv čerstvou a dobrou) bagetu 150 Kč?

0/0
31.8.2009 9:53

J i ř í

Re: zahraničí

Kdybych měl průměrný rakouský či švýcarský plat, tak ano.

0/0
31.8.2009 10:13

chudacek.blbecek

Re: zahraničí

Třeba na ruzyňském letišti tohle člověk musí dát za zcela průměrnou plněnou bagetu. Snad jednou lidem dojde, že na svačině z domova není vůbec nic špatného. Ale pořád se asi bojíme vytáhnout řízek v chlebu, abychom nevypadali jako "Češi".

0/0
31.8.2009 10:27

p555

Re: zahraničí

v Nemecku jsou cerstve jiz za 3-3.5E

0/0
2.9.2009 16:32

SergeS

Tak už vim ...

proč mi bylo blbě ve škole cele 4 roky , když jsem si rano na hlavaku v Praze koupil ten special ;-D

0/0
31.8.2009 2:34

vystaven

A co bagety v letadlech?

Doporucuji MF udelat test baget, ktere dava cestujicim CSA. Sluzebni cesta s prujem byl skutecne zazitek. Meli by se vykaslat na 30 cm bagety s majonezou a na pohled odpudivou zeleninou (podavane vzdy predposledni den platnosti), ale radeji by meli davat susenky.  Ty bagety jim stejne tretina pasazeru vraci.

0/0
30.8.2009 22:14

unbreakable debater

Re: A co bagety v letadlech?

ČSA jsou neskutečné socky. Namísto pořádného jídla, jako u jiných aerolinií, rozdávají hnusné housky a k zapití mají na výběr maximálně ze dvou či tří druhů nápojů. Rv S ČSA už nikdy. Rv

0/0
31.8.2009 16:57

ValentinaRossi

Re: A co bagety v letadlech?

A kdy se vam to stalo? My jsme v cervenci leteli s CSA do Malagy a dostali jsme normalni obed (mimochodem vynikajici).  Mozna, ze zavedli nejaka usporna opatreni... Jakysi sendvič jsem dostala jen jednou, kdyz jsem letela s Allitalii do Rima, ten byla teda fakt hnusnej...

0/0
8.9.2009 17:33

d_meister

test k ničemu

nevim co si o tom myslíte vy ostatní, ale mně přijde tenhle článek jako naprosto nevypovídající o ničem. když se udělá test baget a některý z nich jsou špatný, páč jsou v nich bakterie, tak to spíš vypovídá o chladícím zařízení, ve kterejch byly skladovaný, popř. jak dlouho jí tam měli, než o samotnym výrobním procesu tý který potraviny. hamburger vám taky zplesniví, když ho necháte v teple, i když si sami zabijete krávu, uděláte si z něho maso dovnitř, sami si vypěstujete obilí na housku a dodržujete nejpřísnější hygienický předpisy.

0/0
30.8.2009 13:45

Zuzana.

Re: test k ničemu

Taky si myslím, že to byl test k ničemu. Vždyť se ví už léta, že někteří prodejci potraviny nevhodně skladují a v jídle se pak množí mikrobi. Já jsem hlavně nepochopila, proč těm "expertům" tak vadí zelenina v bagetě, já si obloženou bagetu bez zeleniny vůbec nedovedu představit, je to osvěžující, navíc zeleniny není nikdy dost, zelenina je zdravá a doplňuje chuť ostatních surovin. A že je to nerovnoměrné? No a? Tu kousnu do salátku, tam do kapie nebo okurky... Proč by každé sousto mělo být identické? Běžte někam s takovými "testy"...

0/0
30.8.2009 14:14

G4Danny

Re: test k ničemu

Uplne souhlasim! R^

0/0
30.8.2009 14:22

aldik7

Re: test k ničemu

souhlasím.. já v bagetách preferuju různou zeleninu, šunku, sýr, majonézu.. ale vyhýbám se bagetám s masem, např. s kuřecím masem.. když budu mít chut na kuřecí řízek tak si zajdu třeba do restaurace, ale v bagetě ho nechci:-/ ..

0/0
30.8.2009 20:56

kubacis

Re: test k ničemu

taky nikomu nevadila zelenina, ale OSCHLÁ či POVADLÁ ZELENINA... a jestli i taková vás osvěží a pochutnáte si, tak proti gustu žádný dišputát...

0/0
31.8.2009 9:05

Zuzana.

Re: test k ničemu

Přečtěte si ještě jednou odstavec "Zapomeňte na zeleninu." ;-)

0/0
3.9.2009 9:04

G4Danny

Re: test k ničemu

Nemate uplne pravdu. Aby se bakterie mohly mnozit, musi uz v tom hermetickem obalu nejake byt od zacatku. I hamburger, ktery byl vyroben za prisne antiseptickych podminek, vydrzi na teple mnohem dele, nez hamburger vyrobeny na spinavem mlynku. Doba a teplota skladovani u prodejce a na ceste k nemu je samozrejme dulezita z pohledu rychlosti mnozeni bakterii (ktere uz uvnitr jsou), ale od toho maji byt na obalech udaje od vyrobce o doporucenem datu spotreby a max. teplote skladovani. Tyto jsou zavazne pro vyrobce, dopravce i prodejce. Nicmene zustava faktem, ze cim mene bakterii je "pribaleno" , tim delsi je skutecna trvanlivost. To je nazavisle ja dodrzeni ci nedodrzeni teploty skladovani.

Chutove hodnoceni je naprosto subjektivni cast testu, takze neni divu, ze je podle mne citovany pan Roman Vanek korunovany vul. Zelenina preci meni strukturu kazdeho sousta a struktura je neoddelitelnou soucasti chutoveho vjemu. Pan Vanek ma zrejme rad "mazlavou", my zeleninovi mame radsi "krupavou".

0/0
30.8.2009 14:22

Merk

Re: test k ničemu

Bagety mají hermetické obaly?  8-o

0/0
31.8.2009 17:45

Megabananovnik_obet_cenzora

KM

A nejhnusnější jsou bagety z KM produktu. Nemají chuťa žádnou náplň, protože Kyus je stará držgršle...

0/0
29.8.2009 17:24

MarkoSX

Me chutnaji

kuřeci bagety z Lidlu. Jsou vyborne a vždy čerstve :-)R^

0/0
29.8.2009 9:23

luko5

Co to je za výběr?

Ty bagety byly nejspíš nakoupeny v Praze po nádražích a pumpách, proto takové sračky, Pražákům to nakonec asi stačí. ;-D Rv

0/0
29.8.2009 9:06

Good God

Re: Co to je za výběr?

Ze všech baget byly jen dvě z Prahy, z toho jedna z Hlavního nádraží ze stánku, kde bych si nekoupil ani balenou vodu. Všechno ostatní Brno, Pardubice, Hradec Králové anebo benzinka 100 km od Prahy. Jsi docela mimo. ;-DR^

0/0
31.8.2009 10:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.