- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
málo kdo si uvědomuje že většinou je mizení éček způsobeno pouhým jejich přejmenováním, místo Exxx napíšou voda, atd ...
Jeste by meli naridit vyrobcum uvadet slozen textem, ktery se da cist.i
Ano, lidé se začali éček bát (ačkoliv není éčko jako éčko, jde jen o zkratku aditiv, mezi něž patří i antioxidanty!). Problém je v tom, že výrobci začali tyto zkratky ze strachu vypisovat, jenže spotřebitel neví, co je E 202
ani Sorbát draselný, v tom je zakopaný pes a další klamání spotřebitele.
Vyborny napad! Od umele hmoty zptaky do lesu, luk a haju! Preji eeeeee dobrou chut. ;o)
Je to docela hezký boj, ale je třeba si uvědomit, že "éčko" je v podstatě vše, co nemá v dané potravině co dělat. A nejde tedy výhradně o nebezpečné či škodlivé látky.
Rozšířené bylo jednu dobu rozepisovat přidanou vodu v mase jako dvě "éčka" - vodu pitnou + vodu destilovanou - takže se zdálo, že to není až tak "mokré".
po 20 letech informačního chaosu, kdy si aždý časopis může blábolit o zdravé výživě co ho právě napadne a kdekdo z toho neoprávněněn a nefér profituje jsou mnozí lidé tak dalece zpitomelí, ž ejsou ochotní hladovět týden a víc, čemuž vznešeně říkají očištovací kůra a jakékoliv téma hovoru bleskurychle stočit na "špatné" potraviny a rakovinu z nich. Takže místo nějaké osvěty ajídelního osvícení tu máme pomatené, až fatalistiky fanatické jedince, ze kterých jde strach
chemie vpotravinách, no ty voe, co to jako má bejt? vy si vážně myslíte, že čtenáři iDnesu jsou hlupáčci?
nenasytnost obchodníků a hloupost spotřebitelů proměnily naši stravu v jed.
příroda má tu vlastnost, že poskytuje člověku vše potřebné k přežití. není potřeba vynalézat nové jedovaté chemikálie pro přípravu potravin. stačí využít k přípravě chutných pokrmů toho, co příroda sama nabízí.
neni nad to, kdyz vas po poziti pudinku nebo suseneho ovoce boli hlava, nebo je vase dite hyperaktivni hlavne, ze urednici vi, ze tartrazin je neskodny, navzdory znamym pokusum a nasledkum na mysich a detech.
a mětřeba po požití pudingu asušeného voce fakt hlava nebolí. chyba bude JINDE.
Stačí napsat místo E101 Riboflavin (vitamin B), nebo místo E150a karamel, E160a je karoten, E290 je oxid uhličitý, E300 je vitamin C, E322 je lecithin, E338 je kyselina fosforečná (v pepsi a coca cole) a nikdo nepozná, že je tam éčko. Mezi éčky je řada vitaminů a antioxidantů. Seznam E vytvořila EU s cílem určit,které látky se mohou přidávat do potravin, jinými slovy, které jsou neškodně. Mezitím kolem éček vypukl takový poplach, že se jich každý bojí.
E330 je kyselina citronova, a spousta jinych Ecek je take prirodni latka Problem je ale jinde
- spousta casopisu typu "slepici rozhledy" s naprostym klidem tiskne seznamy Ecek ktere jsou zasadne bez udevedeni zdroje i bez uvedeni proc je ktere Ecko skodlive nekdy mam dokonce podezreni se si seznam vycucaly z prstu
- nektere Ecka nemaji s prirodni latkou nic spolecneho a u nekterych jsou znamy i studie ktere toto podezreni stavi na zcela realny zaklad.
- i nektere naprosto prirodni a naprosto bezne potraviny jsou zabijak. Prikladem budiz bursky orisek. 1 clovek z 200 je alergik a kazdy rok nekolik lidi umre. Jakekoli Ecko s podobne devastujicim ucinkem by bylo davno zakazano.
V tomto případě s EU souhlasím, na rozdíl od těch žárovek ....