Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Domácí espreso svou chutí zatím neoslní

Výsledky testu domácích kávovarů, který provedla MF DNES ve spolupráci s Pražskou energetikou neoslnily. Každý ze tří typů kávovarů měl své mouchy. I vítěz testu - De’Longhi Magnifica - byl jen lepší průměr. Špatně dopadlo také hodnocení samotné kávy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

lolek77

Je to trochu nesourodý test.

Nelze porovnávat jablka s hruškami. Automatické přístroje s integrovaným mlýnkem mají jiné parametry než pákové. Kdyby byl v testu třeba De Longhi EC 410 jistě by byl na předním místě mezi pákovými. A pokud je přístroj skvělý záleží, kromě vlastní přípravy, na kvalitě používané kávy. Pro domácnosti jsou pákové dostatečným řešením a jak zde píše Petr Seky na čerstvosti a stupni hrubosti velmi záleží.

0/0
20.11.2009 17:06

Petr Seky

no jo

To ste se zase vyznamenali... To je teda test. Jediný dobrý je test spotřeby. Jak chcete udělat dobrou kávu z takových hnusů (myslím kávy)???

Nejdůležitější pro espresso je čerstvá káva, čerstvě umletá. Každý kávovar potřebuje jiný stupeň mletí! Vlastnil jsem několik přístrojů a můžu říct, že pokud máte dobrou (čerstvou) kávu, uděláte super espresso i v přístroji kolem 3000,- Osobně obědnávám kávu z malé soukromé pražírny. V porovnání s předraženými kávami tipu Davidoff, vede v chuti, vůni i pěně. Prostě čerstvost a stupeň namletí rozhoduje...

0/0
20.11.2009 14:11

Maara

Re: no jo

A obědnáváte ji k obědu nebo k snídani?

0/0
20.11.2009 15:00

katkax1

pakove kavovary

je pravda, ze ja davam prednost pakovym kavovarum, jelikoz si mleko muzete napenit presne podle pozadavku a ja mam rada hodne peny ;) nicmene tady ma autor pravdu, protoze prvnich par kafi proste neni ono, proto pri pouziti se doporucuje pristroj ze zacatku parkrat "proplachnout". Ja to resim tim, ze si kafe kupuji ve vybranych kafeteriich, kde mi tez odpada prace s mlekem a mletim kavy :)

0/0
20.11.2009 13:37

joyFX

pijeme doma Nespresso -

- jsme barbaři a toto kafe nám stačí ;-) - v leckteré české restauraci teď kafe ani nedopíjíme, protože to ve srovnání s naším kafem chutná jako druhák či třeťák. Kapsle kupujeme většinou mimo českou kotlinu, vyjdou levněji (primárně nejedem pro kapsle). Ohřívač a našlehávač mléka je taky skvělý.

Těšíme se, až se budou i u nás kapsle recyklovat.

Na skutečné espresso, poctivě připravené baristou, se opravdu necítíme :-) - jeho chuť je ale s Nespressem - račte mě ukamenovat - imo srovnatelná

0/0
20.11.2009 13:32

Coldstone

Dolce husto

je pravda, že stojí 4.000,-, při spotřebě 5 šálků denně za 8korun (bez mléka) = 14.600 korun za rok. De Longhi za 12.000,- při objemu 5 šálků denně kvalitní kávy v průměru za 4koruny = 7.300korun za rok. Za rok až dva dle spotřeby se vám investice vrátí a to nemluvím o chuti kávy, kterou mohu měnit, u dolce husta ne.

0/0
20.11.2009 13:19

FastDriver

To je zase článek jak noha!

Tak předvším - když si chci dát dobré kafe, nekoukám moc na cenu, protože za pětikorunu mám tak leda meltu. Doma používám papírové kapsle (PODy), jejichž cena se pohybuje od 8Kč až po cca 70Kč za Jamaica Blue Mountain. Stroj mám pákový od italské firmy Prima (poloprofi pro malé podniky). Pravda, není to žádný vyhoněný design, ale má 18 barovou pumpu a vyšel mě na necelých 12tis.Kč. A vařím si takové kafe, že už málokde v kavárně jsem spokojen....

0/0
20.11.2009 12:37

rencask

krups a mlecna pena

Uz 3roky mame pakovy Krups (v testu znamka 2,9) a skutecne nedovede spravne napenit mleko. Zkousela jsem nekolik tvaru konvicek, ruzne typy mleka (od polotucneho az po smetanu), teple i studene, teplou i studenou nadobu a porad se mi to nedarilo. Nakonec mi manzel koupil spiralku na baterky obvykle pouzivanou na vyrobu frape a s ni v hodne predehratem salku (predehrivam varici vodou z konvice) vyrobim penu jedna basen.

0/0
20.11.2009 12:18

Požitkář

Zajímavý výběr přístrojů

Trochu mi uchází smysl a logika výběru přístrojů do testu. Nejlevnější testovaný je od ETY za cca 2000,- Kč. Od DeLonghi, které dělá presovače cca 30x dýl než ETA máte zařazen jediný přístroj za 14000,- Kč. Já jsem už dva roky (a stále se ten model prodává) spokojený s přístrojem DeLonghi EC7 za 1300,- Kč i s poštovným z e-shopu :o) Věřím tomu, že v testu by vyšel ovládáním i chutí kávy někde v horní polovině. Kdo čte vaše noviny a e-noviny, když vám nezáleží na čtenářích, co by 10000 za kávovar nikdy nezaplatili?

0/0
20.11.2009 12:18

peputa3

Dolce Gusto

na to že je 3x levnější než přístroje co vaří horší kávu... A jediné co mu vyčítáte je horká pěna, to je pravda, pěna má asi 300 stupnů, tak si holt počkám. Že kapsle zatěžují životní prostředí je mi ukradené, proč jí se budu flagelovat s nějakými výčitkami, když 15 největších lodí světa vyprodukuje víc spalin než všechna auta světa ? Když jeden průlet raketoplánu zničí 1% množství ozonu? Problémy je třeba řešit tam, kde je to účinné a má smysl, a ne tam kde se to někomu hodí do krámu a akorát to buzeruje lidi...

0/0
20.11.2009 12:06







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.