- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dle nařízení EU mají všechny potraviny mít na obalu vyznačeno jaká ečka obsahují. Jen francouské sýry, nějaké další italské a belgické potraviny mají výjimku. Asi nikdo pořádně neví co do nich cpou.
Sice se to píše BIO, ale bruselsky se to vylovuje blijo. Krátký název plně vypovídá o kvalitě výrobku. Bio jogurt ze škrobu, bio šunka z kostí a sádla, bio mléko s rostlinným olejem. Prostě vyslovuj blio.
Navrhuji úplně jiné logo. Fotografii Kateřiny Biomasy. S Bursíkem v pozadí.
...biozemědělec hnojí v noci !!!
Jak vypada biosmrt ... bioporazka dobytka? Podle me, by se spravne krava mela nechat dozit a az umre tak ji teprve spracovat na maso.
asi ti unika smysl biozemedelstvi, ale to nevadi. kazdy nemuze byt einstein
Kdyby raději zveřejnili normy na obsah cizorodých látek v jednotlivých zemích, abychom se pak mohli podivovat nad tím, že obsah cizorodých látek v řadě evropských "biopotrovanin" může být vyšší, než v klasických potravinách pěstovaných u nás.
kefalín, a čo si představujete pod takým pojmom cizorodé látky?
Kráva s mrkví vypadá slušně, dokonce je tam dole v tom logu zamalován i ten zakopaný toxický odpad, na němž se například v Rakousku pěstují BIO výrobky...
Důstojná oranžová mrkvička na modrém pozadí bude výborně reprezentovat spojený evropský lid a velkou evropskou myšlenku
souhlas. V Bruselu už někomu buď hrabe, nebo se hodně nudí. V každém případě jsou daleko od reality.
daleko větší cenu by mělo označování poctivých výrobků. Třeba takový "sýr" může být BIO proto, že ho udělali z BIO rostlinného tuku, BIO "šunka" zase může být vyrobena z BIO mouky, BIO hovězí může být ze stoleté krávy chované na BIO farmě.
Pro mě je podstatné, že je šunka z masa a sýr z mléka, že je ten výrobek zkrátka poctivý. Raději si koupím šunku s 90 % masa z normální krůty, než "šunku" s 60 % masa z krůty, které čtou před spaním pohádky a drbou ji ráno pod zobákem.
To stejné platí pro ovoce a zeleninu. Chci, aby I. jakost byla I. jakost a ne nějaké shnilotiny, kolem kterých létají octomilky. Lepší normální jablko, než nahnilé otlučené BIO jablko. Tím nechci říci, že BIO je vždy nekvalitní, i když často opravdu je, protože vzhledem k vyšší ceně často leží déle v regálech a ztrácí čerstvost. Chci hlavně říci, že BIO není známkou kvality, ale jen informace o způsobu výroby a ne vždy pak tento způsob musí být nejlepší.
Plně souhlasím, jen bych dodal že BIO je nekvalitní i díky způsobu výroby. Bez konzervantů to je shnilé mnohem dříve, tedy nejen proto že to je déle. Z toho důvodu se BIO produktům vyhýbám, jsou nebezpečné zdraví. A opravdu my chybí normální nebio produkty s konzervanty a zároveň vysokou kvalitou.