Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Veterináři zajistili část nebezpečného vepřového masa z Německa

Veterinářům se podařilo najít a pozastavit prodej zhruba pětiny z celkem 4, 5 tisíce kilogramů vepřového masa, které bylo na přelomu loňského a letošního roku dovezeno z Německa do Česka a mohlo obsahovat rakovinotvorný dioxin. Vzorky vepřového masa veterináři odeslali na rozbor do laboratoře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ostravak73

kde pak je hrcprcsalala

Tento pán tvrdil že je vše v pořádku, tak kde jsi ty chytrolíne.

0/0
18.1.2011 15:42

vallca

Re: kde pak je hrcprcsalala

nejspíše mu došla slova a argumenty. A beztak to byl pan Havel;-D

0/0
18.1.2011 17:39

svobodná socka

Německé pozlátko se pomalu rozbaluje!

0/0
18.1.2011 11:57

katana.

jedovatý maso a vejce jíme všichni už dlouhý roky !!

mě to nevadí ale chtěl bych na ty německý dioxínový vejce a maso slušnou cenu. moje představa je mínus -50 % a klidně si to koupim. [>-]

0/0
17.1.2011 22:36

olousek3

Je vyloučeno

Je vyloučeno, že by se kontaminované maso dostalo na domácí trh. Český spotřebitel se nemusí ničeho bát!!!!

A neutekl ani týden......

Je vidět, jak orgány placený z našich daní fungují.

0/0
17.1.2011 21:37

Elija69

Re: Je vyloučeno

Napadlo mě přesně to samé.

0/0
17.1.2011 22:46

libie2

Re: Je vyloučeno

Naši vládní a odpovědní představitelé nemají zájem, co jí náš národ, ono to nežerou,  mají svoje zdravé zdroje vypěstované u nás. Jde jim jen o obchod. Dobře nám tak, díváme se jen na ceny a už nás nezajímá naše zdraví;-O Je potřeba stávkovat, přestat aspoň měsíc nekupovat vepřové ( jsou jiné masa., ryby) aby to ti naši nenažraní obchodníci vyhodili  !!

0/0
18.1.2011 17:57

lesočlověk

jak dlouho???

Zajímalo by mě, kdy a jestli někdo z kompetentních přizná, jak dlouho takto kontaminované potraviny se k nám dováží a my je konzumujeme. Asi jsem naivka!!!

Potom se můžeme divit, že jsme první v rakovině tlustého střeva.

0/0
17.1.2011 20:27

Hufo

Re: jak dlouho???

protože zákazník si žádá levné potraviny z odpadů, tak jsou v krámech. zhruba před dvěma lety se dělal průzkum. zhruba polovinu lidí s příjmem nad pásmem chudoby nezajímalo z čeho je potravina, ale hlavně cena. pochopit se to dá u chudých, ale s průměrným příjme si lidi můžou dovolit připlatit 30 kaček za kilo párků, aby tam bylo víc masa. když přitom můžou utrácet za cigára nebo nepotřebné potraviny (např. chipsy). prostě obchodníci se přizpůsobili většině. a nezájem o poctivé potraviny potvrzuje i to, že např. u nás se zavřela masna, kde bylo lepší maso, nebyl zájem připlatit si 10 %. a známý má masnu, kde má levné šunty i lepší maso, pro všechny typy zákaznáků a vidí, jak přijedou lidi na nákup v autě za půlmeloun a berou levnější šunty.

jinak to maso z německa je čistý, už jsou první výsledky z laborek

 

0/0
17.1.2011 21:08

Miri

Re: jak dlouho???

tak tohle jsou keci dodané vládou. Ty si vážně myslíš, že do lepších párků se dodává jiné vepřové? hihihi. A to že se vyrábí levné šmejdy není poptávkou, ale konkurenčním tlakem. Kdyby platily socialistické normy a důsledné kontroly, tak by tohle nenastalo

0/0
17.1.2011 21:48

Hufo

Re: jak dlouho???

to si piš. pohybuju se v potravinářské oblasti, takže mě nezajímají kecy dodané vládou, ale realita co vidím na vlastní oči. sice dražší neznamená samozřejmě vždy lepší, ale jsou výrobny, co dělají lepší párky. je tam větší podíl masa a není tam polský vepřový, ale český. jsou krámy kde koupíte maso, který se z půlky nevypaří, když se upeče. takže na trhu jsou potraviny i "potraviny", každý má na výběr.

a levný šmejdy jsou opravdu na základě poptávky, protože pepa chce párky za stejný prachy jako před deseti lety. a jak řekl jeden manažer z velkého řetezce, i lidi co mají peníze si jdou koupit šmejdy, páč jídlem se nedá předvádět, nikoho neohromí že máte párky z masa. o dražší kvalitnější věci je taky zájem, ale je to menší podíl rozumných zákazníků. supermarkety jsou zaměřený jenom na cenu a masny, ty musí prodávat obojí, páč jenom kvalitní věci je neuživí.

0/0
17.1.2011 22:07

Miri

Re: jak dlouho???

nesmysl, kdyby se ty šmejdy nevyráběly, tak by se ani neprodávaly. Je to dané politikou a tím, že chybí normy. Je pochopitelné, že když v nabídce budou zmetky za nízkou cenu, tak je lidé kupovat budou, Jako příklad je třeba Globus, kde levné párky nejsou a špekáčky, které v testu zvítězily, stojí stejně jako šmejdy v Kauflandu. Je to jen o lidech a hrabivých šéfech obchodních řetězců. kteří určují co a za kolik bude vyrábět a prodávat.

0/0
18.1.2011 6:59

Hufo

Re: jak dlouho???

na dost věcí jsou normy (na obsah vody, na tuky apod.). prostě poctivý špekáček se jmenuje špekáček, to co má malý obsah masa, tak se jmenuje opékáček a norma na špekáčky není porušená, není to podle jména špekáček. že lidi nečtou, to je jedna věc. a že lidem je šumafuk, co jedí, na to byl výzkum, určitě se dá někde najít na internetu, před pár roky jsem ho četl. i lidi, co nebyli v kategorii "bez peněz", takže jim nemohlo vadit, že si připlatí např. 30,- za párky, tak přes půlku lidí zajímala nejdřív cena a pak teprve co žerou, takže je logický, že obchodníci jim "vycházejí vstříc."

globus je v jiné pozici než kaufland. je jich jenom pár, ve velkých lidnatých oblastech, kde je dost zákazníků, takže si může dovolit "ztratit" ty, co je zajímá jenom cena. zájemců o kvalitu je tam dost, aby měl plno. kaufland je i na menších městech, kde si nemůže dovolit ztratit zájemce o párky za korunu.

0/0
18.1.2011 18:42

Hufo

Re: jak dlouho???

jo a zapomněl jsem, část toho německýho masa je z českých prasat

0/0
17.1.2011 21:17

katana.

Re: jak dlouho???

jedovatý maso a vejce z německa jíme všichni už mnoho let. teď se to jen provalilo. kdyby aspoň ty jedovatý německý vejce a maso zlevnili aspoň o 50 % !! [>-][>-]

0/0
17.1.2011 22:38

Huckelberry Švédd 5

je to jasné ...

někdo chtěl otrávit Dráta ... očekávám další Paroubkojc trestní oznámení ;-D

0/0
17.1.2011 20:17

rebbe

Panika má jistě svůj účel, v Německu ji živí Zelení

u dioxinu, pokud si dáte práci, nenajdete skutečně spolehlivě potvrzenou skutečnost, že je karcinogenní. Rusové se jím pokusili otrávid obrovskou dávkou Juščenka, přežil, ale vyrážka mu zanechala jízvy jako po neštovicích a o rakovině nikdo nemluví, zřejmě to není aktuální. Třeba cigarety rakovinotvorné spolehlivě jsou, ale to je zase tabu, jenom nerad povolil ministr výstražné nápisy na krabičkách, trpí tim finance státu.

Pokud kilo vepřového s 0,000000000075 gramu dioxinu má rakovinotvorný potenciál jedné cigarety, tak to není důvod k panice.;-)

0/0
17.1.2011 20:15

frantapet

Kauza kontaminovaného masa

Dobrý den. Novináři přinášejí informace o tom, že maso zkonzumované u nás v České republice

bylo sice kontaminované, ale konzumace nemůže mít vliv na zdraví našich občanů, zatímco v Německu uzavřou 1000 podniků v souvislosti s tímto průšvihem. Dozvíme se, že maso bylo distribuováno ve Středočeském a Ústeckém kraji, přitom společnost Nowako, která kontaminované maso dodávala, kontaktuje své odběratele na Vysočině a 14 dnů po dodání nabízí možnost reklamace tohoto masa.

Proč se občané nemohou dozvědět pravdu o skutečném rozsahu tohoto případu, proč novináři neuvádějí jména společností které se závadným masem obchodovaly?

 Dnes navštívily provozy společného stravování na Vysočině kontroly z hygienických stanic podle seznamu, kde se závadné maso zpracovalo a strávníci ho snědli. Konstatovali,že je dobře, že už zmíněné maso se na provozovnách nenachází. Kontrola proběhla, byl vytvořen zápis, vše vyřešeno. Čekám, kdy mi někdo oznámí, kdo nese odpovědnost za to, co se tady dě

0/0
17.1.2011 18:47

zdenekpic

Re: Kauza kontaminovaného masa

Možná že provozovny dostaly pokutu, že špatně omývají stoly a kontaminovaly tak i další potraviny. To je totiž postup českých úřadů. Trestat našince, co se nemohou bránit, ale bojovat s opravdovým nebezpečím, toho se bojí.

0/0
17.1.2011 18:54

Vlastimil.Kornas

Re: Kauza kontaminovaného masa

je.Je to jednoduché.Řádí tady neviditelná ruka trhu.Prostě vyjetý olej,zbytky po výrobě papíru a plastů jsou lacinější krmivo pro prasata,než něco,co muselo vyrůst na poli.A dobré prase všecho spase.

0/0
17.1.2011 18:55

Elija69

Re: Kauza kontaminovaného masa

Že by jim řepka ani solární panely nechutnali ?

0/0
17.1.2011 22:49

Hufo

Re: Kauza kontaminovaného masa

nebylo distribuováno kontaminované maso, ale bylo podezření na kontaminaci, protože bylo z preventivně uzavřenýho chovu, tak se logicky preventivně stáhlo a vyšetřilo. výsledky z laborky jsou ok. novináři, ačkoli neměli ještě výsledky, a bylo jim jasně řečeno, že kontaminace není jistá, ale jenom podezření, tak měli jasno ještě před výsledky. prostě kontaminované zní líp než podezření na kontaminaci.

že jsou němci prasata, páč problém tutlali a vyvolali větší paniku než je zdrávo, s tím asi nic nenaděláme.

0/0
17.1.2011 21:16

seremedka.turbo

Veterináři zajistili část nebezpečného vepřového masa z Něme

v čem bude asi horší než ty pravé párky za 60.-Kč/kg ze supermekároše??;-D

0/0
17.1.2011 18:34







Najdete na iDNES.cz