Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restaurace Allegro obhájila kulinářskou hvězdu. Prahu předstihla Budapešť

Pražská restaurace hotelu Four Seasons Allegro potřetí obhájila prestižní michelinskou hvězdu a čtvrtý rok za sebou tak získala kulinářského Oscara. Na druhou stranu Česká republika dál marně čeká na nově oceněné restaurace. Maďarsko za kratší dobu získalo hvězdy dvě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vrgf

gourmet?

gourmet jako gurman, labuznik?

0/0
17.3.2011 20:35

radnice

Re: gourmet?

Právě že ne.

Gurmán = žrout

Gurmet = labužník

Nechápu, proč se čeští novináři pořád snaží být světoví tím, že používají cizí slova, kterým navíc mnohdy vůbec nerozumí a pletou jejich smysl ? Proč nejsou světoví kvalitou svých článků ?

0/0
18.3.2011 17:28

pissflapslover

co to je za nesmysl

 vsak na menu ani nemaji vypecky se zelim ,tvargle ani tlacu8-o

0/0
16.3.2011 22:20

vykutaleny_kmotr

Re: co to je za nesmysl

tak to je pěkně mizernej pajzl

0/0
18.3.2011 10:13

whitemagic

mě muže nějaké allegro či jiné tomu podobné

skočit na cara.Zlatá česká klasika,nucpu si nácka a spláchnu to pivkem z místního pivovárku.sice nebudu in ale nepujdu domů hladovej jako z allegra;-D;-D;-D

0/0
16.3.2011 21:01

joyFX

Michelin je často dost mimo ...

za mnohem sympatičtější považuju žebříček Gault Millau; pokud je mi známo, u nás restaurace v tomhle systému nesoutěží, ale třeba na Slovensku jo. Francouzská restaurace v hotelu Děvín je naprostá špička a doporučuju ji vřele!

0/0
16.3.2011 17:02

KdysiBedlam

Re: Michelin je často dost mimo ...

Zase halusky s parenicou?!:-/

0/0
17.3.2011 2:48

Chmelař

to mi připomíná...

jak mě nedávno nadzvedl nějaký rozhovor z pohlreichem, který se tam rozčiloval, že češi jedí v restauracích levný nekvalitní jídla, nejsou ochotni si připlatit za kvalitu a že správný kvalitní jídlo by mělo stát 400 (za oběd)...

 škoda že nikdo nevysvětlí, kde mají normální češi brát peníze na to, aby mohli chodit běžně na obědy za 400... ekonomická situace je taková, že i lidé nadprůměrně vydělávající si chodí na polední menu za 80, protože i tak nechají jen za obědy v pracovních dnech měsíčně dva tisíce. a k tomu je třeba jíst i snídani nebo večeři a taky jíst o víkendech.

 taková restaurace je skutečně vhodná na návštěvu tak jednou za život při nějaký výjimečný události. i když si říkám, že bych 1,5 tisíce stejně radši investoval jinak. je každýho věc za co utratí peníze, ale hrozně mě štve když se říká že lidi jedí levný blafy a nejsou ochotni si připlatit za kvalitu...

0/0
16.3.2011 16:57

Martin Slovák

Re: to mi připomíná...

lidi jedí levný blafy a nejsou ochotni si připlatit za kvalitu !

0/0
16.3.2011 19:16

KdysiBedlam

Re: to mi připomíná...

Slovak....mazej zpatky za reku Moravu!!

0/0
17.3.2011 2:49

radnice

Re: to mi připomíná...

Cena v restauraci by měla být cena surovin x 3 maximálně x5. Pokud je násobek vyšší, platíme celodenně prázdné stoly nebo zlatokopecký zisk majitele.

0/0
18.3.2011 17:31

Flipmode

Allegro - zklamani

Allegro me zklamalo, a ne jednou. Cena je sice v techto pripadech vicemene irelevantni, ale ani jednou jsem se tam nenajedl. Rozhodne nepatrim mezi  jedliky a neocekavam 10 knedilku na taliri, ale jako hlavni chod 4 kousicky kuzlatka na max. 8 soust nepovazuji za hlavni chod. Vyber z jidel je take chudsi, zadna klasicka vec se neda cekat - rozhodne nemam na mysli svickovou a gulas, ale napr. steak nebo pecena ryba - coz sice muze nekomu vyhovovat, ale najdou se i taci, ktere nejakou tu trosku klasickou vec oceni.

Existujte mnoho restauraci nejen v Praze, ktere se vice nez rovnaji Allegru kvalitou jidla, avsak porce jsou vetsi a cena priznivejsi. Stejne tak prostory Allegra nejsou nikterak uzasne.

A nabizi se otazka - co vlastne znamena michelinska hvezda? Chut a nazor jednoho ci dvou "zkusenych" degustatoru...coz vubec nepovazuji za relevantni. Maueruv vyber nejlepsich restauraci v CR dava rozhodne vetsi vyber a daji se tam najit kvalitni perly za rozumnou cenu <

0/0
16.3.2011 16:51

radnice

Re: Allegro - zklamani

Myslím, že stejně jako u Michelia, tak i u Maurera je pořadí restaurací děláno naprosto neprůhlednými metodami a více než o kvalitu tu jde o politiku (Michelin, Maurer), nacionalismus (Michelin) a kdo dostatečně zaplatí (Maurer). Oba systémy na jednu stranu mají význam, protože i u úplných gastronomických negramotů mohou vzbudit alespoň mírnou gramotnost ale na druhou stranu jako nějaké hodnocení nebo žebříčky jsou zcela bezcenné.

0/0
18.3.2011 17:35

JanošíkJurko

fraska

kolko prislusnikov ceskeho alebo slovenskeho naroda si moze dovolit dat za predjedlo 30-40 eur? 40 eur za nejake cestoviny zo syrom si nemoze dovolit ani bezny nemec, rakusan, francuz nikto. teda pre koho varia hentie restauracie. 1% ludi ako politici, diplomati, hviezdy showbiznisu atd.

0/0
16.3.2011 13:50

ezra

Re: fraska

ta restaurace skutečně pro běžné lidi není, ani pro Němce ani Francouze, těm stačí mekáč jako tobě.. kdo má rád výborné jídlo a skvělé prostředí+obsluhu, ten to dá, věř, že se v kuchyni ani na place personál nenudí...ale pochop, že nikdo tě tam neposílá, není to žádná povinnost;-)

0/0
16.3.2011 15:35

Flipmode

Re: fraska

No, sice ty penize za jidlo klidne dam, ale ne Allegru. Za to co nabizi, se jedna o neumerne drahou restauraci, obzvlast na nase pomery a take vzhledem k vnitrnim prostorum. Jedl jsem v cizine i v drazsich, ale pomer cena / vykon byl priznivejsi.

0/0
16.3.2011 16:53

anncz

Re: fraska

Ja zase nechapu jak nekdo muze dat 10 tisic za permanentku na nejaky debilni sport, nebo 18 tisic rocne za cigara.

Nesud jine, nejsou to tve penize, tak nezavid a nech lidi zit.

0/0
16.3.2011 15:40

radnice

Je to ostudné

Neříkám, že Allegro je špatná restaurace, ale zcela jistě mezi špičkové nepatří. tedy vlastně patří, má skutečně špičkově vysoké ceny. Ostudou celého slavného Michelina je to, že zcela ignoruje mnohem kvalitnější místní restaurace (Allegro je restaurací italskou s italským šéfkuchařem a není tedy místní). O "kvaltách" tohoto málem zbožštělého průvodce je to, že v minulosti udělila v Praze hvězdy restauraci, která mezitím zkrachovala (Maze). Radši si zajdu na gastronomický zážitek do dobré místní restaurace s normálními (nikoliv tzv. "lidovými") cenami, kde za své peníze dostanu kvalitu, osobní přístup a hlavně mnohdy podtstaně lepší jídlo, než jen v lehce nadprůměrné ale i na západní měřítka pekelně předražené italské restauraci Allegro.

0/0
16.3.2011 13:45

Upir_Spike

Re: Je to ostudné

Máte štěstí..já za lidové ceny kvalitu nenaleznu, protože to je ekonomicky nereálné, aby za pár korun měli kvalitní suroviny...

Jídla mezi 200-300 mi přijdou cenově optimální a dají se najít dobré restaurace

0/0
16.3.2011 14:48

Fungy

Re: Je to ostudné

zřejmě v Praze nebo Brně... u nás v Lbc jsou mezi 200- 300 jen ty nejdražší a největší jídla na jídeláku;-)

0/0
16.3.2011 15:31

Flipmode

Re: Je to ostudné

Za 300 CZK (coz povazuji za zcela normalni cenu za kvalitni jidlo) se da navstivit velmi kvalitni restaurace podavajici jak kvalitni jidla, tak servis.

0/0
16.3.2011 16:52

wrah

Re: Je to ostudné

Ekonomicky to není nesmysl. Ta normální dobrou hotovkovou kuchyni s ohromnými porcemi je naprosto reálné chtít kolem 110+ kč za jídlo. Lidé na to chodí, pokud prodáte okolo 100 obědů, tak je vám jedno, že na jednom máte "jen" dvacku čistého. A je dost lidí, co vidí rozdíl mezi flákem a plátkem pečeně či mezi ředěným "gulášem" a pořádným gulášem. Do hranice řekněme 120 kč/hlavní jídlo se najde ještě dost lidí ochotných pustit chlup, třeba ob den.. Když si někde mimo prahu dám jídlo za 200+ tak čekám výbornou minutku.. A narozdíl od té prahy, nebývám zklamén.. Čím to asi bude?

0/0
17.3.2011 0:07

donotcrosss

Re: Je to ostudné

V praze je to je strašně drahé za 120 korun se člověk pomalu ani nenají pokud nezajde někam do čínské restaurace. Aji ty bufety co jsou v Praze jsou strašně nekvalitní nenašel sem bufet, kde bych nedostal rozmočený knedlík atd. Při tom v každém jiném okresním městě se dokonale v bufetu najíte.

0/0
17.3.2011 9:45

alčawirth

nevím...

..kdo potřebuje mít po návštěvě restarace tak zbytečně drahý exkrement ;-D :

http://www.fourseasons.com/prague/menu_3667/

0/0
16.3.2011 13:13

hyunix

Re: nevím...

Pěkný ale nemají vošouchy(bramboráky).Cenu si nedokáži odhadnout;-D

0/0
16.3.2011 15:53

civess

Polreich

zajimalo by me, jak si stoji Imperial s Polreichem ... nemyslim to nijak ve zlym, ale jak je mozne, ze P je tak namistrovany a zprava o Imperialu nebyla ani v te druhe kategorii ... ???

0/0
16.3.2011 13:12

TurboCmelak

Re: Polreich

V druhé kategorii je s restaurací Divinis, ta je také z jeho stáje.

0/0
16.3.2011 13:21

neznalek_na_mesici

Re: Polreich

Pohlreich o Michelina neusiluje. Michelinu musite podridit vse a odpovidaji tomu i ceny. Michelin neni zarukou nejchutnejsi kuchyne dostupne vicemene vsem.

0/0
16.3.2011 13:53

radnice

Re: Polreich

O tomhle bych trochu polemizoval. Možná to platí mimo hranice Francie. Ale přímo ve Francii, kde je Micheli doma, mám jinou zkušenost. Malá hospůdka v odlehlé vísce, 2 hvězdy Michelin, každý den 3-5 kompletních 3-5 chodových menu a cena za menu začíná na 25 EUR. Takže na západní poměry cena odpovídající bufetu u dálnice a přitom špičkový interiér i servis. Jen jeden rozdíl od našich "Michelinů" - je tam věčně plno a proto nemusí ceny šroubovat do nebe aby měli na platy personálu.

0/0
18.3.2011 17:40

roedor

Re: Polreich

Pohlreich imho o Michelina nikdy neusiloval, jemu jde spíš o poctivé vaření, návrat ke kvalitním surovinám.

0/0
16.3.2011 14:12

uss anchorage

no ja si radsi

zajdu do Kozlovny na Andel..na rozdil od Allegra mi navalej porci, ze budu kdyz to dojim, zaleju to trema orosenyma a budu spokojeny ;)..

0/0
16.3.2011 12:51

monthy70

Re: no ja si radsi

jenže do Allegra si nechodíte nacpat břich, ale pochutnat si. A můžu potvrdit, že lepší jídlo než tam jsem za celých 41 nejedl. Sice za nekřesťanské peníze, ale za ten zážitek to stálo

0/0
16.3.2011 13:03

uss anchorage

Re: no ja si radsi

jasne, ze si tam chodi lidi pochutnat a zazit neco extra, ale v tomto jsem asi nechapajici barbar, ktery si vystaci se vsednim zazitkem ;)..

0/0
16.3.2011 13:13

alčawirth

Re: no ja si radsi

Moc nechápu co se při jídle nechá asi tak extra zažít ;-D To si raději dám Big Mac, ale budu se při jeho konzumaci dívat na Grand Canyon ;-)

0/0
16.3.2011 13:24

ezra

Re: no ja si radsi

pro vás je Grand Canyon zbytečný, Mácháč vám snad udělá stejnou službu;-)

0/0
16.3.2011 13:28

alčawirth

Re: no ja si radsi

Zjevně hloupý internetový diskutér nepochopil...ale nevadí ;-)

0/0
16.3.2011 13:31

karbidik

nasi skvele vzdelani redaktori

cr predstihla budapest

bud cr predstihla madarsko (mozna dokonce spise hu) nebo praha predstihla budapest. jinak to logiku nema

0/0
16.3.2011 12:49







Najdete na iDNES.cz