Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Babiš má zájem o United Bakeries, pečivo by mohlo znovu zdražit

Druhý nejbohatší Čech Andrej Babiš údajně jedná o koupi pekárenské jedničky na českém trhu United Bakeries. Vlastní už přitom pekárny Penam. Jeho impérium Agrofert by tak pokrylo celé území Česka a sloučení by mohlo vést ke zdražení pečiva.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

FoDa

Hmm..

ale vždyť je to úplně jedno, zda Babiš, zda se ceny nějaké suroviny zvýší nebo klesnou, zda byla dobrá úroda či nikoliv. Mám pocit, že během nedávného období nám všechny potraviny nenápadně zdražily o cca. 5-10%. A to ještě nedošlo k plánovanému zvýšení DPH :-/

0/0
21.5.2011 0:15

janní

recepty

není zač,ať vám chutná..normální lidi si vždycky vypomůžou,ty nejedou v tom jdem si po krku,abych byl nejúspěšnější z úspěšných..úspěch je velmi nestálý a relativní..stačí hloupá nemoc a nebo úraz a jakej byl ten úspěch??já nemám na prvním místě v žebříčku hodnot peníze(ty si do hrobu nevezmu), ale mám tam své blízké a kamarády ,co se vzájemně nedáme a pomáháme aspoň radou nebo tím že se podržíme,když některej dojdeme k tomu,že českým kocourkově se to již nedá..2 místo slušnost i když se to dnes nenosí a nekyne z toho žádný prospěch 3.místo poctivost(ano jsem zralá na blázinec, že jo.Já věřím,že Bohové nám jednou náš život prostě vyúčtují,,nejsem nijak fanaticky věřící,ale tomuhle prostě věřím 5.šikovnost a spoléhat se na svou pravou levou ruku a hlavu:Nedávno mi zase žebříček hodnot posunula kamarádka schodou dost blbejch náhod skončila téměř na ulici v 55 a s VŠ strojní.(taky byla úspěšná)..teď se hrabe zpět-to si člověk uvědomí co je vlastně k životu fakt třeba

0/0
20.5.2011 20:08

janní

mám to mimo vlákno

mám to na špatným místě mimo to patřičné vlákno diskuse, ale myslím,že to chápete

0/0
20.5.2011 20:12

kolda39

United nebo Babiš

je úplně jedno, stejně to tak dopadne, tak co se nervovat? A v čem je vlastně problém? Stejně se musí vše zdražit. ...Akorát ta kvalita je čím dál tím horší Rv

0/0
20.5.2011 16:50

Tobejvalyčasy

A čípak je ten Babiš asi

pohrobek, co? Zapátrejte po jeho papínkovi, který jej dostal na trh! To se budete divit!Rv

0/0
20.5.2011 15:54

Grimkin

Re: A čípak je ten Babiš asi

Jo, to se ví, čí je... kdyby ale byl hloupý a neschopný, ničeho by nedosáhl...

0/0
20.5.2011 17:07

Ludek_III

Re: A čípak je ten Babiš asi

No to je argument jako Brno Rv;-D

0/0
21.5.2011 17:49

Grimkin

Re: A čípak je ten Babiš asi

Vtipné je, že v Brně jsem, i když z něho nejsem... Proti Babišovi nic nemám, jiní naši miliardáři mají mnohem a mnohem horší pověst, resp. to, jak v některých okamžicích dělali byznys je problematické... Kellner, Komárek, Vítek, Bakala, Beran... a můžeme vypisovat další...

0/0
21.5.2011 23:23

Filosof007

...

kde je proboha antimonopolní úřad? Co se tady děje není normální ...

0/0
20.5.2011 13:46

Pes na koze jel

Re: ...

Babiš si s AÚ vytírá víte co?

0/0
20.5.2011 14:41

Gemars E. Rommel

Re: ...

A to je ***** proti tomu, co se děje ve světě. Tam to není jen o pečivo.

0/0
20.5.2011 21:14

mynyeta

co to zas?

To lidstvo je zvláštní... člověk tak nedokonalej druh. A já se ptám: proč nežít v symbióze? Kde všichni jsou si rovni a všichni mají dostatek? Vždyť je to tak jednoduché, stačí začít od narození.

0/0
20.5.2011 10:50

r-man

Re: co to zas?

Vsichni rovni a vsichni maji dostatek? To uz tu prece bylo, jen si vzpomente. Jenze to lidi neumeji, uz z podstaty sveho byti.

0/0
20.5.2011 11:31

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

Re: co to zas?

Jó? A kdy to tady bylo?8-o8-o Mluvíte o komunismu, ten tu nikdy nebyl, byl tu socialismus. :-)

0/0
20.5.2011 14:33

r-man

Re: co to zas?

To mate pravdu, mel tu byt komunismus a dost se nepovedl.

0/0
20.5.2011 17:42

terezav

Re: co to zas?

je to tak... a důvod je ten, že vždy bude někdo, kdo je od přírody schopnější a produktivnější než ten druhý... proto model, kdy všichni dostanou stejně neúspěšný... je ale neúspěšný kvůli jiným věcem, je to lidská povaha, která není jen přející, hrají roli mezilidské vztahy

0/0
20.5.2011 21:26

Roger Wilco 2

Re: co to zas?

Páč nás takhle Pánbůh naprogramoval. A všechny živé tvory stejně. Proč? Abychom jako druh přežili.Ale taky se mi to nelíbí.

0/0
20.5.2011 15:08

xtutinka

domácí

lepší je péct si doma vlastní

0/0
20.5.2011 9:55

Cenzurovany_bogan

Re: domácí

Taky chovat kravky, kozičky, prasátko a všechno pěstovat mít malou nemocnici atd atd - ano to je pravda ovšem nerealizovatelná:-/

0/0
20.5.2011 10:10

janní

Re: domácí

Neboj,;-) oni nás k tomu donutěj..a vlastní nemocnice??..to přejdeme na bylinky...

0/0
20.5.2011 10:16

Wild Beast

Re: domácí

no když je člověk nezaměstnaný, tak by to snad i šlo. Rozhodně mám na práci zajímavější věci, než po večerech péct chleba. ;-D

0/0
20.5.2011 10:11

xtutinka

Re: domácí

péct v domácí pekárně nevyžaduje příliš mnoho času. svoje zajímavější věci můžete dělat i když vaše pekárna právě peče

0/0
20.5.2011 10:14

Wild Beast

Re: domácí

Tak ženská v domácnosti si to může dovolit. Během pečení může třeba zalátat ponožky. :-)

0/0
20.5.2011 10:17

Jiřik

Re: domácí

Třeba souložit za vůně pečícího se chlebu :-)

0/0
20.5.2011 10:18

r-man

Re: domácí

Nebo soulozit s chlebem? (Woody Allen - Vse co jste kdy chteli vedet o sexu, ale bali jste se zeptat)

0/0
20.5.2011 11:32

r-man

se obrátit na regionální pekárnu

Ano, to je rozhodne spravna cesta!!!

0/0
20.5.2011 11:33

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

Re: domácí

Ale takový chleba je pěkně hnusnej. Nemá dobrou kůrku. Dobrý je v troubě!!

0/0
20.5.2011 14:34

xtutinka

Re: domácí

to, že ho neumíte vy, ještě neznamená , že je hnusnej.

0/0
20.5.2011 14:49

janní

všechno může jednou být

takže bych si říkala zaplaťpánbů ještě sem nikdy nebyl na ÚP a mám úžasnou práci a jsem absolutně zdráv, nemoci a úrazy si taky nevybírají..

0/0
20.5.2011 10:19

Krucipajs

No dražší to bude tak jako tak,

ale ten humus co pečou v Penamu, tak budou péct všude :(

0/0
20.5.2011 9:44

fsp

Pečivo z menších pekáren zákazníci považují za kvalitnější?

Jaképak považují, vždyť je to naprosto zřejmé. Kobliha z Alberta bledá, ulepená, mazlavá, kobliha ze zdejší pekárny krásně křupavá a křehká. Té koruny v ceně navíc rozhodně nelituji. Rohlíky a chleba jakbysmet.

0/0
20.5.2011 9:44

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

Re: Pečivo z menších pekáren zákazníci považují za kvalitnější?

Přesně tak. Mám tentýž názor. Třeba rohlík z Kauflandu - to jsou snad pomletý drtiny. Ať je čerstvý nebo včerejší, má pořád stejnou gumovou konzistenci. Fuj. ;-D

0/0
20.5.2011 14:36

terezav

Re: Pečivo z menších pekáren zákazníci považují za kvalitnější?

tak mě třeba některé druhy pečiva z Alberta chutnají, ale ubrali, dřív měli takovou francouzskou venkovskou bagetku, a tu už teď nemají; jinak jejich dalamánek je asi nejlepší, jaký znám; v Glóbusu mám nejraději dýňovou bulku a v tesku takovou podlouklou sypanou obdélníkovou placatou bagetu; od penamu kupuju toustový chleba, protože mi chutná ze všech nejvíc

0/0
20.5.2011 21:34

Roger Wilco 2

.

Jé, ten pán je ale nenažranej... není to nemoc? 8-o

0/0
20.5.2011 9:20

Wild Beast

Re: .

Závist?

0/0
20.5.2011 9:27

Roger Wilco 2

Re: .

Ó nikoliv. Starosti o majetek, který si do hrobu stejně nevezme, by mu záviděl pouze blbec. :-)

0/0
20.5.2011 9:38

Wild Beast

Re: .

Jo tááák ty máš starost o jeho klidný spánek, který mu ničí strach o majetek. ;-D

0/0
20.5.2011 9:41

Roger Wilco 2

Re: .

Nemám žádnou starost, ten pán je mi ukradený. Jen se podivuji nad jeho chováním.

0/0
20.5.2011 15:04

fsp

Re: .

Synergie. Musíš pořád růst nebo končíš.

0/0
20.5.2011 9:46

Roger Wilco 2

Re: .

Stromy taky nerostou do nebe. Stačí si vydělat na slušný život a pak už si jen užívat. Proč pořád hamounit víc a víc, Člověk má jeden žaludek a na sebe si taky najednou obleče jen jedny šaty. Život letí jako voda a osobně ho nechci strávit shromažďováním hmoty a peněz.

0/0
20.5.2011 15:03

Pajus

...

Začínám bejt alergickej na lidi, co nosí takhle na nose brejle ;-D;-D

0/0
20.5.2011 8:43

FastDriver

Babiš není Čech ale Slovák

tak si to laskavě opravte.

0/0
20.5.2011 8:41

shcnitt

Re: Babiš není Čech ale Slovák

Chybná informace! Pan Babiš má již více než 10 let státní příslušnost českou! Není co opravovat!

0/0
20.5.2011 8:53

DDTn1

Kazdy den

si hezky rozmozuji kvasek a pecu cca jednou za 2-3 dny kvaskovy zitny chleb s primeskem bud spaldy, pohanky ci jecmene. Od et doby nevime co jsou to strevni problemy :-) jdete se s vasim chlebem vycpat. jedine kdo se memu chlebu priblizuje je s par specialitama Globus.

0/0
20.5.2011 8:29

Wild Beast

Re: Kazdy den

A co kosu? Tu si taky naklepáváš sám, nebo to dáš udělal vesnickému kováři?:-)

0/0
20.5.2011 9:27

janní

Re: Kazdy den

Nerozumíš tomu,kváskový chléb je vyšší pekařská...;-) Taky to v létě začnu zkoušet.

0/0
20.5.2011 10:10

Wild Beast

Re: Kazdy den

No myslím že bych to zvládl taky, ale rozhodně mám na práci zajímavější věci, než péct po večerech chleba. ;-D

0/0
20.5.2011 10:13

Roger Wilco 2

Re: Kazdy den

Třeba si leštit veslo, že?Ježíš tady se zase diskutuje. :-/

0/0
20.5.2011 15:07

popenec

Re: Kazdy den

Pečivo nekupuji už 6 let. Chleba, housky, bagety mám čerstvé, neotlapkané kdejakým pobudou. Mléko kupuji u místního sedláka, který je současně i veterinář. Kosu nepoužívám, mám motorovou sekačku, takže u našeho kováře si jen nechávám brousit nože. :-P

0/0
21.5.2011 8:55

Galmar

nejsem jejich zakaznikem

jakmile vidim jakekoliv pecivo, kolace vyrobene v Penam ci UniBakers, davam ruce pryc. Jenou se my to dostalo do ust a uz nebudu ryskovat. Pecivo kupuji jen vyjimecne a jen v mistnich prodejnach, kde je pecivo od mistno mestske pekarny. Jinak si doma pecu chleba sam, vydrzi dele, nesplesnivy a presne vim co jim. takze at si fuzujou jak chteji tyto dve mega pekarny.

0/0
20.5.2011 8:22







Najdete na iDNES.cz