Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Obchodníci snížili cenu zeleniny o pětinu, lidé ji stejně nekupují

Prodeje zeleniny i její cena se propadly o desítky procent. Nejhůře jsou na tom okurky, přestože se jejich kontaminace nebezpečnou bakterií nepotvrdila. Strach ze španělské zeleniny ale nepomůže ani českým zemědělcům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Stenlej

a safra

To jako chcete říct ,že začnou padat vegetariání?;-D

0/0
3.6.2011 17:32

Stenlej

klid

To je neuvěřitelné jak lze lidi zmanipulovat,aby se báli o ty své holé životy.EU

0/0
3.6.2011 17:30

ODSakEda

Zae paušální iDNES blábol...

Jak: "lidé ji stejně nekupují"??? ;-ORv Když už tak jen někteří(!!!!!) lidé nekupují,neb mnozí co denně vidím včetně mě , kupují! ;-) R^

0/0
3.6.2011 17:15

untermenschvonsocdem004

konečné bude mít lid z lídlu a dělnictvo

nejakej osoh z krize a ušetŕí za stravuR^ dnes kupuji 5kilo okurek, 4kila cibule, 4kila rajčat , 2kila paprik a celej víkend se  budeme zdravé stravovat neboť navaŕíme 15l hrnec leča!!

0/0
3.6.2011 14:30

dudlop

Re: konečné bude mít lid z lídlu a dělnictvo

mn'amka! Není nad dobré lečo!

0/0
3.6.2011 14:33

Don_Alex

Re: konečné bude mít lid z lídlu a dělnictvo

a pro jistotu balení harmasánu, co kdyby náhodou.... pořád se to vyplatí ;-D

0/0
3.6.2011 14:37

untermenschvonsocdem004

Re: konečné bude mít lid z lídlu a dělnictvo

je to všechno jen uměle vyvolaná panika , české dělnictvo a lidi z lídlu mají jinakší pajšle jak néjaký občané z kapitalistické ciziny[>-]

0/0
3.6.2011 14:44

dudlop

Re: konečné bude mít lid z lídlu a dělnictvo

Dvojité balení.. Lečo protáhne, a "infikované" dvojnásob. O tom žádná..

0/0
3.6.2011 14:53

dudlop

Co takhle nová epidemie z...

ze skotské?;-D Pár průjmů po Chivas Regal, nebo černém Walkerovi.. Pár zlevněných kousků bych bral;-)

0/0
3.6.2011 14:17

Don_Alex

Re: Co takhle nová epidemie z...

já radši nějakou kvalitní skotskou, Lagavulin, nebo něco podobného, né tyhle blended záležitosti pro davy...:-P

0/0
3.6.2011 14:37

dudlop

Re: Co takhle nová epidemie z...

Ano-single malt může být také..;-), to byla jen testovací vlaštovka..;-D

0/0
3.6.2011 14:51

kunta_kinte - konzument psu

pro jistotu

vytrham v kvetinace i ty moje rajcata na balkone.. jeden nikdy nevi...:-P

0/0
3.6.2011 12:22

anžto

Re: pro jistotu

R^;-D

0/0
3.6.2011 12:42

Inkvizitor Johny

Re: pro jistotu

;-DR^

0/0
3.6.2011 13:05

CML po malé opravě

Bacha na kedlubny, tam bude určitě taky cosi

:-)

0/0
3.6.2011 11:57

Scarlett from Scottland

ještě zlevnit brambory

a bude to ideální ;-D

0/0
3.6.2011 11:53

Jsem v Ječný

Re: ještě zlevnit brambory

Inspiruj se u němců. Vymysli nějakou věrohodnou báchorku a pusť ji do světa ;-)

0/0
3.6.2011 12:14

Green Tea

jen udržujte paniku

Jojo, jen udržujte paniku, já kupuji zeleninu mnohem více než předtím právě kvůli nízkým cenám. Takže mě tahle aféra max. vyhovuje. bakterie se nebojím, zeleninu důkladně myju.

0/0
3.6.2011 11:41

DJ_Mrazik

Re: jen udržujte paniku

Asi tak. Ale ještě by mohli jít dolů papriky ;-D, dneska jsem chtěl dělat lečo. :)

Kdyby jsme se měli bát každý nemoci, to by nešlo. Loni to byla prasečí chřipka a co kolem toho bylo povyku. Předloni ptačí chřipka, ještě předtím šílené krávy, slintavka... atd. A nikdy nic vážnýho se nestalo. Jen lidi zešíleli. :)

0/0
3.6.2011 11:51

Lucashot

Re: jen udržujte paniku

to musíte zavolat do novy že jste se poblil po jedný plněný paprice ze závodní jídelny a uvidíte jak pujdou cenu dolů ;-D

0/0
3.6.2011 11:58

DJ_Mrazik

Re: jen udržujte paniku

Ale to není špatný nápad ;-D

0/0
3.6.2011 12:38

LazyFatMan

Re: jen udržujte paniku

Zlevní i mletý ;-D

0/0
3.6.2011 13:26

kajencik

Re: jen udržujte paniku

Správně, konečně je ten idnes k něčemu dobrej, uděláme si o víkendu zeleninové hody R^

0/0
3.6.2011 12:13

ununun

BU BU BU!

Jěště to chvilku vydržte, mě ta cena zeleniny momentálně vyhovuje :-)

0/0
3.6.2011 11:33

tojsouveci

Jasné

To je jasné, že je za tím Al-kaida

0/0
3.6.2011 11:32

kukvykuk.

Není nad to

vypěstovat si svojí zeleninuR^

0/0
3.6.2011 11:31

dan010

Re: Není nad to

vždycky jsem říkal ženě, proč se na to nevykašle, že je s tím takové práce a času, že se ty rajčata a okurky dají za pár korun koupit... dneska jsem rád, že ten skleník máme a že si jíme svoji vlastní zeleninu.

0/0
3.6.2011 11:34

tojsouveci

Re: Není nad to

To buď rád, že tam žena maká, jelikož stále platí, že kdo si hraje.....nezlobí :-)

0/0
3.6.2011 11:37

tojsouveci

Re: Není nad to

To bych neřekl. Při dnešních cenách je to naprosto zbytečné. Buď ji budeš taky stříkat všelijakými chcemikáliemi neby vypěstuješ prd. Plísně, svilušky, padlí, mšice a mnoho, mnoho dalšího

0/0
3.6.2011 11:36

ivoš

Re: Není nad to

Ále houbelec. Samozřejmě nemám výnosy jako hydroponní velkopěstírny. Ale stříkal jsem naposled před asi 7 lety, když se mi na zahradu vrhly mšice ve velkém, jinak nic. A hlavně - moje kedlubny nechutnají po mýdle jako ty ze supráku, a i ostatní zelenina má tu chuť, kterou od ní očekávám. Pro ilustraci: před lety za kolegou z práce přijel jeho bratr - emigrant. Koupil si rajče, rozkrojil ho a liboval si, jak voní. Civěli jsme - rajče voní?? Přišla éra supermarketů a pochopili jsme. Voní. Tedy to ze zahrádky.

0/0
3.6.2011 11:41

rotacni.hyperboloid

Re: Není nad to

Víš, jaký je rozdíl mezi rajčetem domácím a koupeným? Ta chuť! Není nad domácí rajče...

0/0
3.6.2011 11:42

ort

Re: Není nad to

SouhlasR^domácí rajče mňam

0/0
3.6.2011 17:01

Scarlett from Scottland

Re: Není nad to

to není nikdy zbytečné mít na zahradě svou vlastní úrodu. Už jen z principu nepodporovat pitomce v hyper super... co to tahají zboží ze všech států kolem, kromě Čech... a za druhé alespoň člověk ví, co vlastně jí a nikdo to nikde neohrabával...

0/0
3.6.2011 11:56

Don_Alex

Re: Není nad to

to muze rict akorat nekdo kdo nepestuje nic.... zajimavy ze nam taky vsechno roste a nic nestrikam...samozrejme akorat hnojime, ale zase zadnou chemii, jen cistokrevny houuna...;-D

0/0
3.6.2011 14:26

marwal

tomu se říká riziko podnikání.

je to smutné, ale šli do toho dobrovolně, s tím, že je to činnost na jejich účet, tak jaképak kompenzace by zase chtěli... :-P

0/0
3.6.2011 11:18

tojsouveci

Re: tomu se říká riziko podnikání.

A když tě někdo neoprávněně pomluví, tak to se taky nedá nic dělat?

0/0
3.6.2011 11:28

klarav

E.Coli

E.Coli je ve střevech savců. E.Coli se daří protože jsou hospodářská zvířata krmena nepřirozenou stravou. Výkaly se hnojí zelenina. Takže E.Coli může být v mase, ale i v zelenině, která byla pohnojena.

Dobrý film je Food INC, který popisuje E.Coli v USA v roce 2006 - tehdy zemřelo na E.Coli mnoho lidí.

0/0
3.6.2011 11:11

Jsem v Ječný

Nádherná ukázka, jak manipulovat s ovčany.

A to ještě nezačala okurková sezóna ;-D

0/0
3.6.2011 11:06

beef-eater

Já se jen bavím...

Já se jen bavím tím, jak je většina lidí prostě imbecilní stádo ovcí... Nekupujou zeleninu, abych "nechytli" smrtící průjem, ale klidně si pak v hospodě dají tatarák, nebo krvavej stejk, ze kterýho to chytnou asi tak milionkrát pravděpodobněji...

0/0
3.6.2011 10:55

IARK - Králíček ušáček

Re: Já se jen bavím...

zasadne nejim nic syroveho, jednak jak pises muzu cokoli chytit a jednak mi to nechutna, jeste nejake poznatky?

0/0
3.6.2011 11:14

Scarlett from Scottland

Re: Já se jen bavím...

a zeleninovou oblohu si také v restauraci nedáte, tu vracíte?

0/0
3.6.2011 11:57

IARK - Králíček ušáček

Re: Já se jen bavím...

Normalne ne, ale jiz tyden v restauraci kam chodim ji na pozadani nedostavam, preci jen nebudu jist neco, kde si nemuzu byt jist pripravou

0/0
3.6.2011 12:21

LazyFatMan

Re: Já se jen bavím...

Proto vám personál nachvál umolousanou rukou šáhne na maso a pak otře papriku o přílohu ;-D

0/0
3.6.2011 13:27

oldiess

Re: Já se jen bavím...

Jak jste na to přišel, že si ovce dávají tatarák či krvavej stejk? Mezi nama, našim restaurací, se raději vyhnu, v zázemí špína jak v chlévě, podobně v cukrárnách a tak. Takže v klidu jsem v restauraci např. v  Itálii , u nás rozhodně ne

0/0
3.6.2011 12:29

HankaUl

Pání novináři , chybí mi i informace

co pan Josef? Už vyhodil ledničku?  ;-D

0/0
3.6.2011 10:48

anžto

Re: Pání novináři , chybí mi i informace

;-D

0/0
3.6.2011 11:31

vzdyt_to_rikam

lidi jsou praštění

Já toto fakt nepochopím. Stačí říct "je možné, že bakterie se drží na špinavé zelenině, takže kdo sní špinavou neumytou zeleninu, může se s malinkou pravděpodobností nakazit" a lidi přestanou v tu ránu kupovat veškerou zeleninu. Znamená to, že lidi žerou zeleninu i s hlínou???!!! Nemluvě o tom, že nákaza taky může být z masa - syrového. Když se maso uvaří nebo upeče, tak bakterie pochopitelně chcípne. Žerou snad lidi maso syrové (nemluvím o tataráku)???? Fakt - lidi jsou jak střelení. Jen ať zelenina zlevňuje, budu jen ráda.

0/0
3.6.2011 10:47

Bartiqe

Re: lidi jsou praštění

Mala poznamka k tomu surovemu masu:

1. nedostatocne tepelne upravene maso mozete dostat aj v restauracii alebo ho ziskate pri zahradnej grilovacke (vacsina ludi nevie spravne grilovat, takze ano, potom jedia surove maso)

2. staci ak pouzivate na krajanie masa a zeleniny rovnaku dosku - a riziko nakazy (nie len E.coli) okamzite prudko stupa

0/0
3.6.2011 11:10

IARK - Králíček ušáček

Re: lidi jsou praštění

No, taky mi tvrdi, ze s kondomem od te holky s AIDSem nic nechytnu a presto je nemusim vyhledavat ;-)

0/0
3.6.2011 11:20

s(h)arka

no, protože to většinou mají ženské...

tak to tipuju na vodu, co jde do těch veřejných  "pítek".....stačí,když se opláchnou..pár kapek slíznou.....

0/0
3.6.2011 10:35







Najdete na iDNES.cz