Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Čtvrtina restaurací šidí hosty zahrádek, zjistila ČOI

Česká obchodní inspekce v červnu prověřila poctivost restaurací. Zaměřila se přitom na předzahrádky a zjistila, že ve čtvrtině případů obsluha hosty ošidila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Chytry.Levicak

zahrádky nevyhledávám

to už by muelo  být v restauraci hodně velké vedro...a jistě nešidí jen tam...

0/0
28.6.2011 16:33

ender

Nejsou kvalifikovaní pracovníci.

Můj dobrý známý vlastní restauraci a nemůže sehnat kvalifikovaný personál.Hlásí se nezaměstnaní,studenti,matky na mateřské dovolené,cizinci,ale český kvalifikovaný pracovník ne.Je to dáno nízkou mzdou a pracovní dobou.Konkrétní případ,úřednice ze sociálky má pracovní dobu do 17.00 a při příchodu kuchaře z jeho restaurace v 16.30 mu řekla,že už má vypnutý počítač,tak at přijde zítra.A o víkendu se tato úřednice dožadovala obsluhy v 1 ráno a otevírací doba restaurace je do 24.00.Její argument byl,že ona je zákaznice a musí ji obsloužit.Tak byla po zásluze z restaurace slušně vyhozena.Pracovní doba platí pro všechny stejně.A přesčasy a státní svátky nejsou v pohostinství hrazeny.To jenom pro informovanost.Poradím každému at si to jde zkusit a potom může soudit.

0/0
28.6.2011 14:50

Nahlas se ti směju 2

Re: Nejsou kvalifikovaní pracovníci.

Uniká ti podstatný rozdíl. Platící zákazník i po zavírací hodině přináší restauratérovi tržby a potažmo zisk, obsluze zvyšuje výplatu. To je jejich motivace zákazníka obsloužit, přičemž je na jejich zvážení, jestli je přírůstek tržeb v rovnováze se subjektivní hodnotou jejich času.

V případě přesčasu na úřadě nic z uvedeného neplatí.

.

Samozřejmě není správně, že dotyčnému nebylo na úřadě vyhověno, pokud přišel v čas, ve který má úřad normálně fungovat.

0/0
28.6.2011 18:43

vymrzovac2

To ví ale většina lidí u nás........

......a proto čím dál míň chodí do restaurací. Proč chodit do hospody na podmírovou Plzeň za víc jak 30, když ji mám doma v lahváči za cenu pod 20 ?;-)

0/0
28.6.2011 12:38

jeen

jen 1/4 ?

A které 3/4 zahrádek ČOI vynechala ?

0/0
28.6.2011 10:40

zrušený3x

Re: jen 1/4 ?

R^

0/0
28.6.2011 11:37

wotomtoje.

Pivo pod míru?

Zákazníkovi, který si to nechá, není pomoci! ;-)

0/0
28.6.2011 8:55

kenobi02

Re: Pivo pod míru?

no já si to nechávám líbit, stejně by tam maximálně dokápnul pěnu nebo mi tam flusl. a taky když mám žízeň a už sedím, tak nebudu hledat místo jinde. Pak se to ale projeví na dýšku=0 a víckrát tam nejdu:-)

0/0
28.6.2011 9:31

wotomtoje.

Re: Pivo pod míru?

No takže si to úplně nenecháš líbit.

-

p.s.Ve známé i neznámé restauraci si vybírám místo pokud možno s přímým výhledem na výčep!

0/0
28.6.2011 9:47

Damik

Re: Pivo pod míru?

nejhorší jsou podniky který prodávaj 0,47l piva jako třeba u pinkasů. Tam nechodím z principu, protože tím defacto legalizují podmíráky.

0/0
28.6.2011 10:13

wotomtoje.

Re: Pivo pod míru?

Ještě horší jsou snad 0,4. Ale z mého pohledu vůbec nejde o těch pár korun, nýbrž o to, že ze zákazníka dělají akorát blbce.

---

Předloni jsem byl na dovolené na Korfu, kde jsem ochutnával hlavně řecká piva. Ceny se sice pohybovaly od 2 € výše, ale ten přístup výrazně lepší, než v leckteré drahé restauraci u nás. "Dýžko" odmítali (což jsem skoro nechápal) a spíš ještě dali slevu oni nebo třeba panáka na cestu . A to se mi stávalo opakovaně.

0/0
28.6.2011 10:26

kukvykuk.

Re: Pivo pod míru?

Jj mám s Řeckem stejné zkušenosti, jsou tam super lidi.R^

0/0
28.6.2011 10:39

Benjout

Re: Pivo pod míru?

Oni nepotřebují dýžka, oni chtějí narvané hospody a marže na prodeji drinků (nemalé). takže pro ně je spokojenost důležitá, ta jim zajistí hosty a výdělek který nepotřebuje dýžka nebo okradené hosty... češi jsou hamty hamty

0/0
28.6.2011 11:23

zrušený3x

Re: Pivo pod míru?

Když ho vrátíš, číšník ti tam plivne.

0/0
28.6.2011 11:37

JayVandermark

Re: Pivo pod míru?

Jeden můj známý z Havířova postupuje následovně: Při prvním natočeném podmíráku barmana slušně upozorní. Přokud se situace opakuje, škopek letí po barmanovi.

0/0
28.6.2011 11:41

wotomtoje.

Re: Pivo pod míru?

Taky má podobné známé, ale vždycky záleží na poměru velikosti toho barmana a hosta! :-)

0/0
28.6.2011 12:03

danielka.h

..

tohle jen utvrzuje, že jsme národ zlodějů...je mi z toho zle...

0/0
28.6.2011 8:54

Damik

Re: ..

proč? vždyť 75% jich bylo poctivejch. Není to nijak úžasný skóre, ale generalizovat to na všechny taky není košer.

0/0
28.6.2011 10:10

wotomtoje.

Re: ..

R^

0/0
28.6.2011 10:26

rogerer

podmíráky

jak tu nekdo psal ze se to ma cepovat na vickrat....nevim ale plzensky (pilsner urquell) se má načepovat napoprvy....a ano kdyz se to umi tak se v pohode udela mira i nadmira.....kdyz se to neumi tak se neda svitit a pak to tamhle ruzne smudlaj nekolik minut nebo to nechaj pod carkou :-/

0/0
28.6.2011 8:26

STS-Chvojkovice.Brod

Kdo umí, umí a kdo né tak závidí

[>-];-)

0/0
28.6.2011 6:57

opportunity

Re: Kdo umí, umí a kdo né tak závidí

JAko okrádat?

0/0
28.6.2011 8:37

jaris07

jaris

znam plno hospod kde naliji pivo nad rysku a nestezuju si :)

0/0
28.6.2011 6:50

pissflapslover

2000 kcs pokuta

ti hospocdi se asi smichy p.....;-D

0/0
28.6.2011 1:14

Blackhawk

Re: 2000 kcs pokuta

No jo jenze to by mel zaplatit cisnik, takze treba me by to nasralo a mozna je to dobry vychovny prostredek, zalezi taky na platu cisnika.

0/0
28.6.2011 8:16

bembinka

Re: 2000 kcs pokuta

Výchovný prostředek? Nevím jestli jste v pohostinství někdy pracoval/a, ale já už jsem prošla několika hospodami, restauracemi i cukrárnami..... A můžu říst, že vás nikde nikdo nic učit nebude.... Jednou Vám ukáží jak se to dělá a snaž se.... Takže trestat by se měl spíš zaměstnavatel než číšník.... A co se toho platu týče - nebýt dýšek, tak by to snad ani nikdo nedělal....

0/0
28.6.2011 9:54

Blackhawk

Re: 2000 kcs pokuta

Ja jsem myslel pouze v pripade vedomneho nalevani pod miru + okradani zakazniku v podobe nauctovani jinych cen nez jsou na napojaku, jidelaku. Za tohle si muze cisnik sam a ne ze ja jsem to nevedel, to je prece blbost.

0/0
28.6.2011 10:49

abraxas125

Pokuty bych odstupňoval jinak

První prohřešek 500 000. Druhý prohřešek : vyvlastnění majetku, včetně majetku nabytého v budoucnosti.

0/0
28.6.2011 0:51

Benjout

Re: Pokuty bych odstupňoval jinak

a třetí prohřešek : poprava i z celou rodinu ???

0/0
28.6.2011 11:21

fouly

Komické

pokuty nikoho neodradí od okrádání spotřebitelů ,ani na vteřinu! Takhle 50 000Kč to by byla jiná !!

0/0
28.6.2011 0:43

jan.banos

Re: Komické

Mnohdy by stačilo pozastavení činnosti na jeden týden R^

0/0
28.6.2011 8:16

cvergl

Pokuta

výše pokuty je naprosto směšná.To mají do večera zpátky,případně nejpozději druhý den.Tak deset litrů minimálně je přiměřené.Vždyť je to normální úmyslné okrádání hostů.

0/0
27.6.2011 22:46

fouly

Re: Pokuta

Po opakovaném zjištění okrádání bez milosri sebrat majiteli licenci!!

0/0
28.6.2011 0:48

marwill

článek

To už asi opravdu není o čem psát, když se tady objeví takovýhle blábol. To supertrefa! Zlatý investigativci když šli po VV ;-D;-D;-D;-D

Tohle je fakt výsměch. Pak se divíme, že je to tady samej šlendrián a pár chybějícíma ml piva to začíná.

0/0
27.6.2011 22:35

88 a furt 88

Takove to nakapane pivo

za 65Kc je uzasne, penu to nema, prej je to na Anglickej styl.;-O

0/0
27.6.2011 22:02

opportunity

Re: Takove to nakapane pivo

;-D

0/0
28.6.2011 8:40

ununun

Re: Takove to nakapane pivo

a to vám říkali kde? ať vím, jaký hospodě se vyhnout.. jinak "anglickej styl" proč ne, když to bude anglický pivo do pinty, která má míru až na okraji

0/0
28.6.2011 9:22

Madqwert-volič ČSNS

Tak to máme 11 případů,

dva vyřešeny blokovou pokutou na místě, na 8 čeká správní řízení s pokutou výrazně vyšší a co ten jedenáctý? Tam se inspektoři zřejmě budou stravovat zdarma celé prázdniny... ;-D

0/0
27.6.2011 21:27

fakeout

Re: Tak to máme 11 případů,

Prosim přečtěte si ještě jednou článek a pokud rozeznáte slovo "dvě" a slovo "tři", tak potom prosím reagujte. Nicméně, zde ji úryvek: " Inspekce provozovatelům předzahrádek uložila !! tři !! pokuty v celkové výši dva tisíce korun a v osmi případech s podnikateli zahájí správní řízení." Kde je asi chyba? že by 8+3 nebylo 11?????!!!

0/0
27.6.2011 22:38

Sladek

V me knajpe nelevaji spise nad carku, aby si udelali oko

u stamgastu.  Zkuste to take Slovane, treba nakonec budete mit i vetsi navstevnost nez na.rane zakazniky.

0/0
27.6.2011 20:28

88 a furt 88

Re: V me knajpe nelevaji spise nad carku, aby si udelali oko

No dokapaj ti to nad carku.;-D

0/0
27.6.2011 22:04

Sladek

Re: V me knajpe nelevaji spise nad carku, aby si udelali oko

Ale dokapaj!!;-D

0/0
27.6.2011 22:37

ybes

Pokuty v celkové výši dva tisíce korun

Není ta bezzubá ČOI k smíchu, tedy vlastně k pláči?

0/0
27.6.2011 20:23

Kicker

Re: Pokuty v celkové výši dva tisíce korun

Asi tak, to je jako, hele zlobils, tak si příště zjisti, kdy přijdem. :D Stejně jako dostala Slavie pokutu za to, že nemůže pořádat na stadionu koncerty, dostala asi 200 000? Započítala pokutu už předtím do ceny lístků.. xD To jsou prostě pokuty, že z toho nikomu do breku není, pak je to bezvýznamné.

0/0
27.6.2011 21:20

Rubik1

pokuty v celkové výši dva tisíce korun

Kde to jsme? Aha, Kocourkov. Vžyť se z těch pokut ani nezaplatí práce inspektorů, natož aby to přimělo nepoctivce přestat podvádět.

0/0
27.6.2011 20:17

kenobi02

Re: pokuty v celkové výši dva tisíce korun

ale proč? pokud to uložila jen za drobnosti jako (jak se psalo v článku) nesprávné vystavení stvrzenky či účet byl nižší než měl být :-) tímto zákazníka nepoškodí, jen to prostě nedělaj správně a tudíž taková pokutka na uvědomění si číšníkovi. ty, co dávali menší porce, nejspíš čeká to správní řízení...

0/0
28.6.2011 9:37

JBrix

Proč tady není seznam těch hospod?

To by byla lepší reklama, než nějaká směšná pokuta ;-D

+3/0
27.6.2011 19:20

FotoGraf

Podmíráky

Dávaj téměř všude, protože čárka je tak vysoko, že by při čekání na odpěnění zákazník čekal několik minut. Ale to je neomlouvá, ošéfovat se to dá.

0/0
27.6.2011 18:44

uran235

Re: Podmíráky

nejlepe zamestnat personal, co umi tocit pivo ;-)

0/0
27.6.2011 19:43

Henry_Kissinger

Re: Podmíráky

problém je, že když chceš natočit pořádné pivo, tak to musíš natočit mimimálně na dvakrát a to už chvilku čekat musíš

0/0
27.6.2011 19:50







Najdete na iDNES.cz