Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Rozpečené pečivo se bude prodávat pod označením „rozmrazený polotovar“

Ministerstvo zemědělství připravilo novou vyhlášku, podle které se rozmrazené a dopečené pečivo už nemůže považovat za čerstvé. Pokud začnou platit nová pravidla, mohly by se v prodejnách potravin brzy objevit nové reklamní tabule: "Ve vlastních pekárnách pečeme rozmrazené polotovary."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Ctenar_Mira

To výhoda pro obchodníky.

Obchodníci by měli být rádi, protože:"...dle jejich názoru je rozpékané pečivo minimálně stejně kvalitní jako klasické výrobky." Označit tyto výrobky cedulí "Vyrobeno z rozmraženého polotovaru" by tedy mělo znamenat konkurenční výhodu proti obyčejnému pečivu. Tak proč se rozčilují? Nebo to, co říkají není pravda?

+2/0
27.7.2011 15:16

Štvavá vysílačka

V poslední době jsem zklamaný kvalitou rozpečení těchto

mraženek v Tescu v Brně-Bohunicích. Pečivko nedopečené, bílé, vodnaté, nemastné, neslané :-(

 Na druhou stranu možná podceňovaný Kaufland kousek vedle, má pečivo opravdu "špica" :-)   Nevím ovšem, zda také mražené a rozpečené. V každém případě R^

0/0
27.7.2011 14:32

p_n_2

Re: V poslední době jsem zklamaný kvalitou rozpečení těchto

Kaufland jsou taky rozpeky, ale některé opravdu dobré, samozřejmě člověk musí počítat s tím, že to nemá cenu nechávat do dalšího dne. Tesco mě nepřekvapuje, zvláště v Bohunicích, pořád se tam mění lidi, brigádníci a asi šetří i na proudu a vytahují to z dopékárny dřív než by museli. Ono celkově Tesco stojí za...

0/0
27.7.2011 21:45

Graetar

Koše

Ještě přidat máčení podvodníků v koších a vyhláška je kompletní :-)

0/0
27.7.2011 13:39

Radek-333

Re: Koše

Oni za to mohou hlavně naši top manageři obchodních řetězců. Neustále vyvíjení tlak na dodávku zboží za co nejnižší cenu a výrobci, kteří již nejsou "omezováni" výrobními postupy a normami, vyrobí jakýkoliv "blivajz", který není v rozporu s hygienickými předpisy. Výsledkem jsou potraviný zdánlivě levné, ale zcela nepoživatelné...

0/0
27.7.2011 14:49

dudlop

Velký poutač Lidlu

Prodejna s PEKÁRNOU. Mají takový ten konvektomat-tot vše...:-P Nechám se překvapit, jestli připíšou ROZ a nad E čárku..;-)

0/0
27.7.2011 12:55

dudlop

Re: Velký poutač Lidlu

Jo a taky jeden čas prodávali ty Černobylské XXL rohlíky..8-o;-D

0/0
27.7.2011 13:00

MarkoSX s banem

Re: Velký poutač Lidlu

my jsme dělali hotdogyR^ klasický rohlík je na to malý.

0/0
27.7.2011 14:32

p_n_2

Re: Velký poutač Lidlu

No jo, ale furt lepší jejich dopečená bageta než gumorohlík a nedodělanej chleba z pekáren, jejichž manažeři se snaží shazovat rozpeky, přitom sami vyrábějí daleko větší hnusy. Ta bageta aspoň půl dne je křupavá, rohlíky z velkopekáren jsou hnusné ještě než je vůbec dovezou do prodejny.

0/0
27.7.2011 21:47

Štvavá vysílačka

Včera jsem u Tesca potkal dodávku Kaučuk Kralupy a.s.

Co si o tom mám myslet? ;-D

0/0
27.7.2011 12:13

dudlop

Re: Včera jsem u Tesca potkal dodávku Kaučuk Kralupy a.s.

;-D;-DR^

0/0
27.7.2011 12:49

Graetar

Re: Včera jsem u Tesca potkal dodávku Kaučuk Kralupy a.s.

Asi skalní fanoušek. Pšonkové už mezitím podnik moudře přejmenovali na Synthos :-)

0/0
27.7.2011 13:31

Štvavá vysílačka

Re: Včera jsem u Tesca potkal dodávku Kaučuk Kralupy a.s.

:-)

0/0
27.7.2011 14:27

dudlop

Re: Včera jsem u Tesca potkal dodávku Kaučuk Kralupy a.s.

Reklama: Synthos-když víte, co vám chutná ;-D;-D

0/0
27.7.2011 14:48

Thegrid89

hm

A já si říkám, proč ten rohlík chutná čerství jako papír.

Prostě na lidech se šetří všude

0/0
27.7.2011 12:05

cmelaaak

Re: hm

wow8-o

0/0
27.7.2011 12:13

karbid

Re: hm

Rohlíčky jso dnes obzvláště vypečené;-D

0/0
27.7.2011 12:19

Machalu

Re: hm

nebyl spíše čerstvý?

0/0
27.7.2011 12:57

dudlop

Re: hm

Čerstvoučký, nadýchaný..jako papír? Tak to byla ona odlehčená verze.. 39g místo udávaných 43.;-D8-o

0/0
27.7.2011 13:02

MarkoSX s banem

Re: hm

8-o to jsou silné slova

0/0
27.7.2011 14:33

Inkvizitor Johny

Takový humbuk v diskusi

kvůli blbým rohlíkům ;-D

0/0
27.7.2011 11:22

Radek-333

Re: Takový humbuk v diskusi

Rohlíky jsou jen jeden z mnoha případů... Kvalita potravin se radikálně zhoršuje - třeba českým "uzeninám" se již asi 4 roky zcela vyhýbám, uzeninu si kupuji jen v Rakousku nebo v Německu.

0/0
27.7.2011 12:19

Inkvizitor Johny

Re: Takový humbuk v diskusi

Ale prostě...národ rohlíků a piva ;-D

0/0
27.7.2011 12:26

Radek-333

Re: Takový humbuk v diskusi

Ne jen, národ zlodějů a podvodníků...

0/0
27.7.2011 12:37

Antonín, topič

Re: Takový humbuk v diskusi

Já si na českých uzeninách tuze pochutnávám. Pravda, nejsou ze supermarketu. Nejlepší dělá tchán.

0/0
27.7.2011 16:28

janní

kašlete na ně - chleba

výborný chléb- můj vlastní rececept :250 ml vlažné vody,100 ml mléka,1 polévková lžíce octa,2 polévkové lžíce oleje (část můžeš nahradit sádlem),100 gr Krupice(stejný pytlík jako mouky né dětská krupička- nemáš-li dej mouku Hrubou...),100 gr žitné haldké chlebové mouky,300 gr pšeničné výběrové mouky,2 kávové lžičky soli (levý přední roh pekárny),2 kávové lžičky pískového cukru(zadní pravý roh pekárny (neptej se proč , je to tak lepší),

2 kávové lžičky sušeného droždí zahrabat malinko doprostřed(saft instatnt, Otker...),2 kávové lžičky drceného kmínu,2 kávové lžičky celého kmínu,

já ještě dávám 4 polévkové lžíce loupané slunečnice

a někdy lněné semínko,ale je aromatické

Pekárnu mám dvouhákovou,zapínám na program 1 standart(3,3 hod - zamíchá pak to kyne a hodinu peče), tu moji na kůrka tmavá,bez domácí pekárny je třeba méně vody,aby s těsto v trobě neroztékalo.Je možné s receptem experimentovat  ale nutné dodžet za mouky stejně a za tekutiny stejně v konečným součtu.Žitná mouka hůře kyne

0/0
27.7.2011 11:18

janní

Re: kašlete na ně - rohlíky

Recept na 12 ks rohlíků (dávat do nádoby od shora),100 ml mléka,203 ml vody (je to odměřeno přesně..ale možná bude nutné trošku přidat, musí to být husté, ale jen tak ,aby se to válelo z háku na hák,řídké těsto nejde umotat na rohlíky),2 polévkové lžíce oleje Lukana- řepkový jednodruhový, pozor na ten se sojou,je to tam nečitelně poznačeno a třeba lupu),1 polévková lžíce sádla tuhého ale změklého ,co nabereš na lžíci(dávám sádlo domácí),1 polévková lžíce octa,500 gr hladké výběrové mouky (nebo 250 gr polohrubé a 250 hladké výběrové - kvalitnější mouky jsou na pečení lepší ,žádné euro shoper nebo albert mouky nebo no name mouky prosím),2 kávové lžičky soli(přední levý roh pekárny),

2 kávové lžičky cukru krupice(zadní pravý roh pekárny -neptej se proč, je to tak lepší...),2 kávové lžičky sušeného droždí (saft instant nebo Otker) (zahrabat doprostřed),

Pekárna program 7 těsto - 1,5 hod (asi hodinu to tam kyne)

0/0
27.7.2011 11:22

janní

Re: kašlete na ně - rohlíky

rohlíky postup :

Pak vyjmout , udělat stejný 3 koule , rozválet je postupně na podsypaném vále nakruh(doporučuji na tom pomoučeném vále po chvilce otočit, bude se to míň lepit na váleček) ,každý rozdělit nožem na 4 čtvrt kruhy,Čtvrt kruh smotat od nejširší kulaté strany,maličko přitisknou, pokud to odstává,rohlíčky z tohoto postupu  jsou výstavní a povedou se vždycky 

Program těsto, pak udělat rohlíky a nechat hodinu kynout pod utěrkou na plechu vyloženém pečícím papírem,

 Pomašlovat rozšlehaným žloutkem z vajíčka a sypala jsem sezamovým semínkem(lze i mák a

cokoliv).Péct v předehřáté troubě na 220 c.Přeji dobrou chuŤ. ;-)

0/0
27.7.2011 11:23

jikdem

Re: kašlete na ně - rohlíky

NEma chybu ...diky za share :-)

0/0
27.7.2011 11:29

balalajka01

Re: kašlete na ně - chleba

Tak to má být. Nebrblat, zařídit se po svém. My doma pečeme chleba z kvásku.

0/0
28.7.2011 7:05

dvbt

Dívím se tomu to národu

že kupuje potravinový šuvix (šmejd), pokud by národ držel basu a kupoval jen prověřené české výrobky, tak by po po lhůtě trvanlivosti  své šmějdy museli  zlikvidovat. Chleba a rohliky a další potraviny nekupuji u řetězců ale u drobných prodejců. kde vím, že si mě váží kvalitou zboží byť cena je asi jinde než v řetězci. Též nechápu, že MZ, ČOI, když ví, že se tu prodává zboží, které není kvalitou,byť není škodlivé, srovnatelné se zemí původu, prodávat zde v ČR.

0/0
27.7.2011 11:13

sodekcz

Re: Dívím se tomu to národu

Je jedno, kde kupujete chleba a rohlíky. Není jedno, kdo je vyrábí. Drobný prodejce je často má ze stejného zdroje, jako hypersuper. Je třeba pídit se po výrobci.

0/0
27.7.2011 11:22

p_n_2

Re: Dívím se tomu to národu

Prověřené české výrobky ;-D Tak možná 1 z 10ti je kvalitní. Ono taky českých firem tu už moc není, téměř vše patří nadnárodním vlastníkům, podívejte se třeba na mlékárny. Vše francouzi nebo němci, ale receptury pro náš východní trh, doma by je s tím vyhodili. Ale když myslíte, že prověřené české...

0/0
27.7.2011 21:49

digitaaalek

Tak jsem imbecil

Tato praktika me byla do dnes neznama. ;-(

Jinak uz dlouhou dobu pozoruji, ze s rohlikem koupenym odpoledne muzu vecer jit nekoho prepadnout do parku. At zije Billa, Albert, Penny, TEsco a Lidl, ti vladnout ve meste. :-(

0/0
27.7.2011 10:48

chudacek.blbecek

Re: Tak jsem imbecil

Spíš ať žije Penam, Penam, Delta pekárny nebo Penam.

0/0
27.7.2011 10:57

_m-

Re: Tak jsem imbecil

Zapomněl jste na Interspar. Ovšem překvapuje mě, že vám tato praktika byla nezámá, když dopékárny jsou ve všech těchto hypersupermarketech poměrně viditelné.

0/0
27.7.2011 11:07

mamina2

Re: Tak jsem imbecil

Právě, a většinou se tím vůbec netají.

0/0
27.7.2011 11:11

chudacek.blbecek

Re: Tak jsem imbecil

Taky záleží, jak kdo nakupuje. Dost často je v rodině hlavní nákupčí žena, tatínek jede na velké nákupy (do velkých hypermarketů, kde to vidět není).

0/0
27.7.2011 11:11

UrsusLuin

Re: Tak jsem imbecil

Ovšem pozor - normální tukový rohlík (ten za 1,90) dopékárnou neprochází. To až ty nafouknuté "globus rohlíky" a spol.

0/0
27.7.2011 11:19

Miri

Re: Tak jsem imbecil

Globus si vše vyrábí sám, pečivo má dobré, váha rohlíku nebo hosky je 60g na rozdíl od ostatních 40ti gramových. Do pekárny v Globusu j evidět a je vidět, jak tam míchají těsto i kynutí.

+2/0
27.7.2011 12:07

UrsusLuin

Re: Tak jsem imbecil

Nevím, kde nakupujete vy, ale já kupuju rohlíky v Albertu a na druhý den jsou lepší než rohlíky z pekárny o kus dál večer. Holt pekárna udělá várku v 5 ráno a prodávají to do 4 odpoledne.

0/0
27.7.2011 11:18

p_n_2

Re: Tak jsem imbecil

Jenže zrovna ten rohlík je ten kvalitní výrobek, o kterém tady básní manažeři pekáren plivající na rozpeky, takže asi tak.

0/0
27.7.2011 21:50

Antonín, topič

A nevíte,

kde sehnat v Brně či blízkém okolí tuřín? Zatím selhaly všechny zeleniny, co znám.

0/0
27.7.2011 10:40

5x zabanovany Pusher

Re: A nevíte,

v turanech

0/0
27.7.2011 10:44

Antonín, topič

Re: A nevíte,

ok

0/0
27.7.2011 10:50

chudacek.blbecek

Re: A nevíte,

Tuřín už jsem sakra dlouho neviděla. Dá se sehnat v bedýnkách od Tří Sudiček, ale samozřejmě jen v sezóně. A není to klasický prodej.

0/0
27.7.2011 10:53

Antonín, topič

Re: A nevíte,

No, sudičky jsou trochu mimo hru. Zatím.

0/0
27.7.2011 16:29

garii v7.0

Re: A nevíte,

Chtěl jsem napsat Tuřany, ale někdo mě předběhl... ;-D

0/0
27.7.2011 11:06

zab5

Re: A nevíte,

To jsme si všimli

0/0
27.7.2011 11:11

garii v7.0

Re: A nevíte,

Všech pět?

0/0
27.7.2011 11:12







Najdete na iDNES.cz