Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pražská restaurace Allegro přišla o slavného kuchaře. Ital jde do Ruska

Vyhlášený italský šéfkuchař Andrea Accordi, který proslavil pražskou restauraci Allegro hotelu Four Seasons, odchází pracovat do Ruska. Ital v Praze působil čtyři roky a třikrát pro Allegro obhájil kulinářského Oscara ve francouzském průvodci Michelin Guide.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

captain cook

rusti multimilardari zrejme lepe zaplatili

penize otaci svetem

0/0
30.8.2011 7:52

venoch

teda toto

Tak tato informace ma pro me stejny vyznam, jako to, ze pani Novakovu ze skolni jidelny vystridala pani Vocaskova.

0/0
29.8.2011 23:55

Galmar

NO A CO?

to uz nemate o cem psat?

0/0
29.8.2011 21:05

MillhouseCapital

..dlouho se mluví...

Podle řady skutečných gurmánů, je v Praze minimálně 3 až 4 restaurace, které svou kvalitou jsou minimálně na úrovni Allegra, bo možná i lepší. Monastery mezi ně zrovna nepatří. La Degustation rozhodně ano, i když ta koncepce je hodně netradiční (na jídlo to není, ale výhradně na tu degustaci). Terasa U Zlaté Studně rozhodně už druhým rokem podle mě váří líp, než Allegro. La Terroir, když ne**e občas obsluha je na tom také zhruba stejně, někde i líp. Italské podniky Aromi a La Finestra by si zasloužily rozhodně víc, než Bib Gourmand. Zkrátka, žádná velká ztráta to není. Ten potenciál a ta konkurence tady prostě je.

No a pro průměrné české vepřo-knedlo-zelo, co touží denně po pivku a klobase a žije od výpalty k výplatě, to samozřejmě neznamená vůbec nic. Jak se říká "komu co". Nebo-li podle Bulgakova Wolanda: "Každému bude dáno podle víry jeho"(c.)

+2/0
29.8.2011 20:48

uss__topeka

me chutna ceska kuchyne..

a taky sem zvykly na poradne porce, takze do takovych podniku nechodim..

0/0
29.8.2011 20:29

censo.red

Re: me chutna ceska kuchyne..

Do takových podniků se taky nechodí nažrat, ale degustovat. Tedy ne si po x-té dát výbornou svíčkovou se sedmi knedlema, ale ochutnat nové chutě, rozšířit si obzory. Máš to jako s vínem, někdo má oblíbenou značku, kterou popíjí doma po večerech, ale párkrát za rok se prostě plácne přes kapsu a vychutná si něco lepšího (a dražšího).

+3/0
29.8.2011 21:06

uss__topeka

Re: me chutna ceska kuchyne..

ja to chapu, ale jsem jedlik, na ochutnavani se nehodim :)

0/0
29.8.2011 21:21

censo.red

Re: me chutna ceska kuchyne..

No podle mě je nejlepší kompromis, mam rád vesnický hospody, kde se vaří poctivě, český jídla, ale když je možnost ochutnat světovou kuchyni, něco novýho, tak tim nepohrdnu:)

0/0
29.8.2011 21:26

Gróf

Za ekonoma Paroubka byl v celé Praze guláš za 5,60 Kčs.

A výbornej. Nevím, jestli by to ten Talián svedl.

0/0
29.8.2011 20:23

Return

Re: Za ekonoma Paroubka byl v celé Praze guláš za 5,60 Kčs.

Ale hodinová mzda byla 7.50kčs :-(

+1/0
29.8.2011 21:30

John Rambo

Ja mam nejradeji parek, nebo klobasu

a k tomu pivo.

+2/0
29.8.2011 19:15

censo.red

Re: Ja mam nejradeji parek, nebo klobasu

Tak pokud mluvíš o průměrných Tesco výrobcích, tak máš rád spíše rohlík s kůží a chmelovatou vodu:-D

+1/0
29.8.2011 21:29

certik_bertik

to

je restaurace,kam by člověka ani nenapadlo vejít

0/0
29.8.2011 18:42

ezra

Re: to

jiště, tobě stačí jen bufet, viď? jídlo jak jídlo;-D

+1/0
29.8.2011 18:56

certik_bertik

Re: to

tak pokud je bufáč dobře vedený tak proč ne?

0/0
29.8.2011 19:01

Pruitt Igoe IV.

Re: to

jídlo se nedělí na levné-nekvalitní a drahé-kvalitní, ale na levné kvalitní a nekvalitní a drahé kvalitní a nekvalitní. To ale lidem, kteří o jídle nic nevědí, často nedochází a potom se při hodnocení kvality jídla řídí cenou, tak se vždy pozná gastronomická lama ;-)

+4/0
29.8.2011 19:10

ivošek z gmailu

Re: to

Takže tam chodí kdo? Mimozemštani? :-P

0/0
29.8.2011 19:03

certik_bertik

Re: to

to nevím já bych tam nešel, ani kdybych na to ty prachy měl

+1/0
29.8.2011 19:09

Pruitt Igoe IV.

Re: to

Tomu se nedivím, odpuzující je hlavně atmosféra těchto podniků ;-)

+2/0
29.8.2011 19:11

ezra

Re: to

ty ty prachy nikdy mít nebudeš, protože sám dopředu vytváříš omluvy, abys zakryl vlastní neschopnost je vydělat

+3/0
29.8.2011 20:16

certik_bertik

Re: to

ne že bych si to nemohl dovolit tam třeba 1x za měsíc dojít, ale bylo by mi to prostě líto za to dát

0/0
29.8.2011 20:19

vrgf

-

holt, maka se za prachy, nejen pro radost, panove se smisenymi pocity

0/0
29.8.2011 18:42

kosican

Koľko asi môže zarábať

reálny takýto šéfkuchár mesačne? Má niekto aspoň ako-tak presnú info? Dohady nechcem, vymyslieť číslo si viem aj ja :)

0/0
29.8.2011 18:21

cjv

Re: Koľko asi môže zarábať

1234567 Kc hrubeho

0/0
29.8.2011 18:31

ivošek z gmailu

Re: Koľko asi môže zarábať

A není vám to jedno? Proč?

0/0
29.8.2011 19:02

duch zavražděného iuose

hmm

jedno mu to evidentně není. A mne by taky docela zajímalo na kolik si podniky cení takového borce.

Tys v tom zase hledal závist, co? ;-D

0/0
30.8.2011 8:35

macacek

Re: Koľko asi môže zarábať

300 euro mesicne... stejne jako je prumerny plat v kosicich...

0/0
29.8.2011 19:08

Theben

Re: Koľko asi môže zarábať

Tak potom v tých Košiciach sú na tom podstatne lepšie ako v 2/3 Česka kde dostávajú priemerný plat 266 €! :-P

0/0
29.8.2011 19:17

macacek

Re: Koľko asi môže zarábať

jj... z bohateho slovenska jdou bohati slovaci makat jako levna pracovni sila do chudych cech... tak to presne je...

0/0
29.8.2011 19:19

smartinx

hvezda pro autora

jen tak mimochodem, hvezdicku dostala i Maze restaurace ...

0/0
29.8.2011 15:09

Mr. Skin

Re: hvezda pro autora

Máš problém s pochopením textu? Vždyť je to v článku uvedeno!

0/0
29.8.2011 15:57

John Rambo

Re: hvezda pro autora

Nase studentska menza ji dostala take.;-D

0/0
29.8.2011 18:18

98 střel 150 metrů nad bránu

ta fotka

vypadá, jak nepodařená fotomontáž8-o

0/0
29.8.2011 14:33

Praotec

Re: ta fotka

Jsi na kluky co;-D

0/0
29.8.2011 14:38

98 střel 150 metrů nad bránu

Re: ta fotka

Problém s psaným textem?;-D

0/0
29.8.2011 19:36







Najdete na iDNES.cz