Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Four Seasons našel náhradu za Accordiho. Šéfkuchařem bude poprvé Čech

Hotel Four Seasons našel náhradu za kuchařskou celebritu Andreu Accordiho, díky němuž získala hotelová restaurace čtyřikrát michelinskou hvězdu. Tým kuchařů od října povede Richard Fuchs. Ten už v proslavené restauraci dříve pracoval, nyní se však stává vůbec prvním Čechem, který získá post šéfkuchaře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

barberode

Vydelek sefkucharu v Melbourne

Tak jelikoz jsem z oboru, tak si sefkuchar vydela v Melbourne 60tis. v malem cafe, 80tis. ve stredni restauraci a 110-120 tis ve spickovych mezinarodnich hotelich, ten plat je rocni a hruby, takova kuchynska pucka si vydela 30 tis rocne, Australane nejsou tak narocni jako Evropane, jedi tady ten fast food z USA a pie z Anglie, ale pokud je nekdo spickovy kuchar tak tady vetsinou ma svou vlastni restauraci.

0/0
2.9.2011 13:07

barberode

Re: Vydelek sefkucharu v Melbourne

ta castka je v AUD ne v korunach

0/0
2.9.2011 13:08

Sellena

Sellena

Měla jsem tu možnost seznámit se s osobně s p.Richardem Fuksem a je to člověk který dokáže ve druhých lidech vzbudit inspiraci, touhu po tom se zdokonalovat a ziskavat nové vědomosti... Pod jeho zlatými rukami se vytvařejí pokrmy vynikajicí chuti, představivosti a barvivosti... p.Fuks je člověk který dokáže i z mála vykouzlit vyborný pokrm...přeju mu, aby byl v nové práci spokojený.:-)

0/0
1.9.2011 13:02

xsisi

predrazeny

S mym italskym pritelem jsme tam byli, rekla jsem, ze restaurace ma jednoho mischelina a kdo je ten kuchar. Preitel mi rekl, ze ho zna, ale ze jako kuchar je tedy nic moc.

Dali jsme si jdilo, pamatuji si, ze si dal holoube, ted si presne nepamatuji cenu ale stalo kolem 1200 kc, prinesli nam ho vykuchany ukazat, coz me zarazilo,jelikoz se to dela jenom s rybami a tady v italii chodime po vsech restauracich mischelinskych a nikdy se nam nestalo,. ze by nam ukazovali nejake maso a ryby, to je snad samozrejme, ze to bude kvalitni. Co vam budu rikat byl to blivajz.Bylo to priserne predrazene, jelikoz v italii v mischelinskych restauraci se pohybuje cena za jedno jdilo kolem 25-30 eur a tady to bylo kolom 50 eur. Muj pritel byl velice zklamany a nepochopil, jak mohl za ty blivajzi predrazene dostat hvezdicku. Jelikoz zna osobne cloveka co je udeluje tak vi, ze se divaji na kvalitu jidla, cenu a prostredi.

+2/0
1.9.2011 9:12

Grimkin

Re: predrazeny

Tak uvidíme, jestli si to hodnocení udrží... když navíc budou měnit koncept.

P.S.: já si ve Španělsku rád dával chobotnici, ale u nás ne, nikdy, nezkazím si to, ale počkám si zase na Španělsko, kde to umějí a mají čerstvé... i v nějaké obyčejné putyce.

0/0
1.9.2011 10:34

pevost

Re: predrazeny

To je panečku příspěvek. A koho konkrétně ten tvůj přítel zná? Jinak to je opravdu novinka že se hvězda uděluje za kvalitu jidla, cenu a prostredi....

0/0
1.9.2011 12:10

(registrac)

Pane Vrchní

Já chci guláš s pětima knedlama ja. Já bych si dal taky to Médium. Mě dones pívo, ale rychle nebo tady vzdechnu. Já su nažraný, mě jenom pivo. Jak děláte srnca, srnca tu nemáte? Dáme si guláš a pivo. Aj mě daj guláš aj pivo. Mě pivo a rum. Mohl bych mít ty kaviárové tousty?

+1/0
31.8.2011 23:55

Agrippa

Re: Pane Vrchní

Já už vzdecham. On spíš chtěl ZDECHNOUT. Kristepane..

0/0
1.9.2011 9:03

SEND-i

foto!

podle fotky vypada, ze neumi varit. nemuzu si pomoct!

+1/0
31.8.2011 20:37

Medvěd

Re: foto!

Podle příspěvku vypadáš, že jsi uplně blbej. Nemůžu si pomoct!

;-)

+3/0
31.8.2011 22:02

drsprs

Re: foto!

Vtipnej!!!!

0/0
31.8.2011 23:49

crtec6

Hele,

hlavně nešetři rumem!

0/0
31.8.2011 20:36

Marianna

Michelin ma max 3 hvezdicky

toz nevim... nema Michelin ty hvezdicky maximalne tri? To si zas nejaky redaktor zapomnel overit informace...

http://www.michelin.com/corporate/FR/actualites/produits/article?articleID=NLe-guide-MICHELIN-France-2011-offre-la-plus-grande-selection-de-restaurants-Bib-Gourmand-de-son-histoire

0/0
31.8.2011 19:58

a8nn

Re: Michelin ma max 3 hvezdicky

Jen použil přílišnou zkratku, čtyřikrát po sobě jednu.

0/0
31.8.2011 20:33

roedor

Re: Michelin ma max 3 hvezdicky

no, tím bych si u místních redaktorů nebyla tak jistá;-)Stačí přece napsat, že restaurace získala čtyřikrát micheliskou hvězdu. Ten elaborát by to moc nenatáhlo:-)

0/0
1.9.2011 9:26

radnice

Re: Michelin ma max 3 hvezdicky

Nedivte se, když to píší redaktorky, které s gastronomií nemají nic společného. Slovy klasika "...na všetko nám treba špecialistov..." (nebo si alespoň zjistit fakta, než něco napíšu).

0/0
1.9.2011 9:41

Potrefená husa

Utopenci

A co když si budu chtít dát utopence s cibulí? Poradí si šéfkuchař?!

0/0
31.8.2011 19:54

Ronnie_W

Re: Utopenci

Brý den, pane vrchní, dal bych si smažák s hranolkama a tatarkou:-)

0/0
31.8.2011 21:51

Jean_Valjean

Re: Utopenci

Říká se, že v takové restauraci vám jsou schopni uvařit úplně cokoli. Takže bych očekával, že pro ně nebude problém poslat auto pro sklenici nakládaných utopenců k nějakému kvalitnímu dodavateli, nebo vám obalit a usmažit ten nejkvalitnější plátek sýra, co jste kdy jedl :-)

0/0
31.8.2011 23:09

Grimkin

Francouzština

No, myslím, že bude umět trochu i francouzsky... když byl pracovně v Ženevě nebo Paříži. Docela by mě zajímalo, kolik čistého si vydělá takový šéfkuchař.

0/0
31.8.2011 19:42

rychtar

Re: Francouzština

V Parizi od klasicke Brasserie po hvezdickovou, z ktere odejdete vetsinou hladovy ........ 2.500 - 10.000 cisteho.

0/0
31.8.2011 20:02

wrah

Re: Francouzština

Ale euro a čistého, ne jako u nás.

0/0
31.8.2011 21:13

radnice

Re: Francouzština

To je dost hloupá otázka. Stejně jako se zeptat kolik u nás vydělává ředitel firmy. Stejně hloupá je i moje odpověď - od 20 do 150 tisíc Kč.

0/0
1.9.2011 9:42

BigpetBig

Re: Francouzština

Pochybuji, že myslel obecně šéfkuchaře, ale někoho na takové pozici. Takže 20 bude za běžného nádeníka a odpověď je také mimo mísu...

0/0
1.9.2011 10:01

radnice

Re: Francouzština

Takže znovu na příkladech - šéfkuchař v nádražní hospodě v Dolních Úholičkách 20.000 Kč, šéfkuchař v hotelu Hilton 150.000 Kč. Cítíte ten rozdíl ? Ale přesto jsou to oba šéfkuchaři.

0/0
1.9.2011 10:26

Grimkin

Re: Francouzština

Ano, vy jste mě pochopil/a, ale on i tak napsal tu cifru, takže se na něj zlobit nemohu.:-)

0/0
1.9.2011 10:35

Grimkin

Re: Francouzština

Děkuji. Šlo mi samozřejmě o ohodnocení špičkového šéfkuchaře s praxí, jako má pán v článku.

0/0
1.9.2011 10:32

rychtar

V CR by se mela varit svickova, zverina,

a mozna sladkovodni ryby. Ruzne stejkove experimetnty z dovezene hoveziny (ceske maso na ni nejde) stoji na prd a morske potvory po tisici kilometrech cesty stoji za h..... V cechach by se proste melo varit cesky. Krasna veprova panenka od dobreho kure ...... to je taky parada. Hvezdicky, at si kazdy polibi sos.

+1/0
31.8.2011 19:38

rychtar

Re: V CR by se mela varit svickova, zverina,

...od dobreho kuchare ....pardon.

0/0
31.8.2011 19:39

1000101111001011

Re: V CR by se mela varit svickova, zverina,

Se sebevzděláváním prosím začněte třeba zde: http://www.lidovky.cz/karel-capek-hlas-nevlastenecky-dz7-/ln_nazory.asp?c=A110722_105838_ln_nazory_glu

.

A nyní ve zkratce... Pokud vám jde o trqadiční česká jídl, pak to není svíčková, není to VKZ, není to nic z toho, co si myslíte, ale je to chudá kuchyně složená z krup, jáhel, sušeného ovoce, hub a dalších surovin. To, co mnozí dnes považují za naši kulinární chloubo je částečně vykradeno od okolních národů, částečně úchylná parodie na jídlo v podání maloměšťáků poté, co vyhnali Němce. To je realita, pane kolego. A mimochodem - ta svíčková je právě o hovězím. ;-)

.

Hovězí? Problém není v chovu, plemenech atd., ale "postprodukci", doposud se u nás příliš neřešilo zrání, ale to se již zlepšuje. A pak také je třeba pochopit, že maso na steaky se neprzní nakládáním... Vepřová panenka? Ano, to je docela slušná levná náhrada skutečně kvalitního jídla... Mořské potvory na ledu z kvalitního odlovu jsou naprosto v pořádku. Jako všude na světě...

0/0
31.8.2011 20:33

rafton

Re: V CR by se mela varit svickova, zverina,

No vy dva jste se hledali. Taky se trochu vzdělávejte ať víte z jakých kuchyní vycházejí jednotlivé národní kuchyně.

0/0
31.8.2011 20:46

-maggie-

Re: V CR by se mela varit svickova, zverina,

R^;-D

0/0
31.8.2011 23:14

slatin

Všude samé výzvy....

jako by neexistoval pro to jiný výraz

0/0
31.8.2011 19:18

Kokodák, rebirth

ano, tento problém skutečně hýbe

všemi etnickými Čechy;-D;-DR^

0/0
31.8.2011 19:04

bara.obava

ve francii je okolo 9000 restauraci

ktere maji jednu az tri michelinske star...v cesku jedina-ale zato mel hvezdy ctyri....;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
31.8.2011 18:23

stromx

Re: ve francii je okolo 9000 restauraci

ve Francii je neco pod 600 restauraci co maji jednu a vice hvezdicek a k tomu neco pres 500 doporucovanych restauraci v pomeru cena/vykon.

0/0
1.9.2011 8:11

bara.obava

Re: ve francii je okolo 9000 restauraci

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C5%AFvodce_Michelin  ;-)

0/0
1.9.2011 10:18

bara.obava

Re: ve francii je okolo 9000 restauraci

smeju se hlavne tomu ze v clanku bylo napsano ze restaurace FS mela 4 hvezdy...restaurace se 4 hvezdami neexistuje..

0/0
1.9.2011 10:21

politicky nekorektní Soulburner

...

a bude dělat knedlíky?;-D

0/0
31.8.2011 18:11

Pajus

Re: ...

No asi jo, co by jinýho dělal ke kuřeti na paprice?? ;-D;-D

0/0
31.8.2011 18:15

politicky nekorektní Soulburner

Re: ...

Maďaři k tomu dělají halušky a je to moc dobrý R^

0/0
31.8.2011 18:19

Jana Turlich

hm..kolik asi bere?

12tis měsíčně + stravenky.. to asi nebude..

0/0
31.8.2011 18:10

kajak v zakoně

Re: hm..kolik asi bere?

hm.. asi kolik si zaslouží..

0/0
31.8.2011 21:27

vena.m

Re: hm..kolik asi bere?

Ale jo, bude .. ale v eurech :D

0/0
31.8.2011 21:54

Franz Ferdinand II.

Bude to Pohlreich,

Vodochodský nebo Radim Uzel?

0/0
31.8.2011 18:08

Pajus

Re: Bude to Pohlreich,

Petr Novotný :-P

0/0
31.8.2011 18:11

Franz Ferdinand II.

Re: Bude to Pohlreich,

to je ten co vaří dobroty?

0/0
31.8.2011 18:18

Pajus

Re: Bude to Pohlreich,

noo ;-D

0/0
31.8.2011 18:32

happyna17

...

Jestli neumí pořádnej smažák, tak je to k ....Rv

0/0
31.8.2011 18:05

Feaquis

Re: ...

Ono je na smažáku co zkazit? Tak max ty hranolky :D

0/0
31.8.2011 19:04







Najdete na iDNES.cz