Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Francouzský pekař vymyslel automat na bagety, upeče je za euro

Pařížan Jean-Luis Hecht rozšířil své pekařství o bagetomat, tedy automat, který po vhození jednoeurové mince upeče a vydá čerstvou bagetu. Pekař si automat pochvaluje, protože mu za rok vylepšil příjmy téměř o 50 tisíc eur, tedy asi 1,2 milionu Kč. Ne všem Pařížanům se však novinka líbí. Francouzská tradiční lahůdka podle nich ztrácí svůj půvab.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

strcn

Pina Fantozziova by z toho tiež nemala radosť

ani sa nedivim tej Isabelle z Pariza, ze jej chyba kontakt s pekarom.

0/0
2.9.2011 18:40

J.K. 4

To je toho!

ECB vymyslela automat na Eura, upeče je z ničeho ;-DEURv

0/0
2.9.2011 13:23

rebbe

Na rozdíl od českého pečiva

je pečuvo francouzské křupkavé. To se mikrovlnou nikdy nedokáže. Automat tou mikrovlnou pouze rozmrazí a dopeče v rozpálené troubě. Jaká bude bageta druhý den, rozhodne její složení. Gumové bagety jsou v česku už teplé od pekaře, zřejmě jsou vyrobené také ze zmrazených polotovarů dovezených z Polska. Křupavý rohlík jsem jednou opravdu koupil, ale už zapomněl, kde. Jestli za 1,20 Kč nebo 2,50 Kč, je to všude stejná guma. I běžný chléb, poctivě dopečený a s chlebovou vůní už je vzácný, já nakupuji chléb z Vacova.V

0/0
2.9.2011 9:43

H0PE1@seznam.cz

Re: Na rozdíl od českého pečiva

Co jednou vleze do mikrovlnky a před tím se zmrazí..mňam mňam...to je pak dobrota.Rv A nejen u baget.

0/0
2.9.2011 9:53

legionar

Ach, tie Francúzky ...

Chýba jej kontakt s pekárom ... :)

0/0
2.9.2011 9:18

Si0 po 4. zákazu

Podívejte se, co váží rohlík a co bageta

a pak porovnejte jejich ceny.

0/0
2.9.2011 9:10

Vedoucí kolotoče

Neni to tak uplne pravda, bagetomat nic nepece!

O automatu na bagety z Francie jiz v dubnu byla reportaz na RTL, bagety jsou tam ale v zasobniku zmrazene na -16 stupnu a automat je pouze rozpeka mikrovlnou pri zakoupeni. Cili nejde o cerstve bagety, ale obycejne rozpekane rohliky, jake v Cesku najdete v kazdem supermarketu "zarucene" cerstve. Dat za to EURo je facka do tvare zakaznika.

+2/0
1.9.2011 19:23

Trupman

Re: Neni to tak uplne pravda, bagetomat nic nepece!

Rohliky v supermarketech jsou cerstve! Bohuzel kdybyste videl, z ceho a v jakych podminkach se ve velkopekarnach delaji, tak byste si radeji dal tu rozpecenou bagetu z Francie.

0/0
1.9.2011 19:35

m4xp0w3r7

Re: Neni to tak uplne pravda, bagetomat nic nepece!

člověče nevíte co je ironie? :-)

0/0
1.9.2011 20:01

legionar

Re: Neni to tak uplne pravda, bagetomat nic nepece!

Viacere obchodne domy uz maju svoje pekarne na pecivo a dodavaju rohliky priamo z pece.

Napriklad u nas Tesco, Lidl ...

0/0
2.9.2011 9:20

Trupman

Re: Neni to tak uplne pravda, bagetomat nic nepece!

Tam rozpekaji jenom ruzny sladky pecivo a bagety. Rohliky a chleba jsou dodavany z velkopekaren, vim o cem pisu. :-)

0/0
2.9.2011 14:10

fsp

Re: Neni to tak uplne pravda, bagetomat nic nepece!

Jak v kterých. Když jsou teplé, máš 90% jistotu, že někde vzadu je kupa zmražených polotovarů z Polska nebo Slovenska a skladník to lifruje do dopékárny. V hypermarketech je to obvyklé.

0/0
2.9.2011 9:26

1000 dukátu je moc !

A pekaři nebudou mít co žrát

;-)

0/0
1.9.2011 19:09

Vedoucí kolotoče

Re: A pekaři nebudou mít co žrát

Kdyz rano neprijde pekar do prace, jsou lide o hladu. Kdyz politik neprijde do prace cely tyden, komu bude jeho prace chybet? ... A presto bere politik mnohonasobne vice penez nez pekar... a tomu se rika kapitalismus. Smutne ale je, ze v komunismu tomu bylo uplne stejne... :-)

0/0
1.9.2011 22:11

Si0 po 4. zákazu

Re: A pekaři nebudou mít co žrát

Když ráno nepřijde pekař do práce, tak se nic neděje, akorát si on nevydělá. Všude kolem je jídla plný kopec.

0/0
2.9.2011 9:11

pavelthelong

nechapu tu vyhodu

proc se krmit bagetou z automatu za 1 Euro, kdyz o pekare dostanu "temer" kdykoli vcetne nedele cerstvou, vonavou krupavou a za 80 centu. To je ve F bezna praxe, ze bageta i v nedeli musi byt cerstva.........

0/0
1.9.2011 18:59

Filas77

Re: nechapu tu vyhodu

Protože čerstvá je nejlepší, druhý den se už moc jíst nedá, je gumová.

0/0
1.9.2011 21:31

Pěkný Nick

Aha

to jsou ty francouzké bagety který se druhý den nedají ukousnout jak je to tvrdé. Jako polotovar to vyrábí např.: Cuisine de France. Zlatý český gumový rohlíky.   IV[>-]

0/0
1.9.2011 18:43

Wigan

Re: Aha

A proč bych měl jíst bagetu druhý den? Koupím si jí, když vím, že jí sním. když ji nepotřebuji, koupím jí jindy...

0/0
1.9.2011 18:45

Pěkný Nick

Re: Aha

Aha "tak to jo" ;-D

0/0
1.9.2011 18:52

bezdukátů

Re: Aha

no tos asi nebyl nikdy ve Francii. Tvrdé je to normálně a kolikrát si odřeš i patro o "pravou francouzskou" bagetu koupenou ve Francii

0/0
1.9.2011 18:46

Pěkný Nick

Re: Aha

No právě.

0/0
1.9.2011 18:48

+Moravian+

Re: Aha

Zer koblihy kdyz ti vadi tvrde fr. bagety - jsou tvrde uz po upeceni.

0/0
1.9.2011 18:55

Pěkný Nick

Re: Aha

Přečti si to znova. Že jím tvrdý bagety jsem nikde nepsal. To raději ty koblihy :-)

0/0
1.9.2011 19:03

soc01

Re: Aha

Záleží na tom, kde bagety kupujete. Pokud někde v super/hyper marketu, tak je to takhle. Pokud u pekaře, tak je tam výrazný rozdíl v kvalitě.... btw. cena v supermarketu je 40 centů, u pekaře 80 centů....

0/0
1.9.2011 18:51

pavelthelong

Re: Aha

pokud si nekdo koupi bagetu "na potom", taj je na tom zhruba stejne, jako nechat si natocit pullitr piva dneska a pit ho zitra.  Proste nesmysl.......

0/0
1.9.2011 19:01

sweetko

Blbost...

navíc je to drahý Rv

+2/0
1.9.2011 18:33

newym

Re: Blbost...

za euro v parizi takova megabageta? ta by stala tech 25Kc i u nas, tedy levnější by samozřejmě být mohla, ale je to rozhodně akceptovatelná cena, navíc čerstvá..jen bymě zajímalo, jak dlouho trvá příprava..

0/0
1.9.2011 18:42

tayger

jaj

tak za euro? A není to jedno? U nás to lidi upečou i pod cenu eura. :-D

0/0
1.9.2011 18:30

stejzy

Francouzi

žabožrouti a bagetožrouti ;-D

0/0
1.9.2011 18:09

sKopheK

l'baguette

snobi ;-D

0/0
1.9.2011 18:03

dedamraz

omezena otviraci doba

Ve Francii maj zakonem omezenou otviraci dobu obchodu, takze pekar nemuze mit otevreno treba pozde do noci, i kdyz by chtel...tak proto tam musi dat automat, aby sis mohl koupit bagetu na snidani, uz kdyz pujdes nad ranem ze santanu...tenhle automat je promakanejsi v tom, ze se bude i tvarit jako cerstva...

0/0
1.9.2011 17:34

PatrikChrz

Re: omezena otviraci doba

Presne tak, zakonne omezeni prodejni doby je hlavnim tahakem tehle bagetomatu. Podle me budou v zemich, kde takove omezeni plati, automaty jen pribyvat. A jestli se jednoho dne lidi rozhodnou, ze by v ramci reseni nezamestnanosti radi pracovali i o vikendech nebo pozde vecer, tak mozna zjisti, ze uz o to nikdo nestoji, protoze obchody nakoupily automaty.

0/0
2.9.2011 7:58

soc01

Re: omezena otviraci doba

Pekarny maji bezne otevreno do osmi do vecera, nektere i v nedeli. Omezeni pracovni doby je vyhadane odbory pro zamestnance super/hypermarketu. Nicmene i tam maji pres tyden otevreno do pul devate do vecera, v sobotu skoro cely den, v nedeli je zavreno.

0/0
2.9.2011 9:12

werox

iphone

Všude iPhone. Jiný telefon v článcích nevídám

0/0
1.9.2011 17:26

pettyo

Re: iphone

Nebude to tím, že je to nejprodávanější smartphone.

0/0
1.9.2011 18:19

Raynor

Re: iphone

ne tím to nebude iOS má sotva jednu ctvrtinu trhu: http://www.reselleronline.cz/gartner-vyvoj-prodeje-smartphonu-podle-os

+1/0
1.9.2011 18:37

Pajus

A když kupuje mléko, tak

taky potřebuje mít kontakt s krávou?? ;-D;-D

0/0
1.9.2011 17:24

bloud-velbloud

Re: A když kupuje mléko, tak

Kdo jak to stím pekařem mají..třeba u něj bagety neplatí..proto ten kontakt;-D

0/0
1.9.2011 17:25

Pajus

Re: A když kupuje mléko, tak

Myslíš, že jim dá bagetu za pěknej úsměv?? ;-D;-D

0/0
1.9.2011 17:31

panzic

Re: A když kupuje mléko, tak

já myslím, že chce být u hnětení..

0/0
1.9.2011 19:32

fenafena

Re: A když kupuje mléko, tak

v nekterych obchodech je kontakt s kravou (nekdy i s volem) zarucen i kdyz nekupuju mleko ;o)

+1/0
1.9.2011 17:36

macarát

Re: A když kupuje mléko, tak

Ve Francii se asi zase tak moc mléka neprodává. Vzhledem k tomu, jak tam sílí arabská menšina, která mléko nedokáže zpracovat:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Intolerance_laktózy

0/0
1.9.2011 18:06

kajak v zakoně

jasně.. spíše rozmrazí a dopeče...

rok skladovanou bagetu... ;-D

0/0
1.9.2011 17:21

recyklovana_lahev

Atmosféra

Je to pravda, ztrácí se z toho ta atmosféra...

0/0
1.9.2011 17:16

fenafena

Re: Atmosféra

hlavne ze je ta atmosfera v hyper/super marketech/pekarnach, kteri svymi rozpecenymi gumami likviduji male pekarny

0/0
1.9.2011 17:38

Raynor

Re: Atmosféra

no tak to teda ne jen misto tech beznejch jiz hned po upeceni gumovejch rohliku maji i ty aspon v den koupe krupave, imho s te male pekarny mi nikdy nevydrzel rohlik dyl jak den druhej den stejna guma jek ten rozpejkanej

0/0
1.9.2011 18:40

_Zuzka

Re: Atmosféra

Chodíš do špatné pekárny. Z malé pekárny mi vydržely i čtyři dny. Pravda, pak byly gumové, ale jíst se daly pořád.

0/0
1.9.2011 19:38

BlackMax

Kontakty s kucharem

Chápu, s automatem se moc spasovat neda

0/0
1.9.2011 17:11

Ferin007

Automaty

Automaty na bagety fungují ve Francii už nějakou dobu, není to tedy, jak vyznívá v podání iDnes, úplná novinka. Pravděpodobně jen výdejní (nevím, nezkoušel jsem), ale i tak.

0/0
1.9.2011 17:00







Najdete na iDNES.cz