Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Prazdroj odstřihl malé pivovary od kvasnic, chce oslabit konkurenci

Plzeňský Prazdroj přestal dodávat kvasnice malým pivovarům. Ty si je nyní musí obstarávat jinde. Proč to lídr trhu udělal, když se ještě v červenci chlubil, že své kvalitní suroviny malým pivovarům dodává? Obliba menšinových piv totiž roste, a tak si Prazdroj patrně řekl, že tomuto trendu pomáhat nebude. Pro malé pivovary to je dobrá zpráva. Pivní obr je bere vážně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

mutantmutant

Poddžbán, Kout, pšeničnej Pegas, ...

mňam mňam :-)R^

0/0
6.9.2011 9:47

lasthunter85

Chutné pivo

Aj v tomto prípade platí pravidlo: 100 ľudí sa rovná 100 chutí. Avšak človek, ktorý mi povie, že Gambrinus, Staropramen, Starobrno a pod sú dobré pivá riskuje, že ho budem mať za poloblázna. Na Slovensku máme majstrovský patok Corgoň, to je extra materiál tlačený pomaly do každej krčmy.

Medzi TOP značky piva radím konkrétne produkty od Bernarda, Chodovaru a Klášteru. Rád si dám Litovel, Dudák, Poutník, Svijanský Baron a Kvasničák, ......... Ešte stále sa mi sníva o chutí starého Purkmistra kedysi z rokov 90tych. Malé pivovary nezaručujú automaticky aj dobré pivo. Drvivá väčšina je však lepšia ako unifikované a pri všetkej úcte nechutné pseudopivá. Pravda, mnohé su silné a slabší jedinci naučení na Gambrinus a podobné sódové vody môžu po takýchto pivách trpieť bolesťami hlavy a "prujmama".

0/0
5.9.2011 21:07

Barbucha_the_bearspook

Hmm

to jsem rád, že ty plzeňský patoky nepiju.

0/0
5.9.2011 19:08

prestomanifesto

Muj pohled

trojka Plzen, Gambrinus, Kozel - Plzen piju jen v hospodach kde toci pouze Plzen - Hroch, Tygr, z tech nejznamejsich. Kde toci celou trojkombinaci, tam nepachnu, ty patoky se nedaj pit.

Chutna mi Cerna hora - Velen, Primator Weissbeer, Bernard, a ted uz procit Staropramen a vyrabi krome tradicnich splasku taky nejakej psenicnej wbeer, kterej je pitnej.

0/0
5.9.2011 11:39

aaeeiioouu

co říkáte na ležák od Budvaru?

0/0
4.9.2011 23:03

Sallmi

Re: co říkáte na ležák od Budvaru?

Že je ta jedenáctka za 18,- drahá...

0/0
5.9.2011 7:49

luban12

Prazdroj má ještě šanci,

ale velmi malou.Pokud okamžitě nezmění svůj postoj,tak si malé pivovary zařídí po svém a začnou nakupovat kvasnice tam,kde jim je prodají,nebo se spojí a zřídí si výrobu vlastní,což by bylo optimální.Malé a mini pivovary si navzájem téměř nekonkurují,protože dělají nesrovnatelně lepší pivo a mají co dělat,aby uspokojily poptávku. Velké koncernové pivovary, mají pivo předražené a kvalita mizerná.Plzeň kdyby netěžila z posledních sil ze své minulosti,tak by už dávno místo piva balila kojeneckou vodu.

+4/0
4.9.2011 18:57

HCR 29

Re: Prazdroj má ještě šanci,

R^R^[>-]

0/0
4.9.2011 20:43

Rosomak

Re: Prazdroj má ještě šanci,

Vždyť to také voda je. Pivo ředěné vodou. A prý staletá receptura... Hezky ty šéfy vymáchat v koši ve Vltavě.

0/0
4.9.2011 22:39

Eledra

Re: Prazdroj má ještě šanci,

No, třeba staropramen tomu ředění říká „Belgický způsob“. Jinak dnes je klasika udělat várku v rozmezí 17-23, to pak nahnat do CK-tanků, nechat podle potřeby projít „zráním“. Potom to jde přes filtry, kde se řízne vodou na požadovanou stupňovitost. Než pivo opustí filtrační zařízení tak se přidá látka na pěnivost a v případě té „citrónové limonády“ se dávkuje koncentrát. Pivo potom naženou do stáčecí haly (nebo zpět do CK-tanků na uskladnění), kde projde pasterem a plní se do petlahví, skla anebo plechovek (sklo a plech si dají tunelový paster, starší stáčecí linky). Cyklus dokončuje balení a transport.

:-P

0/0
5.9.2011 0:12

jirka.j5871

Re: Prazdroj má ještě šanci,

vypada to silene, ale presne totez (vyroba silneho europiva a nasledne redeni) jsem slysel od sladka v kdysi vyhlasenem ceskem pivovaru, ktery dnes vlastni ruska spolecnost. pry delal 20 let v gambrinusu a uz se na to nemohl divat, tak sel za svym. tenkrat mi rikal: "me je jedno, jestli si udelam 12,1° nebo 12,4°, to v gambrinusu to hlidal pocitac kvuli nakladum".  a pak mi taky vysvetlil, proc ma starapromin misto cukru na etikete maltodextrozovy sirup. brrr

0/0
5.9.2011 20:22

B.Walsh

10°Gambrinus to je jak sodovka

jedenáctka Excellent to už je lepší a točený Pilsner Urquell mi zatím nejvíc chutnal přímo z tanku, jinak jak kde.

0/0
4.9.2011 16:58

trikacka

Gambáč vaří vinou HGB systému pomeje

(promiň, Jiří) a lidi to pijou jen kvůli masivní reklamě a podbízení na každým kroku. Kdyby neměli tak silný zázemí, tak šli ještě víc dolů, že, pane Hlaváčku?

0/0
4.9.2011 14:08

honer

Gambrihnus

je největší humus, co jsem kdy pil.

0/0
4.9.2011 18:39

Mikrospánek

Re: Gambrihnus

tak to jste toho teda zatím moc neochunal. Zkuste třeba Svijany nebo Kácov a pak můžete mluvit co jste kdy pil . ;-)

0/0
4.9.2011 20:25

HCR 29

Re: Gambrihnus

Já taky. HUMUS HUMUS HUMUS a nic než HUMUS HNUS....RvRvRvRvRv

0/0
4.9.2011 20:44

gay12345

Letošní dočesná

Stánky malých pivovarů v obležení, před Géčkem pusto a prázdno :-)

0/0
4.9.2011 13:44

Mikrospánek

Re: Letošní dočesná

na tom není nic divného. I já jakožto vyznavač Pilsner piva když jdu někam na slavnosti či nějakou takovou akci tak chutnam a koštuju a u stánku Pilsner byste mě marně hledal. Tak maximálně bych si tam šel na jedno na spravení chuti.

0/0
4.9.2011 15:31

EddieCz

corona

;-)

0/0
4.9.2011 11:36

Marfeuzz

Heineken

Nerozumim tomu, jak tohle pivo uze byt nejorodavanejsi... Je to spise asi kvuli reklamam a ze na mnoha mistech proste nic jineho neni....ale parkrat jsem to pil a je to hrozna dešťovka, skoro jako G.

0/0
4.9.2011 11:11

Mikrospánek

mě by teda zajímalo

Kdo tedy pije ten Gambrinus a Pilsner, když jsou to nejprodávanější piva, nejsou zrovna levná a přesto to chlastá nejvíc lidí. Mě napadá jen, že to pijí proto, že jim to chutná. ;-)

0/0
4.9.2011 10:33

Marfeuzz

Re: mě by teda zajímalo

O cenu nejde si myslim... ta v piti nerozhoduje. Spis jde o to, ze v mnoha hospodach maji vyhradni pravo tocit (PU, Starac). Ja preferuji Bernard, Rychtář, Klášter

+2/0
4.9.2011 11:14

Mikrospánek

Re: mě by teda zajímalo

já si myslím, ze kdo nechce piva z Plzně tak nemusí, příležitosti koupit si regionální piva tu je. U nás třeba kde bydlím jsou kousek od sebe 3 lesní restaurace , všechny svou atraktivitou , prostředím, kuchyni a cenou zhruba na stejné úrovni. V jedné je dominantním pivem Rychtář v druhé Lobkowitz a Klášter a ve třetí mají výhradně Pilsner Urpuell. V té třetí je vždy největší šrumec.

0/0
4.9.2011 14:30

S.P.RISPOLOMUŽSKIJ

Re: mě by teda zajímalo

Člověče. Vy máte štěstí,ani nevíte jaké. Ty první dvě,Vámi jmenované,hospody bych bral všemi deseti. No a v té třetí ? Nevím,kvůli čemu je tam takový šrumec.Možná to není skrzevá tu Plzeň. Ikdyž. Kdo ví.

0/0
4.9.2011 14:59

Mikrospánek

Re: mě by teda zajímalo

já myslím ze to bude tou plzní, je tam totiž tuze dobrá. Vyzkoušel jsem samozřejmě i ty další , ale ty piva jsou tak dobrá na napití, ale nejsou dobrá na chlastaní. Po dobré plzní mohu druhý den fungovat i když jich polknu 10-12. Po šesti Klášterech jsem dva dny na prd. Hlava, střeva a tak. Takže asi proto ten šrumec tam. ;-)

0/0
4.9.2011 15:27

S.P.RISPOLOMUŽSKIJ

Re: mě by teda zajímalo

Tak to beru. Pokud máte vlastní zkušenost a chutná Vám,není co dodat.Ať Vám chutná i nadále. A o to jde nám všem především.No ne ?

0/0
4.9.2011 19:49

Mikrospánek

Re: mě by teda zajímalo

tak to každopádně ;-) na zdraví

0/0
4.9.2011 20:29

analytik05

Re: mě by teda zajímalo

Já si myslím, že to pijou proto, že jsou 1) zmasírovaní reklamou, 2) točí se to v každé druhé hospodě (není moc co na výběr) poněvadž hostinskejm nejde o kvalitu ale o benefity a marže z kontraktů 3) protože v řetězcích je to to samé, cpou se tam tyhle euroznačky, které přistoupí na vyděračskou politiku řetězců, takže tam jsou opět hodně vidět na rozdíl od malých pivovarů, ze kterých řetězce moc nemaj 4)  proto, že většině lidí průměr dostačuje, jsou nenároční a spokojí se s tím...

0/0
4.9.2011 11:22

Marfeuzz

Re: mě by teda zajímalo

Lip bych to nenapsal...

0/0
4.9.2011 11:38

Mikrospánek

Re: mě by teda zajímalo

moje zkušenost praví, ze hospa kde zkusi dát místo G jiné pivo tak pomalu ztrácí návštěvníky a po čase je G zpět. Kdysi jsem měl hospodu a zkusil jsem to. Vím to tedy z vlastní zkušenosti i z doslechu.

0/0
4.9.2011 15:51

analytik05

Re: mě by teda zajímalo

I to je možné. Masa chce levné buřty ze separátu a masa chce levné europivo gambrinus...Hodně je to také o zvyku... Tyhle sterilní, chutově nevybočující univerzální piva jsou tedy schopny vyhovovat širokým nenáročným masám....

0/0
4.9.2011 22:42

Mikrospánek

Re: mě by teda zajímalo

Vy jste zkratka zoufalý chlapec . ;-)

0/0
5.9.2011 1:27

Catt

Re: mě by teda zajímalo

Má pravdu. Nejvíc je v národě blbců, a ti se dožadují levné ceny, rozhodně jim nejde o kvalitu. Nalít do sebe 5 nebo 10 piv a je to. Pravdou je, že kdo zná i jiná piva potvrdí, že se ty splašky pít nedají. To si dám v hospodě raději vodu, než hnusné pivo. Někde se takto točí gambáč, u nás ve městě je všude holba, jako mor to je. Podívej se jak se prodává Eve a Vašek. To je zhruba Gambrinus.

0/0
5.9.2011 18:05

morae

Re: mě by teda zajímalo

pivo mi nechutná - tedy nechutnalo!

téměř ve všech hospodách vám nabídnou některou unifikovanou značku - je to řídké, nahořklé a smrdí to - inu pivo. To jsem si myslela do letošního léta. A pivo v hospodě jsem si dala naposledy někdy před patnácti lety - letos jsem se ocitla v Plzni v Pivovarském dvoře a zlákalo mě jejich černé pivo.  To čerstvé pivo bylo husté, bez zápachu, velmi příjemné chuti.

Když se teď objevil tenhle článek, rozesmlál mi. Možná je gambrinus atd. nejprodávanější značkou - ale tam se počítá i LAHVOVÉ. Myslím, že u točených piv PP prostě cití konkurenci. A to už hodně blízko za patama.

0/0
4.9.2011 12:53

afk

videli jste tu silenou reklamu ?

Staropramen - the spirit of Prague ... takhle rozjetou husi kuzi jsem uz dlouho nemel 8-o8-o

0/0
4.9.2011 9:12

Hairy_ass

Re: videli jste tu silenou reklamu ?

Možná jsem něco špatně pochopil, ale co má společného věštba kněžny Libuše s obléháním Prahy švédskou armádou v roce 1648?

0/0
4.9.2011 9:25

Bajlajfik

Re: videli jste tu silenou reklamu ?

To bude asi jen agonie. Tohle pivo se dá vypít jedině v radleru. Jinak je to pivo o ničem.

0/0
4.9.2011 9:56

Paa1

Nejsem extra pivař,

ale plzeň už se dlouho nedá pít, nejhorší je lahvová; víc k tomu nemá cenu co dodávat, fandím malým pivovarům.

0/0
4.9.2011 8:55

Mikrospánek

Re: Nejsem extra pivař,

To je relevant..... když nejste extra pivař, nedivím se, že se dle Vás nedá plzeň pít. a propos, lahvová je výborná za cenu točené desítky bezkonkurenční....;-)

0/0
4.9.2011 10:27

analytik05

Re: Nejsem extra pivař,

Ono totiž ta lahvová není ani Plzeň....Stáčí se v Polsku.... ;-)

0/0
4.9.2011 11:24

rum666

Re: Nejsem extra pivař,

nevím kde jsi na takovou ptákovinu ty joudo přišel, že ty jsi určitě četl ten HOAX o pivu stáčeném v Polsku :-)

pokud nemáš nějaký důkaz tak laskavě nemel blbosti

0/0
4.9.2011 14:09

analytik05

Re: Nejsem extra pivař,

Nemluvím o lahvové vyráběné pro export. Mluvím o té, která je určená pro český trh. A ta je povětšinou ( ne ve všech případech vyráběná a stáčená v Polsku....Zjistěte si víc informací aby jste nebyl zbytečně za blbce.... ;-)

0/0
4.9.2011 22:48

rum666

Re: Nejsem extra pivař,

tak to mě tedy řekněte kde berete informace vy, protože co vím tak všechna Plzeň vyrobená v Plzni určitě na export nejde :-)

0/0
5.9.2011 6:40

MM57

Ano a v tomhle vydím největší přednost naší demokracie

Když velký může zlikvidovat malého:-P

0/0
4.9.2011 8:53

Brloch

Re: Ano a v tomhle vydím největší přednost naší demokracie

Nevyjmenovaná slova na V:

vidět, vinout, viset, vinohrad, vidle,...

0/0
4.9.2011 9:15

Mikrospánek

Re: Ano a v tomhle vydím největší přednost naší demokracie

Prostě jim přestanou prodávat svoje kvasnice..... proč by měl jeden obchodní subjekt podporovat druhé, konkurenční subjekty?? 8-o

0/0
4.9.2011 10:29

ohorele nohy

Re: Ano a v tomhle vydím největší přednost naší demokracie

;-D zkus zapatrat R^

0/0
5.9.2011 20:06

Bajlajfik

se ani nedivím

Já se ani nedivím když to vaří v tlakových hrncích jako vícestupňové pivo a nakonec to naředí podle toho jaké má být.

A nakonec si dát gambrinus z Plzně a uvařenýv Polsku ,to mě teda zvedá kufr. Pil jsem gambrinus 10° ale tak před 20-ti lety to bylo ještě pivo. Dnes je to břečka dobrá leda tak nakrmení prasat.

0/0
4.9.2011 8:47

S-Tony

Re: se ani nedivím

Onehda jsem byl v Chorvatsku a to jsem se nasmál, když tam bylo v regálu jedno asi o polovinu levnější pivo než ostatní. Bylo v plechu a bylo to pivo Bauer vařené ve Waršavě pod Plzeňskou značkou. ;-D

0/0
4.9.2011 8:55

Bajlajfik

Re: se ani nedivím

Ano a toto pivo se u nás může prodávat i jako "gambrinus"

0/0
4.9.2011 9:02







Najdete na iDNES.cz