Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kvasnice dodá minipivovarům Bernard. Dodávky jim náhle stopl Prazdroj

Před pár dny dostaly malé pivovary nečekaně košem od Plzeňského prazdroje, důležité kvasnice jim ale dodá pivovar Bernard. Rodinný podnik uzavřel rámcovou smlouvu na dlouhodobé dodávky kvasnic a ječmenného sladu s Českomoravským svazem minipivovarů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Maros1980

ostuda minipivovaru a medialni klicka bernarda

Monopol Prazdroj-) se 48 velymi a 120 malymi pivovary v Cesku. Dalsi expert. A ze novinari sezrali navijak Bernarda< Asi si budou plzenske minipivovary jezdit s bandaskou pro kvasnice 300 km na vysocinu... pekna blbost. specializovanych obchodu pro mikropivovary je dost a dost, proc by meli brat kvasnice od konkurence? jeste jim da nejake zkazene. ja to ostuda, ze jsem pil v minipivovarech to, co vyhodili v gambrinusu.

0/0
5.11.2011 23:25

PeJu

Nemám rád Plzeňský Prazdroj

Takové monopolistické chování prazdroje je mi velice nesympatické. Připomíná mi to soudní spor Apple a Samsung, kdy Apple dokázal soudně zakázat prodej konkurenčního tabletu, protože si patentoval krabičku s displayem. Pan Bernard si udělal pozitivní reklamu, zatímco Plzeň v očích bláznivých idealistů (např. mě) ztrácí body. Produkty Plzeňského prazdroje nekupuji od doby, co jeden jejich vrcholný manager vytlačil auto co ho zdržovalo na D1. To že tam mohl takový psychopat úspěšně pracovat, svědčí o poměrech uvnitř firmy, a to já nebudu podporovat.. Je mi jasné, že je můj bojkot bude bolet asi jako když komár kopne do slona, ale to je to jediné, co s tím můžu ze své pozice udělat.

0/0
12.9.2011 14:28

Dýzl

Africká zrzka z Plzně

Od té doby co patří Plzeňské pivovary afričanům, nesmí jejich výrobky překročit moje rety.

Netvrdím, že jsem v tomto ohledu zásadní, nebudu kvůli tomu měnit třeba oblíbený lokál, domu ale piva co patří Plzeňským pivovarům zásadně nekupuji již hodně let.

0/0
12.9.2011 13:32

Maros1980

Re: Africká zrzka z Plzně

tato argumentace o africanech mi prijde smesna. kapital je nadnarodni, aledkove v pivovaru jsou cesi, navic porad ti stejni jako za normalizece...

0/0
5.11.2011 23:26

eBacil

Bernard na hrad! :-)

Samozřejmě trochu přeháním, ale je to po několikáté, kdy pan Bernard pomohl dobré věci, často se zapojením nadhledu a zdravého selského rozumu. Takže nakonec by tam možná ani ten smajlík nemusel být :-)

0/0
12.9.2011 10:51

Maros1980

Re: Bernard na hrad! :-)

bernard ma dobre napady. libi se mi jeho sdruzeni proti korupci. libi se mi jeho medialni napady ,jako je toto prohlaseni, ze bude dodavat kvasnice. vsichni vi, ze je to blbost, aby si hospodsky pivovar dojizdel pro kvasnice stovky km, ale novinari mu to radi sezerou. a je slavny. a lide v diskusich ho chvali jako janosika. sikovny chlapik. bernard na hrad-)))

0/0
5.11.2011 23:29

Fiestak

Jen tak dál

R^Další pozitivní zpráva. Jen ať se v Plzni klepou. Sváteční ležák je 100x lepší než prazdroj.R^R^

0/0
7.9.2011 17:24

kmotrs

Gratuluju

Gratuluju panu Bernardovi  k nové zakázce a přeju at se mu daří. Jen víc takových jako je on.

Jen aby toho v plzni nakonec nelitovali :-)

+3/0
6.9.2011 9:15

Frollik

Kdysi dávno jsem sháněl Plzeň

protože mám rád dobré hořké pivo. Dnes se to válí v každém hyper super a ani o to nezakopnu. Předražené polské splašky typu Heineken. Dnes kupuji lahvového Bernarda a chodím na točené Svijany:-P

+1/0
6.9.2011 12:25

Maros1980

Re: Kdysi dávno jsem sháněl Plzeň

svijany, to jses specialista. banany pochazejici z chemie. pena z tetrahopu, chemicka laborator u liberce...

0/0
5.11.2011 23:27

Terribor

Postavené na hlavu

nebylo to náhodou tak, že si dříve každý pivovar svůj kmen kvasinek přísně střežil a podle toho jeho pivo mělo právě tu specifickou chuť? Jak to, že dneska prodával Prazdroj kvasnice ( i slad) do celé republiky a jiná piva to nepoznamenalo? Je to asi dáno tím, že Prazdroj prodával neutrální kmeny pivních kvasnic vyškolené v laboratořích a né ty svoje pravé plzeňské :-/

0/0
5.9.2011 23:05

martas38

Re: Postavené na hlavu

Před sto lety to tak možná bylo. Teď už desítky let nakupují pivovary kmeny kvasnic z výzkumného ústavu pivovarství a sladařství Praha.

0/0
6.9.2011 0:42

zab5

Re: Postavené na hlavu

Mě tu před pár týdny několik lidí školilo, že kvasnice se vyrobí tak, že se zaleje mouka vodou a je hotovo....

0/0
6.9.2011 6:26

[eT]

Re: Postavené na hlavu

v podstatě mají pravdu,jen je třeba přidat kvasnice

0/0
6.9.2011 12:15

krkavec běžné velikosti

Re: Postavené na hlavu

;-)

0/0
6.9.2011 19:12

cúňa

Budvar má stále stejný kmen kvasnic

Tak nějak to bývalo. Ale dnes asi jen Budvar může v českém pivovarnictví říct, že používá stále stejný kmen kvasinek k dotváření chuti. Tedy už hodně přes sto let. Tehdy měli první várečníci prostě šťastnou ruku, protože jejich kvasnice "zvládly" přechod z kádí do uzavřených CK tanků. Což se jinde nezdařilo. Proto se hledaly jiné druhy. Rozdíl tlaků ve velkoobjemových tancíh u dna a hladiny je zhruba jedna atmosféra, zatímco v kádích to byly dvě desetiny. A ne každé kvasinky se s tím dokázaly poprat. I díky tomu Budvar ladí stále stejně.

0/0
6.9.2011 22:37

kvapil.zatec

Není to návrat do středověku?

Mám rád pivo, ale filtrované, krásně průhledné  a s  nádechem karamelu a chutí žateckého chmele..myslím si že se rozmohla moda vařit s pít "kalné pivo"..to já nemusím. Pít švestkové pivo? To už raději slivovičku. Kde jsou ty časy propagovat pravé české pivo, o co vaří jinde v cizině, ať si vaří..kde je ten Váš český patriotismus?;-O[>-];-€

0/0
5.9.2011 22:59

von-bis

Re: Není to návrat do středověku?

To tvoje čiré pivo ten žatecký chmel ani nevidělo. Jen čínské granule.;-D

+2/0
5.9.2011 23:04

Maros1980

Re: Není to návrat do středověku?

nedavno jsem videl porad Retro, kde vspominali sladkove z budvaru. rikali, z za komunistu nebylo dost surovin, v2tsina ceskeho chmele se vyvazelo. a dovazel se z ciny. tato informace zjevne zije dal. ale nastesti si dnes uz mohou pivovary nakoupit dosti ceskeho chmelu.

0/0
5.11.2011 23:33

DADAnce

Re: Není to návrat do středověku?

Pokud vám jde o průhlednost a nádech karamelu, doporučuju Frííí!:-)

0/0
5.9.2011 23:17

wotomtoje.

Re: Není to návrat do středověku?

Ty budeš asi znalec piva! ;-D

0/0
7.9.2011 7:39

danny47

Takovej dotaz...

On se používá ječmenný slad..... Není to spíš ječný slad ?  (Nebo pan pisálek chce ukáza jak ovládá "řídce používaná" slova českého jazyka? )  ;-)

0/0
5.9.2011 22:57

Dawemaster

Re: Takovej dotaz...

Omg vždycky se najde nějaký šťoural...Rv

0/0
8.9.2011 8:05

ydnes rozdává 5.000.000 dukátů

Pivovar Černá Hora

Doporučuju hlavně Kamelot, polotmavý Kern nebo Páter, eventuelně Kvasar nebo digestiv Black Hill. Hlavně v tom nejsou potravinářská aditiva a mohou používat geografické označení "tradiční české pivo".

0/0
5.9.2011 21:36

Malchance

Re: Pivovar Černá Hora

Ale ony snad mají nějaké zvláštní příchutě, ne? Jednou jsem byl v hospodě kde Černou horu točili a pamatuju si, že snad byly medové, borůvkové, polotmavé apod. snad jen desítka byla klasická světlá. :-)

0/0
5.9.2011 21:39

dolch

Re: Pivovar Černá Hora

Mají. Borůvkové prodávají v Zákolanech na hřišti :-)

0/0
5.9.2011 22:01

von-bis

Re: Pivovar Černá Hora

A kdo řídí, tak doporučuji jejich kofolu - Koala s přísadou chmele.

0/0
5.9.2011 23:06

vhelsing2

Re: Pivovar Černá Hora

Kvasara si radsi dam Sentice..:) Ten z Cerny Hory mu nesaha ani po kotniky..:) Nic ve zlym...:-)

0/0
6.9.2011 0:11

balalajka01

byl jsem teď v létě na exkurzi v Plzeňském Prazdroji

a dost mě zklamala. Ze současnosti ukázali JENOM stáčecí linku. A té je jedno, jestli stáčí kokakolu nebo pivo. Hlavně pouštěli film, jak se pivo dělalo před sto lety, to je celkem nezajímavé. Na dotazy na současnou technologii průvodkyně (zřejmě brigádnice) neuměla/nechtěla odpovědět. Když tvrdila, že plzeňské pivo je charakteristické třemi surovinami CHMEL, SLAD, VODA, zeptal jsem se jí, jestli tu plzeňskou vodu vozí i do Polska, kde se Prazdroj vyrábí. Zalapala po dechu a neodpověděla. Na dotaz, jak poznám, odkud to plzeňské pivo vlastně je (Polsko či Plzeň), rovněž neodpověděla. Pak už jsem se radši neptal. Palec dolů. Zklamali mě na celé čáře. Rv

+9/0
5.9.2011 21:35

dedust2002

Re: byl jsem teď v létě na exkurzi v Plzeňském Prazdroji

ale to pivo co tam pro turisty varej postaru neni spatny ;-)

0/0
5.9.2011 22:01

von-bis

Re: byl jsem teď v létě na exkurzi v Plzeňském Prazdroji

To je prý ještě klasicky, ale to se v krámě a hospě neuvidí. To je ještě ta poctivá Plzeň co si pamatuji ze studentských let. Tehdy dát si Plzeň byl kulinářský požitek.

0/0
5.9.2011 23:08

NeLSoN_

Festival malých pivovaru v Praze

A o víkendu se chystám na Harfu na Festival Pivních Chutí

www.festivalpivnichchuti.cz

0/0
5.9.2011 21:33

dolch

Re: Festival malých pivovaru v Praze

To vypadá dobře. Dopoledne na sraz camar http://www.chevroletcamaro.cz/fbody/ (pořádá kámoš) a odpoledne do Harfy. :-)

0/0
5.9.2011 21:56

Ruler

Re: Festival malých pivovaru v Praze

tohle moc nedoporučuju, bylo to tam už před měsícem a piva byla do kelímku za 40 peněz a točená amatéry-brigádníky, otřes... radši zajeďte do Kostelce na Vykulení, MHD z Phy tam jede taky a nějak moc daleko to není...

www.pivovarkostelec.cz

0/0
6.9.2011 11:43

Romantický Kanec

Ono také, čert ví, koho nakrkli:-)

Jen taková úvaha.... Máte veliký pivovar, dodáváte nějaké ty kvasnicové přebytky minipivovaru v podstatě z milosrdenství, jelikož také, co si za pár kvasnic říci, že? Zároven máte nastavenu jistou cenovou politiku s řetězci, což bývá dosti tuhý boj a pak se najednou proflákne, že ten malý pivovar se cpe do toho řetězce a začne vám tu cenovou politiku "kazit".

Co uděláte? No řeknete mu :"Hele Josef, takže od srpna bez kvasnic, jasný?";-)

0/0
5.9.2011 21:28

omnimor

Polička 11°

to je skoro dvanáctka. S tím se nedá nějaká šizená plzeň, který se posmíval už Hašek srovnávat.

0/0
5.9.2011 21:27

von-bis

Re: Polička 11°

mňam mňam. Ta jejich 11 je dost povedená. Z 11-tek široko daleko můj favorit. Desítka taky jde, ale tu plnost 11 nemá. Jejich 12 se ale od té 11 moc neliší. A vše za luxusní prachy. Nevím jak jinde, ale u nás (16, 18, 20).

0/0
5.9.2011 23:14

zab5

Re: Polička 11°

A desítka tě zkroutí než bys řekl obuvník. A tři dny na ni vzpomínáš.

0/0
6.9.2011 6:31

Dawemaster

Re: Polička 11°

;-D;-D;-DR^

0/0
8.9.2011 8:06

Depresivní Robot Marvin

...

Vršovické pivo Prazdroj stojí za starou bačkoru.

0/0
5.9.2011 21:15

braka

Konkurence !

Malých pivovarů je dnes 130 a to musí být znát na poklesu prodeje piva z velkých pivovarů. Osobně mám kvasnicové pivo radši. Dříve jsem preferoval plzeňské, ale dnes se nedá. Viděl jsem, že Prazdroj se namáhá v supermarketech, takže odbytové potíže. No, Dej Bůh zdraví !  Jak říkají pivaři, alespoň u nás !R^

+1/0
5.9.2011 21:13

pivicko007

Re: Konkurence !

Dovolím si trochu poopravit - "Dej Bůh štěstí" :-)

0/0
5.9.2011 21:19

Malchance

Re: Konkurence !

Tak ony tyhle kvasnice jsou ve všech pivech, kvasnicové pivo má jenom více kvasinek než "klasické" ;-) (aspoň tak mi to bylo řečeno :-) ) Jinak kvasnicové pivo mám taky raději a nejčastěji piju kvasnicovou jedenáctku Ježek rovnou v pivovarské a musím říct že si na něm vždycky hodně pochutnám :-)

0/0
5.9.2011 21:20

martas38

Re: Konkurence !

Kvasnicové pivo je nefiltrované narozdíl od jak říkáte klasického piva. I když některé velké pivovary vyrábějí kvasnicové tak, že do filtrovaného přidají kvasnice, nebo kroužky.

0/0
5.9.2011 21:26

Malchance

Re: Konkurence !

Tak to nevím, mě bylo řečeno že se vyrábí přidáváním dalších kvasinek, ale asi máte pravdu :-)

0/0
5.9.2011 21:28

martas38

Re: Konkurence !

Každé pivo je nejprve kvasnicové. Pak se filtrací těch kvasnic zbavuje, především z důvodu trvanlivosti. U kvasnicového piva skladovaného v teple se může proces kvašení opět rozjet, čímž dojde k znehodnocení piva, dále může nádoba, ve které se skladuje vlivem tlaku vznikajícího CO2 explodovat.

0/0
5.9.2011 21:34

Malchance

Re: Konkurence !

Tak díky za vysvětlení, nestává se často aby se tu člověk něco dozvěděl :-)R^ ale pro mě je stejně hlavní že mi to chutná ;-D

0/0
5.9.2011 21:37

bobecek173

Nezbývá dodat že,

Prazdroj se nedá pomalu ani tou dolní dírkou na konci zad pít. Proč nám neřeknou kolik linek na Prazdroj zůstalo v Česku ?Vždyť se dělá v Polsku a o Polácích je známo, že na co sáhnou to przní.;-€!!

+2/0
5.9.2011 21:04

Romantický Kanec

Re: Nezbývá dodat že,

Ale tady přec nejde o pivo, ale o kvasnice... Notabene o ty, které malé pivovary odebíraly a neměly k nim ani zbla;-)

0/0
5.9.2011 21:11

analytik05

Re: Nezbývá dodat že,

R^ Myslí si, že národ pivařů jsou debilové co to skousnou. Ale všeho moc škodí. Jako europivo ujde ještě tak  to z tanků. Jinak z lahví jsou to pomeje made in poland pokud na tom nejsou německé etikety. Je na snadě aby jejich podíl už jenom dál klesal. Těží už jen se silné leta budované image z doby kdy to bylo pivo.....Podporujme malé pivovary ať máme být opět na co hrdí. Už dnes nabízí mnohem více za méně peněz....A je vidět, že to dělají dobře když z nich začínají mít obavy....;-)

0/0
5.9.2011 21:16







Najdete na iDNES.cz