Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Babišovy nové pekárny United Bakeries loni prodělaly 148 milionů

Největší pekárny v zemi United Bakeries, které kupuje podnikatel Andrej Babiš, loni výrazně prohloubily ztrátu na 148 milionů korun. Důvodem je ostrá konkurence mezi pekaři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

p_n_2

Kdo by taky kupoval ty jejich umělotiny z Penamu,

Delty a Odkolka. I za půlku by to bylo pořád drahý, když se to nedá jíst. To už je 100x lepší si koupit rozpek.

0/0
9.10.2011 15:26

bezdukátů II

Babišovy nové pekárny United Bakeries loni prodělaly 148 mil

a proto je charitativně koupil:-)

0/0
9.10.2011 15:08

danny47

Ceny pečiva jdou dolů....

že to nějak na plutech obchodů není vidět...

0/0
9.10.2011 13:21

kybl

kapitalismus je v hajzlu

Kapitalismus je totalne v haji to je dobre.Vsechno je jenom pozlatko za kterym se skryva sunt.Centra mest ovladnou vietnamci a bude vymalaovano.Nejlepsi na tom vsem je kdyz si jdete neco koupit v mestech pod 20 tisc obyvatel tak nic nesezenete jak obleceni,elektroniku,nabytek,jidlo jenom nektery.Bud jenom vietnamci nebo treba v Albertu nemaji ani pomerance,jogurty,rohliky,chleba prej to maji do 15 hodinyJe to horsi jak za socialismu.

0/0
8.10.2011 12:17

papazian

Re: kapitalismus je v hajzlu

Mám také takové zkušenosti. Bohužel. A lidé mlčí nebo jede do Lidlu.

0/0
8.10.2011 16:57

Antonín, topič

Re: kapitalismus je v hajzlu

Si pečte pečivo doma a nevotravujte.

0/0
8.10.2011 17:19

Cenda22

Re: kapitalismus je v hajzlu

jo, a ještě si na dvorku vychovám pár prasat, krav, slepic.

0/0
9.10.2011 19:15

papazian

Tak to mám radost, protože Delta pekárny jsou šunt!

Jejich chléb je bláto a rohlíky bahno. Sice mají ISO, ale to garantuje, že je to stále stejné bláto a bahno. Takže děkuji, bojkotuji jejich mizerii, která je snad dobrá pro VIP prasata, ale ani normální prase by si nepochutnalo. Pečivo i chléb kupuji u malých pekáren, které jsou v mém okolí, kdy vím, že sice nemá ISO, ale má své výrobky k jídlu a fronta je až ven. A o tom to je. Obávám se, že to ani Babiš nezachrání, junitýd bejkrs sice zní světácky  anglicky, ale to na mne dojem nedělá, je to bída a utrpení, fetiš, který může oslovovat snad jen zákazníky v Lidlu, kteří se dívají jen na cenu a nic více.

+1/0
8.10.2011 10:48

qawadar

Je nechapu

kdo muze zvolit nazev "United Bakeries" pro takovou spolecnost, to vypada jako by to vymyslel pepik z horni dolni pro svoji firmicku ;-D

+1/0
8.10.2011 10:11

papazian

Re: Je nechapu

Přesně tak, také proto jsem po ochutnání jejich výrobků s nimi skončil. Nemám rád uni sex, ale osobité chutné jídlo.

0/0
8.10.2011 10:49

sámvelkýmao

no

semtam se ještě najde pekař, co umí chleba. ale jinak je to prapodivná hmota mdlé chuti a nijaké vůně. dobrej tovární chleba je z globusu zvaný horal. ale musí bejt čerstvej. druhej den je s ním ámen.............

0/0
8.10.2011 9:36

papazian

Re: no

Takže zase tak dobrý není. Správný chléb musí vydržet týden. Tak to bylo a je, jen bohužel takových je čím dál méně. Ale jsou, stačí pátrat na internetu, poptávat se ve svém okolí, spíše menší jak velké pekárny. Za tragický považuji také pekárny Ječmínek, to je také šunt.

0/0
8.10.2011 17:00

Xladi

Jak mohou prodělávat

když je tu pečivo dražší než třeba v Polsku a do docela podstatně. Sice tam nemají rohlíky ale mají žemle něco jako Kaiserka a za 1,80. V Náchodě už některé obchody český chleba neberou, berou z Polska, tak důchodci co už nemohou cestovat si to koupí u nás sice si pár korun přirazí, ale pořád je to minimálně o 5 kč levnější než u nás.

0/0
8.10.2011 7:04

LiborAxel

Proč

se píše Babišovi pekárny-když je teprve kupuje???

0/0
7.10.2011 22:14

mfVčera

Mražené polotovary dovezené z Číny a dopékané v obchodních

řetězcích, no nekup to.

0/0
7.10.2011 20:59

chemikkalous

Jedině chleba od Rašnera z Vyškova!

To je chleba, který si pamatuju býval za bolševika  skoro v každém krámu - jako tenkrrrrrrát ! ;-D

0/0
7.10.2011 20:28

p_n_2

Re: Jedině chleba od Rašnera z Vyškova!

Nevím, máme tady Rašnera kousek, pečivo chuťově o ničem, chleba jako v supermarketech a téměř žádný výběr ať ráno nebo odpoledne...

0/0
9.10.2011 15:28

KarelV

Součástí United Bakeries jsou i pekárny DELTA !!!

... nekupujeme od nich už nikdy NIC ani kdyby jinak na pultě nebylo ani půl rohlíku - než tenhle hnus, to si raději uklohníme vlastnoručně něco doma z pytlíku mouky !!!  ;-O ;-O ;-O Rv ... Za to, co prodávají, jim ten propad v tržbách PŘEJU !!! Rv

+1/0
7.10.2011 19:50

KarelV

Re: Součástí United Bakeries jsou i pekárny DELTA !!!

.. dodávám, že dobře vím, zač je toho loket - sám jsem kdysi brigádničil v pardubických pekárnách - měl jsem na starosti dávkování surovin a mísení těsta na chleba !!! ;-) ... Tak doufám, že na chlebíček ode mne zadělávaný nebyly NIKDY žádné stížnosti (hlavně jsem si hlídal, abych nezapomněl na sůl !!! ;-) - protože dobře vím, že není nic hnusnějšího, než neosolené pečivo).... teda snad až na ty dnešní výrobky od DELTA pekáren! ... Ať se na mne nezlobí, ale fakt nevím, proč se to nedá jíst... :-/ ... ale prostě NEDÁ.

0/0
7.10.2011 19:56

Inkvizitor Johny

Re: Součástí United Bakeries jsou i pekárny DELTA !!!

nedáR^

0/0
7.10.2011 20:06

hypetraxx

farmarsky chleba z Lidlu za 24 Kc

400g mi chutna, ten je pravej nebo rozpejkanej? no i kdyz nejak to neresim, proste mi chutna a taky vydrzi klidne 4 dny R^

0/0
7.10.2011 19:30

Inkvizitor Johny

Re: farmarsky chleba z Lidlu za 24 Kc

Mně je to fuk. Chleba nejím, ale...24,- za 400g při ceně mouky kolem 12,-/kg je hodně.

0/0
7.10.2011 19:43

Viki_PGL

Domací chleba

Pokud vám, stejně jako mě chleba z "rozpékáren" nechutná, zkuste ho péct doma...zvládne to každy!

0/0
7.10.2011 19:10

Ugly Slimer is back

Hmota z pekáren

Ta hmota co tvoří většina velkých pekáren není k jídlu a je drahá. Jestli jsou ve ztrátě tak ať to prodají. V Polsku je daleko chutnější pečivo a světe div se, druhý den je ještě jedlé, i třetí den.

0/0
7.10.2011 18:34

gazda2

To co dělají velké pekárny hlavně není chleba.

To co si bastlí supermarkety z past také ne. Jediné co se dá jíst, jsou pravé chleby dělané klasickou cestou z kvasu. A to snad dělá z velkých jedině Michle. Myslím, že se malé tradiční pekárny co dělají klasickou cestou nemusí ničeho bát. Jen by si to na ten chleba mohly napsat, myslím že by se pak trh pročistil. Další problém je to, kde to budou prodávat, v supermarketech to téměř nefunguje.

0/0
7.10.2011 17:42

Profesionální neúplatný diskutér

Nikoliv pekárny, ale Rozpékárny

To vaše pečivo milé UB se nedá s prominutím ˇžrátˇ". A to se raději ani nezmiňuji o předražené ceně.

0/0
7.10.2011 16:51

Mikrospánek

důvod

taky to muže být tím, ze po spojení Delty a Odkolka převzali vedení obchodního oddělení ti tupci z odkolka. Delta byla v zisku. ;-)

0/0
7.10.2011 16:26

1host

Re: důvod

Myslím si že vedení Odkolku - viz. Jedlička, Vaněk + obchodní ředitel, tomu nijak nepomohli, osobně bych zvažoval jestki by nešli od válu jako první.

0/0
7.10.2011 16:39

Mikrospánek

Re: důvod

vy budete asi ten obchodní ředitel, taky vám nerozumím ;-)

0/0
7.10.2011 17:01

p_n_2

Re: důvod

A to mám tu "čest" znát toho hlupáka, co dělá u babiše teď šéfa Penamu. To se ještě budou všichni divit, zejména zaměstnanci. Doporučuji se podívat kam dovedl své předchozí působiště - likvidace firmy, lidi bez práce.

0/0
9.10.2011 15:30

Corsini

Otázkou je, jestli opravdu prodělávají...

... a nebo jenom pomocí nákupů služeb / surovin / ... od zahraniční firmy stejného majitele přesunuli zisk do daňově zajímavější země.

+5/0
7.10.2011 16:20

arnie_rimmer

hele, namísto miliard už prodělávají jen miliony !!!

;-D je vidět že článek psal odborník na slovo vzatý ;-D

0/0
7.10.2011 16:17

corwin78

Chleba...

Vždyť se to pečivo dnes ani nedá jíst. Najít skutečně poživatelný chleba je skoro zázrak.

0/0
7.10.2011 16:16

pavelthelong

Re: Chleba...

dobry chleba si musite dobre zaplatit........v Nemecku nebo Rakousku stoji kilo Urkrustenbrot (opravdu dobry chleba jako kdysi) okoli 2,75 eura/kilo, cili za bochnik dle velikosti 150-250 Kc.....obavam se, ze takovy bochnik by prodali jenom na Staromestskem namesti v dobe vanocnich trhu......naklady na vyrobu chleba budou v Praze stejne jako v Linci nebo v Drazdanech

0/0
7.10.2011 16:22

Trupman

Re: Chleba...

Není pravda. Náklady na výrobu chleba tady budou nižší hlavně kvůli lidské práci, která je tady pořád několikanásobně nižší než v SRN.

0/0
7.10.2011 16:27

pavelthelong

Re: Chleba...

neni pravda - Praha je cenove plne srovnatelna s mensimi mesty ze zaharanici a je 16 nejbohatsi region v EU.

0/0
7.10.2011 16:31

Trupman

Re: Chleba...

Myslíte si, že v Praze nenajdete žádnou firmu, kde se pracuje za minimální mzdu a že tam nejsou lidé, kteří za tu minimální mzdu makaj? Ano - i v pekárnách v SRN se nejspíš maká za skorominimum, ale tam je to nastavený trochu jinak.

0/0
7.10.2011 16:35

pavelthelong

Re: Chleba...

nemam zadne pochyby, ze takove pekarny jsou. Ale nepecou dobry chleba-o tom je prece rec...

0/0
7.10.2011 16:42

Trupman

Re: Chleba...

Ok, pravda. Ale i když nebudu srovnávat velkopekárny, ale spíš kvalitní pekárny, tak ten rozdíl ve mzdách určitě bude. Nebo mi chcete říct, že kvalitní pekař v Praze bude brát stejně, jako kvalitní pekař v Německu?

0/0
7.10.2011 16:43

gazda2

Re: Chleba...

Zase tak často chleba v Německu nekupuju. Pravda, vždy tam byl dražší, ale vždy tam byly i ty levnější druhy velmi dobré. Možná je to nějakými předpisy, ale to co si dovolují dělat hlavní velké tuzemské pekárny namísto chleba opravdu není od druhého dne k jídlu. Dříve platilo, že se člověk těšil z ciziny na domácí chleba a pivo, dnes to dávno není pravda. Dobré pivo a dobrý chleba se musí umět najít, či zaplatit. A v supermarketech téměř není pravý chleba k dostání. To co dnešní chemici dělají z past a mouky fakt  k jídlu není.

0/0
7.10.2011 17:37

Corsini

Re: Chleba...

Zázrak to až takový není, stačí nesahat na cokoliv s etiketou Penam nebo Delta a nekupovat pečivo v Tescu, Albertovi a pod. a není problém. Je pořád ještě dost malých pekáren, které umí upéct chleba jedlý v řádech dnů a ne hodin.

0/0
7.10.2011 16:22

Jostik

Re: Chleba...

Náhodou rohlíky a housky z Tesca za dvě kačky jsou fajn, každé ráno je namažeme paštikou/konzervou a dáváme psům k snídani :-). A kachnám a také chutnají.

0/0
7.10.2011 16:43

Profesionální neúplatný diskutér

Re: Chleba...

;-D;-D;-DR^

0/0
7.10.2011 16:53

Trupman

Tomu se mi nechce věřit...

...protože mám své brigádnické zkušenosti. Peče se z levných surovin, či spíše nějakých pekařských polotovarů, z dovozu z východu, pece a stroje mají svoje nejlepší léta dávno za sebou a lidi tam dělají doslova za almužnu. Na tom se dá nějak prodělat? Navíc, když vlastníte ještě celý potravinářský a chemický konglomerát? 8-o

0/0
7.10.2011 16:15

Trupman

Re: Tomu se mi nechce věřit...

jo sry, až teď sem si všiml, že se píše vlastně o firmě, kterou Babiš až teď kupuje. Ale nedělám si iluze, že tam by to bylo jiný než u Penamu. :-)

0/0
7.10.2011 16:30

Thegrid89

hm

to chce přidávat více starého chleba do nového, alespon 50 / 50

0/0
7.10.2011 15:59

jacobsen

původní titulek mi fakt vyrazil dech

bylo v něm uvedeno, že United Bakeries loni prodělaly 148 miliard. chtěl jsem do diskuze uvést, že za tolůik se tady ani nepro....

0/0
7.10.2011 15:57

Qjeta

Lucemburk

Kdepak na světě tohle místo asi tak je? Autor asi moc kouká na sci-fi... ;-D

0/0
7.10.2011 15:55

pavelthelong

Re: Lucemburk

je to spisovnou cestinou hlavni mesto Lucemburska(=lucembursky napsano Groussherzogdem Lëtzebuerg)

0/0
7.10.2011 16:28

čí jsou sudety? Naše!

u nás v městečku

je malá pekárna t Chleba chutná jak chleba-vydrží jako čerstvý několik dnů.Rohlíky jsou "obzvláště vypečené" koláčky koblihy až se sliny sbíhají.Pravda ceny vyšší než v marketech ale lidi se sjíždějí zdaleka.Pochybuju , že prodělává když rozšiřuje pekárnu a nabírá lidi,

0/0
7.10.2011 15:54







Najdete na iDNES.cz