Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pivovary z hradeckého kraje letos bodovaly i v Norimberku či Londýně

Pětice pivovarů z Královéhradeckého kraje považuje letošní rok za velice úspěšný. Žádnému se pivo nehromadí ve skladech, některým se daří stále víc pronikat do zahraničí. Pro pivaře mají dobrou zprávu: zdražení, alespoň zatím, nechystají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Iridium

letos na dovolené jsme hojně ochutnali

nepasterizovaná piva z Rychnovského pivovaru (Podorlický pivovar) a desítka Zilvar byla asi nejlepší desítka, jakou jsem kdy pil...R^

0/0
4.12.2011 15:22

etrusk

O nejlepším pivovaru v HK kraj se tu ale nepíše...

Nejlepší pivo v HK, tedy podle mého, vaří pivovar U Hušků v Bělči nad Orlicí. Ležák Car je vynikající, černá Carevna výborná a zajímavá je i medová Včelka.

0/0
4.12.2011 11:21

georghios

a krajské město bez piva

ale zato místo vlastního pivovaru má několik set zbytečných krajských úředníků velmi nevalné kvalityRvRv

+1/0
4.12.2011 9:03

etrusk

Re: a krajské město bez piva

Není tak docela pravda, že je HK bez pivovaru... Zkus restaurační pivovar Rambousek. http://www.rambousek.wz.cz/

0/0
4.12.2011 11:22

Gorbag

Re: a krajské město bez piva

No... Vtipné je, že "originální a legendární" hradecké pivo Votrok vaří pivovar v Havlíčkové Brodě... Ten v Hradci zkrachoval;-D

0/0
4.12.2011 18:24

zdenislav009

Hmmm

novopacký... v hospodě U Šuků v Jičíně...

0/0
4.12.2011 1:29

puškvor

chlapi

takový dobře vychlazený Krakonoš to je prostě ňamnota.

+2/0
3.12.2011 23:54

MrViki

Re: chlapi

Hnus, na průjem dobré.

0/0
4.12.2011 9:58

Gorbag

Re: chlapi

A pil jste to někdy, nebo jenom plkáte? Vážně mě to zajímá, pokuste se nelhat.

0/0
4.12.2011 18:20

MrViki

Re: chlapi

Pil. Je to hnus asi největší, jaký jsem kdy pil.

0/0
4.12.2011 18:37

Gorbag

Re: chlapi

OK. Mně totiž osobně chutná opravdu moc.

0/0
4.12.2011 19:06

MrViki

Re: chlapi

Znám desítky lidí, kteří jej ochutnali. Jste druhý, komu chutnal. Ostatní jej dodnes berou jako symbol hnusu mezi pivy.

0/0
4.12.2011 19:08

Gorbag

Re: chlapi

To je možné.

0/0
4.12.2011 19:30

Gorbag

Re: chlapi

Jen tak mimochodem, co považujete za kvalitní pivo?

0/0
4.12.2011 19:31

MrViki

Re: chlapi

Svijany, Prazdroj, staronově Krušovice, Zlatopramen, polotmavý Náchod.

0/0
4.12.2011 19:48

Gorbag

Re: chlapi

HGB+Tetrahop, CKT, CKT, Tetrahop. Jenom ten Primátor z toho výčtu za něco stojí. Máte zajímavý vkus.

0/0
4.12.2011 21:01

MrViki

Re: chlapi

Zkratky nepiju, hodnotím dle chuti a ty zmiňované jsou nejlepší.

0/0
4.12.2011 21:13

Gorbag

Re: chlapi

Jak říkám, máte zajímavý vkus. A mimořádně odolné chuťové buňky, gratuluji.

0/0
4.12.2011 21:25

MrViki

Re: chlapi

Holt mám rád kvalitu a ne hnusy typu Krakonoš.

0/0
4.12.2011 21:34

Gorbag

Re: chlapi

Že vám to chutná, to vám samozřejmě neberu, ale ředěné pivo s chemickými aditivy nazýváte kvalitou?

0/0
4.12.2011 21:46

MrViki

Re: chlapi

Ano.

0/0
4.12.2011 21:53

Gorbag

Re: chlapi

Máte zajímavá měřítka. Osobně si pod pojmem kvalitní pivo (pokud se bavíme o spodně kvašeném ležáku plzeňského typu) představuji něco, co bylo vařeno na výslednou stupňovitost, kvasilo to na spilce, leželo v ležáckém sklepě a skládá se to z vody, sladu, chmele a kvasnic. Kvůli lidem, jako jste vy, je české pivovarnictví tam, kde je.

0/0
4.12.2011 22:47

MrViki

Re: chlapi

Děkuji za pochvalu.

0/0
5.12.2011 6:04

Mikrospánek

Re: chlapi

Máte pravdu, přesně takhle se dělá Pilsner Urquell. Je fakt, že také nechápu jak mu můžou chutnat Svijany, které se nevaří, nýbrž vyrábí....;-)

0/0
5.12.2011 9:23

Gorbag

Re: chlapi

Ani ten Pilsner se takhle nevaří - viz níže.

0/0
5.12.2011 9:28

Ruler

Re: chlapi

chudáčku, tys toho asi moc neochutnal, že tohle myslíš vážně :-)

0/0
4.12.2011 23:44

MrViki

Re: chlapi

Urážky si nechte pro své příbuzné. Děkuji.

0/0
5.12.2011 6:05

Mikrospánek

Re: chlapi

Co nechápu je, jak Vám můžou chutnat Svijany a zároveň Pilsner Urquell..... Svijany jsou vysoká škola chemicko - alchymistická, zatímco Pilsner je ukázka tradičního způsobu výroby z českých surovin a chuťově je to dudy a nebe...;-)

0/0
5.12.2011 9:17

Gorbag

Re: chlapi

S prvním tvrzením souhlasím, Svijany jsou opravdu vysoká alchymie. Ale s tím "tradičním způsobem výroby" bych to v případě plzeňského pivovaru moc nepřeháněl, na tohle Prazdroj rezignoval už před lety v rámci "modernizace a zefektivňování výroby". Pokud se pivo vyrábí tradičním způsobem, nechává se například bouřlivě kvasit na spilce, ne ve vysokých CKT, kde pivo kvasí úplně jinak, rychleji, za jiných teplot a tlaků.

0/0
5.12.2011 9:27

MrViki

Re: chlapi

Mám pocit, že moc řešíte cestu a neřešíte cíl, který je však to jediné, na čem záleží.

0/0
5.12.2011 9:34

Gorbag

Re: chlapi

Nehodlám se pouštět do planého filosofování a laciných příměrů, takže se omezím jen na to, že vaše tvrzení považuji za hloupé a nesouhlasím s ním.

0/0
5.12.2011 9:36

MrViki

Re: chlapi

Pak jste velmi povrchní člověk. Budete pít hnusné pivo jen kvůli tradičnímu postupu při výrobě. A nebudete pít výborné pivo jen kvůli nové receptuře.

+1/0
5.12.2011 10:03

Gorbag

Re: chlapi

A co když budu pít výborné pivo vařené tradičním postupem? Ono se to totiž navzájem nevylučuje;-D Povrchní jste vy, jste dosti krátkozraký.

0/0
5.12.2011 12:50

MrViki

Re: chlapi

Nejsem.

0/0
5.12.2011 13:14

Ejsí

Opat má prý jinou filozofii, než pivní soutěže?

No jistě. Především se ale nedá chlastat jek je hnusnej. A přitom kdysi to bylo výborné pivo.

0/0
3.12.2011 21:23

00Nika

Re: Opat má prý jinou filozofii, než pivní soutěže?

Jednu dobu se to fakt nedalo chlastat, ale už je zase dobrý a dá se pít ;-)

0/0
3.12.2011 21:30

Pravda bolí

Líbí se mi, že to nedávají do plastů

to je taková prasárna, to může pít akorát Polák nebo absolutní pivní barbar...:-)

0/0
3.12.2011 20:19

Duke._._Nukem

Re: Líbí se mi, že to nedávají do plastů

R^

0/0
4.12.2011 7:59

modern725

Není to taky tím, že ...

Ono je to spíš tak nějak o tom, že piva ostatních velkých pivovarů se dají pít méně a méně ... :-)

+1/0
3.12.2011 20:07

analytik05

Re: Není to taky tím, že ...

Není divu, že počítačem namíchané, naředěné, pokaždé stejné, unifikované a bez originality a nápadu chemické europivo mnohdy v Polsku vyrobené přestává uspokojovat národ pivařů kde pivo vždy bylo doslova kulturním pojmem..... Jedině malé pivovary mohou obnovit a zachovat tradici poctivého, řemeslně vyrobeného piva.

+1/0
3.12.2011 22:05

Duke._._Nukem

Re: Není to taky tím, že ...

R^

0/0
4.12.2011 7:59

MrViki

Re: Není to taky tím, že ...

Které je dělané v Polsku?

0/0
4.12.2011 9:59

Bruno25

Re: Není to taky tím, že ...

Třeba Plzeň a gambrihnus...Rv

+1/0
4.12.2011 13:28

MrViki

Re: Není to taky tím, že ...

To není pravda.

0/0
4.12.2011 17:55

Gorbag

Re: Není to taky tím, že ...

Plzeň se vaří mimojiné v polském pivovaru Tyskie.

0/0
4.12.2011 18:19

MrViki

Re: Není to taky tím, že ...

Pro český trh?

0/0
4.12.2011 18:37

Gorbag

Re: Není to taky tím, že ...

Jednu dobu se to prodávalo v Albertu. Vím, že to pivo není oficiálně určeno pro český trh a je možné, že to byla nějaká soukromá iniciativa nákupčího (tomu se mi ale nechce věřit).

0/0
4.12.2011 19:04

MrViki

Re: Není to taky tím, že ...

Pro ČR se vyrábí jen v ČR.

0/0
4.12.2011 19:10

Mikrospánek

Re: Není to taky tím, že ...

jinak Tyskie je dobré pivo. A vůbec nechápu proč má u nás pivo z Polska tak špatnou vizitku . Polska piva jsou velice dobrá, silná a rozmanitá. Ale nejlepší je samozřejmě Pilsner Urpuell.

0/0
5.12.2011 5:05

Gorbag

Re: Není to taky tím, že ...

Polská piva bývají velice dobrá, to máte pravdu. Ovšem to, že je Prazdroj nejlepší pivo, je úchylné dogma, které neplatí už spoustu let. Ostatně - prvenství, pokud ho někdy měl (Grollovy časy nepočítám), mohl mít stejně jen v kategorii světlých spodně kvašených ležáků. Existují desítky pivních stylů, které se od tohoto diametrálně liší.

0/0
5.12.2011 9:17







Najdete na iDNES.cz