Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Crocodille rozjede novou značku, bude konkurovat i malým pekařům

Petr Cichoň, jediný majitel firmy Crocodille, věří, že se sendvičový lídr může stát velkou evropskou společností. Podnik vybudoval od nuly. První bagetu prodal turistům v létě 1990, na první miliardu ročních tržeb může dosáhnout už příští rok a svůj první rozhovor poskytl letos v prosinci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ExCroc

Článek mne opravdu pobavil,

protože jsem v Crocodille pracoval. Petr Cichoň není známý svým civilním vystupováním, do práce chodí v obleku, vykání je pravidlem a je především neuvěřitelně asertivní. S podřízenými jedná jako s nižší formou existence, i když se rozhovor odehrává ve formálně slušném duchu. Veškerá manažerská rozhodnutí musí být schválena Petrem Cichoněm, takže mnohdy člověk čeká i den dva, než se dostane na řadu. Ten člověk je posedlý rozhodováním a není schopný delegovat pravomoci na jiné. Podle toho tam také všechno vypadá - marketing, strategie, nové produkty - všechno trvá neuvěřitelně dlouho a bez předem jasného časového plánu. Jak Mistr řekne, tak se holt dělá. Není divu, že je v Crocodille vysoká fluktuace zaměstnanců a osazenstvo kanceláří připomíná zombíky. O zaměstnancích ve výrobě raději ani nemluvím. A kvíz na závěr: Proč při nezměněné receptuře chutnají ty bagety jinak? Protože firmě Crocodille klesají zisky :-)

0/0
16.12.2011 13:41

Mražená spermie

Re: Článek mne opravdu pobavil,

že ty ses zaregistroval jen kvůli tomuhle příspěvku ?

0/0
16.12.2011 13:48

certik_bertik

když

si někdo spočírá cenu surovin, tak přijde na to že je to předražený, navíc o čerstvosti lze většinou pochybovat, protože sice je tam datum výroby, ale kdo ví jak to dlouho někde hnilo než to tihle kuliferdové koupili. Za cenu dvou baget už máte oběd v restauraci!

0/0
15.12.2011 19:32

Ulrich

Re: když

Jasně, je to prostě studený fast food. Ale kvalitní. Myslím, že si vetšina lidí i pochutná. Čerstvost kontrolovat objektivně nemohu, ale subjektivně mám v tomto směru výborný pocit. A evidentně nejsem sám.

0/0
15.12.2011 20:37

certik_bertik

Re: když

no každý je svého štěstí tvůrcem, ale já bych nic z tohohle tedy nenědl,odmítám být popelnice. , přeji vám hodně štěstí a kachní žaludek, protože tohle budete potřebovat.

0/0
15.12.2011 22:56

Ulrich

Re: když

Chápu. Jsou to je bagety, ale opravdu dobře udělané z kvalitních surovin. Výsledek hlasování zákazníků poptávkou je nesporný.

0/0
15.12.2011 23:22

certik_bertik

Re: když

děkuji za přednášku, pane zaměstnanče firmy Crocodile;-)

+1/0
16.12.2011 0:02

Ulrich

Respekt

R^ Vynikající firma. Kvalitní produkt, přijatelné ceny, chytrý marketing.

0/0
15.12.2011 16:21

Stoura

Re: Respekt

Například formou firemní účasti v diskusi?

0/0
17.12.2011 15:58

inosh

Co bych za to dal tady v Baskicku...

Oblozena bageta za 2-2.50 E by byla snem ve srovnani s mistni kuchyni. V CZ jsem jich moc nesnedl. Max 1-2 denne, ale tady bych asi nejdel nic jineho. Fuj, dnes bude zase garvanzos a zitra a pella... Furt dokola.

0/0
15.12.2011 14:42

Duke._.Nukem

Re: Co bych za to dal tady v Baskicku...

co to jsou presne za jidla...?

0/0
15.12.2011 15:01

inosh

Re: Co bych za to dal tady v Baskicku...

Oprava, bagetu v CZ 1-2 tydne...

Jidla: Baskicka kuchyne je velice jednoducha na pripravu, neni moc propracovana a kazdy Bask chce presne videt, co ji. Pro me, jakozto typicke Cecha, je velice tezke se zde stravovat, protoze jsem zvykly na ruzne omacky, vic veci na taliri apod.

Baskove miluji maso. Casto ho ji bez prilohy, koreni (jen sul) a omacka pochopitelne neprichazi v uvahu. Dal jsou oblibene veskere lusteniny (garvanzos, hrach, cocka) opet bez nejakeho dochucovani. Lusteniny se casto podavaji s chorizem, ale neda se to jist kazdy den, ani obden, coz tady ale vetsina lidi cini. Ze spanelske kuchyne sem pronikla paella.

0/0
15.12.2011 15:09

Duke._.Nukem

Re: Co bych za to dal tady v Baskicku...

njn,jsou zvykli na jinou stravu.Asi proto me to moc do zahranici nelaka a jinak drzim palce,at se v te cizine dari...:-)

0/0
15.12.2011 15:13

inosh

Re: Co bych za to dal tady v Baskicku...

Dekuji. Tady je jeste problem, ze neni skoro mozne se najist na ulici. Takova nouzovka jako u nas hamburger, hot dog, nebo prave bageta. Clovek to primo nevyhledava, ale ta moznost tu neni vubec, coz je mizerie. V Lidlu a Eroski se da obcas narazit na sendvic, ale ze byste se najedl v pekarne (jako u nas, kde je milion druhu sladkeho i slaneho peciva), to ne. Venku se najite na baru, ale to jsou ta jejich strasna jidla (kolem 10-13 E za menicko), nebo pntxos a patatas bravas, ale to se taky omrzi. 

Jinak, budte rad, ze jste v CZ, ja uz se tam taky tesim. Na internetu tu nenajdete  nic, obchody zavrene o sisestacj 2-3 hodiny kazdy den, v nedeli koupite max. "chleba". V noci tu nefunguje NIC (v okruhu 30 km vim leda o jedne benzince) a svatky jsou proste fiesty, takze mañana...

0/0
15.12.2011 15:20

inosh

Re: Co bych za to dal tady v Baskicku...

Cesko neni vubec tak zle, jak si spousta lidi mysli. Trochu tu

podnikam, tak vidim, jak (a zrovna v BASKICKU) vsechno prostupuje

takova prapodivna smesice mistnich zvyklosti a polo-mafianskych

koloritu ve vsech sferech spolecnosti, na coz v CZ nenarazite (jako

normalni clovek urcite ne v takove mire).

0/0
15.12.2011 15:21

Flyer01

Re: Co bych za to dal tady v Baskicku...

V čem přesně podnikáš a proč právě Baskicko ??

0/0
24.12.2011 23:24

cizinec je našinec

no je vidět

že to lidem chutná.:-)

0/0
15.12.2011 14:36

Duke._.Nukem

v zivote jsem to nemel v hube

a zacinat s tim nehodlam...:-)

0/0
15.12.2011 14:21

Duke._.Nukem

Re: v zivote jsem to nemel v hube

myslim konkretne toho krokodyla.Je to predrazene a bez pridane hodnoty,je spousta lepsich a levnejsich na trhu..:-)

0/0
15.12.2011 14:25

Sanjuro

Re: v zivote jsem to nemel v hube

v životě jste to nejedl ale víte že jiné jsou lepší :-)

+2/0
15.12.2011 14:43

Duke._.Nukem

Re: v zivote jsem to nemel v hube

odazuje me cena.Zrovna dnes na obed jsem mel polevku a slezsky rizek s oblohou(cerstve nakrouhane zeli)za 69 ve forme menu v igelitu,co si nosim domu. a bylo to perfektni....R^.Jinak gratulace kuchari v RS budoucnost,pokud to nahodou tady cte..:-)

0/0
15.12.2011 15:04

Lev___z___Rožmitálu

hnůj v igelitu

že chce konkurovat malým pekařům?

ale jo ono se najde dost hlupců kteří si tento předražený hnůj koupí

ble!!Rv

+3/0
15.12.2011 13:04

rozhořčený přednastavitel.......

odpadky spolu se šneky a žížalama pro otroky a spodinu

Ještě vás brzy naučí jíst různou verbež a brouky:-/ a Kadousek má pro vás už dluhopisy spodino.Zatím se pochutnejte na této pochutině narvané odpadním materiálem..ostatně bagety jedí jen nevzdělaní blbci a stejně je i vyrábí.

Hezký den

0/0
15.12.2011 12:59

bjerndi

Byznys dobrej, doma to je lepsi

Rozhodne netvrdim, ze si nikdy bagetu nedam a byla doba, kdy jsem je zvlast pri vecernich navratech domu casto konzumoval a chut je v pohode.

Na druhou stranu pokud si doma pripravim svoji bagetu, tedy jednu podelnou housku ci bagetu, vlozim kvalitni maslo, nebo treba lucinu, na to dobrou sunku a treba porek + rajce, tak je vysledek mnohem lepsi. Takze nevidim duvod, pokud clovek vylozene nespecha se na tu bagetu zastavit.

Driv by me to prislo jako mrhani casem, ale ted nemam problem si dobrou housku pripravit kdyz jdu treba sportovat, nebo nebudu dlouho doma a o tom, ze clovek usetri a ma jeste prehled o surovinach se nemusime bavit.

0/0
15.12.2011 12:06

;-)

Křidýlko nebo stehýnko?

0/0
15.12.2011 12:02

Stoura

Re: Křidýlko nebo stehýnko?

Od Trikatela?

0/0
17.12.2011 15:59

tomtop

nekupuji předražené bagety...

stačí se stavit do obchodu a mám totéž za zlomkovou cenu ...

0/0
15.12.2011 11:47

janduben

Re: nekupuji předražené bagety...

nekupuji predrazene pecivo v obchodech, staci sklidit vlastni obili, umlit a upict a mam totez

+3/0
15.12.2011 11:48

Inkvizitor Johny

Re: nekupuji předražené bagety...

Nezapomenout na vlastního vepříka hlavně :-)

0/0
15.12.2011 12:03

AAA2

Re: nekupuji předražené bagety...

a kravicku, abys to mel cim namazat, ne?

0/0
15.12.2011 12:31

tomtop

Re: nekupuji předražené bagety...

a boty si taky sijete sam ;-D;-D;-D

0/0
15.12.2011 13:12

21century_schizoid_man

Re: nekupuji předražené bagety...

a pak to spolu s bezdaky naladovat na housku nekde na schodech

0/0
15.12.2011 11:52

tomtop

Re: nekupuji předražené bagety...

myslíte že jen bezdomovci nerozhazují zbytečně za hlouposti ?

0/0
15.12.2011 12:37

Sanjuro

Re: nekupuji předražené bagety...

prakticky uvažující člověk v případě spěchu a hladu na dálnici zakoupí třebas tu bagetu. Ale vy, protože nerozhazujete za hlouposti, z dálnice sjedete, dojedete do nejbližšího sídla, vyhledáte obchod a následně si v autě začnete mazat housku. Určitě jste ušetřil hromadu času i peněz!

+1/0
15.12.2011 12:45

tomtop

Re: nekupuji předražené bagety...

prakticky uvažující člověk si nekupuje jídlo a pití na cestách, ale připraví si ho doma. Samozřejmě, ne vždy je ale ta možnost, náhlá cesta apod. ... pak už si ale radši dám pořádné jídlo.

0/0
15.12.2011 13:10

Lev___z___Rožmitálu

Re: nekupuji předražené bagety...

přesně tak

bageta na dálnici to značí uspěchanýho pitomce ne praktickýho člověka

+1/0
15.12.2011 13:15

Sanjuro

Re: nekupuji předražené bagety...

"Samozřejmě, ne vždy je ale ta možnost, náhlá cesta apod. ... pak už si ale radši dám pořádné jídlo." - jasně, to je logické. V případě nenadálé spěšné cesty si raději dáte pořádné jídlo. Objevujete jeden světadíl za druhým

0/0
15.12.2011 13:32

Lev___z___Rožmitálu

Re: nekupuji předražené bagety...

v ořípadě čehokoli nenadálého spěšného se řídím tím že "to počká" nikdo nemá právo počítat s tím že se přetrhnu v případě že sám není schopen něco naplánovat dopředu

když s tím má problém at si to vyřeší sám

ale chápu že někteří lidé jsou hloupé ovce co si nechají kálet na hlavu

0/0
15.12.2011 13:37

Sanjuro

Re: nekupuji předražené bagety...

řiďte se čím chcete, mě názor člověka který v každém druhém příspěvku někoho uráží prostě nezajímá

+1/0
15.12.2011 13:45

Lev___z___Rožmitálu

Re: nekupuji předražené bagety...

nemusíš hned dávat najevo svoji hloupost

stačilo jen napsat "ano souhlasím jsem hloupá ovce":-P

0/0
15.12.2011 14:03

p_n_2

Re: nekupuji předražené bagety...

R^

0/0
15.12.2011 22:46

Lev___z___Rožmitálu

Re: nekupuji předražené bagety...

já nevím jak ty

ale já když mám hlad tak si radši koupím u šikmovokých gyros v housce než bagetu:-PRv

0/0
15.12.2011 13:06

tomtop

Re: nekupuji předražené bagety...

no od té doby co v tom našli v brně sperma už to neriskuji ...

0/0
15.12.2011 13:12

Lev___z___Rožmitálu

Re: nekupuji předražené bagety...

sperma?

čí?

snad ne onderkovo8-o

0/0
15.12.2011 13:15

papazian

Jeho výrobky nekupuji a nejím!

Malým pekařům rozhodně konkurovat nebude, protože ti vyrábí kvalitu a oslovují zcela jiný segment zákazníků. Konkurovat bude PENAPu, DELTě pekárnám, což mi je šuma fuk, neboť obojí je vhodné hlavně pro domácí prasata.

0/0
15.12.2011 11:39

hrcprcsalala2

Re: Jeho výrobky nekupuji a nejím!

Nebylo by dobré si přečíst i více, než jen titulek? ;-D

0/0
15.12.2011 11:40

MFD to hraje s náma

iDNES a bagety

To jsou ty bagety, o kterých psala iDnes, když se ukájela nad Jančurou a jeho vlakama?

Tehdy byl hrdý článek, jak se ve vlacích SA nebudou prodávat "žádné smradlavé bagety". Rv

0/0
15.12.2011 11:36

maxikiwi

Můžete mi vysvětlit, proč do takřka všech baget dávají kilo

majonézy? Někdy v nouzi na benzínce si je koupíme, ale majonéza v létě je kolikrát o strach. Nehledě na to, že rozpatlaná na průhledným obalu vypadá tak, že žaludek se obrací ještě před zakousnutím. Každopádně jinak, než v nouzi a někde na cestě bych si ji určitě nedal. Když kvůli ničemu jinému, tak kvůli ceně. Za ty peníze máte epesrádes menu.

0/0
15.12.2011 11:35

hrcprcsalala2

Re: Můžete mi vysvětlit, proč do takřka všech baget dávají kilo

Tak zrovna Crocodille má majonézu jen v menšině výrobků. Jinak výrok "Za ty peníze máte epesrádes menu." je super vtip. ;-DR^

+1/0
15.12.2011 11:40

maxikiwi

Re: Můžete mi vysvětlit, proč do takřka všech baget dávají kilo

Myslím připravené denní menu v restauraci. Jeho cena kopíruje cenu stravenek, tj. 60 - 70 Kč. Máte tam polévku, nápoj i hlavní jídlo. A v normální, pěkné restauraci, žádné putyce. Cena bagety je kolikrát ještě vyšší.

0/0
15.12.2011 11:42







Najdete na iDNES.cz