Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Hořčice je stále světlejší. Výrobci se totiž bojí hyperaktivity u dětí

Možná jste si toho při letním grilování všimli. Plnotučná hořčice je stále světlejší a místo žlutohnědé barvy, jakou si pamatujeme z opékání špekáčků v dětství, je nyní spíše šedivá. S obvyklým naříkáním nad upadající kvalitou potravin zde však nepochodíme. Výrobci totiž pod tlakem EU téměř přestali do hořčic přidávat umělá barviva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

really?

15. 9. 2012 5:43
Tak horcici uz vyresili ... a co uzeniny atd?

To bude asi trochu tezsi orisek, co?

UTOPENCI od Kosteleckých uzenin obsahuji ...

Kuřecí strojově oddělené maso – 32 %, Vepřové sádlo – 17 %,

Pitná voda + Cibule – 15 %, Kuřecí kůže – 7 %, Vepřové maso – 5 % !!!, Vepřové kůže – 4%, Pšeničná mouka, bramborový škrob, sůl, Stabilizátory E338, E450, E451, E250, Zahušťovadla E412, E500, Rostlinná vláknina (?),

Směs koření, extrakty koření, Antioxidanty E300, E330, Zvýrazňovač chuti E621 (Mňam – to asi vylepšuje chuť škrobu, mouky a vlákniny), Barvivo E120 (Aha! Proto mi barva utopenců připadla OK).

0 0
možnosti

Mizerně placený daňový úředník

31. 8. 2012 23:02
Kremžská horčice že je sladka ?

Jaký novinářský jojo tohle může napsat? ;-D

0 0
možnosti

oykaxpoi

11. 9. 2012 9:08
Re: Kremžská horčice že je sladka ?

ano je nasládlá..

0 0
možnosti

Paveljan

31. 8. 2012 14:47
Podívejte se do knížky Víta Syrového

Tajemství výrobců potravin. Potom se vám trochu rozsvítí.

1 0
možnosti

really?

15. 9. 2012 6:00
Re: Podívejte se do knížky Víta Syrového

Moc zajimave cteni!

vynatek ... K podložení tohoto lze uvést kupříkladu jednoznačné tvrzení, že kyselina citrónová (E 330) je jedna z nejnebezpečnějších rakovinotvorných látek. Jak se však lze dozvědět z odborné literatury i dalších pramenů, tak tato kyselina je v našem organismu jednou z klíčových látek při odbourávání energeticky významných zdrojů (při tzv. citrátovém cyklu). Tělo ji tudíž může lehce zpracovat, o čemž svědčí i to, že se běžně vyskytuje v kyselém ovoci (např. v citrónech, rybízu ap.) a vyplývá z ní i výrazná chuť těchto plodů. Lze samozřejmě namítat, že kyselina přidávaná v potravinářství nepochází z přírody, ale je vyráběna průmyslově, a proto bude mít částečně pozměněné vyzařování.

0 0
možnosti

Jiří Míka

31. 8. 2012 12:04
Kvuli barve riskovat zdravi

Je tragikomedie, ze se kvuli barveni tak casto riskuje zdravi. Podobne nechapu, proc se dava sladidla (aspartam) do leku. Mozna proto, aby deti byly ochotnejsi ty leky pozrit .. ale to je usmevny duvod seriozniho sveta dospelaku :)

0 0
možnosti

hanspunk

31. 8. 2012 11:51
Nechápu některé diskutující

Dětem ze dříve říkalo, že na jídlo se nedělá "fuj". Chuť je čistě subjektivní záležitost a když vám normální plnotučná hořčice nechutná, tak je pro vás jednoduchá rada - nejezte ji. Ale nechte si své kydy o tom, jaký je to humus a podobně. Já například jsem za svůj život vyzkoušel druhů hořčic víc, než by mi bylo příjemné. Drahé, levné, předražené...ponejvíce při zahraničních cestách, nicméně jsem se vždy těšil na normální plnotučnou hořčici, protože mi prostě chutná a peníze s tím nemají co dělat.

Já mám třeba úchylku na pálivé papričky. Ale jen proto, že mě obyčejné beraní rohy neberou, nebudu tvrdit, že ostatní jsou lůza co nemá na Habaneros, tak si kupuje obyč beraní rohy. Chápu, že ne každému Habaneros chutnají(nemluvě o tom, že ne každý je vůbec pozře).

Ale vůbec nejvíc mě baví, jak někteří snobíci přikládají zvláštní váhu tomu, jestli hořčici vyrobil automat ve fabrice, nebo trapistický mnich v klášteře. Ještě by mohla být ta novodvorská hořčice svěcená ;-)

5 0
možnosti

demark

31. 8. 2012 12:11
Re: Nechápu některé diskutující

Lépe bych to nenapsal R^R^R^

0 0
možnosti

panzic

31. 8. 2012 11:26
...

kdo kupuje normalni horcici, tak si toho nevsimne..

0 0
možnosti

hanspunk

31. 8. 2012 11:54
Re: ...

Asi ne, protože povětšinou kupujeme hořčici na jídlo a ne na zkoumání barvy, jiskry, buketu a samozřejmě původu, ne-li celého rodokmenu.

2 0
možnosti

mushka.m

31. 8. 2012 10:41
Když si představím

že v potravinách jím výtažky z nějakého kanemouhelného dehtu, tak je mi fakt blbě.. Takovou kravinu mohl vymyslet opravdu jen člověk, když potřebuje dobarvovat potraviny, aby to spotřebitel kupoval.. Fakt úžasný, jak si lidi sami umí ničit život...

1 0
možnosti

To zase zírám...

31. 8. 2012 10:46
Re: Když si představím

"Výtažek z kamenouhelného dehtu" je další pěkný blábol, svědčící o neznalosti významu pojmu "výtažek", případně o potřebě argumentovat lží a manipulací, tak typické pro lidi, kteří na jiné argumenty prostě nemají. Rv

0 0
možnosti

bachelor75231

30. 8. 2012 17:41
Ceska horcice

Me osobne ceska horcice nic nerika... Na trhu jsou spousty vybornych gurmanskych horcic, tak v porovnani ta "ceska" je jen pouha uboha nahrazka prave horcice...

1 0
možnosti

To zase zírám...

30. 8. 2012 19:06
Re: Ceska horcice

A helemese, další "gurmán", co ani nezná význam pojmů, které používá, a přesto cítí potřebu ukázat, jak je "lepší"... ;-D

1 0
možnosti

Krucipajs

29. 8. 2012 15:31
česká plnotučná hořčice

je strašnej hnus :), ale je levná, to nevadí, že není dobrá :)

1 0
možnosti

To zase zírám...

29. 8. 2012 16:11
Re: česká plnotučná hořčice

"Hnusná" je značně subjektivní. Neřekl bych, že lidi jedí plnotučnou hořčici proto, že by si dražší nemohli dovolit, ale jednoduše proto, že jim chutná. Samozřejmě pak je zde skupina lidí, která zásadně levné věci nekupuje a tudíž jim nemůže už z principu chutnat ani levná hořčice (nejlépe s argumentem "ten hnus jsem už dvacet let nepozřel"). ;-D

8 0
možnosti

bubon

29. 8. 2012 12:02
Se divím,

zásadně vyhledávám hořčice a jiné potraviny bez přídatných látek, u hořcice jsou to vedle barviv zejména konzervanty. Barva je mi u pr...

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Maloobchody na českém venkově ovládnou Maďaři. Kupují další řetězec

17. dubna 2024  14:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního...

MerkurXtip dává bonus 200 korun. Sázejte na své oblíbené sporty

24. dubna 2024

Advertorial Sportovní sázení má dlouhou historii a je stále populárnější. Sázková kancelář MerkurXtip přitom...

Přísné a drahé. Na přílišnou regulaci už upozorňují i špičky české železnice

24. dubna 2024

Premium Nářky nad složitostí železnice, kterou prodražují přísné normy, nejsou v tuzemsku novinkou. Ozývají...

Žádný personál ani jiný zákazník. V Česku roste síť bezobslužných obchodů

24. dubna 2024

Minute Shop je nový koncept automatizovaných prodejen s nonstop provozem, kam zákazník vstoupí...

Nová vábnička pro miliardáře: ponorná superjachta jako pevnost plná luxusu

23. dubna 2024  20:16

Rakouská firma vyvíjí hračku pro super bohaté zájemce o cestování, bezpečnost a luxus. Je to 165...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!