Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Korýši se dostali na etiketu chleba v Albertu omylem

Na etiketu chlebu Šumava, který prodává supermarket Albert, se varování před možným výskytem stopového množství korýšů, měkkýšů, oxidu siřičitého či vlčího bobu dostalo omylem. Jednatele pekárny Mader a synové Václava Vrány to označili za administrativní nedopatření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P49a82v25e19l 77F94r98e40l11i96c48h 4723910559681

Tak abyste si vy, nadávači na "éčka", mohli trochu počíst, co za "chemické sajrajty" vám cpou pekárny do chleba, dal jsem si tu práci za vás a zde jsou odkazy:

E170: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E170

E300: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E300

E417: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E417

E471: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E471

To je hrůza co?;-D

+1/0
9.1.2013 14:59

P73e15t83r33a 44D93o69l19e22j60š96í 5692232658731

Zajímavé, jak všichni nadávají, co ten chleba obsahuje, ale nikdo se nepozastaví nad tím,že stojí 23Kč/kg. Za takové peníze by někdo chtěl kvalitu? Vždyť to snad není ani nákladová cena. Pečení kvalitního chleba je náročné na lidské a energetické zdroje. Není divu, že se pekaři snaží výrobu ošidit, když mají prodávat za takové ceny. Netuším jaké je nabídka pečiva v Albertu,ale takový chleba za tu cenu bych prostě nekoupila, protože je jasné, že to bude humus.

+2/−1
9.1.2013 13:12

D34a30n26i83e43l46a 92U54r64b74a94n47o82v98á 2814270805436

Já nemám problém koupit si chleba za 60 kč bude-li kvalitní, bohužel supermarkety vůbec tuhle alternativu nenabízí a nebo jen zcela vyjímečně. V Albertu jsem jednou sehnala pravý kváskový chléb byl výborný ale od té doby ho tam už neměli. Zatím jsem nedošla tak daleko abych kvůli chlebu šla na farmářské trhy ale pokud někdo chce skutečný chleba tak kromě vlastního pečení je to asi jediná spolehlivá varianta.

0/0
9.1.2013 16:48

M55a97r18t54i81n 81S52o54u22š15e96k 8278973389265

A těch milion Éček, co tam cpou, to je v pořádku?

.

Ať si tam cpou co chtějí, ale nemají to pak označovat CHLEBA, ale třeba MALÁ DĚTSKÁ CHEMICKÁ LABORATOŘ!!

0/−2
9.1.2013 12:57

J44a33r24o52s75l70a35v 37T21e39s67a68ř 1987327369228

A bylo to opravdu omylem?Dnes dávají do potravin všechno,hlavně aby se zalíbili Čechům co nejnižší cenou.Nakupujte hezky česky.:-P

0/0
9.1.2013 12:34

J77i78ř88í 78M20a74c25e74k 3445125894901

Víc mi vadí, že ten jejich chleba obsahuje látku zlepšující mouku (to znamená, že používají nekvalitní mouku, jinak by ji nemuseli zlepšovat), emulgátory a tak dále. Dobý český chleba tyto fujtajbly neobsahuje - naštěstí se i takový dá sehnat.

+3/0
9.1.2013 11:53

D80a48n67i57e96l18a 65U64r57b13a37n67o83v72á 2804420515246

Jo jo máte pravdu, dneska se už normální chleba tedy kváskový ve většině výroben nedělá, navíc, se do chleba přidává poměrně velké procento chleba starého... to co se neprodá večer prodejci vrací pekárnám, ty to rozemelou a přidají do těsta. Mám pocit že max povolené procento starého chleba v novém je až 30% ale to nechci tvrdit s určitostí, je to už nějaká doba co jsem o tom četla článek.

0/0
9.1.2013 16:50

J82a55n 88G78a83l48t 9281492473338

"Pokud kontrola prokáže, že uvedené alergeny chléb skutečně

obsahovat nemůže, hrozí pekárně sankce za špatné označení složení

výrobku."

Cože ?! KOMU ublížilo varování před stopovým množstvím nějakých alergenů ? Kdyby to bylo obráceně a neupozornili a alergeny chleba obsahoval tak sankci pochopím ale tahle nevím proč by měli dostat pokutu když uškodili akorát sami sobě.

Tenhle úředničkej šiml je vážně už k nevydržení.

+4/0
9.1.2013 11:39

A57n98t77o40n 68M44e45s40á90r98o21š 1126236690578

Keď sa chlieb vyrába z krmneho obilia tak potom tam môže byť všetko to čo je na etikete toho pomyja z Alberta.

http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyziva/cesi-a-slovaci-maju-unikatnu-socialnu-siet-za-jej-vznik-moze-chlieb

0/0
9.1.2013 11:17

P29ř75e60m20y36s12l 44K41r91a86t17o44c91h68v82í19l 2772682273403

To zas někdo při tvorbě etiket rád používal Ctrl+c a Ctrl+v ;-D

+2/0
9.1.2013 10:44

P10a13v58e36l 24F38a44r12a 9604245708538

A vy vysazujete všechno znova? Kde je korektura a kontrola?

+1/0
9.1.2013 11:51

J75a18r35o28m52í87r 36K96r55á64l 4460489814369

Řekl bych, že je jdnodušší napsat těch pár slov znovu, než kopírovat, kontrolovat a opravovat. ;-)

0/0
9.1.2013 12:10

F10r48a31n26t12i33š53e51k 27L29e71b11e82d21a 4734987389

;-D;-D tak to mě pobavilo R^

0/0
9.1.2013 10:40

J41a71n 45Z90e25l59i56n89a34r 3796905437536

zlatej korys, navic pisou, ze je pouze muze obsahovat, ale s jistotou to obsahuje emulgatory a to prekvapive nevadi nikomu

+3/0
9.1.2013 10:39

J48i22ř87í 42Ř11e43h63o39ř 9978688296318

nevím co se kolem toho nadělá. Řada výrobků v marketech obsahuje větší hovadiny. Ale když je to tam napsané, tak je to volba kupujících. Tady se řeší korýši a každá druhá barvená potravina obsahuje barvivo z brouků, nebo z látek podobných dehtu, nebo tak něco. Tím se všichni vesele cpou a tohle jim vadí. Chleba neobsahoval nic škodlivého a pokud vám nevadí, že může obsahovat recyklovaný starý chleba, tak dobrou chuť :)

+4/0
9.1.2013 10:27

S66t18a97n79i85s53l84a80v 64R17a17d19a 8902193320706

Souhlasím se vším co jste napsal, až na poslední větu. Jaký recyklovaný starý chleba? Hoax s recyklovaným mlékem už neletí, tak se vymyslel nový s recyklovaným chlebem? Přemýšlejte trochu, lidi.

0/−2
9.1.2013 10:58

J68i21ř98í 72Ř60e83h74o33ř 9888948776728

nemám teď po ruce původní článek zabývající se kompletní výrobou chleba, ale menší jednodušší články se dají snadno vygooglit. Toto není hoax, podle platných zákonů ČR je využívána praktika, kdy neprodaný chleba je vrácen zpět do pekáren a do určitého zákoně povoleného procenta je možné ho rozemlít do nového těsta (např. zde http://www.bio-life.cz/clanky/rizikove-potraviny/co-mozna-nevite-o-kupovanem-chlebu.html)

+5/0
9.1.2013 11:02

Z64d73e11n73ě75k 71M93a92r48e90š 6535936475571

Bohužel to není hoax - neprodaný chleba supermarkety skutečně vrátí pekárně, ta ho rozemele a vmísí do nové várky. To je (kromě jiného) důvod, proč chleba ze supermarketu tak rychle zplesníví. Korýši jsou ještě zlatí...

+1/0
9.1.2013 11:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.