Diskuze

Korýši se dostali na etiketu chleba v Albertu omylem

Na etiketu chlebu Šumava, který prodává supermarket Albert, se varování před možným výskytem stopového množství korýšů, měkkýšů, oxidu siřičitého či vlčího bobu dostalo omylem. Jednatele pekárny Mader a synové Václava Vrány to označili za administrativní nedopatření.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

Tak abyste si vy, nadávači na "éčka", mohli trochu počíst, co za "chemické sajrajty" vám cpou pekárny do chleba, dal jsem si tu práci za vás a zde jsou odkazy:

E170: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E170

E300: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E300

E417: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E417

E471: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E471

To je hrůza co?;-D

1 0
možnosti
PD

Zajímavé, jak všichni nadávají, co ten chleba obsahuje, ale nikdo se nepozastaví nad tím,že stojí 23Kč/kg. Za takové peníze by někdo chtěl kvalitu? Vždyť to snad není ani nákladová cena. Pečení kvalitního chleba je náročné na lidské a energetické zdroje. Není divu, že se pekaři snaží výrobu ošidit, když mají prodávat za takové ceny. Netuším jaké je nabídka pečiva v Albertu,ale takový chleba za tu cenu bych prostě nekoupila, protože je jasné, že to bude humus.

2 1
možnosti
DU

Já nemám problém koupit si chleba za 60 kč bude-li kvalitní, bohužel supermarkety vůbec tuhle alternativu nenabízí a nebo jen zcela vyjímečně. V Albertu jsem jednou sehnala pravý kváskový chléb byl výborný ale od té doby ho tam už neměli. Zatím jsem nedošla tak daleko abych kvůli chlebu šla na farmářské trhy ale pokud někdo chce skutečný chleba tak kromě vlastního pečení je to asi jediná spolehlivá varianta.

0 0
možnosti
MS

A těch milion Éček, co tam cpou, to je v pořádku?

.

Ať si tam cpou co chtějí, ale nemají to pak označovat CHLEBA, ale třeba MALÁ DĚTSKÁ CHEMICKÁ LABORATOŘ!!

0 2
možnosti
JT

A bylo to opravdu omylem?Dnes dávají do potravin všechno,hlavně aby se zalíbili Čechům co nejnižší cenou.Nakupujte hezky česky.:-P

0 0
možnosti
JM

J62i20ř21í 63M15a27c85e86k

9. 1. 2013 11:53

Víc mi vadí, že ten jejich chleba obsahuje látku zlepšující mouku (to znamená, že používají nekvalitní mouku, jinak by ji nemuseli zlepšovat), emulgátory a tak dále. Dobý český chleba tyto fujtajbly neobsahuje - naštěstí se i takový dá sehnat.

3 0
možnosti
DU

Jo jo máte pravdu, dneska se už normální chleba tedy kváskový ve většině výroben nedělá, navíc, se do chleba přidává poměrně velké procento chleba starého... to co se neprodá večer prodejci vrací pekárnám, ty to rozemelou a přidají do těsta. Mám pocit že max povolené procento starého chleba v novém je až 30% ale to nechci tvrdit s určitostí, je to už nějaká doba co jsem o tom četla článek.

0 0
možnosti
JG

J59a27n 16G26a10l24t

9. 1. 2013 11:39

"Pokud kontrola prokáže, že uvedené alergeny chléb skutečně

obsahovat nemůže, hrozí pekárně sankce za špatné označení složení

výrobku."

Cože ?! KOMU ublížilo varování před stopovým množstvím nějakých alergenů ? Kdyby to bylo obráceně a neupozornili a alergeny chleba obsahoval tak sankci pochopím ale tahle nevím proč by měli dostat pokutu když uškodili akorát sami sobě.

Tenhle úředničkej šiml je vážně už k nevydržení.

4 0
možnosti
AM

Keď sa chlieb vyrába z krmneho obilia tak potom tam môže byť všetko to čo je na etikete toho pomyja z Alberta.

http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyziva/cesi-a-slovaci-maju-unikatnu-socialnu-siet-za-jej-vznik-moze-chlieb

0 0
možnosti
PK

To zas někdo při tvorbě etiket rád používal Ctrl+c a Ctrl+v ;-D

2 0
možnosti
PF

P93a56v88e26l 70F83a40r40a

9. 1. 2013 11:51

A vy vysazujete všechno znova? Kde je korektura a kontrola?

1 0
možnosti
FL
JZ

zlatej korys, navic pisou, ze je pouze muze obsahovat, ale s jistotou to obsahuje emulgatory a to prekvapive nevadi nikomu

3 0
možnosti