- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je vzruso to nakupovani polotovaru.Adrenalin jak svina.
Já mám tady doma taky jednu kuriozitku a přemýšlím, jestli to sníst nebo ne. Děti dostaly sušenky s min. trvanlivostí do 30.2 2014!
Jak dlouhou trvanlivost byste si představovala u sušenek? :) Kratší určitě ne. Sušenky jsou trvanlivé i pár let. A pořád je to MINIMÁLNÍ trvanlivost.
Tak důležité je, že je to v tom maso né?
koňské maso je výborné, určitě kvalitnější než z prasete, králíka či nutrie
ve středověku vojska nic jiného nejedla, sám Napoleon koninu miloval
Ve středověku to bylo z logistických důvodů.
To je modelovy pripad - obchody v nemecku radsi ty vyrobky stahnou i jen pro podezreni - jde jim o image.
Cesky dovozce si je pri vsi sve nevedomosti jisty, ze on si objednal hovezi a nic jineho nepripousti...a masinka jede dal. Nejlepsi je to osudovneni, ze to dostali jeste pred aferou...a to znamena co, ze pred aferou konske maso neexistovalo a pred objevenim tam nikdy zadne nebylo?
Dokud si cesky spotrebitel necha toto libit, neni mu pomoci.
Konina mi nevadí, koninu můžu, ale chci, aby to bylo napsané na výrobku a také jsem to poznala podle ceny. Nechci platit za výrobek údajně s hovězím, když je tam konina. O to hlavně jde, že nás výrobci podvádějí. Bude-li klobása z potkanů ať to napíší, možná, že i to si někdo koupí! Ať z nás nedělají blbce
Tak nevím, není konina méně závadná než průmyslová sůl a podobné "dobroty", které v ČR už v potravinách byly a evropský poprask nenastal? Vždyť to je jenom náhražka, ne? Jen by se asi měla uvést - třeba 3% hovězího 97% koniny! Já bych z toho takové drama nečinila!
Jenže o to právě jde. Vždy je potřeba se správné složení dočíst na etiketě, jde o princip. Jinak ne každý si pochutná na koňském masu...
celkem usmevna zalezitost v dobe kdy jahodovy dzem je z jablek, kecup videl rajce mozna z rychliku, parek je rad pokud se s masem vubec potkal stejne jako cokolada s kakaem.. atd atd..
Když se budeme nad vším jen usmívat, budeme jíst chleba z otrub, marmeládu z řepy a v salámech nebude ani ta konina jen soja, kterou budou výrobci deklarovat jako prvotřídní argentinské hovězí Je důležité se o toto zajímat a děkovat kontrolorům, že alespoň občas něco odhalí
Pan Fajst, vepřovou zblajz, pak koupil koninu, pro celou rodinu!
Já nevím, jsem asi velký laik, ale pořád mi nedochází - v čem je problém s koňským masem? Že by se nemělo jíts? To snad ne, koniny je všude dost... Nebo že podíl koňského není přiznán na etiketě? A kdyby tam byl, tak by to byl nějaký problém? Hrozí nějaké nemoci? nebo je to nějaká forma solidárnosti s koňmi? Prosím, kdo umíte, vysvětlete mi to.... Díky předem
MS
Problém je jen ten, že koňské maso není deklarováno na etiketě. Což na jednu stranu chápu, předpis je předpis. Zdravotní riziko je ovšem nulové, sice kůň není kráva, ale z pohledu nutričního a alergologického nejsou žádné rozdíly známy. Kdyby tam bylo koňské maso napsáno, problém by nebyl, ale Evropani plní předsudků by to nekupovali (Češi možná trochu jo, ale Britové a Němci těžko).