- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nějak mi tam chybět nebude. Navíc mě rozesmál výraz "jeden z nestarších". Zřejmě máme projevit nostalgii. Tu jsem ochoten projevit třeba nad krásnou secesní a bohužel uzavřenou kavárnou Pošta.
Logo toho McPoblije na té budově stejně působilo jako pěst na oko, když zmizí, bude náměstí zase o něco hezčí.
No hlavně nedej bože, aby se tu za pár měsíců neobjevil titulek tipu: "Víme první, po prostorách Mc'Donalds vznikne hernabar" V toto, se totiž centrum Liberce mění.
Už tu spoustu lidí psalo o bufetech a mlíčných barech .... jo, to bych tam klidně brala. Něco, kde mají polívku, klobásy a guláš a tak.
Ale jsem zvědavá, co tam nakonec bude černá díra nebo něco kloudnýho?
Kristyno Zapomen.Bude tam cinsky bufet,nebo pizzeria.Typicka ceska kuchyn.
V Liberci (a nejen tam) vznikl klasický problém s tím, že pár jedinců (firem) koupilo za pár šupů celé centrum a jelikož nevědí co by si za to řekli, tak tam nic kloudnýho nezůstalo.. Díky tomu, že výše nicotné investice je již 10x zpět, tak je jim i celkem jedno, zda v těch protorech něco je, či není. Hlavně díky těmto lidem se stává z centra měst mrtvá a nevyužitá zóna. Je to škoda.. Mohlo by to být super.
Nevím, mně chybět nebude :) Vždycky je lepší místo dvou cheesů koupit flákotu krkovice, k tomu třeba chleba, salát, cokoli, stát to bude víceméně stejně a máte to mnohem lepší ;)
To co nabizi McDonald's nebo Burger king je v relaci k prumernym platum v CR predrazene. Temer presny prepocet podle kursu dollar vs koruna a tak ten zaklad vychazi nevim presne na 80KC a vyse. V USA jsou tyto fast foody $4-7 prece jenom mnohem lacinejsi ve srovnani s lacinou restauraci $12-20 a pivem 0.33L $5. Fast foody si v CR pekne masti kapsu.
No takze docela rozumne reseni. Nejsem ani zaryty odpurce ani zaryty milovnik fastfoodu. Proste tu jsou, nekdy tam zajdu, stejne jako si zajdu klidne i do Michelinske restaurace. Vim co cekat v kazde z nich.
Ale co se mi libi je ze se presunuji do obchodniho centra a opousteji centrum mesta, kam se opravdu stylove nehodi, jak filosofii tak designem.
Prostory se uvolni a doufejme ze v centru bude neco co de tam bude prece jenom vyjimat lepe.
Docela mne překvapuje, jak se tady hádají mekáči a burgrové vs hospoďáci a restauráci. Ale mně chybý u nás všeobecně klasický český bufet. Tam, kde bych si dal opečenou klobásu s hořčicí, dršťkovou a zelnou polévku, sekanou s křenem, vařené uzené koleno, chlebíčky, točenou kofolu a pivo a k tomu kafe. Tak jak tomu bylo před třiceti lety. Klasický bufet, které ale dnes uplně vymizeli pod záplavou McD, BB, Pizza Hut, bageteríí. Já nechci ameriku a itálii, nikomu ji nevytýkám, ani nevnucuji, ale jsme v čechách a chybí zde klasika jakou je posezení a občerstvení s chlebíčkem. Ví někdo z Vás, že chlebíček je český vynález? A přitom se ládujeme amerikou.....
Protože za českej bufet by málokdo dal stovku dvě a za menší prachy neuživíte provoz v takovém hygienickém standardu, jaký je požadován předpisy.