- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja se divim, ze stredni trida, kteri skutecne maji nato, aby dali 150kc / obed radeji nejdou do restaurace, za tuhle cenu uz se da poridit velice dobre a vyzivne jidlo, zvlaste pokud by sli na MENICKO, kde ceny byvaji jeste priznivejsi.
Misto toho ji za nehorazne penize odpadky, ktere jsou chemicky dochuceny a ani plisen to nebasti, jejich menu ma hodnotu sotva 20kc ... zbytek je obsluha a marze ...
No však píšou, že jim zákazníci ubývají. McDonalds je FAST food - to je důvod, proč se do něj chodí. Ne proto, že by si člověk nějak extra měl pochutnat.
Občas si ho dopřeju. Docela mi tam chutná. Jen to jde trochu do peněz. Snídaně, oběd a večeře a jsme tam za den kolem 350,- Kč.
4 hamburgery, které jsou jak dva podtácky od piva, stojí stovku. Doma za to udelám zrádla ze se to nedá sníst. Kuřecí prsa, testoviny nebo branbory, nejaka zelenina.
Čtyři miliardy...wow. Naštěstí tenhle propad tržeb nikomu neuškodí.McD řetězec je v našich končinách dobré brát hlavně jako nouzovku... po tahu, po cestě, po zavíračce :-) nebo jako inspiraci čím si doma zlepšit repertoár. Jinak je to návykové peklo.
Mé děti měli období (podpořené reklamou a spolužáky) totální fascinace a jediné co je z toho dostalo byl dokument Super Size Me a zjištění, že ještě lepší burgery si můžou dělat doma z vlastních zdrojů bez výrazného plýtvání kapesným.
Mně v Super Size me paradoxně nejvíce utkvěl pán co si dává 4 Big Macy denně, je štíhlý a krevní obraz učebnicový. Faktem zůstává že než si dát za 150,- menu dám si za 70,- gyros u vietnamce.
Promiňte, ale co čekáte? McD si vystojíte jak v bufetu frontu, dostanete burgera, hranolky, salát a post mix zaplavený ledem na plastovém nádobí za cca 100Kč.
Tak za ty peníze mám třeba v Globusu každý den vařené jídlo (ne z polotovarů) na talíři s příborem a bude to polévka, hlavní jídlo, salát a nějaký postmix či pivi (vč. nealko) v kulturním prostředí na porcelánu, kovovým příborem a ne polystyrenové misce s papírovým pytlíkem na hranolky. Dokonce si před objednávkou mohu zajít zdarma na záchod a ne platit.
Globus není jediný zázrak, něco podobného nabízí tisíce hospos s meníčkem každý den jiným a s výběrem. U "Meka" si mohu celý rok dávat stejné "menu" v tak pěti variacích celý rok za větší peníze.
Nemluvě o maličkosti: Když budete rok chodit do mekáče, den co den a pokaždé si dáte burger, hranolky a colu, tak přiberete minimálně 30 kg, pokud to vůbec přežijete.
Do Mekáče občas zavítám cestou z hospody... po pivu vyhládne a těch pár burgerů bodne... ale na oběd bych tam fakt nešel.
Rozumný člověk ví, že to opravdu není zdravé a nepřehání to. Ale na druhou stranu, pokud je hlad.. Obyč hambáč nebo cheese za dvacku přeléčí, než se někde sežene něco normálního k jídlu.
Podle toho jak lide voli se vubec nedivim co zerou.
A já myslel, že na tyhle nesmysly má patent bývalý klausův poradce Petr Hájek, ten taky rozlišuje jestli je nějáký jídlo pravicový nebo levicový. A hle, tady je další podobný stodukát ......
Já se přiznám. V McDonaldu mi to chutná. Koupíme s bratrem ten box za 200 a najíme se oba.
A to byste se každej za kilo jinak nenajedli?
Z nostalgií jsem si vzpoměl na začátek 90 let, kdy se na Václaváku ve stáncích prodávaly hamburhery - šťavnaté, s křupavou kůrkou a v dobré české housce. Bohatě dochucené hořčicí či kečupem salátem nebo i zelím. 2x větší než ty od MCD a taky 2x levnější. Ani pak nevadil ten přepálený tuk
Ale hlavně byly hovězí a ne vepřové....
Nebude to tím, že to "levné" občerstvení je drahé....a jako bonus i pekelně nezdravé (a to nejsem žádný bio fanatik, ale z McD pokud se necpete jen salátem brzy jak koule) i velmi průměrné chuti?
Jako ve filmu "Volný pád"....na obrázku krásný hamgurger.....a v ruce placatá houska, která se obrázku ani nepřibližuje. Už to prostě není móda a value/money o ničem.
Co je na tom tak pekelně nezdravého ? Pokud se tím někdo nestravuje každodenně, což u nás asi dělá málokdo, tak v tom nic tak katastrofického nevidím.