Diskuze

Máslo má v Česku po margarínech dalšího konkurenta: nízkotučné náhražky

Tradičnímu plnotučnému máslu s 82 procenty tuku přichází nová konkurence v podobě polotučných a třičtvrtětučných variant. Na český trh totiž zavítala levnější másla s 60 i 40 procenty tuku. Jejich výrobci se je snaží propagovat hlavně zdravotními přednostmi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemám vůbec nic proti nízkotučné alternativě tradičního másla, ale zde již mnohokrát zaznělo, nechápu, jak je možné takový výrobek nadále nazývat máslem... Navíc předpokládám, že chuťově to bude něco mezi máslem a margarínem, což mě tedy vůbec neláká. Klientelu si ale takový výrobek zřejmě najde - už vidím ty reklamy "jak dosáhnout štíhlé linie s nízkotučným máslem";-DPokud budete mít chvilku a vyplníte mi dotazník k diplomce zkoumající Vaše nákupy potravin a názor na největšího světového výrobce potravin, budu Vám moc vděčný:-)V 

http://nakupy-potravin-nestle-a-csr.vyplnto.cz

0 0
možnosti
VR

Tak asi takhle. Kvůli ceně jsem koupila před Vánoci 3/4 máslo a zhovadila vosí hnízda. Sice se uplácaly,ale nikomu ani mně nechutnaly. Už to nikdy nekoupím.

1 0
možnosti
IJ

To mě rozesmálo. ;-D

0 0
možnosti
OK

U mě vítězí Farmářské máslo z Mlékárny Hlinsko R^.

1 0
možnosti
OM

Za chvíli se bude prodávat i nízkotučnej bůček, ne? Byl by to podobný nesmysl. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jo, když má někdo chuť na roztíratelnou umělou hmotu, tak ať si dá. Zkuste někde ponechat třeba u domu v keři některé to "zdraví prospěšné máslo" a za půl roku zkontrolujte. Zůstane nezměněné, a ani žádní živočichové se do něj nedají. A pak, že je člověk nejchytřejší tvor na planetě. Cha,cha, cha..........

2 0
možnosti
JW

Musíte mít hodného souseda s kravkou. A pak máte mléko, smetanu, sýr a máslo. No, co vám budu povídat. A taková kozička, ta také není k zahození...:-)

6 0
možnosti
VK

Mno - když už kozička, pak rovnou pár! ;-)

5 0
možnosti
PH

Dvojka máslo.

Ještě pro ty chytrolíny - tak dvojka máslo za komunistů, to bylo máslo dlouhodobě skladované /chlazené - ne mražené/. Většinou takto bylo skladováno v lednicích 1 - 3 měsíce. Tímto způsobem skladování ztratilo část své vůně a tak bylo prodáváno jako méně kvalitní - spíše na pečení;-) - to je ta dvojka!!

No a jinak do velké části výrobků dnes stále patří /podle receptur/ máslo a je skutečně stále více nahrazováno levnými umělotinami;-€ - to se samozřejmě promítá do kvality těchto výrobků!!

1 0
možnosti
VK

Vy jste si vybral jen tu půlku pravdy, která se vám hodila ;-)

Dvojka máslo bylo jednak máslo chlazené do max. 3 měsíců - a nebo máslo zamrazené až na 2 roky. Howgh.

0 0
možnosti
JD

Máslo je máslo ...a pořád je jako v podstatě veškeré poživatiny lacinější než za bolševika .... pokud ovšem někdo touží po margarinu či nějakém nizkotučném "máslu" no tak ať má možnost si ho koupit ...

0 1
možnosti
MK

Nizkotucne maslo, ktere chutna alespon plus minus jako maslo, neni ani nahodou levnejsi nez klasicke maslo. Stoji od 60kc nahoru. Vetsina tech hnusu, co se prodava za par korun pod nazvem nizkotucne maslo, nema s chuti masla vubec nic spolecneho.

0 0
možnosti
JN

Fňukají, ale opravdické máslo neustále zdražují. Ale stejně ho kupujeme raději, než ty náhražky.

7 0
možnosti