Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Válka sýrů pokračuje: Patentový úřad musí znovu řešit známku Smetanito

Úřad průmyslového vlastnictví se musí znovu zabývat sporem o ochrannou známku Smetanito, pod kterou vyrábí sýry společnost Bel Sýry Česko. Nejvyšší správní soud vyhověl stížnosti konkurenční firmy TPK, která vyrábí Apetito.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L59u19c92i16a44n 74P71a11p61a31z96i42a17n 5804607931315

Tak dlouho se hádají o tuto značku, až se směje někdo třetí. Obě varianty jsou hrůzné, mizerné kvality, co s původním meritem věci nemá vůbec nic společného. Nadnárodní kapitál podřadné úrovně nám ukázal, jak to nemá vypadat. Proto nekupuji ani jednu variantu tohoto kdysi velmi kvalitního sýru. Raději jiné značky.

0/0
31.3.2014 21:46

O18n81d68ř31e13j 26M35a23l64ý 3844943293783

O co se přou? Ani jedno sýr není. ;-D

+3/0
12.2.2014 10:30

S33t43e88p81a64n 39T65o91t16h 8758729465368

R^;-D

+1/0
12.2.2014 16:13

K80r97y50s62t83o75f 76K73o61h15o94u27t 7371168759792

Asi podám trestní oznámení na TPK, že se mě dělá de...., kerej neumí číst ;-(

Když se ten jejich "sýr" nedá papat, tak se musí nějak zviditelnit, není nad skrytou reklamu.

+3/−1
12.2.2014 7:04
Foto

V30í19t86ě15z42s52l73a97v 27F97r94ý63d65l 5263752924572

Pribinu, Javor a ani Apetito nejím.:-(  Např. zde zmíněný Apetito obsahuje 6 éček a z toho jsou 3 v kategorii nebezpečnosti "3" a dvě éčka v kategorii "2". (Zdroj: http://www.chemievjidle.cz/taveny-syr/apetito-lahodne-smetanova ). Smetanito sice také není žádná výhra ale obsahuje některé neškodné éčka a také lepší poměr bílkovin, sacharidů a tuků.8-o .. a jak jste psal lépe chutná. ;-D

+1/0
12.2.2014 8:37

M65i88r54o25s24l31a20v 52B12a59b81u82š86í47k 2110598259361

Apetito z Želetavy bylo vždy daleko chutnější než z hodonína

+6/0
11.2.2014 23:45

V54í63ť59a 30N47o55v76á64k 1658773805191

A polívku z pytle k tomu ;-D

+1/0
11.2.2014 23:40

K95a88r29e34l 78H50a86c34k15e93l 2655935896496

Český sýry jísti

tuhým brzy býti....;-D;-D;-D

+3/−1
11.2.2014 22:04

P26e43t20r 57J62a15r10o48š 2484931155677

At radeji zacnou resit recepturu. Zrovna tyhle dve sracky se nedaji vubec jist. A to jsem mel Apetito tak rad. Rv

+3/−1
11.2.2014 20:57

S17l69a47v66o53m73í30r 49B85e93n67e22š 6312197380114

Jestli se jim nelíbí Smetanito, tak bych to přejmenoval na Dvořákito nebo Janáčekito.

+1/0
11.2.2014 20:29

J68i93ř36í 56E15r62b47e32n 1663324566897

Možná i Svobodito nebo Štaidlito ;-)R^

+1/0
12.2.2014 14:04
Foto

R87a79d84i84m 44L28u27k45e56š 9972491262295

Měl by k NSS jít i Japonský svaz lyžařský. Mají tam borce, který se zove Daiki Ito. Určitě nebezpečná konkurence pro sajrajt apetito :-P

+8/0
11.2.2014 19:48

R73a40d49e52k 44Č40e95r71v46e98n35k21a 5414591634842

já bych do toho radši moc nezabředával, takový Josip Broz Tito by mohl na Balkáně ještě vyvolat vášně :-)

+3/0
11.2.2014 20:00
Foto

R28a31d17i97m 92L94u15k87e37š 9462741192835

Tak nějak....

+1/0
11.2.2014 20:06

P13a21v94e85l 40F85o87l17t81á23n 4870252924

Není důležité vyrábět kvalitněji, veledůležité se za každou cenu zviditelnit v médiích.

+2/0
11.2.2014 17:44

L25u42c85i58a32n 85P66a80p71a79z27i18a31n 5794447431645

Jen ať se zviditelňují jak chtějí, pokud bude podřadné složení plné éček a bramborovým  nebo kukuřičným skrobem coby odpadky prošpikován, tak ani jeden z těchto tavených sýrů vůbec nechci. Nejkvalitnější tavené sýry na českém trhu lze považovat sýry od Madety a to Madetka a Primátor. Primátor patří do kategorie tavených sýrů, ale je poctivý jako kdysi, tedy tužší konzistence. Mezi kvalitní tavené sýry lze považovat i tavený sýr Moravia z Litovle. A pak bohužel už nikdo. V bio kvalitě nic kvalitního není, protože sice použijí bio brambory nebo bio kukuřici, ale v poctivém taveném sýru nemají žádné takové škroby co dělat. A sice použijí bio mléko, ale promíchají to mnoha éčky, takže pozor na to! Původní poctivou recepturu Apetita nemají obě firmy, obě vyrábí cosi, co bych se styděl dát komukoli v rodině, natož návštěvě z ciziny.

0/0
12.2.2014 20:41

L17u92b31o61m62í95r 23C25h54v29á77t95a20l 5496928195763

Dnešní Apetito nemá s původním nic společného - nedá se jíst a koncovka na tom nic nezmění. Nicméně je velmi smutné i to, že BEL místo tradičních sýrů(Rex, dezertní sýry), které chutnaly radši dováží hnus z Polska(Gervais).

+11/0
11.2.2014 16:51

L12u88c54i51a86n 51P33a27p31a49z24i67a31n 5644177721475

Máte pravdu, dříve byl žervé čerstvé, to jejich v plastu je umělohmotné, termizované s hrozným složením. Bohužel, nekupuji ani to. Jedině žervé z Kroměříže se v rámci Česka snaží ještě vyrábět poctivě tento čerstvý sýr.

0/0
12.2.2014 20:43

O58s79k32a71r 63K79o88v45a16ř41í46k 8137753686777

Válka tavících solí pokračuje...

+3/0
11.2.2014 16:46

L25u21b13o42m53í19r 65C16h79v38á44t73a73l 5116858965233

Tavící nebo posypová jaký je v tom rozdíl??

+1/−1
11.2.2014 16:51

P87a47v11e43l 39O54d40r35a74z61i51l 6444919797280

Dost podstatný.

+2/−1
11.2.2014 20:40

K72a55r89e16l 52N14a39s93t49o24u26p90i34l 3440241700151

No ani bych neřekl....;-D

+1/−1
12.2.2014 7:44

M54i48l89o87š 30S75e80t80í57k 3129279434130

Podobnost je tam snad jen jediná - oboje se má do kvalitního, chutného sýra opravdu hodně daleko. Jinak snad lidi nejsou tak úplně slepí či hloupí, aby si to pletli jen kvůli posledním třem písmenkům na konci.

+8/0
11.2.2014 16:40

M63i44c46h64a55l 11S54t95e90b69l82o 5189171934257

Jasně, že se to plete!! Nikdy nevím , který je ten originál;-O

Je to určitě parazitování. A ten obal je taky kopieRv

0/−9
11.2.2014 15:51

T38o48m11á40š 46H80l38a46d40í38k 7847349249344

Ano zapamatovat si dva názvy je velký problém. Doporučuji do obchodu radši vůbec nechodit;-D

+10/0
11.2.2014 16:10

T71o55m37á75š 15H20l61a56d86í78k 7687699599584

A co se originálu týče. Klasické Apetito je teď Smetanito. Apetito které se prodává dnes se nedá žrát.

+5/0
11.2.2014 16:15

R57u29d14o22l68f 86P65e29k62á26r12e66k 9812151989333

Hlavně ta Želetava je úplně jiná liga. R^ "Nové" Apetito je dobré jen jako výpň do pomazánek...

+5/0
11.2.2014 16:11

R27u25d30o81l66f 97P37e79k41á87r14e75k 9912231609773

edit: výplň

+1/0
11.2.2014 16:11

J77i87ř82í 18B79l21a54ž46e15k 4359733581130

Ani jedno není žádný úžasný originál...... Tavený sýr je náhražka s nebezpečnými fosforečnany. Nechápu proč to lidi pořád jí, když doma ochucený tvaroh je nejen zdravější ale i levnější.

+1/0
11.2.2014 16:28

L53u78b50o87m55í50r 53C39h76v89á31t76a42l 5366988605523

Asi proto, že jim to chutná víc než tvaroh.

+6/0
11.2.2014 16:36

M70a12r51t87i70n 37N21e49r18m45u18t 9367307918119

mě teda chutná víc neochucený tvaroh (tučnej) než přesolený lepihub

0/0
11.2.2014 23:05

P15e81t84r 60J95a50r35o15š 2364661485217

ty tvarohy jsou dneska taky dost k placi....

0/0
11.2.2014 23:34

M92a86r13t77i28n 46N53e82r13m55u61t 9657187238759

tvarohy z obchodu nikdy nestály za moc, dnes je naštěstí větší výběr ceny a kvality - a já si z té pestré nabídky zase vyberu ten nejlevnější nejtučnější;-D

0/0
11.2.2014 23:46

S15t41e18p30a50n 69T38o74t36h 8548249105568

Delame si proto doma svou "lucinu" a je to v pohode. Hodi se do pomazanek, kde se uzival taveny syr. Zadny fosfor v tom neni ;-)

0/0
12.2.2014 16:12

L30u76c45i60a13n 87P10a56p31a41z40i17a82n 5474287121355

Parazitování na nekvalitním výrobku, který uvádí kupujícího v omyl, protože kdysi Apetito bylo chutný a kvalitní socialistický sýr mi dnes pomáhá v tom smyslu, že vím, že Apetito nebo Appettito nebo Smetanito nebo jiné podobnosti patří do stejného pytle, tedy nebrat, nekupovat, nejíst. A raději Madetku, pozor tavené sýry Lipno jsou také velmi podřadných kvalit, raději tavený sýr Grand Moravia z Litovle nebo tavený sýr Primátor, který je natolik zatím původní, že není tak roztíratelný, ale má výbornou chuť - jako jediný je švýcarského typu.

0/0
12.2.2014 20:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.