Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hotovky z hypermarketu. Na dobrou chuť zapomeňte, ukázal test MF DNES

Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné známky dopadly velmi špatně. Premiantem se stal výrobek, který by na vysvědčení dostal trojku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J69a14n 88J92a16s19k65u37l42a 8424877808526

A hlavně musí vaření bavit ja vařím třicetpět let od svých rodičů jsem se to naučil a jsem jim vděčný

0/0
27.2.2014 21:34

L64u67d20ě51k 21Š37i56š97á36k 3797458459844

Nevím nakolik bylo honoceni objektivní. Četl jsem i tento článek v novinách, kde je daleko obsáhlejší vč informace o tom kdo výrobky hodnotil. Většinou to byli lidé kteří v gastronomii podnikají. A tady si myslim, že dochází ke střetu zájmů. Za a) přeci nevychvalim lidem něco cim jim řeknu že si stačí koupit vozovku než-jít do restaurace. Za b) pokud hodnotím jídla kupovane v cenové relaci okolo těch 70kc mlsnym jazykem resturatera tak věřím že lepší než za 3 to nebude. Ať to příště hodnotí obycejni lidé.

0/−1
23.2.2014 18:54

L56u60d63ě16k 94Š70i27š23á20k 3707678579964

Ach ta korekce v mobilu vozovku=hotovku

+1/0
23.2.2014 18:55

K18a65r54e41l 70N62e94č24a91s 5273209530200

Lidé by užměli pochopit,že v těch hangárech cokoli s názvem polotovar jsou nedobré,nechutné  a nezdravé věci. Včetně těch nedopečených zkvašených pečiv a krémů etc. Člověk si může spoustu věcí udělat chutně a sám a daleko levněji. Zboží musí,jako všechno nyní ,dělat pouze dojem.Srágory nekupovat!!!Rv

0/0
21.2.2014 14:08

L49u42d33v52i56k 30S62p14i72n35k47a 1272637380545

jsem rád že mi profesionální odborníci poradí co je chutné. sám bych to určitě nezvládl a stále dokola jedl nechutné poživatiny. hrůůůza pomyslet, jak bych se bez odborníka v životě obešel.

0/−1
21.2.2014 13:58

L96u52b93o24š 28B89o52r94ů19v82k49a 3706645438528

... UŽ DÁVNO VÍM ŽE JEDINÉ CO JE NEOŠIZENÉ A POCTIVÉ NA TĚCHTO PRODUKTECH  JE DPH !!! ...

+7/0
21.2.2014 12:33

D67a59v95i71d 72B95r47u24c68k16n59e96r 5702304729625

R^;-)

0/0
21.2.2014 15:30

D10a64v77i60d 37B92r47u71c38k71n88e84r 5472184859285

Ježiš ty chlapi v sukních tady zase...To je normálně úpadek lidstva.

Tak jo hošové. Až uvaříte zdravě, čekaj na vás mop a schody.

Jinak samozřejmě argumentovat, že sedmdesát korun stojí ´lepší´jídlo v hospodě, je nesmysl. Hotovka za sedmdesát korun bude ještě větší odpad. Leda že ta hospoda vyváří na svý náklady z lásky k bližním.

+2/0
21.2.2014 10:10

A23l84e13x87a18n89d76r 38K31o54s93t25k58a 5909606429696

Na zdravé jídlo se vám pane kolego mužu vy.. Ale i ten bůček je lepší, když si ho udělám pořádně.

0/0
21.2.2014 10:57

J96o40s29e67f 68B39r65o57ž10k43a 6344582388317

Jídla z kuchyně Poslanecké sněmovny je za třetinovou cenu. Je to tím, že si k ceně surovin nesmí účtovat žádné přirážky. Veškeré náklady s přípravou jdou na vrub PS. A o tom je cena jídla. To co někde na venkově (třeba tu svíčkovou) dostanu za 70,- Kč, tak třeba v Praze za 120 až 200,- Kč. Pamatuji jak jednou ve Volyni ( to je na Strakonicku) u hospody byla cedule, dnes svíčková za 26,- Kč. Byla chutná, jako domácí, ale nejlevnější 0,3 l. pití mne stálo 30,- Kč. polévka, hovězí vývar 20,- Kč. Takže to v podstatě bylo jedno. Hospodský byl prostě koumák.

0/0
21.2.2014 16:45

V96a73c77l56a44v 69S74p38i20l87k48a 8381812980326

ale poslanci ( zakonodarci - proc se rika zakonodarci oni daruji zakony ? ) preci strasne drou , 'jako kone ci jako Nagyova/Necasova' a tak musi i vydatne a levne jist , platy a 'davky=nahrady' maji  moc nizke ze ano a jeste stihat dalsi joby , ruzne spravni rady a jine "ksefty'  to vysili a vyhladovi ....

0/0
21.2.2014 18:13
Foto

M22a47r20t56i25n 49Š76u65b59r54t 1545461394185

Myslím, že i leckterá jídla pro psy budou hezčí a chutnější ;-) Jsem línej vařit, jednak kvůli lenosti samé, ale i kvůli nutnosti shánět suroviny. Ale TOHLE kupuju v absolutně nejhorší nouzi, kdy dojdou všechny jiné alternativy. A to ještě vybírám jedině nějaké variace rýže+omáčka, což se dá přežít. To ostatní ne. A to si i při pojídání toho, co se dá přežít, nadávám, co jsem to za tydýta, že jsem si to koupil a říkám si, že přece není možný, aby někdo něco takovýho vyrobil a prodával.

Přitom si vybavuju, že to jde i tímhle způsobem, že třeba třeba v Praze na Vinici prodávají také hotovky do mikrovlnky, ale to je nějaká malá firma, má to kratší trvanlivost, velkej výběr, podobnou cenu a člověku to i chutná...

0/0
21.2.2014 9:49

J55a51n 79K92o33t95l51í79n 9439254715947

s tím psím "žrádlem" v konzervách jste mi připomněl díl Pekla na talíři od Vaňka, kde testovali hovězí konzervy. A absolutním vítězem se stala konzerva psího, která nejen že měla největší podíl masa (kostky masa místo haše), ale byla dokonce z telecího ;-D

0/0
21.2.2014 12:56
Foto

J68i30n41d29ř39i56c66h 35H86u95s24i12č23k80a 2295177284125

Taky mě tato jídla příliš neoslovila. A to nejsem žádný gurmán, jídlo beru spíš jako nutnost.

Na druhou stranu, jaké jsou alternativy? Pizza do trouby? Ok, ale pod slovem "jídlo" si představuji něco, co bude hned a ne čekat 15-20 minut. Objednat? Platit 2x denně dovoz? Tak bohatý skutečně nejsem.

V tomto ohledu se mi líbí život v US a v UK. Naopak ve Francii a Španělsku jsem trpěl hlady a byl živ jen o bagetách s  máslem.

0/−2
21.2.2014 8:49

M89a33r45t30i63n 45D67y45t58r12y79c42h 7134934838301

Vy se koukám dlouhého důchodu bát nemusíte... ;-D;-D

0/0
24.2.2014 8:20

M80a56r34i40e 24Č97e78r13m31á59k37o77v78á 1521752438618

Může někdo dát tip na obědy v krabičkách v oblasti ústeckoorlicka? Bereme obědy z jedné gastro jídelny, ale je to jak se píše v článku, samý škrob, porce poloviční než v začátcích, brkaše bez mléka a bez másla atd..

0/0
21.2.2014 8:19

J41i35ř48í 58E48r66b94e60n 1923974646547

Zkus se zeptat v nějaké větší podnikové jídelně, nemocnici apod.

Třeba náš podnik vloni rekonstruoval kuchyni, při tom si do ní pořídili rychlomrazák a od té doby zamražují přebytky. A protože máme výborný personál, který umí udělat skvělé jídlo, tak si spousta lidí přestala kupovat stejně dostupné konkurenční mraženky a berou si ty naše. Navíc ta porce bývá ještě tak o polovinu větší než na talíři (kompenzace chybějící polévky) a pouze týdenní trvanlivost nikdo neřešíme, protože se to zblajzne na noční kolikrát ten samý den ;-)

0/0
21.2.2014 19:21

T54o91m29á27š 91K10o72c82i87a86n 9914539417976

Vysvětlí mi někdo, proč toto lidi kupují? Jestli to stojí 70 korun, tak to určitě není kvůli finanční tísni. Uvařit si oběd, nebo večeři vyjde levněji. Jediné, co mně napadá je, že jsou líní vařit. Pak je tu chuť jídla. Když je to tak hnusný, tak proč to lidi za ty peníze kupují? Já prostě některé věci nedokážu pochopit...

+4/−2
21.2.2014 7:20

L14u18k88a65s 15N35e46m79e71c 7689450702414

Nekdo proste nema k vareni, ani k jidlu vztah ... znam i lidi co jim to vylozene chutna. Maji spatne navyky z domova. Pridam jeste, ze nemaji ani cas varit.

+2/0
21.2.2014 8:06

T88o39m78á30š 98K24o57c75i66a18n 9604859527136

Že někdo nemá čas vařit je blbost. Dneska dokážete do 15 minut udělat večeři pro celou rodinu. Není to o čase. Nebo dám rybu a zeleninu do parního hrnce a než dojdu se psem domů z procházky, tak mám uvařeno. Ráno dám do pomalého hrnce maso a zeleninu a večer mám super jídlo hned jak dojdu domů. A jestli to někomu chutná, tak ho opravdu lituji.

+3/−2
21.2.2014 8:21
Foto

P60a73v54e43l 94K26o49č62i85č71k36a 6927380186735

Já bych rozporoval pouze tu část, že se dá uvařit do 15 minut - to tak jedině salát. Jamieho recepty na 15 minut počítají s předpřipravenými surovinami a běžně trvají 30 minut až hodinu :)

+6/−1
21.2.2014 9:12

A30l60e81x31a67n82d52r 18K65o91s38t83k32a 5469106389796

Naprostá většina vaření, čili samotná tepelná úprava trvá samo o sobě déle než 15 minut. Ale pokud máte představu, co děláte, tak za 10 minut připravíte, dáte do hrnce, na pánev atd a pak u toho nemusíte být nonstop.

+1/0
21.2.2014 9:41

D62a32v85i16d 27B34r49u53c90k36n52e17r 5922164859495

Superžena u toho ještě stíhá sledovat i Růžovku, a žehlit polštářky

+2/−1
21.2.2014 10:15

T12o45m57á77š 64K83o29c17i64a87n 9504669427276

Losos s opečenými bramborami (brambory ve slupce v papiňáku jsou za 10 minut, osmažit je trvá 2-3 minutky, losos je do 5 minut), různé těstoviny (aglio olio, carbonara...), kachní prsa se šťouchaným bramborem, burrito, kuřecí plátek s kuskusem. Jídel jsou opravdu mraky... Navíc o víkendu máme většinou času více a není problém si teda některé věci předpřipravit a v týdnu je použít a tím urychlit přípravu.

+2/−1
21.2.2014 9:58

D25a85n42i56e40l16a 32U67r13b35a41n77o75v56á 2104110715856

pochopte, že né každý umí vařit a umí si tím pádem vaření zkrátit vašimi zázračnými recepty. :) stejně tak parní hrnec nebo pomalý hrnec je spíše rarita než obvyklá výbava domácnosti Stejně tak nezkušený kuchař stráví přípravou více času než zkušený a výsledek nemusí být taky valný. Za 15 minut skutečně naprostá většina lidí neuvaří. Leda tak chleba s máslem a nebo krupicovou kaši.;-)

+2/−1
21.2.2014 11:53

J51a43n 29K10o52t59l24í77n 9129774505387

ale to je ono, lidé se snaží o šílené kucharšké kreace a kdyby si otevřeli italskou kuchařku, tak zjistí, že v jednoduchosti je krása. A že daleko lépe chutná něco jednoduchého, než hnědá omáčka s šesti. Prostě se držet pravidla ŽAVES - žádný velký s....

+2/0
21.2.2014 13:16

J82a82n 20K73o21t65l73í45n 9759794275437

R^ přesně, děláme to stejně.

+1/0
21.2.2014 13:13

J42a31n 46K86o18t72l16í63n 9259644245987

Budu s vámi nesouhlasit - italská a asijská kuchyně je o rychlosti, čerstvosti. Kvalitní semolinové Pappardelle se vaří cca 8 minut, mezitím na ně vytvoříte nějaké "ochucovadlo". Rajčatové sugo se dá už koupit velmi kvalitní za dobrou cenu a v baleních, která se snadno dávkují. Za patnáct stihnu celé hlavní jídlo. Někdy člověk při tom stíhá i umýt i část nádobí, co použil (když to necpe do myčky). Jde spíše o plánování činností, kdy jde hodně věcí dělat paralelně. A i o přístup k jídlu jako takovému. Italové krásně postavili kuchyni na jednoduchosti a vědí proč - pět, sedm kvalitních a čerstvých ingrediencí a je hotovo. Není potřeba něco dvě hodiny dusit každý den.

+1/0
21.2.2014 13:12

E96d24u43a81r42d 62Ř13e53z27n73í51k 7579665120446

A ta voda na ně se vaří kdy?

0/0
23.2.2014 23:32

M43a36r35t20i71n 26D85y67t30r23y37c68h 7394704868221

No tady asi spíš mluvíme o večeři, která by měla být lehká a snadno stravitelná. Takže jídla v krabičkách můžeme vyloučit hned, ta nesplňují ani jedno z uvedených kritérií. A o víkendu  je lepší restaurace nebo si člověk uvaří sám. I úplný laik zvládne chutný a zdravý oběd snadno za 30 minut...

0/0
24.2.2014 8:24

B28o68h21u75s95l31a90v 13L23u75d73v26í67k 5792871298150

Opravdu to neni o case, za 30 minut udelate opravdu vybornou veceri. A jak pise p. Kocian, o vikendu dam pect pomalu treba kralika nebo kruti horni stehno na zelenine a kdyz se po 4 - 6 hodinach vratim s pejskem z vychazky, voni krasne cely dum a staci uvarit ryzi (nebo pecu brambory spolecne s masem) a cele to zabere tech 30 minut i s tou troskou nadobi :-). Vareni je opravdu jednoduche a pritom ohromne tvurci, lidi co nevari (nerikam, ze musi kazdy den jako nase babicky, klidne parkrat mesicne)

+1/0
21.2.2014 8:46

B37o72h36u89s54l51a82v 21L55u23d68v14í92k 5722811398610

.... Ti lide se pripravuji o zazitky a tak nejak pretrhavaji nasilne vazbu na predchozi tisice let, kdy clovek byl na vareni zavisly

+1/0
21.2.2014 8:48

J32a87n 55K36o48t21l44í31n 9969944525687

"nemít čas vařit" je (s prominutím) největší blbost, kterou od lidí slýchávám. Vždy je to lenost a neumětelství. Pardon. Sám jsem si za roky složil plejádu receptů, které se dají i s přípravou stihnout do 20 minut. A to si snad večer člověk může tu chvilku vyšetřit. Ale jak říkáte, je to o přístupu k jídlu, když ho někdo vnímá jako vyložený požitek, tak to vypadá jinak. Stejně tak bohužel znám i případy lidí, kteří prostě třikrát denně něčím zaplácají žaludek aby na ně nekřičel a je jim vlastně jedno čím. Ten pak koupí balený opičí guláš co byl uvařený před dvěma měsíci a je mu to pumpička. Horší je když potom přijede na grilování k přátelům a v ruce vítězoslavně drží dvě balení vakuovaného "masa na grilování v marinádě" z Tesco ;-D

+2/0
21.2.2014 13:05

M10a49r34t17i62n 12D97y60t32r73y26c37h 7634494188321

R^

0/0
24.2.2014 8:26

A98l29e13x90a85n16d56r 98K73o78s87t60k90a 5679566569406

Také nepochopím. Když už jsem ochotný jíst nechutnou, nezdravou humusárnu, tak si raději vezmu čínskou polévku za 4.50.

+2/0
21.2.2014 8:24

T52o55m72á44š 95K39o70c82i78a38n 9584719277716

Tak to je snad ještě větší humus, jak to umělé jídlo z krabiček ;-D Když nemám peníze, tak si raději uvařím v papiňáku brambor, osmahnu na pánvi cibuli s trochou slaniny a mám super večeři do 10 korun, která nasytí víc, jak nějaké éčka v prášku. Nechápu, proč každý sahá hned po čínských polívkách, když jídel za pár korun se dá udělat spousta. Je to o lenosti a ne o penězích...

+3/−1
21.2.2014 8:46

V97l13a22d32i76m91í60r 82F93i92b34i43g83e23r 5474681641264

Za 70 se dá slušně najíst a nedá to tolik práce, koupil jsem si Actifry a jídlo se dá udělat do 40 minut pro celou rodinu. Jediné co to vaření obnáší je tam hodit co budu jíst a počkat až to bude hotové. Dá se v tom dělat kdeco. Nejznámější jsou hranolky ale dá se tam i zapékat, rozpékat pečivo, smažit, ohřívat a dokonce v tom i pražíme mandle. Díky míchací lopatce to je bez práce, jen nasypat, posolit a za 15 minut hotovo.

+1/0
21.2.2014 9:04

A69l96e21x93a45n87d12r 88K41o18s16t76k97a 5379566179896

Cena pod 70 kaček. Za to je potíž udělat v hospodě slušnou hotovku. Tady, kde chce mít "přiměřený" zisk výrobce a supermarket a ještě se platí rozvoz desítky kilometrů? Výrobní cena jedné porce mlže být tak maximálně do 25 kč, včetně zaměstnance, který to vyrábí (s vařením to nemá nic společného), energií, nákladů na stroje, zabalení atd. A pak se divte.

+3/0
21.2.2014 4:24

J56i77ř45í 79L64i78n68h61a79r19t 3625554561446

Vy neumětelové, kupte si v akci za 40-50 Kč polotovar Halušky s uzeným masem, kousek anglické slaniny, kostičku brynzy, několik lžic kysaného zelí .. smíchejte .. ohřejte v mikrovlnce a budete mít báječné jídlo pro dva lidi .. ne za moc peněz ..

+4/0
21.2.2014 0:26

J19a73n 41P11a29v60e14l67k34a 9294867591528

A přitom si můžou dát čínskou polévku za 4,50 + rohlík za 1,50, to je 6kč oběd!!;-D

0/0
20.2.2014 23:13

B75e26n 93P95a86v76k32a 1907893287461

Tohle jsem v jednu chvíli praktikoval. Asi 2 měsíce. Skončilo to brutální bolestí žaludku. Ale jinak pohoda. Zalijeme vodou, přidáme koření ze sáčku,...:-)

+7/0
20.2.2014 23:25

J15a28n 51P41a65v77e49l43k84a 9724957121658

Tak když už je bída, tak maximálně 2x do měsíce;-D

+3/0
21.2.2014 0:09

A36l36e55x85a88n53d25r 91K14o36s92t44k84a 5229746789336

Co se týká "zravosti" pokrmů, tak je to na stejno s tou prefabrikovanou svící za 70. Tedy jediný rozdíl je 64 kč v peněžence.

+1/0
21.2.2014 4:16

V53á29c54l93a95v 11V18a71n11ě55k 2783533748781

Potraviny z M&S a to jak čerstvé tak připravené jedny z nejkvalitnějších co se da v Česku v supermarketu koupit. Ukazuje na to I skutečnost, ze mají velike problémy nakupovat základní produkty v požadované kvalitě v tuzemsku a musí je dovazet odjinud. Pravda je ze jsou dražší ale kvalita holt něco musí stat.

0/0
20.2.2014 23:12

L78u24c37i69a59n 30P46a11p45a13z54i10a90n 5574967791645

Jenomže všechno u nich je od no name výrobců. A to já nerad. Já mám rád, když vím, jaký výrobce to vyrábí a pokud jde o tento segment, tedy o hotovky, tak žádný výrobce jak vidíme z testu neobstál. Ani no name výrobce dodávající do M&S. Nikomu nedoporučuji kupovat tyto imitace. Je mnoho jednoduchých jídel, které si lze doma uvařit a vyjde večeře na mnohem méně než 70 korun. A k obědu si dávat amarouny, to už vůbec nemohu.

0/0
21.2.2014 2:26

J63a60r29o76s56l71a39v 35B46u23r86s97í46k 8479395574242

No 70Kč bych za to nikdy nedal, ale ve špáru jsem si kupoval za 34 občas na noční a dalo se to přežít.

0/0
20.2.2014 22:31

L30u56c52i25a58n 86P51a82p51a49z94i19a60n 5744307891145

Skutečně jen přežít. A skryté následky se projeví do pěti let. Doporučuji Vám, abyste to nejedl a nepřežíval ani na nočních...

0/−3
21.2.2014 2:27

J89a24r59m11i66l65a 39P34í82c33h23o47v66á 5172697434433

Vy víte, co dělá? Abyste pak v noci nevyhořel a nečekal až do rána, až přijdou hasiči na šichtu. Nebo až Vás v noci chytne žlučník, tak si taky počkáte do rána, protože doktor řekl, že noční šichty nejsou zdravé?

+3/0
21.2.2014 9:30

V76l33a22d58i15m72í76r 93F15i31b44i25g85e47r 5654181411574

Dřív to bylo určitě chutnější, poslední dobou jsem tedy nekupoval vždycky mě odradil vzhled ale dřív jsem si občas koupil zlevněnou hotovku a třeba Svíčková nebyla úplně špatná. Rajská taky ušla ale nebylo to tak dobrý a občas nějaká čína tam byla nevýhoda že tam bylo málo masa ale nikdy jsem za to nedal víc jak 40(kupoval jsem jen zlevněné) 

A do hotovoek se dá počítat třeba i ovocný knedlík a tam tedy rozíly jsou jednou jsem koupil borůvkové knedle s opravdovými borůvkami a chutnaly opravdu luxusně jako domácí.R^

0/0
21.2.2014 9:09

V25o97j22t62ě89c22h 89R74ů62ž38e44k 9849422350758

Hlavně že to je levné a je na co nadávat, víc čecháček nepotřebuje.

+1/−2
20.2.2014 22:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.