Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Česko si udrželo dvě michelinské hvězdy. Dobrých restaurací přibylo

Restaurace Alcron hotelu Radisson Romana Pauluse a La Degustation Oldřicha Sahajdáka mají už třetí rok prestižní michelinskou hvězdu. Rozhodli o tom komisaři v nejnovějším evropském kulinárním průvodci na rok 2014. Praha je v něm jako jediné české město.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K47a34r31e87l 32P62a26n37c66e46r 7261230578964

Drzim si svou galusku Michelin jiz leta a zadna slava se nekona.

0/0
14.3.2014 0:10

D97a79v80i58d 97M68a16t34ě87j91ů 2295332547888

Gratuluju!!!

+1/0
12.3.2014 21:41

J21i64ř70í 81H93o46r91á27k 5554695575900

a co Pohlraich s Babicou.....to jsou ty hvězdy, nééééé ???!  ;-)

0/−1
12.3.2014 20:23

L32a20d13i64s28l81a13v 76P88a63s43t60o85r92e86k 1233467398685

Polreich ocenění ale dostal Horáku ;-) Vygoogluj si které restaurace mu patří ať nejsi za trumberu i příště ;-)

+2/0
12.3.2014 20:45

J18o37s25e12f 74H43o28r20e15š80o34v20s10k16ý 5464942300322

Stačilo by, kdyby si přečetl článek. U pana Horáka to bude asi něco osobního.

0/0
12.3.2014 22:12

J72i47ř29í 76H98o57r30á20k 5944115595770

co na to , vole, Pohlrajch ?????

0/0
12.3.2014 20:18

M80a25r11e58k 82T94ů93m10a 4882838626922

Obrovská gratulace pánům Paulusovi a Sahajdákovi k michelinským hvězdám. R^

+4/0
12.3.2014 17:29

L71a18d38i32s59l79a55v 90P92a23s65t30o78r41e37k 1663817648485

A Polrajchovi za poměr kvalita/cena ;-) To mi příjde mnohem vypovídající než uvařit top z top surovin ;-)

+3/0
12.3.2014 17:47

J27a60n 37Z98e18l19i50n33a51r 3116305427886

To je zas kecu, do techto restauraci se chodi hlavne proto, ze takove jidlo si vetsinou doma proste neudelate, protoze to neumite a dost tezko muzete umet. A na te spicce ty suroviny a dalsi naklady jsou tak vysoke, ze museji logicky za to jidlo chtit vic.

+3/0
12.3.2014 16:40

J84a36n 15N90o29v96á59k 6254544

Byly doby, kdy jsem jídlo považoval jen za životní nutnost ... časem se mi stolování změnilo na relax, odpočinek a zážitek. Ale to chce mít na to čas.

Jsem moc rád, že v ČR pořád přibývají dobré (a tématické) restaurace. R^

+6/0
12.3.2014 16:27

K68a84r66e59l 79N79e51č67a37s 5283349450450

Hodnotit  kvalitu a uroveň českého veřejného stravování podle těchto restaurantů je jako posuzovat niveau nomenklaturního zdravotnictví podle SANOPSU. Stále se zde vznáší odeur kapes naplněných nivou vymáchaných v  broskvovém kompotu. Albert, Penny a smažák z Dobré mňamky - to je český standard. :-)

+1/0
12.3.2014 16:11

J41a44r18o29s23l19a55v 14B89r71ü79m76m45e51r 7354453476

Lepší se to, pomalu ale snad jistě.

+2/0
12.3.2014 16:30

N83i15k33o71l 90R51e41s58s39o70v81á 1839721125187

Levné a smažené, to je standard všude na světě.:-/

0/0
12.3.2014 23:40

K53l49e93m70e81n98t 83W50a68l50l 8787227857828

Trochu zavádějící nadpis. Česko si nic neudrželo, protože nic nemělo. Pouze 2 restaurace v ČR obhájily m.h. a upřímně,, není fér aby si ČR přisvojovala úspěch soukromých společností...

Mimochodem 100% společníkem jedné z těch dvou jmenovaných restaurací jsou ve skutečnosti 2 rakouské společnosti se sídlem ve Vídni.

+1/−8
12.3.2014 15:47

P37e25t31r 88V43o29s21t72r50ý 3918760703836

No ale pokud vím, tak ty restaurace jsou v Česku, nebo ne? Takže nadpis není vůbec zavádějící. Pokud budu na cestách hledat michelinskou restauraci, tak budu zjišťovat jestli a kolik jich v tom kterém státě je a ne jestli je vlastní nějakej Tatar...

+7/0
12.3.2014 15:58

K47l72e30m26e69n71t 33W95a56l64l 8637477107648

"Česko si udrželo...."

čtěte co je napsáno a ne to, co si přejete číst.

V nadpisu není napsán název restaurace, která hvězdu získala,, je napsáno česko.

+1/−4
12.3.2014 20:32

T63o30m22á38š 54H75a94v43e66t61t83a 5673874410751

Plný souhlas. Taky mne irituje když si Česko přisvojuje zásluhy jiných. Ale to by nebyl tak úžasný nadpis.

0/−2
12.3.2014 22:24

M53a77r15e38k 98K12a94l30i62n52a 3249584465798

Radost mám z Pot au Fue, na to že otevřeli v září... Kracík je fakt borec a poměr kvalita / cena je fantastický, možná nejlepší z těch všech... Le Terroir by měl dostat hvězdu...

0/0
12.3.2014 15:26

P59e67t51r42a 64H57e51l38i62k31a93r87o14v16a 9678424117824

Já nechápu, že i o restauracích musí být hádka. Prostě jsou lidi, kteří ocení dobrou restauraci, a není na tom nic snobského. Podle mě je třeba nejlepší Terasa u Zlaté studně pod Pražským hradem. Nejenže je na opravdu krásném místě, ale jídlo tam je vynikající a servis skvělý. Je to prostě zážitek. Domácí kuchyně je fajn a jíst pořád v restauraci omrzí, ale proč si jednou za čas neudělat hezký večer či slavnostní oběd? Právě proto jsou takovéhle restaurace - mít hezký zážitek. A když už jsem dole viděla diskusi o Pohlreichovi, tak přidám svou trošku do mlýna. Ty vulgarity mi na něm nevadí, správně poukázal na nešvary českého pohostinství, ale co mi hodně vadí, jak haní českou kuchyni. V tom je mi mnohem bližší Sahajdák, který ji umí ocenit, převést do moderní podoby a udělat z ní lahůdku tak, jak si zaslouží, protože česká kuchyně je velmi dobrá.

+4/0
12.3.2014 14:34

M91i30l13a85n 57K18l10o61u67č10e58k 3850405268587

Na restauraci mám rád ještě dvě věci, vařím sice rád, ale je to práce a člověka to ochutnávání a vůně během vaření trošku zasytí, připraví o chuť, druhá věc je, že v restuaraci nemusím po sobě uklízet!

+2/0
12.3.2014 14:43

L93u41k35á33š 82Š33l25e25h83o44f21e97r 1873629305519

Souhlasím s vámi, hádat se o restauracích je zbytečné. Ale musím vám oponovat, p. Pohlreich má ve svých kuchařkách řadu povedených a moderních receptů z české kuchyně. Jen třeba smažák nebo kaťák tam teda není, to je fakt :-)

+2/0
12.3.2014 14:44

P40e66t26r76a 73H19e42l41i12k88a51r78o76v89a 9768394507104

No třeba hanil svíčkovou, to mně přišlo opravdu hloupé, protože ta je výborná, i cizinci se po ní olizují. Jasně že si ji člověk nedá každý den k večeři, ale občas k obědu, dobře udělaná, je naproto vynikající. Zároveň radil, že máme jíst řeckou kuchyni, která je super, to je pravda, ale přišlo mi to úplně v rozporu s trendy jíst lokálně a sezonně. Přitom řekne, že sám svíčkovou v Imperialu vaří, protože to lidé chtějí. I když  uznávám jeho zásluhy v kritizování některých hrůz v našem pohostinství, tak na mě působí už nějak nedůvěryhodně, spíš jako mediální hvězda, která se zviditelňuje různými kontroverzními prohlášeními, než skutečný kuchař.

+2/0
12.3.2014 15:42

M72i10c75h59a18l 95N86a70c73h73t88m63a78n47n 8387432107580

On jí nehanil, to byl zas novinářský konstrukt. On jen řekl, že svíčková se nehodí do dnešní doby, že je příliš těžká, že se nedá jíst každý den a že postupem času bude mizet. A to se dá zcela objektivně pozorovat. Svíčková je totiž skvělá, ale nedá se s ní ládovat v létě ob týden a Češi prostě čím dál více poznávají výhody lehké kuchyně a předkrmů...

+2/0
12.3.2014 15:46

J41a86r41o84s98l92a31v 92B81r46ü47m92m66e80r 7574873886

Svíčková je klasické nedělní a sváteční jídlo. Ne do běžného menu na všední den.

+2/0
12.3.2014 16:32

M30a75r79t58i30n 88K12a44r67á52s47e20k 9138493428898

No mne treba svickova nechutna (i kdyz uznavam ze vetsine cechu jo) a jeji obliba meyi cizinci podle me rozhodne neni takova aby se o ni dalo napsat generalizovani "cizinci se po ni oblizuji"....

0/0
12.3.2014 22:55

D97a62v68i86d 10P81r38a24ž23á50k 6324802172176

Ale Pohlreich nehaní poctivou českou kuchyni, která dodržuje osvědčené technologické postupy. On kritizuje "českou" kuchyni :-)

+3/0
12.3.2014 14:45

J16a90r57o18s67l29a10v 20B96r39ü49m40m49e82r 7824773956

Ale jo, někdy sem tam něco prohlásí, ale vždy je to evidentně jen rýpnutí a hec.

+1/0
12.3.2014 14:47

M15i13l48o82š 93P29o11k29o92r51n43ý 2168480785634

Jdu si uvařit párky

+4/−2
12.3.2014 13:09

M60i44l41o28š 54H41o73l69e27č86e65k 7390471689424

good idea!

0/0
12.3.2014 14:04

D55a41n 44S53o27u77č67e33k 7227712568874

Proc tolika lidem lezi v zaludku Pohlreich? Kdyz pomineme jeho vulgarni styl (pardon, ale kdo z nas si to drsnejsi sluvko odpusti?), asi me napada jen to, ze se trefil do cerneho. Spousta lidi tu ji jak dobytek a on na to poukazal. Vite, ja s nim casto nesouhlasim, ale docela me naucil premyslet o tom, co jim, kde je to vyrobeno. Spousta lidi tady chodi nakupovat veci jen proto, ze jsou zrovna v akci. At je potrebuji ci ne? Zkuste se nad tim zamyslet, me to take trvalo a menim to velmi pozvolna. Na nektere dobytcarny jsem si ale nazor udelal a toho se drzim.

+29/0
12.3.2014 12:48

P74a77v65l14a 58H59r85a79d14i50l63o33v64a 3407421311954

Mne na Pohlreichovi vadi prave a jen ta sprostota. Chapu, ze to je scenar, ze to tak musi byt, ale mne ta sprostota vadi i v "originale".....ale co uz.  Co je moc, je prilis.

+4/−9
12.3.2014 12:51

D37a89n 63S59o60u95č12e70k 7937612858924

Ja mluvim jak dlazdic, takze mi to nevadi. Nemyslim si, ze jsem buran, ale v dnesni dobre neustale politicke korektnosti mi sprosty, perverzni humor prijde fajn. Tim nemluvim o Pohlreichovi, ale obecne. Ale vasemu nazoru rozumim, vubec nic nemam proti.

+7/−1
12.3.2014 12:53

P21a29v56l97a 52H98r90a60d81i17l78o60v88a 3377141761214

Ja taky nejsem svata a obcas si pekne zanadavam, ale v TV mi to vadi. Asi vic nez v beznem zitvote u lidi, to at si kazdy mluvi, jak chce.

+2/0
12.3.2014 12:57

J88a86n 44P45a37v83e81l91k37a 3247811634421

Já jsem raděli, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

+3/0
12.3.2014 13:16

J63a96n 10P86a92v31e17l35k21a 3407511704231

Já jsem raději, když nadává Pohlreich v televizi, než já v restauraci.

0/0
12.3.2014 13:17

J30a20n 12P69a32v90e35l59k15a 3737501564831

Nejdřív mi to můj příspěvek neukázalo a když jsem ho napsal znuvu, je tu 2x.

0/0
12.3.2014 13:18

M44i73c15h24a84l 19K95o49r52t81a60n 1127437823685

nevadí, je to pravda...

+1/0
12.3.2014 14:29

M85i77c55h92a74l 23Š63r71o89u67b90e90k 8384826583320

jenže ta jo sprostota je daná scénářem, on tam měl hrát roli "drsného"

0/−1
12.3.2014 15:51
Foto

M58i39l19a85n 42K29o95m55e41r73s 3737761379510

Zcela s Vámi souhlasím. Nepochybuji o profesionálních kvalitách pana Pohlereicha a proto se divím, že své znalosti a kritiku musí doprovázet sprostotou. V běžné hovorové řeči občas vulgarita uklouzne, ale na obrazovky rozhodně nepatří. A navíc, k tomu pánovi vůbec "nepasuje".Rv

0/0
12.3.2014 16:54

J67a88n 17Z65e73l37i27n57a81r 3696805127256

kdyby mluvil hezky uhlazene, tak by to nebyla takova show, tolik lidi by na to nekoukalo a cil, tady zlepsit tu slichtu, by se minul ucinkem

0/0
12.3.2014 16:56

O56s92k28a67r 66K93o58v12a72ř34í95k 8357653806107

Na tom něco bude. Kupuji výhradně Čerstvé nebo Farmářské máslo od Mlékárny Hlinsko. Kostka stojí kolem 40,- Kč. Jakmile se však objeví v akci, tak i milovníci margarínů vyrazí na "lov" a berou toho po desítkách. Normálně si to za ty prachy nekoupí, ale v akci vyrabují klidně celý regál. A to mě občas štve. Hlavně aby toho měli nejvíc.

To samé s mlékem. Krabice za 12,- týden do konce trvanlivosti, ale někteří fanatici to berou po hektolitrech.

0/0
12.3.2014 13:00

D60a11n 48S85o43u47č98e12k 7827712198304

Diky za konkretni priklad, tohle jsem mel na mysli.

0/0
12.3.2014 13:02

D15a10n 57S48o14u40č13e48k 7617232158174

A proti Jirkovi Babicovi se zase vsichni spikli. Jak mu nemohli dat hvezdu za jeho segedin, to tedy nechapu.

+8/0
12.3.2014 12:39

O81s78k49a94r 63K21o39v17a55ř27í96k 8807303946677

On má restauraci?

+1/0
12.3.2014 12:47

D76a57n 90S44o95u57č73e53k 7117242848904

Diky bohu, ne. To byla narazka na jeho zarputile zastance. Ma pujcovnu lyzi...

0/0
12.3.2014 12:49

O94s61k42a48r 46K94o41v13a64ř97í14k 8477713416127

Jo Babica je drak. Žádné ochutnávání, žádný styl servírování. Prostě to z připravených misek střelit do pánve, prohodit a přímo z pánve to švihnout na barevný talíř.

Za tu dobu se tam objevily možná tak 2 recepty, které nebyly nejhorší. Ovšem legendární "míč" nebo "hřiště" nepřekoná nic.

+3/0
12.3.2014 13:05

D74a87n 12S76o27u19č72e36k 7907692778184

To povazuju za zabavne video, u ktereho se rad zasmeju;-D

0/0
12.3.2014 13:06

O58s18k35a47r 79K78o29v44a54ř23í77k 8607843886907

Branky z třicítky eidamu.... v ten okamžik byl Jirka na totálním vrcholu své televizní štace. Pak už to postupně uvadalo.

0/0
12.3.2014 13:10

D13a78n 52S52o72u63č55e97k 7657972468664

Ovsem velmi vtipne je, ze jednu tu branku zkrati (ty tyce) a druhou ne. Ale stejne - nalamat nachos, smichat je s mletym masem a dat to varit. Boooom. Tohle neni ani lidove vareni. Beznej clovek proste nehodla zkazit kilo mleteho masa.

+8/0
12.3.2014 13:12

O81s32k35a50r 77K67o85v81a93ř38í59k 8337683516967

No a ten jeho asistent co je vyklínkoval ;-D

0/0
12.3.2014 13:18







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.