Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuchařům oceněným průvodcem Michelin se daří v byznysu

Českým kuchařům, které ocenil průvodce Michelin, se podnikatelsky daří. Mění se v byznysmeny, manažery, reklamní tváře a vedoucí kurzů vaření. MF DNES mezi nejlepšími z nich zjistila, že všichni letos expandují.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

V96l47a11d75i92m61i38r 15V56o73j55a37c35e34k 5806844649342

Není problém utratit v restauraci několik tisíc ale vydělat  je ,Pro čtyř členou rodinu není problém ve slušné restauraci utratit 4,500kč a potom se běž pást na louku.

0/0
19.3.2014 10:22

P76a57v78e31l 27O83d42r34a60z53i38l 6654119317900

To je objev roku? R^

+1/0
19.3.2014 13:00

V23l36a27d16i92m84í53r 26M36a80r18y37š60k38a 4476596140522

A co s tím?

+1/0
19.3.2014 14:18

V77á78c83l89a75v 30V27a42n68ě10k 2833763898711

Najim se nejlepe doma. Kvalitní ingredience se vaří skoro samy a kdyz k tomu pridate lahev vhodneho vina tak nepotrbujete zadne bistro. V jednoduchosti je sila a kdyz zacnete s kvalitni surovinou tak to nemuzete zkazit (pokud do toho nenasypete tisíc příchutí a tunu soli jak je v cesku nemilym zvykem)

0/0
17.3.2014 0:54

V33á46c21l96a63v 78V70a48n32ě41k 2513493188551

Každý si muze vyčlenit jeden den v týdnu na kvalitní večeři. Nakoupit kvalitni ingredience nestojí zas o moc více. To se pak uz vaří samo s minimální intervencí. Přidejte k tomu rozumnou lahev Burgundskeho a mate doma s manželkou daleko lepší - a zdravější večeři nez nekde v hogofogo bistru. Dobre jidlo zacina v hlavně a konci v břiše.

0/0
17.3.2014 0:46

L80u94c23i92e 33B23a33r52t16o33ň60o96v87á 5590258537415

A co má společného kvalitní domácí vaření s tím, že někdo rád se svým milých doprovodem občas navštíví restauraci či bistro s kvalitní a vyhlášenou kuchyní?

+1/0
17.3.2014 14:38
Foto

V59l89a46d13i24m26i49r 95V35o81j38a55c52e47k 5356214709602

Jen to že za třetinovou cenu to uvařím doma.

0/−1
19.3.2014 10:15

P72a86v90e52l 76O47d80r39a87z46i65l 6894209337780

No tak socky budou sedět doma, no.

+1/0
19.3.2014 13:00

P98a91v58e71l 51O66d77r73a95z96i40l 6944959637840

Tak to je bohužel naprostý nesmysl, hogofogo bistro ;-D

0/0
19.3.2014 13:02

M35a84r26t97i51n 65V50á16c23l97a32v 3834388133400

Dobre jidlo konci v záchodě a začíná v kuchyni...

0/0
19.3.2014 14:45

K44r70i15s76t52ý55n75a 48Š28e93n94k22o93v55á 5455520832757

Po přečtení diskuze je mi jasné, že Češi stále nevidí rozdíl mezi tím "nacpat si pupek gulášem" a "dát si degustační menu". Degustační menu je většinou nastavené tak, abyste ochutnali zajímavé/netradiční kombinace kvalitních surovin, potažmo jídel, rozšířili si obzory a zažili příjemný zážitek. Po takovém menu nemá být člověk přežraný, že musí povolovat opasek. Vlastně člověk nemá být přežraný nikdy...Degustační menu je o úctě k potravinám, kuchařům, vychutnávání a gastronomii.

+17/−2
16.3.2014 11:05

P13e21t79r73a 21H80e22l58i84k45a73r29o81v49a 9698654617684

Nemusíte poučovat - v téhle diskusi si, myslím, zrovna dost píšících ví, co ten koncept znamená, a mají s tím zkušenost - jenže prostě ne každému to sedí. Mně třeba ne - vadí mi to velké množství různých chutí najednou. Přitom opravdu oceňuji šéfkuchaře Sahajdáka za propagaci české kuchyně a její moderní provedení - ovšem pokud se chci dobře najíst (a ne, nemyslím tím přecpat), tak půjdu do Terasy u Zlaté studně, protože tam mi to sedí líp.

+1/−1
16.3.2014 11:15

K89r29i20s38t58ý46n96a 14Š56e53n55k60o76v55á 5475180342917

Jasně, taky mám pár oblíbených restaurací, kam zavítám, když se chci dobře najíst...nicméně koncept deguustačního menu je o něčem jiném a to tady nechápe docela dost lidí...(je to drahé, odcházím hladový, porce jsou malé...atd.).

+2/0
16.3.2014 11:20

M59a70r58t33i63n 93V70á40c74l98a21v 3544518373920

Mě teda ta dnešní diskuze nepřijde úplně mimo. Debata nad degustačními menu je legitimní.

0/0
16.3.2014 11:18

K75r61i64s64t73ý61n43a 75Š17e33n68k12o33v67á 5275800732257

DEbata jistě legitimní je...ale spousta lidí nechápe, proč jsou porce "malé" a pak si stěžuje...proto jsem napsala to, co jsem napsala.

+1/0
16.3.2014 11:21

M77a16r90t20i65n 64V26á67c28l70a97v 3924128113270

To jsou dvě otázky: za prvé pochopit účel degustačního menu, tam se jistě shodneme a pro me osobne to je vrchol gastronomie a za druhé konkrétní podoba degustačního menu. Musím říct (a to například po větších desítkách návštěv v LDBB), že v cizině jsem tady zažil v tomto ohledu větší pecky než v Praze (kromě Allegra blahé paměti).

0/0
16.3.2014 11:28

K67r10i92s81t53ý60n39a 25Š94e51n98k93o90v46á 5715570272467

Myslím, že k tomu není co dodat ;-)

0/0
16.3.2014 11:30

P38a73v31e11l 65O95d10r48a15z42i72l 6774239317670

Tak to je logické, v zahraničí je mnohem více hospod, než v Česku, takže je logické, že těch dobrých bude v zahraničí více (zvlášť, pokud míříte cíleně do nějaké světové metropole) než v ČR.

Nicméně silně pochybuji, že jste vyzkoušel všechny restaurace v ČR.

0/0
19.3.2014 13:04

M84a64r67t33i97n 30V63á47c89l95a67v 3664698343310

Většinu těch, co se snaží o haute cuisine

0/0
19.3.2014 13:06

P56a23v79e55l 72O36d95r65a43z96i81l 6144549967520

A když se zeptám, kolik jich bylo a kolik jich je dohromady (což musíte vědět, když se šacujete na "většinu")?:-)

0/0
19.3.2014 13:14

M26a38r77t36i16n 80V14á33c28l26a73v 3354408153970

cca 50/35?

0/0
19.3.2014 13:16

P38a39v23e83l 85O58d97r66a57z40i87l 6984339367260

Ne Praha, celá ČR.

0/0
19.3.2014 13:22

M25a19r50t47i78n 39V88á43c28l49a52v 3894608383970

Mimo Prahu maximálně 5 - 10 reálně dělá haute cuisine

0/0
19.3.2014 13:23

P11a64v60e45l 67O52d90r70a21z92i28l 6704299947270

Takže už nepočítáte ty, co se snaží, ale co reálně dělají (zřejmě podle vašeho vlastního hodnocení).

Zajímavý posun.

0/0
19.3.2014 14:40

M81a79r96t12i11n 64V83á92c35l68a49v 3944938443420

No tak mi vyjmenuj par mimopražských dle Tveho hodnoceni

0/0
19.3.2014 14:42

P68a46v38e58l 38O33d48r86a67z72i34l 6484399537600

Já se tady nestavím do role experta na haute cuisine ;-)

0/0
19.3.2014 15:34

P67a68v47e10l 66O71d92r58a37z43i26l 6714349767280

Ale nebránil bych se úplně Maurerovu výběru. Pokud samozřejmě použijeme výběr michelinský, je situace o mnoho přehlednější.;-)

0/0
19.3.2014 18:11

J56a95n 35N77o34v80o42t69n65ý 2934436915380

Problém jenom je v zažívání a jeho základní chemii - smíchat x nekompatibilních věcí vyvolá přesnou reakci zažívacího traktu (jídlo se dobře nestráví, kvasí atd.) a to je většinou výsledek této nóbl akce. Kromě toho je to celé možná trošinku zvrácené. Jídlo slouží k tomu aby se člověk najedl a měl energii ke své činnosti. Dělat z toho jakési samoúčelné požitky (bez cíle najíst se) je zase trochu neúcta k polovině populace, která má vrcholný degustační zážitek z trošky rýže nebo chleba kterou občas dostatne. Je to jakási rozmazlenost z nadbytku. Kdybyste nedostali pár dní najíst proti vrcholnému požitku z kousku jablka nebo jiného jednoduchého jídla se mohou "michelinské speciality" hluboko zahrabat ...

0/−7
16.3.2014 13:42

M38a76r26t54i48n 74V10á80c56l92a76v 3704758863100

Tak to nejez

+1/−2
16.3.2014 13:56

P25a22v61e23l 20O49d26r37a22z61i29l 6784359977810

Jídlo podstatně ovlivňuje lidský organismus. Vizuální stránka pokrmu je velice důležitá, protože prostřednictvím psychiky připravuje organismus k trávení. Vaše představa, že vám někdo bude strkat nekompatibilní věci vedoucí ke kvašení a špatnému trávení je vyloženě směšná, je to totiž přesně naopak, než když si jednotlivé chody objednává hlava jako vy. Co dělá zbytek lidstva je mi naprosto jedno, protože vím, že když musím, tak se najím i dobrého suchého chleba.

Vaše komentáře k michelinské úrovni jsou jako připomínky panice k souloži jiných.

0/0
19.3.2014 13:08

J16a33n 79N63o29v60o26t71n32ý 2584766475980

Dát za jídlo v restauraci 1000 a více korun je bláznovství ... Navíc po těch přeplácaných šlichtách a pro trávení neslučitelných kombinacích je člověk akorát blbě ... Kdyby si dal jednoduché, výživné, nesnobské jídlo, bylo by mu mnohem líp.

+1/−13
16.3.2014 10:01

D12a58v17i58d 92M41a54t53ě42j29ů 2815882227488

Dat za vyborne jidlo v restauraci 1.000 Kc je pro nekoho, kdo vydelava slusne penize, uplne normalni. Sam jsem schopen se obcas takhle utrhnout. Ale chapu, ze urciti lide to budou odsuzovat, nebot maji proste trochu omezenejsi mysleni a vyhody toho pocinu nejsou schopni (ani ochotni) ocenit.

+14/−2
16.3.2014 10:08

P14e92t29r94a 73H81e74l86i53k90a21r67o49v98a 9498384647434

Musí se hned lidi cejchovat jako snobové a omezenci, pokud mají jiné chutě a záliby?

+3/−1
16.3.2014 10:12

M11a26r35e62k 54K69a84l92i53n37a 3739134965738

Pan NOvotný označil za blázny lidi, co mají rádi kvalitní a zajímavá jídla v dobrých restauracích, která samozřejmě něco stojí... Pokud nechápu, že pro mnoho lidí je dobré jídlo něco opravdu hodnotného, tak opravdu omezený je...

+6/0
16.3.2014 10:28

D17a22v21i78d 13M63a12t64ě33j25ů 2155262467358

Jj, take si myslim, ze nazyvani lidi milujicich vyborne a tedy i drahe jidlo blazny je zbytecne cejchovani.

0/0
16.3.2014 10:31

D91a54v13i13d 64M47a86t94ě22j50ů 2485582197808

Jj, take s tim cejchovanim pana Novotneho nesouhlasim, a povazuji ho za ukazku jeho omezeneho pohledu.

0/0
16.3.2014 10:43

P37e47t22r49a 92H47e59l36i86k70a35r11o41v46a 9918204577374

Můj příspěvek patřil oběma, jenom se mi ho nechtělo posílat dvakrát, pod každý příspěvek extra...

0/0
16.3.2014 10:59

D33a59v10i97d 33M69a48t59ě85j22ů 2985702397538

To jsem samozrejme postrehl a proto jsem to takto napsal. A vy jste se chytla :-)

0/0
16.3.2014 11:20

R53a30d36e85k 12H64o32t98o75v64ý 7678411773635

Co je na večeři za tisícovku snobského? Normální cena kterou nechám s kamarádem na večeři v pivnici - 8 tankových Plzní a koleno.....

0/0
3.5.2014 12:12

K16r50i12s11t92ý20n35a 59Š79e38n23k52o10v43á 5605470372267

Nezáviď...je to hnusný.

+1/0
16.3.2014 11:00

D40a80v57i20d 19P15r18a91ž14á33k 6824442402916

Jak můžete vědět, že jsou to přeplácené šlichty a neslučitelné kombinace nevhodné k trávení? Jedl jste vůbec někdy takové jídlo?

...

A jak definujete snobské jídlo? Co třeba svíčková, ta je snobská, nebo ne?

+2/0
16.3.2014 11:18

J91a84n 52N45o19v96o77t29n28ý 2924506975720

Milí přátelé, já můžu dát za jídlo klidně třeba 10 000, v tom nemám problém (to jen na okraj pro místní "závistivce"). A ano - jedl jsem i v těch nejvybranějších 5 hvězdičkových hotelech různě ve světě. A právě to mě přivedlo k poznání že čím jednodušší, prostější jídlo, tím přínosnější, zdravější a tím lépe se po něm člověk cítí. Což se nedá říct o většině těchto načančaných plácanic, které v honbě za co "nejatraktivějšími" chutěmi používají nadbytek ingrediencí a procesů a navíc tyto chody jsou v součtu v rozporu s elementární trávící fyziologii našeho zažívacího ústrojů (míchání ovoce, zeleniny, sladkého, slaného, x druhů bílkovin, nápojů, alkoholu atd) - to ve výsledku z toho všeho udělá nestravitelnou strusku, ze které člověku bude těžko, bude prdět a smrdět a moc skvěle mu nebude (ve srovnání s těmi oár přelétavými chvílemi kdy v michelinském opojení koštoval jednu vybranou "specialitu" za druhou ...

+2/−5
16.3.2014 13:33

P59a63v88e48l 37O37d50r10a95z15i94l 6414969927100

Nejsem váš přítel a ani jím být nechci, ale z vašeho příspěvku je velice legračně poznat, že jste prostý plácal, který se živí sekanou z Globusu a za jídlo může dát tak maximálně deset tisíc lir, kdyby ovšem platily.

---

Proletářský překlad: Lžeš.

+1/0
19.3.2014 13:13
Foto

I15v11a76n 44K96o31p59t25a 5897252381397

Jedl jste nekdy v restauraci s miselinskou hvezdou?

Pravda date za veceri pro jednoho 30€, ale ubezpecuju Vas ze se najite a zaroven si pochutnate.

+1/0
16.3.2014 11:27

M48a21r62e63k 69K21a42l58i37n25a 3849544175898

30 Euro je ještě máo, spíše mi. 2-3 tolik za 3-4 chodové menu...

0/−1
16.3.2014 11:53

J90a94n 78N56o13v22o14t76n24ý 2264256155100

Já když si na oleji jednoduše podusím nebo dám na páru směs skvělé zeleniny, k tomu lehce upečené brambůrky a na to jednoduchou (ale skvělou) kokosovou nebo mandlovou omáčku, k tomu čerstvý salátek (bez majonézových zálivek a podobných věcí) tak se najím výborně, bude mě to stát pár korun (i když o to mi vůbec nejde), příprava 20 minut a budu se po tom cítit skvěle

0/0
16.3.2014 13:37

M51a98r48t98i33n 98V97á12c88l43a50v 3354308633440

To se vzájemně nevylučuje

0/0
16.3.2014 13:59
Foto

I71v89a26n 31K37o17p39t64a 5457432211257

Taky si ve vodě ohřeju párek od řezníka ukrojím si krajíc chleba, příprava 10 min. a najím se skvěle. Ale o tom to není, občas prostě člověk musí jíst mimo domov, za výše uvednou cenu si také normálně dám 2-3 jídla (v ČR i 5).

0/0
16.3.2014 14:02

J35i70ř96í 46M47a63c20e89k 3585885264601

Poněkud to nechápu. Jak může být Paulus dobrý kuchař, když dělá reklamu na Lídl, v němž se prodávají převážně nekvalitní trvanlivé potraviny plné chemie?

+5/−25
16.3.2014 6:54

A55r19t86u11r 61N37o30v82a57k 6682157333983

Co na tom nechápete? Paulus je vynikající kuchař, zajděte se přesvědčit do Alcronu, ale za hodně peněz udělá prostě i reklamu Lidlu. To není přece o tom, jaký je kuchař.

+8/0
16.3.2014 8:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.