Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restaurace Le Terroir skončí. Michelinskou hvězdu měla na dosah

Sklepní pražská restaurace Le Terroir s vyhlášenou kuchyní letos skončí. Stálice české kulinární scény, šéfkuchař Jan Punčochář, a zároveň spolumajitel podniku, přijal totiž nabídku dlouhodobě vařit v zahraničí. Restaurace se roky objevuje v michelinských doporučeních a bylo spíš otázkou času, kdy šéfkuchař cenu získá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J93a23r53o64s64l14a29v 73T89í30n37e68k 4824968360342

Zatím se neurodilo v ČR tolik milionářů, aby tam mohli chodit denně a plně využívat tuto kapacitu...Kolik šikovných kuchařů by dovedlo ,za cenu menu pro jednu osobu, udělat špičkové pohoštění i pro více lidí...Budeme si muset zvykat..

0/0
4.5.2014 12:17

M30i29c47h58a49l 22R47e66j63z28e63k 5976467975271

Pokud maji naklad 50% tak maximalne pro dva.

+1/0
6.5.2014 17:41

L91a81d98i31s40l29a31v 72P12a90s84t60o87r17e36k 1753277488715

Už zas redaktor neumí česky a ani francouzsky.

V sezoně (jaro a podzim) má většinu z 28 míst večer obsazených, hosty jsou podnikatelé, manažeři, právníci a další gurmeti

Slovo gurmet neexistuje. Nauč se to novinářský negramoto.

+1/−2
4.5.2014 10:22

L61i40b14o15r 61H80l74u86b11u46č50e30k 4370910137447

Kdo byl původně gurmet? Ochutnávač vín, ale tento termín se už v původním smyslu též nepoužívá. Je tedy gurmán to samé co gurmet? Dalo by se říct, že gurmet je gurmán, ale stojí o několik příček víc. Gurmán je spíš labužník a gurmet znalec, který má v malíku všechny gastronomické pojmy a termíny, nenechá si ujít výsledky kulinářských soutěží, při zážitkové gastronomii spíš uzobává a hodnotí....

+1/−1
4.5.2014 12:00

R85a83d74i95m 14D97u55š44e67k 4646613584591

Pastorku, běhej radši na dvorku než začneš někoho kritizovat.

0/0
6.5.2014 10:42

P37a51v46e59l 74O46d86r86a75z46i49l 6644429307350

http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=gurmet&Hledej=Hledej

?

0/0
4.5.2014 19:46

M61i69c56h68a84l 71R49e91j52z51e66k 5626837685471

No, to zes to nenasel ve wikipedii jeste neznamena ze neexistuje a to ze se oriinalni slovo gourmet pocestuje je take normalni jo a dokonce s timto nazvem vychazi jeden zajimavy casopis, ale to nekdo, kdo nikdy nebude gurmet a staci mu gurmansky sezrat svicu se sesti, asi nepochopi. Je ale pravda, ze ta veta moc nedava smysl, protoze dovozuje, ze vsichni podnikatele, manazeri a pravnici jsou gurmeti.

+1/0
6.5.2014 17:40

V96i29k26t37o73r 93S13v70o62b55o26d57a 8202478342406

To patřilo k příspěvku pana Sýkory.

Co mám udělat, aby mi tahle diskuse nezařadila tak každý 5. příspěvek zcela mimo vlákno, na které jsem kliknul "reagovat"?

0/0
4.5.2014 4:44

V71i77k30t82o97r 17S91v72o86b87o59d93a 8172178822126

Je to tak. Trochu smutné, ale vlastně logické.

+1/0
4.5.2014 4:41

J27o38s48e30f 48P15r56e40l57o97v93s22k68ý 9240394540289

Provozují čtyři restaurace a musím napsat dvě věci, za prvé mě překvapuje že podnikatel ruší svůj podnik ale to mi je celkem jedno, Šokuje mě však druhá věc která je v článku a kterou označuji za nesmysl a to je to že v běžných restauracích náklady na suroviny činí 20% tržeb, to je naprostá blbost.

+1/0
4.5.2014 1:15

O20n94d84ř63e85j 48T89o36m52á49š85e44k 9199623549724

Není, to je naprostá realita a u spoustu podniků v turisticky "exponovaných" lokalitách je to ještě méně.

+1/0
6.5.2014 11:00

F23r39a80n97t14i91s65e30k 88M35i98k23e78s 8143727570152

No ono to jidlo obecne neni tak ohromujici, ale hlavne to,  co stoji ty prostory, platy personalu, ti kelneri, "experti" co otviraji lahve s vinem a kelner co ceka 3 m od hosta na vyplneni prani atd atd. To je jako steak v NYC u Applebee's($ 26), nejakem steakhouse($70 s jednim pecenym bramborem z Idaho za $ 10),  francouzske restauraci($220) nebo v Tokyu  v lepsi restauraci za pet taliru s dvema kousky ryby za 18000 yen.Kvalita jidla tak dramaticky ten rozdil v cenach neodrazi. Odrazi vice nebo mene cistotu ubrusu na stole.;-)

+4/0
3.5.2014 21:10

V75l96a22s96t48i41m88i58l 92S95v64o70b95o47d45a 7483498555834

Zajímavé ovšem je, že tedy asi prosperující podnik neprodají, že jej ruší.

+5/0
3.5.2014 20:15

M57a23r28e38k 64K73a59l49i75n56a 3489764375388

Protože bez Punčocháře to už nepůjde...

+5/−4
3.5.2014 20:44

V43l65a42s74t74i96m90i49l 20S94v10o59b92o86d63a 7743398585874

No, na nenahraditelnost nějakého člověka v nějaké profesi věřím jen ve velmi úzkém výběru činností, byť samozřejmě činnost následovníka nemůže být čirý klon činnosti předchůdce, ale to je myslím zbytečné vyžadovat. Ano, kuchařské řemeslo do tohoto úzkého výběru nepatří. Takže je to spíš o neochotě majitele podniku podnik zachovat?

+2/−3
3.5.2014 21:12

R98o59b61i77n 83Ž42i74ž80k49a 2818454576876

No evidentně podle člověka, který tu restauraci vede, kuchařina této úrovně do toho úzkého výběru patří. A můžete třikrát hádat, jestli je v tomto případě relevantní názor jeho nebo váš :-)

+7/0
3.5.2014 21:20

E43v66a 14K78a16š73p80á86r66k15o13v32á 7370141799712

I prezident je nahraditelný, natož kuchař...snad to taky neznamená, že krysy opouštějí loďRv

0/−5
3.5.2014 21:21

V84l11a27s88t88i37m78i81l 86S58v42o98b26o51d67a 7743478225264

Le cenový Teror :-).

+8/−6
3.5.2014 20:13

M35a82r83e67k 64K77a10l42i53n57a 3559554375938

V dané kvalitě to není nijalk předražené, odpovídá to...

+4/−7
3.5.2014 20:45

V18l63a79s27t67i97m15i86l 31S91v57o41b80o70d25a 7473378835254

Jasně, název se prostě jen nabízel k tomuto vtípku ;-).

+1/0
3.5.2014 21:01

P87a53v88e11l 42S62ý21k87o93r35a 7337412127141

kvalita mizi do zahranici ?  Firmy, lide,,,

+2/0
3.5.2014 19:38

M15a17t86ě86j 56J79a23r20o48š 6605911200333

Jezis, to je prece normalni uz od Komenskeho. A nemuseji vas ani vyhanet a nemusite byt v CR nespokojeni - svet je proste velky a kdyz jste dobri, tak se vam nekde nabidne nejaka fakt velka sance. Viz Jagr a spol. Neni to nejaka dramaticka zprava o CR, jak se asi domnivate.

+2/0
4.5.2014 9:59

M95a39r27e15k 29K70a39l49i49n29a 3629474645558

TAk toto je opravdu špatná zpráva. Osobně jsem považuji p. Punčocháře za nejlepšího českého kuchaře a zejména jeho studené předkrmy jsou nevídané a skvělé...

+3/−6
3.5.2014 17:46

M20a21r61t97i59n 54M36a74c62e37k 6605806143127

no, tak si za tím neuvěřitelným zážitkem budeš muset zajet do Německa kde bude kuchtit ;-D

+4/0
3.5.2014 18:41

M76a15r37e18k 32K39a25l57i75n29a 3139704725648

To jo, ale už  to nebude 5 minut od kanceláře... :-) A navíc skvělý byl celý tým, sommeliér, obsluha...

+2/−7
3.5.2014 18:50

M64a86g33d49a91l33e12n98a 85N62o41v65a95k30o76v88a 5545483655375

JOsef skorepa bude asi pekne zavistivy...

+1/−2
4.5.2014 0:29

P71e43t90r 53Č25e34r40n61ý 8447421934886

;-D 8-o :-P

0/0
4.5.2014 8:22

M81i70c20h75a13l 21M87o79j98ž77í29š 8744759662

No copy-paste funguje, ale ten výraz je mnohem obsažnější. ;-)

Nepoužívá se jen ve vinařství. A vystihuje provázanost danýho živočišnýho/rostilnýho produktu s určitým místem, resp. různě velkou oblastí. Do češtiny je to asi nepřeložitelný.

+1/0
3.5.2014 14:37

M42i93c80h85a74l 63M14o45j91ž30í94š 8784349662

Diskuze zas ňák blbne, patřilo to pod příspěvky níže.

0/0
3.5.2014 14:38

M92i49l63a53n 68K51r82á34l 8203108851431

Chodím tam obden, po novým roce nevím kam budu chodit, škoda no.

+13/−4
3.5.2014 14:15

M60a84r37t93i24n 26M76a57c91e45k 6805576673397

nech si kecy na koledu Rv jsi rád za paštiku s rohlíkem a machruješ, blbě Rv

+3/−6
3.5.2014 18:39

M84i46l77a88n 79K34r86á31l 8863588231741

;-D

0/−3
3.5.2014 21:19

M15i33l82a17n 82W79e10l40s13e28r 5172978168781

Co vůbec znamená ten název? Le Terroir?

+1/−4
3.5.2014 13:38

V11l75a74d56i68m16í85r 38M66a46r56y31š30k61a 4566386970782

Terroir se ve Francii říká vinařské půdě... Je to vlastně půda, která určuje, jaké bude mít víno chuť, resp. jaké bude mít vlastnosti...:-)

+5/0
3.5.2014 14:07

S79t48a20n52i74s83l61a10v 56S36l35o66v38á79k 1812118322209

Le Terroir, což je francouzský výraz pro půdní podloží, které předurčuje chuť vína.

:-)

+3/0
3.5.2014 14:09

M40a89g17d88a76l66e45n60a 61N59o48v83a74k30o37v28a 5665673575105

precti si clanek

+9/−4
4.5.2014 0:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.