Diskuze

VIDEO: Po měsíci na porážku. Podívejte se, jak se zpracovává kuřecí

Průměrně pětatřicet dní trvá život kuřat prodávaných v tuzemských supermarketech. Na jejich sklady se dostanou během čtyř hodin od porážky. Jak probíhá zpracování kuřecího, které je v Česku druhým nejčastěji konzumovaným masem po vepřovém, natáčel redaktor iDNES.cz v drůbežářském závodě Vodňany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R19a85d55e26k 77K44l92o37s

18. 6. 2014 13:33

Skvělá reportáž děkuji za ní, ale po jejím shlédnutí dostal neuvěřitelnou chuť na kuřecí stejček na grilu, takže hned po práci si na něj skočím :-)

1 1
možnosti

J64i16ř92í 53D75u65d68a

18. 6. 2014 9:59

Paní "manažerka jakosti" Langová měla patrně před kamerou trému. Stejně jako Škopková z Troškova "Slunce, seno...," když přijela televíze natáčet do kravína :-) Pokud bych její slova ve videu od stopy 2:14 měl brát vážně, pak se nemohu zbavit pocitu, že je většina kuřat zdravotně závadných a výjimky tvoří ta zdravá :-) "...a pak teda hlavně kontrolujou vnitřnosti, kde vlastně na základě provedený kontroly vnitřností  posoudí, zda teda je to kuře zdravotně závadný, případně zdravotně nezávadný..." R^

0 0
možnosti

jestli se to odkrvuje pouze tak krátce, pak je už pochopitelné, že okolo stehen zůstávají skoro vždycky zbytky krve... a každé páté kuře má zlomenou nějakou končetinu kde ta krev logicky zůstane také, nedávno jsem měl po hodně dlouhé době od známého domácí kuře a nevěřil jsem už po té době, jakže vlastně velká můžou být kuřecí stehna, které nejsou napumpována žádnými steroidy...

1 0
možnosti

Super článek - účel splnil - vím už o dvou lidech, co po shlédnutí prakticky přestali jíst maso R^

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti

smrt je přirozená a svím způsobem i usmrcení,ale kdo nakládá s živou bytostí jako s výrobkem nemůže se nazívat lidskou bytostí.

2 7
možnosti

Ono kdyby se s každým kuřetem před porážkou někdo mazlit a pípat mu do ouška, tak by potom na krámě stálo kilo kuřecího pětistovku... ;-)

19 4
možnosti

Prvně čtěte, pak myslete a pak až piště. Píši tady akorát o křehčeném mase, které obchodníci zase vesele po krátké době vytáhli na pulty, ale že bych to kupoval? Se pak ti, co psali níže, nemůžou divit, že místo masa mají na talíři sajrajt.

Už aji Globus dělá psí kusy:-/

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

M81i88r77a 80L69o60v50e

8. 6. 2014 6:45

Jejich výkrm trvá průměrně 35 dní, během kterých dostávají zrnitou stravu, sojový šrot, vitamíny a minerály.

http://pravdu.cz/soja/soja-je-zdrava-ne-neni

2 0
možnosti

a antibiotika v hojné míře

1 3
možnosti

Jediné, co mi vadí ještě víc, je to, že Vodňanské kuře zase po krátké době ticha cpe na pulty křehčené maso a stejně je to drahé až hamba :-/

2 0
možnosti

Kolik stoji v marketu nevim, ale u nas u reznika vodnanske kure (cele) stoji cca 55 kc/ kg. Nadavejte prodejci a sobe, pokud to kupujete.

4 0
možnosti