Diskuze

Slavné vinařství Veuve Cliquot nechává uzrát víno na mořském dně

Francouzský výrobce šampaňského Veuve Cliquot v půlce června "uskladnil" 300 lahví na mořském dně ve 40metrové hloubce Baltského moře u finského souostroví Alandy, aby tam 30 let zrály. Chce přesněji zanalyzovat proces zrání. Inspiroval se chutí šampaňského vyloveného před čtyřmi lety z potopeného vraku lodi na témže místě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SH

Se mě zdálo jaksi slanější...

0 0
možnosti
LN

brejle, šnorchl, gdeže to potopili? Snad mě nenajdou na pláži s flaškou v ruce ráno :)

0 0
možnosti
PS

Neprobíhá v Bulharsku právě Run na banky ? [>-]

1 2
možnosti
AK

Když jsem byl ve Španělsku (Codornieu, nebo jak se to přesně píše) ve vinařství, tak nám říkali, že je naopak zcela nezbytná přítomnost člověka, aby láhve po jistém čase pootočil a pohnul s nimi. Na druhou stranu, možnost položit na 20 či 30 let na mořské dno, je určitě zajímavá. Ovšem určitě to bude mít podstatný nedostatek.. 300 lahví skoupí překupníci či třeba státníci. Možnost, že by se jediná z nich dostala ke člověku, který by opravdu rád ochutnal, je minimální.

0 0
možnosti
MN

Nejsem odborník, ale myslím, že lahve se otáčejí po alkoholovém kvašení, kdy se musí sediment dostat do hrdla lahve. Potom víno zraje a to je asi ta správná chvíle pro uskladnění na dně moře.

0 0
možnosti