- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Těžké práce zanechej
je pro hloupý lidi.
Chop se raděj obchodu,
jak to dělaj židi.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Stará píseň pocházející z první republiky.Ale pořád je to stejný.
Jak nenaletět obchodníkům. Brožura ke stažení ZDARMA
http://www.dtest.cz/clanek-3810/jak-nenaletet-na-triky-obchodniku
Supermarket loni: jablka 19,90 Kč/kg
Supermarket letos: jablka v akci, zlevněná z 29,90 na 24,90 Kč/kg
Zelináři připomínají neviditelnou menšinu, umějí jen bulet a natahovat ruku pro kompenzace. Kdyby se na řetězce vykašlali a každou sobotu přijeli s náklaďákem na parkoviště u koupaliště a prodávali tam zeleninu, tak za ni dostanou víc, než od supermarketu! Ale to by vyžadovalo nebýt líný, nenatahovat ruku a udělat něco navíc!
Jeden kg pórku za devět Kč, dovoz z Německa, ne na parkovišti, ale v supermarketu, O kousek dál květák, 16,90, brokolice 19, 90. Chlape, kam chodíte nakupovat?
pred chvili jsem si koupil pytel jablek v Albreptu, 2 kila za 40 kacek. Puvodem ze Slovenska.
Koukal jsem jak jdou ceny dolů.Sáček 500g kyselého zelí za 19.90Kč.V roce 2012 stálo kilo 9.90Kč.Nejlevnější jablka za 14.90Kč.V roce 2012 byly za 6kč.
V Praze je stále draze, ceny naopak o něco stouply.
No a co? Zboží je na trhu přebytek a tudíž jde logicky cena dolů, protože lepší je prodat pod cenou a ztratit málo, než neprodat vůbec a ztratit hodně. Co na tom zelináři a zemědělci nechápou? Nikdy neslyšeli o konkurenci?
Sami se rozhodli v branži podnikat, tak co fňukaj?
To si jako představujou tak, že je stát ochrání, zakáže dovoz, místní si rpzprodají svoje za standardní ceny a poláci si svoje přebytečný vokurky zkompostujou?
Coze? Kilogram zeliho za pouhe 2 Kc? Ja jsem dneska koupila 3/4 kg hlavecku za $1.20
Dejte dotaci našim zemědělcům za to, že to prodají levněji, ne za to, že to zaořou či jinak zničí.
Pak by to ale také chtělo vysvětlit našim obchodníkům, že to není báječný způsob jak si užít vyšší marži. Český spotřebitel by si tak užil opravdu levnou zeleninu a ovoce. Někteří by více vařili ze zeleniny, jiní by si nasušili, zamrazili či nadělali mošty když už je to tak levné.
Určitě lepší než ničit jídlo pro podivné udržení cen, které jsou třeba v Polsku už tak dost pokřivené dotacemi.
Podobně by se zachoval i moravský spotřebitel.