- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Takže v českých potravinách budou i nadále palmové a kokosové oleje a to i v recepturách, které tvrdí, že jsou tradiční? Doporučuji i toto ošetřit.
Takže budeme mít další značku na obalu, tentokrát "původovou". Základní problém ale pořád spočívá v tom, že zde poměrně značná část společnosti nehledí na nic jiného, než na cenu. Ta je pro tyto kupující hlavním ukazatelem toho, jestli si to můžu, nebo nemůžu koupit. Jejich odměna za práci je tak nízká, že jim těžko pak může někdo vyčítat, že kupují jiné, než české potraviny, pokud jich za své peníze dostanou více. Ano a kvalitě navzdory.
přijde mi to podobná blbost jako České pivo - na které musí být použito aspoň 30% českého chmele (u speciálů dokonce jen 15%)... z logiky věci by to mělo být 100%, ale to se "někomu" moc nehodilo...
Proč vlastně nestačí identifikační označení výrobků živočišného původu? Takový ten oválek s kódem výrobce? Pokud hledám český výrobek, řídím se tímto.
Je to dobré kontrolovat u privátních značek, kde zemi původu či výrobce jinak těžko poznáte. Třeba u potravin v LIDLu. Potíž je v tom, že pro privátní značky, třeba v Bille , se vyrábí speciální šizené potraviny. (Billa má ty samé výrobce co LIDL, třeba u uzenin.) Takže spíš privátní značka by měla být známkou toho, že má být český zákazník na pozoru, zda není šizen.
Místo toho zde jedou obchody masově na privátních značkách.
Tak třeba v Bile je speciální řada - uzeniny Vocilka, které kopírují výrobky LECO, jsou také od něj a jsou levnější. Zřejmě jsou plánovitě šizené, pochybuji že jsou ve stejné kvalitě a levnější proto, že se jich vyrobí "milion".
Ale v Irsku jsem se setkal s opačnými názory, že speciální Tesco výrobky jsou výborné, koncern dělá pro své zákazníky to nejlepší a ne humus.
neni snad dulezitejsi kvalita nez odkud to je? K cemu mi to je kdyz si v Liberci v Kauflandu koupim ceskej parek s obsahem 25% masa a v Zitave v Kauflandu parek s obsahem 85% masa. A dost mozna ze do obou kramu dodava jeden masokombinat.
Výroba je už pouhé zabalení?
Třeba taková nejmenovaná játrová paštika co je prý dědictví z nějakého drahého kovu je skládá ze 100% českých kopyt , kůží , uší , zobáků a jiných zaručeně českých produktů . Prostě česká mňamka.
původ a kvalita jsou dvě naprosto odlišné věci
Vyrobci nemaji co reptat. Bud at se prizpusobi nebo at svoje smejdy prodavaji jinde. Souhlasim s tim, ze cesky puvod neni zaruka kvality. Ja treba vozim nektere jidlo z Rakouska, ale i tam se zacinaji rozmahat nekvalitni vyrobky...
A všiml jste si, že v článku není ani slovo o tom, co je v perexu? Cituji perex: "Tuzemské jídlo je podle návrhu takové, které pochází od výrobce v České republice a ze 75 procent obsahuje české suroviny. Některým výrobcům to však přijde absurdní."
A v článku: „Přijde mi to absurdní. Každý ví, že když si koupí poličánek, tak to asi nebude poličan."
Já teda osobně upřednostňuji potraviny německé,italské,francouzské. Úmyslně je vyhledávám i na úkor českých. Těm moc nevěřím.
Nemel by bejt českej výrobek spíš ten jehož majitel je čech a má v čr firmu ?