Diskuze

Mlékomatů se nebojte, vzkazují odborníci. Zájem opět roste

Češi znovu přišli na chuť čerstvému mléku, které se dá do dvou dnů po nadojení koupit ve speciálních automatech. Prodá se ho o desetinu více než loni. Pokud se čerstvé mléko převaří, není podle výzkumníků z Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně třeba se ničeho bát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdysi býval hlavní hygienik k něčemu, teď je to jen hajzlík co podporuje Tetrapackovou loby a hledá na internetu  nejnovější mutace chřipky aby měl všimné za nákupy Tamiflu a vakcín.

1 0
možnosti

Hygienik je nepřítel lidu  ....

Já jsem jako dítě chodil s bandaskou kupovat "konvové mléko", které se nalévalo z velké konve 25 litrů do obrovského hrnce / kádě, kde se prostě nabíralo "odměrkou" a lilo do bandy ...

Nikdo neměl nějaké zdravotní problému. Máslo se taky krájelo z velké "krychle", pamatuji vesnické babičky na trhu, tu mělu krásné domácí máslo s ornamentem - moc se mi to líbilo ...dnešní hygienik by z toho dostal řídkou stolici ...

5 0
možnosti

Každý den koupím sklenici.Nikdy to nepřevařuji.Žádný problém.A navíc za 15 kč!

4 0
možnosti
Foto

V Praze automaty zabil krach provozovatele, pokud vim. Litr byl za 20,- stala se fronta klidne i 15 minut. (Holesovicka trznice.) Ale byla to super pochoutka, kdyz clovek zrovna nema cestu k pribuznym na venkov (protoze jeste teple po nadojeni je jeste lepsi)...

1 0
možnosti

P89a90v73e46l 48K41o58s52e14k

24. 11. 2014 23:26

Nevíte zda je funkční

Automat na mléko na farmářských trzích Mírák, Náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3? Na http://www.lidicky.cz/mlekomaty není označen jako zrušený... Možná na něj mrknu v pátek, Sem zvědav jestli mi to mléko vůbec bude chutnat, ještě nikdy jsem neměl neupravené. Každopádně rozdíl v chuti krabicáku (UHT) a pytlíkového před 15 lety byl diametrální.

0 0
možnosti

J41a16n 64H52a66v38l22i83n17a

24. 11. 2014 10:44

nasi jezedaci ho maji primo u kravina, litr za 13kc (spis 12kc, protoze toho natece vzdycky vice) a neustale tam je fronta......za ty penize nekoupite v marketu ani ten bily hnus v krabici

2 0
možnosti

Ta rada na převaření čerstvého mléka musí pocházet od opravdového odborníka. ;-D

2 0
možnosti

Ano, od odborníka na hygienu.

1 1
možnosti

V Praze je jeden před Zličínem a druhý na Suchdole před ČZU ;-)

0 0
možnosti

Tak mě třeba plnotučné nechutná, ale pokud ho někdo chce a je v té bedně za dobrou cenu, tak proč ne, já si ho radši koupím v krabici kdy a kde potřebuju. A musím se smát všem, kteří se bijí v prsa, jak kupují nejlepší mléko v bedně, zatímco všechny mlékárny dávají do krabic něco hrozně nebezpečného.

1 1
možnosti

Rozdil je hlavne v tom, ze mleko v krabici je umrtvene. Nezkysne, ale shnije.

6 0
možnosti

Zrovna Milknatur a jejich BIFI nápoje ochucený...........třebas malina, když ho měl naposledy a přečetl si složení a malina tam žádná nebyla jen řepa aby to mělo barvu, tak teda nevím. Od tý doby jsem Milknatur nekoupil, odpověď od vedení mi taky nepřišla. Je plno lepších farem co si mé peníze zaslouží víc R^.

0 0
možnosti

Nepřevařeného mléka bych se nenapil ani náhodou. Nejsem dobrodruh. Doporučuji všem, aby si přečetli, jaká rizika podstupují, když budou pít tepelně neupravené mléko.  http://vetweb.cz/rizika-konzumace-syroveho-kravskeho-mleka/

1 6
možnosti

Jen dodám, že mléko z mlékomatu mám nejraději. Ale vždy si ho převařím (v mlékovaru s dvojitým dnem s vodní lázní). A to především z důvodu, že od jeho nadojení přece jen uběhla nějaká doba, a v mléce již v tomto mezidobí mezi jeho nadojením a konzumací došlo k rozvoji mikroorganismů.

0 1
možnosti