Diskuze

Z obalu se dozvíte, kde se narodil vepř nebo kuře na váš řízek

Přichází nejzásadnější změna v označování potravin od vstupu Česka do EU. Část nových pravidel platí od 13. prosince, část začne platit 1. ledna. Zákazníci obchodů s potravinami tak dostanou lepší informace o tom, co si kupují, aby se mohli lépe rozhodovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestli je pašík z moravy nebo rakous tedy zjistíme, ale jestli baštilo brambory nebo masokostní moučku plnou chemického sajrajtu se zjistí až po pitvě spotřebitele.:-P

1 0
možnosti

P61e66t15r 71S49k84o70k52a34n

28. 12. 2014 21:03

Bude se resit i geneticky puvod - tj. kdo je otec a kdo matka a kde se narodili nebo to bude jen v prvni generaci. Takova volksliste fur schwein, to bude asi dalsi krok.

0 0
možnosti
Foto

J55i91ř93í 27E79r70b88e61n

28. 12. 2014 22:55

Rodokmen se udává a archivuje u hospodářských zvířat už desítky let, akorát není povinnost jej zveřejňovat. Plemenné knihy vám nic neříkají?

0 0
možnosti

Manžel už nyní nechápe, co v té sámošce tak dlouho dělám a to jsem dosud sledovala především datum spotřeby. Tohle bude na pěkně dlouhou dobu, ale zase si počtu.

1 0
možnosti

To už přeci vím v Polsku !

0 0
možnosti
Foto

Z velké části je to nesmysl. Spotřebitel většině údajů neporozumí, jen to zvyšuje náklady. Je to stejné jako s "éčky" - spousta lidí se jimi zaklíná a hledá produkty "čisté bez éček" aniž by věděli, co to vlastně znamená. Jsou jen oblbnutí. Kdo si kupuje ty nejlevnější šunkové salámy, neřeší jestli byl čuník pepík z EU, mimo EU nebo od Pepana z Moravy - ale jde podle ceny. A dalo by se pokračovat. Kdo prodává kvalitní zboží, umí to pořádně zdůraznit. A kdo chce koupit kvalitní zboží, taky na to nepotřebuje směrnici EU... A znova opakuju, když přes zítřejší datum spotřeby vaničky s baleným masem přelepíte velkou žlutočervenou cedulku "AKCE, SLEVA", zbavíte se ho během pár minut.

0 0
možnosti

jde o to dát lidem možnost vědět a ovlivnit co kupují

Ovci je to jedno, ta si myslí, že v salámu za 30 Kč/kg je jen maso,

Přemýšlivému člověku změna pomůže v orientaci.

P.S.: Pokud obchodní etiketu přelepí (stejně jako dobu trvanlivosti), něco to o něm vypovídá a leckomu napoví

1 0
možnosti

A kazde prasatko pojmenovat... Zitra si dam Pepu, pozitri Anezku, v nedeli Jeronyma...

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti

;-D ;-D ;-D R^

...a v lahůdkách opět nabízet maximálně po 5 druzích salámů a salátů, a pak už jen ruská vejce a sekačku, Jako za rudého dobytka. Vždyť to je přece k zbláznění, málem umřít hlady jen proto, že člověk neví co si vybrat ;-D

3 0
možnosti

Mělo by mě zajímat, kde se narodil?

0 0
možnosti

A68d61a65m 78Ž21í93d84e79k

28. 12. 2014 13:23

Nechápu ty, kdo brblají i na podobné předpisy. Rozhodně si koupím raději české kuře než to polské (nehledě na cenu). V době kdy se dovím že bylo vyrobené v EU jsem jako zákazník měl dost smůlu a jedl jsem to co mi supermarket naservíroval.

A chodit pro dva stehenní řízky k "malému řezníkovi" kde bych měl mít nějaký "falešný pocit jistoty" se mi opravdu nechce.

2 2
možnosti

Ono je úplně jedno, jestli je to průmyslové kuře české, polské, nebo třeba marťanské. S normálním kuřetem se to nedá srovnávat. To můžete na rozdíl od průmyslového jíst bez jakéhokoliv koření.

A že nechcete chodit za roh k řezníkovi, je jen vaše smůla.

1 2
možnosti

Lidem z vetsiny mest u nas to muze byt jedno.Vsude samy supermega market, a tech par malych prodejen prekupuje zbozi z akci a prodava ve vlastnim.

0 0
možnosti