- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jestli je pašík z moravy nebo rakous tedy zjistíme, ale jestli baštilo brambory nebo masokostní moučku plnou chemického sajrajtu se zjistí až po pitvě spotřebitele.
Bude se resit i geneticky puvod - tj. kdo je otec a kdo matka a kde se narodili nebo to bude jen v prvni generaci. Takova volksliste fur schwein, to bude asi dalsi krok.
Rodokmen se udává a archivuje u hospodářských zvířat už desítky let, akorát není povinnost jej zveřejňovat. Plemenné knihy vám nic neříkají?
Manžel už nyní nechápe, co v té sámošce tak dlouho dělám a to jsem dosud sledovala především datum spotřeby. Tohle bude na pěkně dlouhou dobu, ale zase si počtu.
Z velké části je to nesmysl. Spotřebitel většině údajů neporozumí, jen to zvyšuje náklady. Je to stejné jako s "éčky" - spousta lidí se jimi zaklíná a hledá produkty "čisté bez éček" aniž by věděli, co to vlastně znamená. Jsou jen oblbnutí. Kdo si kupuje ty nejlevnější šunkové salámy, neřeší jestli byl čuník pepík z EU, mimo EU nebo od Pepana z Moravy - ale jde podle ceny. A dalo by se pokračovat. Kdo prodává kvalitní zboží, umí to pořádně zdůraznit. A kdo chce koupit kvalitní zboží, taky na to nepotřebuje směrnici EU... A znova opakuju, když přes zítřejší datum spotřeby vaničky s baleným masem přelepíte velkou žlutočervenou cedulku "AKCE, SLEVA", zbavíte se ho během pár minut.
jde o to dát lidem možnost vědět a ovlivnit co kupují
Ovci je to jedno, ta si myslí, že v salámu za 30 Kč/kg je jen maso,
Přemýšlivému člověku změna pomůže v orientaci.
P.S.: Pokud obchodní etiketu přelepí (stejně jako dobu trvanlivosti), něco to o něm vypovídá a leckomu napoví
A kazde prasatko pojmenovat... Zitra si dam Pepu, pozitri Anezku, v nedeli Jeronyma...
...a v lahůdkách opět nabízet maximálně po 5 druzích salámů a salátů, a pak už jen ruská vejce a sekačku, Jako za rudého dobytka. Vždyť to je přece k zbláznění, málem umřít hlady jen proto, že člověk neví co si vybrat
Mělo by mě zajímat, kde se narodil?
Nechápu ty, kdo brblají i na podobné předpisy. Rozhodně si koupím raději české kuře než to polské (nehledě na cenu). V době kdy se dovím že bylo vyrobené v EU jsem jako zákazník měl dost smůlu a jedl jsem to co mi supermarket naservíroval.
A chodit pro dva stehenní řízky k "malému řezníkovi" kde bych měl mít nějaký "falešný pocit jistoty" se mi opravdu nechce.
Ono je úplně jedno, jestli je to průmyslové kuře české, polské, nebo třeba marťanské. S normálním kuřetem se to nedá srovnávat. To můžete na rozdíl od průmyslového jíst bez jakéhokoliv koření.
A že nechcete chodit za roh k řezníkovi, je jen vaše smůla.
Lidem z vetsiny mest u nas to muze byt jedno.Vsude samy supermega market, a tech par malych prodejen prekupuje zbozi z akci a prodava ve vlastnim.